
Hoparlör konusunda 2 makale… empedans uydurucu transformatörlerin bağlantısı, paralel seri bağlı hoparlör bilgileri, hoparlöe frekans güç hesaplama vb. çeşitli bilgiler. Ek olrak genelde 2…3 yollu hoparlör kabinlerinde bulunan pasif filtre devrelerinde kullanılan bobinlarin nasıl hesaplandığı hakkında bilgiler..
Hazırlayan: Eren BASARAN emeği geçen hazırlayan kişilere teşekkürler
Dosya indirme LINK listesi (TXT formatında) link-24080.zip şifre-pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2015/08/10 Etiketler: bobin hesaplama, empedans uydurucu, hoparlör filtre hesabı, hoparlör filtreleri, hoparlör trafo
Hocam selamlar, elimde 35 watt çıkışlı anfi var. (6 -16 ohm) ben normalde 35 watt 6 ohm yi destekleyen 2 yollu bir hoparlör kullanıyorum. bir müzik setinden çıkma elimde bir çift 3w , 3,2 ohm 2 yollu bir hoparlör var. çıkma HP birlikte seri bağlayarak kullanmak istiyorum. çünki seri bağlayınca direnç 6+3,2=9,2 ohm olur anfi destekler. ama voltaj fazla geldiğinden küçük (çıkma) HP yanacaktır. voltajı dengelemek için sadece çıkma HP nin + üzerine bir C kondansator taksan uygun olurmu? tabi gene seri şekilde bağlanacak. indiktör (bobin ) veya direnç kullanmama gerek varmıdır? ayrıca C 0.6 mF buldum doğrumudur?