Arduino Pro Mini Havada Saat

| Haziran 22, 2023 Tarihinde güncellendi
Arduino Pro Mini Havada Saat

Arduino havada saat devresi ilginç bir proje olmuş yazar arduino beslemesini bu sıralar popüler olan kablosuz enerji iletim yöntemi ile yapmış bunun için ek NE555 li ek bir devre kullanılıyor.

PCBway Türkiye PCB Manufacturer PCB Assembly

Fakat kablosuz enerji devresi yapımı biraz uğraştırıcı bobin sarması zahmetli olabilir Arduino Pro Mini için kablosuz güç kaynağı ile uğraşmak istemiyorsanız pil kullanabilirsiniz besleme girişinde 3.3v regülatör entegresi (AMS1117-3.3) kullanılmış

Gerçek zaman saati, RTC için DS3231 modül kullanılmış havada yazı için kullanılan ana kart kısmının motoru PC anakart fanından sökülmüş Arduino modülün yerleştirildiği kartın PCB çizimi diptrace ile hazırlanmış Arduino Pro kaynak kod ve pcb çiziminin dosyaları var

Arduino Havada saat devre şeması

arduino-saat-arduino-projeleri

arduino-propeller-clock-havada-saat-devresi-arduino-pro-mini

Önerilen cihaz montaj sırası:

1. Sargı bobinleri;
2. Jeneratörün komple montajı;
3. Dönen parçanın alıcısının montajı;
4. Güç aktarımının doğrulanması;
5. Dönen parçanın komple montajı;
6. Cihazın kontrol edilmesi ve ek konfigürasyonu.

1. Bobin sarımı

Şanzıman bobini, fan rotorunun yarıçapından 5 mm daha büyük bir yarıçapa sahip bir çerçeve üzerine sarılır. 0,5 mm teli 3 kat halinde (1 yönde) sadece yaklaşık 90 tur çevirin. Her katman yapıştırıcı ile emprenye edilir ve yapışkan bant ile yalıtılır. “Ejderhayı” tutkalla emprenye ettim, sertleştikten sonra bobin çerçevesi gerekli değildi. Alıcı bobin, önceden hazırlanmış bir rotor üzerine sarılır. Bilgisayarın “soğutucusunun” bıçakları çıkarılır ve kalan düzensizlikler parlatılır. 0.12mm tel ile 4 kat tek yönde toplamda yaklaşık 180-200 tur sarılır. Her katman ayrıca yapıştırıcı ile emprenye edilir ve yapışkan bant ile yalıtılır.

Osilatör, NE555 zamanlayıcı çipini temel alır ve yaklaşık 26 kHz’lik bir frekans için tasarlanmıştır. Alan etkili transistör – izin verilen 2A akımı ve 30V voltajı olan herhangi biri. Benim versiyonumda, bir bilgisayar anakartından bir tür alan etkili transistör kullandım. Jeneratörün besleme voltaj aralığı 5-15 V arasındadır. Ayar, alıcı kısımda devrenin normal çalışması için yeterli minimum besleme voltajı seçilerek yapılır. Jeneratör güç kaynağına ek olarak, bir kızılötesi LED’i yumuşak kablolarla bağlamak gerekir, ayrıca akımını sınırlamak için bir söndürme direnci hesaplamak gerekir.

3. Alıcı kısım

kırmızı bir dikdörtgenle çevrilidir. Yüksek hızlı diyotlardan (VD1-4) ve bir voltaj regülatöründen (3,3 V SOT-223 paketinde “1117-33”) oluşan basit bir diyot köprüsüdür. Diyotlar “FR” veya “HER” serisine uyacaktır. Benim versiyonumda FR102. Sabitleyici – pimlerin konumu ve 500mA’dan itibaren akım için uygun olan herhangi biri. Kırmızı bir dikdörtgenle çevrili.

4. Jeneratörün ayarlanması

Diyagramda kırmızı daire içine alınan kısım monte edildikten sonra jeneratörün akort ayarı yapılmalıdır. Öncelikle yükü alıcı kısma bağlamanız gerekir. Yük olarak, sınırlayıcı dirençlerle bağlanan 10 LED kullanmak daha iyidir. Akımın 15mA’yı geçmemesi gerektiğini dikkate alıyoruz (10mA ile sınırlamak daha iyidir). Ardından bobini bobine yerleştirmeli ve jeneratöre ayarlanabilir bir voltaj uygulamalısınız. Jeneratör besleme voltajını kademeli olarak artırarak, stabilizatördeki voltajı izliyoruz. Alıcı parçanın dengeleyicisindeki nominal gerilim (3,3 V) ve LED’lerin akımına (10-15mA) ulaşıldığında, besleme gerilimini hatırlıyoruz. Jeneratöre güç sağlamak için bir stabilizatör seçtikten sonra, örneğin ayarlanabilir bir LM317 veya “78 **” stabilizatör serisinden voltaja yakın bir şey (** – stabilizasyon voltajı). Jeneratör akımı (stabilizatörden önce)200 mA’yı geçmemelidir .

Arduino Holografik saat çalışması

Kaynak: cxem.net/arduino/arduino207.php

arduino-pro-mini-havada-saat

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2017/05/14 Etiketler: , , , ,



6 Yorum “Arduino Pro Mini Havada Saat

  1. Fuat ÖzbayFuat Özbay

    Merhaba,

    Çalışma için öncelikle teşekkür ederim.

    Öğrencimle uygulamanızı yapmaya başladık her şey olumlu giderken yazılımdaki kütüphane hatası ile karşılaştık. Kütüphane dosyasını paylaşır mısınız? Acil lütfen.

    CEVAPLA
    1. Baser TECHBaser TECH

      Hocam merhabalar kütüphane sorununu çözebilmiş miydiniz? Çözdüyseniz paylaşır mısınız?

      CEVAPLA
  2. OğuzOğuz

    Merhaba
    Projede kullanılan parçaların listesini yazabilir misiniz?

    CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir