Merhaba arkadaşlar, Yeni projemde yine TDA7294 kullandım ses, fiyat performansı ile kendini kanıtlamış bir amplifikatör entegresi… Bu proje ton kontrol katına ek olarak daha önce paylaştığım “Gecikmeli ve Led İkazlı Hoparlör DC Koruma Devresi” ve “TDA7294 Stereo 2X100 Amfi devresi” projelerinin birleşiminden oluşuyor diyebiliriz (detaya girince ufak tefek farklar var..)
Devre üzerinde besleme için gerekli olan doğrultucu köprü diyot, filtre kondansatörleri, hoparlör koruma devresi ve ses, bass, medyum, tiz ayarlarının yapılabildiği ton kontrol devresi bulunuyor ek kart olarak tasarlanan devre ise besleme trafosunun çıkışına bağlanacak olan sigorta, filtre kartıdır.
Yüksek akım geçen hatlar (hoparlör çıkışları, +v -v besleme hatları) lehim ile kaplanmalı.
Kullanılacak transformatör; 4-ohm hoparlör için 2X18V AC 8-ohm hoparlör için 2X24V AC önerebilirim, mali açıdan bakarsak 250W evde kafi…
TDA7294 Stereo Anfi Devre Şeması
Hoparlör koruma devresi 12v ile çalışıyor ek kaynak kullanmadan ana besleme traforu üzerinden regüle yaparak çalışma voltajını sağladım fakat tek katlı PCB çizildiği için bu katın AC bağlantısını kablo ile yapmanız gerekli aşağıda ki bağlantı şemasında durum daha net anlaşılır.. Aslında çift katlı PCB ile devreyi daha küçük hale getirebilirim fakat bir çok amatör evinde devreyi yapamaz çok zahmetli olur…
Ek olarak opamplı ton kontol katının besleme voltajı direnç ve zener regüleli devreden alınıyor 2X18V AC trafo için 1K 1W direnç ve RES direnci de 150ohm 2W, 2X24V AC trafo 1K5 1W ve RES için 300 ohm 2W direnç kullanılabilir. RES direnci 7812 regülatörün arkasında bulunuyor
TDA7294 Stereo Anfi devresine ait PCB Çizim dosyaları;
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2014/03/10 Etiketler: amplifikatör devreleri, anfi devresi ses yükseltici, entegre anfi devreleri, komple amfi, korumalı amfi, tda7294, ton kontrollü amfi
Ahmet usta eline emeğine sağlık güzel olmuş.İmkanın olursa birde lm 3886 stereo bunun gibi bir devre şık olur.
Güzel devreye benziyor deneyelim bakalım 🙂
Ahmet usta devrenin ARES .LYT uzantılı şeklinde PCB’sini atamaz mısınız acaba ? .xps uzantılı halde direk yazıcım okumuyor, şimdiden teşekkürler. Elinize ve emeğinize sağlık sunumunuz içinde.
Merhaba, yazıcınız neden okumuyor bilmiyorum daha önce başıma gelmedi.LYT dosyasını bazı nedenler yüzünden eklemiyorum, PS kullanan arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olabilirlerse seviniriz.
Eline sağlık deneyeceğim 🙂
Elinize saglik.2*24 trafo kullaniyorsak Ac-Ac yazan yere 48 voltmu uygulayacagiz.
Teşekkürler, 24-0-24Vac demektir 2x24Vac.Dolayısyla aclere ayrı ayrı 24Vac gelicek ortası ise 0V .
ellerinize sağlık ahmet hocam harika bir proje pcb çizimleriniz süper 🙂
Su kısımdaki AC-AC yi kastetmiştim ahmet bey.
Oraya da aynı ac yi veriyoruz eğer ac leri ölçerseniz 48V göreceksiniz ac voltmetrede.Yalnız diyotların tek uçları (katod) ortak olduğundan 24 ün 1.414 misli dc göreceksiniz katodlarında.Yani iki diyotlu tam dalga doğrultmadır.
Tamamdır Ahmed bey tesekkürler.
Devrenin tasarımı olsun, üzerindeki entegresi olsun yapılması için gerekli nedenleri sunuş. Kendisine başarılarından dolayı teşekkür ediyorum . Daha nice bu güzel çalışmalarıyla hevesimizi canlandırıyor. Kendisinin calışmalarına dahil olmak isterdim işlerden dolayı zaman bulamasakta, Ahmet Beyi Bizlere sunduğu bu calışmalarından dolayı kendisine teşekkür ederim başarıların devamını diliyorum…
PCP Dosyası Yokmu Hocam Malzeme Listesi Çok Zor Çıkıyor
hocam proteus semasını yuklemenız mumkun mu devrenın resım cıktısını alırken tam boyutlu tutmuyor malzeme oturmuyor
Arkadaşlar ben bu devrenin herşeyini hazırladım.Sadece monte etmek kaldı.İlk defa amfi devresi yapıcam.Acaba hoparlörü (evde kullanıcam) kaç ohm ve kaç watt almalıyım.Trafom 2x18V AC olacak.
Merhaba, 2x18Vac için 4ohm hoparlör daha verimli çalışacaktır.Tabiki 6 veya 8 ohm da sürebilirsiniz hatta boşta daha da sessiz olur ama alacağınız güç de düşecektir.Watt olayı ise piyasaya doğrudan bakarsanız yüzlerce W’lık ufacık hop. ler geziyor.Bunlar sizi yanıltır.16×9 inçlik oval hop. ler ort 30-50W RMS arasında değişmekte.Tabiki tavsiyem en azından hazır müzik setlerinin kabinli hoparlörünü kullanmak.Ya da kule tipi hoparlör almak.Belkide en önemlisi hoparlör burada zira ses kalitesi, detaylar çok ciddi şekilde değişiyor.Özetle hoparlörünüz alabileceğinizin en iyisi olsun.Trafonuzun da gücü önemli, sonuçta ne kadar güç alırsa amfi onun %60 civarını verebilecek(RMS).
Merhaba! Bu nedir?
Merhaba, o termostattır.B60 ise çalışma şeklini ve sıcaklığını belli eder.B, normalde açıktır ısınınca akım geçirir(A normalde kapalı soğukken akım geçirir).Yani bu devrede soğutucuya termostat bağlarsanız 60 dereceye gelirse koruma devreye girer röle bırakır.Esasında entegre içinde yüksek sıcaklık koruması vardır sanırım 70 dereceydi.Ama ona bırakılmak istenmezse diye bir opsiyon olarak ekledim.
can you write this in english … i was little bit confused about this Ther B60… why this not connected in circuit. does it work without it please tell me the function of that plz
B60 , termostatic switch. 60C degree . (B) normally open contact.
Not necessary. Optionally.
thank you 🙂
Merhaba! Yanlış belirtilmiş polarite.
Merhaba, haklısınız pcbye son halini verirken gözden kaçmış.En kısa sürede düzeltip eklerim, kolay gelsin.
yapılan devre ile proteus çizimi arasında farklılıklar var.Örneğin fazladan direnç eklenmiş direnç çıkarılıp köprü yapılmış.Bizi çizime göre kurduk devreyi ama hala denemedim bekliyorum deneyip çalıştığını belirtecek bir arkadaşı.Çünkü Ahmed Beyin yaptığı devre farklılıklar gösteriyor
Pcb görünümünde ters bağlanan kondansatör hatası düzeltilmiş ve dosyalar güncellenmiştir.
Merhaba, bunun sebebini ara sıra soranlar olabiliyor ve açıklıyorum.Devreyi ilk önce kendime pcb yapıp deniyorum ve sonuçlarına göre değerlendiriyorum.Eğer eksiklik veya daha kaliteli olabilmesi adına değişiklik yapacaksam onu kendi kartımda uyguluyorum.PCB basmak malumunuz vakit alan bir olay ve ufak tefek değişiklikler için tüm devreyi sökmek veya çöpe atmak yerine yaptığım değişiklikleri pcbde tekrar düzenliyorum ve siteye ekleniyor.Sonuç olarak her zaman dediğim gibi siz eklenen pcbyi baz alarak yapın.
Sima8520 arkadaşımızın belirttiği gibi, gözümden kaçan ufak bir hata sebebiyle eğer devreyi incelemeden yapan arkadaşlar varsa 47uF kondansatörün ters bağlantıyla şişmesi ve devamında patlamasını göreceklerdi.Onun haricinde bir hata yoktur güvenle yapabilirsiniz, kolay gelsin…
hocam çok güzel bir devre yapmışsınız ellerinize sağlık zorla bir trafo bulup çalıştırmayı başardım fakat hoparlörlerde uğultu var bunu düzeltemedim bunun haricinde herşey normal çalışıyor.Bir video ekliyorum
https://www.youtube.com/watch?v=EML1v0zCBtA
Merhaba, elinize sağlık.Açıkcası bu derecede ötme normal gözükmüyor.Devrede bakır yolları kontrol etmekte fayda var.Trafonuz kaç V ve W.Kolay gelsin.
60 watt 0.12.18.24.38.42.48 cikisli bir trafo 24 u orta uc kullanip 0 ve 48 i kenar uclara verdim.pcb yi pozitif 20 ile cikardim hatlarda sorun görünmüyor yinede bir defa daha kontrol edeyim. Cok teşekkür ederim
Bu son sürüm değil mi?
İngilizce biliyor musunuz? Ben Türkçe bilmiyorum.
Eğer bir direnç 1 Ohm kullanmak gerekir neden? toprağını bölmek
Kullanılmasının sebebi güç şasesi ile röle şasesinin birbirinden ayrı kalmasını sağlamak için.
benim amplifikatör
Güzel kopya :).
teşekkür ederim
Merhabalar.Plaketin üzerine eleman isimlerini nasıl yazdınız acaba ? Teşekkürler 🙂
Lazer Yazıcı, Ütüyü
yerleşim planı varmı acaba sizde
Merhaba, her devreniz gibi bu devrede muhteşem olmuş.devreyi yapıyorum ama 7812nin üstünde duran dik yerleştirilmiş(Res yazan) direnç kaç ohm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Res=150 Ohm (2x18v)
Res=300 Ohm (2x24v)
devreyi yaptım fakat röle tetiklenmiyor.röleyi tetikleyen uçlarda 1.5 vdc var 7812 sağlam led sürekli yanıyor ama röle tetiklenmiyor hangi elemanlar bunu etkiliyor?
Ayrı bir güç kaynağından 12 volt uygulayın. Koruma devresi çalışmasını kontrol ediniz. 7812 girişindeki voltajı ölçün. Res azaltmaya çalışın
Merhaba Ahmet bey uzun süredir konuşamıyoruz 🙂 Benim elimde 2x28v 150watt trafo var ben tda7294 yerine tda7293 kullanmak istiyorum bunuda 2x28v ile besleyeceğim devrede başka değişiklik yapmam gerekiyor mu ?
Merhaba, W’lı dirençler için 1K8-2K 1W, 390R 2W(bu ısınacaktır) olabilir.Eğer 390R çok ısınırsa 7812 yi yalıtkanlar ile soğutucuya bağlayıp RES direncini 300ohm olarak da kullanabilirsin, kolay gelsin.
Merhabalar.Pcb tasarımının ayna görüntüsünü almalımıyız?Bu soru kafamı çok karıştırıyor nerelerde ayna görüntüsü almalıyız ? Teşekkürler.
yansıtma gerekmez
Merhaba, pcb çizildiği gibi çıktı alınır.Eğer malzeme görünümü veya çift katlı pcb için top copper yani üst bakır bölümü için ayna görüntüsünün çıktısını alırız.Malzeme görünümü için ütü ısısı çok daha düşük olmalı yoksa kağıtlar da yapışır ve hoş bir görüntü olmaz.
İlginize ve geri dönüşünüz için teşekkürler.Devrelerinizi merakla takip ediyorum.Tekrar teşekkürler.
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
Slm devreyi yaptım ama 3 aydır deneme fırsatı bulamadım 2×24 beslemem yoktu şimdi 2×24 smps yaptım fakat filtereye bağlayınca voltajın biri 1.9 volta düşüp fetleri yakıyor.Elimde 2×24 trafoda yok smps kullanmak istiyorum neden yakıyor olabilir veya filtreyi kullanmasam ses kalitesinde kayıp olur mu?
s.a herkese kolay gelsin ben b devreyi yaptım fatat ilk denemende led yanıyordu röle tetiklemiyordu ikinci denemende ise led sönük yanmıyor röle tetiklenmiyor res direncini 100 ohm kadar düşürdüm sorun sizce neden olabilir iyi çalısmalar…
A.s. devrenin fotoğrafını eklemeniz mümkünse görünür hata var mı bakabiliriz.
http://i.hizliresim.com/jYqo1n.jpg
http://i.hizliresim.com/G1Zl4V.jpg
http://i.hizliresim.com/dqLRDQ.jpg
http://i.hizliresim.com/G1Zlgv.jpg
http://i.hizliresim.com/LovL6J.jpg
http://i.hizliresim.com/78B4nv.jpg
http://i.hizliresim.com/pY5LJL.jpg
buyrun resimler
Merhaba, açıkcası moral bozmak istemem ancak pcb yeterli çıkmamış.Bu şekilde çalışmasını (en azından stabil olarak) beklemek pek doğru olmayacaktır.Tekrar yapma imkanınız varsa deneyebilirsiniz.Aksi halde çok uğraştıracaktır.
Slm Ahmet Bey,bu devreyi tekrar yaptım çok temiz bir devre oldu.Önceki yaptığımda çok parazit vardı hatayı bulamadım dediğiniz gibi sanırım bakır hatlarda bir problem var.Şu anda sorunsuz çalışıyor ses çok güzel ama sanki bas biraz eksik kalmış gibi geldi bana.Yapacak arkadaşlar pasta kalıntılarını bile temizlesin zira başıma geldi Tda 7294 bacakları arasında pastadan dolayı ark yapıyordu.Tekrar teşekkür ederim bu devreyi bizimle paylaştığınız için.Hoşçakalın
A.s. , elinize sağlık sorunsuz çalıştığına sevindim.Bass olayı bana fazla bile geliyordu açıkcası.Müzik kulağı işte.Evet ilk adım pcb, güzel çıktıysa ve işçilik de başarılı olduysa normal çalışmaması için bir sorun kalmıyor.Eğer fotoğraf ve video ekleme imkanınız varsa güzel olur, renk katar.Siz de hoşçakalın.
Birkaç resim ve video ekliyorum
https://www.youtube.com/watch?v=Ajc7XSHNy9o&feature=youtu.be
Çok güzel emeğinize sağlık. 🙂 Ben bunu akustik bir gitar için yapmak istiyorum. Girişi de değiştirmek gerekiyor tabii. Girişi değiştirirsem devrede oynamalar yapmam gerekir mi?
Teşekkürler, isterseniz devre üzerinde kazanç ayarlarını değiştirebilirsiniz.(İlk opampın 1-2 ve 6-7. bacaklarına paralel bağlı 10K dirençler).İlaveten sürücü preamfisi de yapacaksanız devreden paralel besleme çekerek sesi önce sürücüye sonra amfi girişine verebilirsiniz.Kolay gelsin.
Hello,
Today I found your project with 2x TDA 7294. I have few questions.
1. What thermistor is in pcb? There’s not enough info, can’t find anything with name “B60”.
2. What RES on top of pcb should I choose, if I use + – 38.6V power supply?
Thanks and have a nice day! Will post results after building your amplifier 😉
ahmet hocam yerleşim planını da baskı devre gibi koyarmısın koyarsan cok sevinirim teşekkürler
Merhaba, mail adresimden ulaşırsan gönderebilirim.Buraya eklemesi biraz sürer zira adminimiz yoğun şu sıralar.
ahmet hocam bana da göndere bilir misiniz ? rica etsem !.
@: [email protected]
hocam 7294 ün datasında max besleme voltajı 40v yazıyor 2x24v trafo uygun mu ?
Uygundur zaten yazıda da belirtmiştim.
tamam üstad gördüm de sorayım dedim
Hocam su res yazan yere ne kadar bir direnc takmamiz gerek yardımcı olursaniz sevinirim
2X18V AC trafo için 1K 1W direnç ve RES direnci de 150ohm 2W, 2X24V AC trafo 1K5 1W ve RES için 300 ohm 2W direnç kullanılabilir. RES direnci 7812 regülatörün arkasında bulunuyor
selamun aleyküm ahmed yerli bey yardımcı olursanız sevinirim bu tasarladıgınız amfiyi yapmak istiyorum emeginizede çok saygı duyuyorum ellerinize sağlık sizden istediklerim ütü resmi ve malzeme listesi şu an için mümkünse şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum.
ahmet hocam öncelikle elinize saglık cok güzel bir devre hem tiz bas devrelerinin hemde anfi devresinin olması cok güzel yanlız trafo degilde 250sleme olarak kulalnsam yetermi bu devrelere hepsi için birde bu devrede 1000watlık pıner calışırmı acil cevap yazarsanız sevinirim emeginize saglık birde bu malzemeleri elektronik malzemeler koolya bulunurmu yani aklıma geldikçe yazıyorum güç kaynagı kaliteli bir güç kaynagımı olmalı ayrıca güç kayanagının baglantılarını bilmiyorum ama araştırırım saolsun acil cevap lütfden orda belirttimde bu devre 250w yada 300watlıkbilgisayar güç kayangıyla calıştırılabilirmi birde onların baglantısı ögrenecem umarım anlabilmişimdir cok karışıkm oluda kusura bakmayın allaha emanet olun
hocam lütfen cevap yazın bu devrede hepsi toplam güç kaynagı olarak 250w yada 300wat degerinde bir bilgisayar güç kaynagı baglayabilirmiyim cünkü güç kaynagı daha cazip geliyor bu devreye 1000w pıner baglamak istiyorum calışırmı elektronik malzemeleride kolay bulunurmu güç kaynagının baglantılarınıda bilmiyorum ama ögrenerim herlade içinceki kabloları falan acil cevap bekliyorum öbür yorumu biraz aceleci yazdım silemedimde kusura bakmayın yapıp calıştırabilen arkadaşlarada sesleniyorum yapan varmı bu devreyi
Merhaba
PC güç kaynağı ile bu devre çalışmaz. Simetrik güç kaynaklarını araştırmanızı öneririm.
1000W pioneer nedir? Çoğu 250W rms değere sahip bas hoparlör mü?
Bu devre stereo , bas amp. değil. 250W rms değeri olan normal (full range) hoparlör bağlayabilirsiniz. Biraz büyük olur ama sorun çıkmaz.
Malzemeler bulunur ve devre çalışır.
Kolay gelsin.
okan kardeşim yaşını bilmiyorum kardeşim diyom kusura bakma
bu devre daha uygun o zaman sanki incelersen https://320volt.com/tda7294-subwoofer-amfisi/ ahmet hocamın yaptıgı diger bir devre birde bu 7294 entegresini ısıs programında bulamadım onun yerine ne kullanabilrim ordada alüninyum sogutucu var galiba o entegreyi alüminyum entegreye yapıştırmak için beyaz bir sıvı kullanılmış o sıvının isminide söylermisin onu bilmiyorum hocam birde bu gösterdigim devrede normal tiz sesi için 4 ohm veye 8 ohm koparlör baglıyabilirmiyiz yoksa hoparlör dayanmazmı
Merhaba, subwoofer amfisi ile bu devre farklı amaçlar içindir.Subwoofer sadece belirli frekansları geçirdiğinden ki amacı da bu, diğerlerinde haliyle etkili olmayacaktır.
Stereoda ise ton katı sayesinde iyi hoparlörler ile güzel sonuçlar alınabilmekte.Özellikle kule tipi dediğimiz 2-3vs yollu kabinli hoparlörlerle en sağlıklı(dengeli gibi) ses alınabilmekte.
Ahmed bey öncelikle paylaştığınız bu devre vs çok işime yarıcak.Eğer hala mevcutsa devrenin malzeme listesi birde proteus çizim hali dosyası ares dosyası resmi değil.Şimdiden çok teşekkür ederim….
Merhaba
işe yarayacak olması güzel lakin devresin isis şeması hatta normal şemasını da hiç çizmedim.Zamanla kafamda biriken devrelerin bir derlemesi sadece.Eğer çizmek isterseniz hatta buraya da eklerseniz çok da iyi olur.Amfi katı datasheetten takip edilebilir, ton katı oldukça basit(netten stereo tone diye aratırsanız opamaplı devrelerden takip edilebilir yine), flip flop ekli koruma katı yine ayrıca paylaşmıştım, https://320volt.com/gecikmeli-ve-led-ikazli-hoparlor-dc-koruma-devresi/ sağolsun Uğur Yılmaz arkadaşımız şemayı çıkarıp eklemişti, besleme katları zaten bilindik vs.Bunları bir araya getirebilirsiniz.
Ares(lyt) paylaşmayacağımı daha önce sıkça dile getirmiştim, bir takım sebepleri var ve anlayacağınızı düşünüyorum.Kolay gelsin.
Merhaba
devreyi yaptım fakat 7812 entegresinin bulunduğu tda7294 den ses gelmiyor.volume pot da balans gibi çalışıyor . bunun sebebi ne olabilir acaba yardım edebilirmisiniz
Baskı devrenizi kontrol edin bir yerlede temas varsa aşırı uğultu yapıyor.Ben yeniden baskı devre çıkartarak aynı parçalarla çalıştırdım sorunsuz.
Merhaba arkadaşlar bende bu devreyi yaptım 2*24 volt ile besledim ancak devrenin power ledi devamlı olarak yanıp sönüyo devredeki sorun sizce nedir yada bu sorunla karşılaşan oldumu ?
Merhaba, devredeki ledin sürekli yanıp sönmesi birşeylerin normal gitmediğini ikaz ediyor.Kısa devre ve çıkış gerilimleri gibi ölçümleri yaptınız mı?.Muhtemelen entegre çıkışlarında dc gerilim görülüyor bu yüzden koruma devrede.
Büyük olasılıkla TDA 7294 entegresinin biri arızalı veya bacakları arasında kısa devre vardır benimde başıma geldi entegreyi değiştirince düzeldi.Aşağıda yazmıştım olası arıza ve sebeplerini
Merhaba
Devreyi yaptım fakat tiz ve mid az geldi bana yükselme imkanımız varmı
Merhaba, ses girişinin olduğu sağdaki opampın alt ve üstünde bulunan 10K dirençlerin değerlerini arttırarak genel anlamda kazanç sağlayabilirsiniz en basit haliyle.
Teşekkürler
ayrı bir ön preamplifikatörden beslemek istersek tda7294 2 nolu ucuna bağlanan 4u7 kondansatör önüne mi veriyoruz sinyali 1k direnç iptal olarak yani
İyi akşamlar.
Devrede kullanılan stereo jack 6 bacaklı galiba ama piyasada bulamadım internetden araştırdım pek bişe çıkmadı ama allahtan aliexpres var.
http://tr.aliexpress.com/item/20pcs-AV-2-pins-jack-2-colors-RCA-female-stereo-audio-video-AV-socket-connector-foot/1685597371.html
bunu buldum ama buda 3 bacaklı yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, ben bir müzik setinden söktüğümde elime geçmişti.Linkteki de kullanılabilir.Tek farkı şaselerinin zıt yönde olması ancak sorun değil, ona göre bir delik daha delinebilir.
bu anfi mono olarak ta cıkış veriyor mu? Yani 180- 200 watt gibi.
Merhaba, tek kanal yaparsanız mono olur lakin sanırım paralel bağlantıyı kastettiniz.Eğer öyleyse hayır.Tda7293 ile paralel modu yapılabilir(bazı değişiklikler gerekir tabi) ancak bu pcb ile verimli olabilir mi bilmiyorum.
Anladım teşekkürler.
Birde bu rar dosyasını indiremedim. Sizden rica etsem bana, siyah olan baskı devrenin resmini gönderebilir misiniz? Ben onu word den çıkarır yaparım.
Teşekkürler.
[email protected]
New version
Güzel düzenleme.
Merhabalar.
Allah rızası için şu amfinin baskı devre resmini biri bana gönderebilir mi?
Nedendir bılmiyorum, rar dosyasını açamıyorum.
[email protected]
05545239100
Gönderdim arkadaşım.
Mail şimdi geldi.
Teşekkür ederim.
İyi forumlar.
Rica ederim, kolay gelsin.
merhaba kolay gelsin devrenin dosyalarındaki resimi yazıcıdan çıkıartırsak olurmu hocam direkt olarak.
Merhaba, pcb için bir ayar yapmıyorum ben.Ancak yinede bastıktan sonra entegrelerin padlerini kontrol edebilirsiniz.
teşekkür ederim kolay gelsin hocam.
BASKI DEVRE DEĞİLDE NORMAL DEVRESİNİ NASIL GÖREBİLİRİM TAM OLARAK?
Hocam devrenin pcb şemasına felan ulaşamadım bi yardımcı olurmusun? gerekirse mail yoluyla yollarmsnz. [email protected]
Merhaba, link sağlam pcb mevcut orada.Eğer aşık şema diyorsanız şu linkte bir arkadaş çizmiş. http://forum.cxem.net/index.php?s=e0e547956e02fc799a85ce3a1b451f21&showtopic=137554&st=240
ahmed bey kolay gelsin devrenizi kurdum aynı zamanda tda 7294 subwoofer devrenizide kurdum, yorumlarınız birinde iki devreyi birleştirmek isteyenler için yıldız şase kullanımından bahsetmişsiniz bununla ilgili bir şema gönderebilir misiniz?şimdiden teşekkürler…
therm b 60 ın ne oldugunu bilen var mı acaba
O kısım büyük resimde turuncu kesik çizgilerle gösterilen yer.
AC beslemeye bağlanıyor.
Merhaba, sayın Kapibara sanırım farklı noktayı gördü.Therm B60, normalde açık ısınınca akım geçiren termostattır.Genelde B60-xx yazar burada xx max. akımı belirtir.Yukarıdaki devre için termostat kullanmayaksanız herhangi birşey yapmanıza gerek yok.Diğer devrelerim de de kullandım ancak bazılarında therm A şeklindedir, o da normalde kapalı yani soğukken akım geçirir. Dolayısıyla A yazanlarda termostat kullanmayacaksanız o bölgeyi jkısa devre yapmanız gerekir, kolay gelsin.
Evet yanlış görmüşüm. 🙂
O kısım hafif sol altta kalıyormuş.
with therm B60, I can use KSD301?
Hi, therm b60 ; normally open 60 celcius thermostat.So if it is like this you can use it.
KSD301 is normally closed. now I want to switch operating normally closed, I have to do?
KSD310 is normally closed. I want it to work in a normally closed, I have to do?
Yes you can it with this picture.
thank you very much, it worked.
You are welcome, I would be glad if you share your videos with us.
yes, will soon.
but when activity usually hot tda7294 left than the right.
Hmm this is a problem.But why? If you want try it, the speakers gnds remove from terminals and connect directly in front of the bridge diodes capasitors’s gnds.
work completed, thank you ahmed teacher.
This was nice. Thank you for your comment but i only an amateur this jobs :). Finally we are waiting your amplifier videos. Have a nice days.
yes, this my video. quality sound not good because I recoder by LG G2
https://youtu.be/-Oa8gfQtBqg
thanks for ahmed again!
You are welcome, it looks a good job.
I can use TDA7293 on circuit?
pc için kullanabilirmiyim
hoparlörün varsa kullanabilirsin
mazeme listesini yazan varmı
Ahmed bey devrede ufak bir eksik var ve birde ufak bir değişiklik gerek. eklediğim fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim dirençlerin ucu şaseye bağlanmamış ve işartlediğim 47pF ların bacak araları geniş onları küçültüp mercimek olarak ayarlayıp tekrardan şema verirseniz sevinirim.
Merhaba, o kısımları direnç bacağını yan yatırarak gndye bağlayabilirsiniz.47pf için ise kimi kondansatörler daha iri oluyor hem bunun için hem de gnd kaplamasının daha çok alana yayılması için bu şekilde tercih ettim.Dolayısıyla sıfır yapmadan da işinizi görecektir, kolay gelsin.
Aslında bu söylediklerinizi düşünmüştüm ama fazlasıyla düzen tertip takıntısı olan bir insanım ve bu sebepten istemiştim böyle birşeyi. Ben bu devreyi gerçekten hatasız olarak yapmak istiyorum. Eğer vaktiniz varsa ve Söylediğim değişiklikleri yaparsanız gerçekten size minnetter kalırım.
Devre icin malzeme listesi varmi
ahmet bey devreyi yaptım sadece led yanıyo ses çıkışına dair bir belirti yok sorun ne olabilir
Merhaba, devrenizin ayrıntılı fotoğrafını eklerseniz(pcb tarafı da olsun) daha yardımcı olacaktır.
İsterseniz dahada ayrıntılı çekebilirim
İlk gözüme çarpan zil telleri oldu, bu telleri basit atlamalar haricinde kullanmanızı önermem zira ses girişinde parazit, beslemede küçük çapından ötürü yeterli verim almak beklenmemeli. Birde sanki bazı yollar daha ince ve kaplamaların da aralığı fazla gibi geldi. Yollarda iletkenlik kontrolü, hoparlör çıkışlarında dc voltaj olup olmadığı(tabiki röleden önce yani Tda’ların 14. bacağı), ayrıca ana besleme ve gnd hatları, hoparlör hatları lehim ile kaplanmalıdır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
14.bacaklarda 2.5volt var.hoparlör çıkışlarında dc yada ac bir enerji yok entegrelerin dış metalinde ise 16volt var ve birde rölenin devredeki görevi nedir?devreye enerji verirken rölenin çekip yada bırakması gerekmezmi
14. Bacakta dc voltaj olmamalı. Eğer 0,8vdc ve üstü olursa hoparlör koruma devreye girer ve röle kendini bırakır. Normalde devreye enerji verildiğinde ikaz ledi birkaç saniye yanıp söner ve bir sıkıntı yoksa röle çekip hoparlörler aktif olur led ise sürekli yanmaya devam eder. Entegrelerin metal kısmı – besleme hattı dolayısıyla buradan gnd ile ölçüm yapınca trafo çıkış voktajının 1,414 katı dc olması normaldir. Son olarak soğutucu ile mutlaka yalıtılmalıdır entegreler.
Devreye enerji verdiğimde led hızlı şekilde yanıp sönüyo ardından ledin parlaklığı düşükken artıyor.(bu parlaklık hızlı şekilde gerçekleşip gözlemlenebiliyor)
on the cicruit will be difficult for change tda7294 if it damages
Merhaba, bu anfi şemasini yapmak istiyorum. Eektronik devreler konusunda yeniyim. Bu tasarim 2X200 watt olarak geliştirilebilirmi..Yada 2X200 watt sterio anfi kiti tasarimi mevcutmu elinizde. Yardimci olursaniz sevinirim. Teşekürler. ilgi ile takip ediyoruz sizi.
Merhaba, şimdi ilk olarak yeni başlayan birisi için genelde bu tarz devreler önerilmez, tabiki aynen uygulandığında sorun olmadan da çalışabilir ancak bir o kadar uğraştırabilir de. Bu yüzden sorun olmaz derseniz doğrudan yapın. Güç konusuna gelince piyasadaki yüksek güçlü yazılar yüzünden ses gücü algısı bizim yaptıklarımız ile pek uyuşmayabiliyor. Özellikle de bluray/dvd’li hazır ev sinema sistemlerinde yüzlerce hatta binlerce watt çıkış gücü gibi. Bu amfiden tam verim ile çıkış gücü almak istiyorsanız 400-450w civarı sac trafo gereklidir. Eğer kullanacağınız yer standart bir salondan epey büyükse daha güçlüler lazım olabilir aksi halinde hiç lüzum olmayabilir de.
Ahmet hocam, -+45v veren asimetrik besleme yapmak istiyorum amfi için, daha önceden 48v smps ile çalışıyordu, ben normal trafolu beslemeye çevirmek istiyorum. Bu durumda trafo, 63v 20000uF kondansator ve köprü diyot elemanı işimi görecek midir? Daha başka eleman eklemem gerekir mi? Öneriniz var mıdır?
Merhaba, +-45v besleme 8 ohm hoparlör için dahi yüksek bir voltaj ve limitlerde. Datasheette +-38vdc 8 ohm ile max. önerilen voltaj ki +-35vdc en ideali bu empedanslı hoparlör için.
Dolayısıyla eğer bu amfiden bahsediyorsanız önermem. Başka bir amfinin belemesi ise en basitinden akımın 2-3 misli değerinde kondansatör kullanabilirsiniz. Mesela + hattan 2a geçiyorsa 4700uF gibi.
Merhabalar Ahmed hocam, bu devreyi veya diğer ton kontrolsüz devrenizi 6ohm 80W hoparlörler ile kullanmak için kaç volt ile beslememiz gerekiyor veya başka modifikasyonlara gerek var mıdır? Bir de diğer ton kontrolsüz devrenize volume kontrol eklemek için 6 bacaklı bir potansı RinLin den önce kullanmak yeterli midir?
Teşekkürler.
Merhaba, datasheetlerde yazmakta bunlar, tek başına volt birşey ifade etmez aynı zamanda akım dolayısı ile besleme gücünüz de önemli. Eğer gücü düşük trafo ile besliyorsanız 4 ohm hoparlör de olsa veriminiz az olacaktır. Yeterlidir ancak isterseniz aktif isterseniz de pasif ton kontrol ekleyebilirsiniz devrenize. Elinizde yoksa arşivime bakabilirim.
Ahmed hocam bu devreyi beslemek için 2adet ups trafosunu kullanacağım,ikiside 380w gücünde bir trafo 13v-0v-6v diğeri 6v-0v-6v her trafo rahat 30amper veriyor.
50amperlik küprü diyotlarla bağlayacağım sorum şu bu devreye dc akım vere bilirmiyim ? devredeki diyotu devre dışı bırakarak 30a vermem doğru olurmu?teşekkürler.
Açıkcası yazdığınız değerler bu amfi için uygun gözükmüyor. Hatta çok sınırlı amfiler çalıştırılabilir 13-0v ile. Bunlar da oto amfileridir genelde.
hocam 2adet 50a köprü diyotla 2200uf kapasitörlerle doğrultma yaptım,voltaj yükseliyor 13-14v arası olan voltaj 19v oldu şu an 19v-0v-19v fazlar arası gerilim elde ederek tek bir kaynak haline getirdim,elektronik bölümü okuyan kuzenim baskı devreyi hazırlayacak tek sıkıntım simetrik 19v iş görecek mi? voltajın yükselmesi bana normal gelmedi.
Ac voltaj dcye çevrilirken 1,414 misli artış olması normaldir. 18-19vdc okumanız bu sebeptendir. İki eşit trafo ve köprü diyot kullanarak evet simetrik dc elde edilebilir. Trafo gücünden dolayı da voltaj daha az çökecektir. Ancak 4 ohm çıkış için istenen voltaj ile fark yinede fazla. Eğer bu bana yeter dersen sorun yok, ayrı pcb de yapmaya lüzum olmayabilir. Köprü diyot olarak 35a de gerekli değil eğer elde 6a vs varsa. Her iki diyoda ac verilir. Birinin + ucu amfinin artısına, diğerinin – ucu amfinin eksisine, diyotların kalan +ve – ler de birbirine ve oradan yıldız gndye bağlanır.
Bugün devre hazır olacak şemaya bakarak malzeme listesi çıkartacağız. Devre ve yardımınız için teşekkür ederim.
ahmet hocam devreyi yaptım devreyi deneme amaçlı 2×12 voltla besledim devredeki led hiç yanmadı sadece res direncine yakın olan tda biraz ısındı gnd ile tda nın metal kısmını ölçtügüm zaman 16 volt civarı voltaj var hoparlör çıkışlarında voltaj yok tda nın 14 nolu bacagında da voltaj yok yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Devrenin resimleri
Hoparlör koruma bölümü için ac-ac güç beslemesini göremedim. Eğer bağlamadıysanız çalışmaması normaldir.
Ac ac bağlantı yaptım
O halde yollarda temas kontrolü(özellikle de gnd), kısa devre kontrolü, lehimleri tazeleme işlemlerini uygulayabilirsiniz
Ahmet hocam devrede birkaç kısa devre vardı onları duzelt tim suan led sürekli yanıp yanıp sönüyor 7812 ye yakın olan tda yi değiştirdim yine olmadı bu arada rolede çekmiyor sizce bu neden olur
Röle, led yanarken çekmez ki koruma görevini yerine getirebilsin. Bağlantılarını gözden geçir, varsa selülozik tiner ve fırça ile bakır kısmı temizle.
Ahmet hocam devrede bir kaç kısa devre daha buldum duzelt tim birde BD 139 arizalanmisti onuda değiştirdim suan led sürekli yanıyor bunun ne anlama geliyor
Ledin sabit olarak yanması hoparlör hattında sorun olmadığını, ancak sürekli yanıp sönmesinde ise sıkıntı olduğunu belirtir.
Ahmet hocam led sabit yanıyor ama Role çekmiyor rolenin cekmeme sebebi nedir
Ahmet hocam rolenin cekmeme sebebi nedir
Daha önce de belirttim, açık şemayı takip ederek sorunu bulmaya çalışmalısınız. R48,49 lar devre dışı bırakıldığında da röle çekmiyorsa doğrudan koruma katında ve rölede sorun aranabilir.
hocam verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim,
sormak istediğim şey, bu devrede giriş olarak elektro gitar jakına uygun bir yuva kullanabilirmiyim?
Rica ederim. İstenirse farklı yuvalar tabiki kullanılır. Mikrofon da olur ancak kazanç vs. ona göre ayarlanmalıdır. Açık şema paylaştım zaten, isteğe göre modifiye edilebilir.
merhaba ahmet hocam devre için 90watt trafo yeterli olurmu
Merhaba, devre için değil de sizin için yeterli olur mu sorusu daha önemli. Zira 90w trafo tek kanala dahi yetersizdir, 4ohm’da 32w Rms alabilirsiniz. İkiye bölersek kanal başı 16w Rms (Sac trafo için geçerlidir, toroid ile kanal başı 22w civarlarına çıkabilir).
Dolayısıyla size yetecekse kullanın. Tabiki uygun voltajda ise, eğer 2x12v’luk trafo ise bu amfi yerine ‘stereo kompakt amfi’ adıyla paylaştığımı öneririm.
merhaba ahmet hocam devreyi yaptım sıkıntısız çalışıyor ama ares çizimindeki 2x50k high potunu kullanırken sol hoparlörden düşük ses geliyor sağ hoparlöre göre potu yükselttiğim zaman sağdaki hoparlörden cok ses geliyor ama soldakinden düşük bir ses geliyor bu neden olabilir hocam yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler…
Merhaba, potlarda bir sıkıntı olabilir. Zira piyasadakilerin çoğu ses için yeterli gelmiyor. İyi olanlarının da ya değerleri uymayabiliyor ya da çok pahalı oluyor( ucuzlara göre yaklaşık 30-40 misli).
hocam elektrik elektronik mühendisliği okuyorum.. çok merak ettiğim bişey var bu devreleri yaparken yarı iletken eleman kullanıyorsunuz. biz dersde bu tür devreleri(daha basit halini) incelerken bazı yöntemler kullanıyoruz ve bazı çözümlere gidiyoruz. örneğin transfer fonksiyonu gibi…. tek anlamadıgım sey ise mesala neden bi yukselticinin yanına kondansatör yada bobin gibi eleman bağlarız yani demek isteğim o elemanın oraya bağlanacanıgını nasıl anlarız .. biz hep çözüm yaperken belli kalıplar üzerinden gidiyoruz ve öle çözüyoruz… acıkcası siz bu devreleri nasıl oluşturuyorsunuz ? belli bir kalıpları mı var ? bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi günler dilerim…
Okullarda daha çok teori ve hesaplamalar üzerinden gidildiği doğru, ancak pratik olarak uygulamalar bazı okullarda yetersiz olduğu da bir gerçek. Sizin gibi mühendislik okuyan birçok kişi mail atmıştı bu konu hakkında. Tamam teori öğreniyoruz da niye uygulama yetersiz vs. diye.
Bu devre için örnek verirsem öncelikle bir amaç belirleyerek araştırmalara başlıyorum. Ardından devrenin kalbi diyebileceğimiz çıkış gücünde karar verdikten sonra nasıl daha süslenir veya zenginleştirilir buna bakıyorum. Tabiki birçok şey zamanla öğreniliyor deneye deneye. Profesyonel ölçü aletlerine sahip değilim ki kendim de amatörüm zaten. Olması kaliteyi arttırır bu bir gerçek lakin maddi ve yer imkanı da düşünüldüğünde üstelik bu iş yalnızca bir hobi ise çok da dert etmiyorum açıkcası.
Hangi eleman ne için nerede nasıl kullanılır veya kullanılmalı konusu da hem teorik hem pratik tecrübeye bağlı. Mesela bu amfide ac voltajı dc’ye çevirirken ne yapılmalı konusu araştırılarak görüğümüz şey diyot ve kondansatör oluyor temelde. Peki hangi akıma nasıl diyot veya kondansatör olmalının da hem teorik hem de pratik yanı var yine. Max. 1a akım geçekse 1,2-üstü gibi akımda diyot seçeriz ki sağlıklı çalışabilsin. Kondansatör de aynı şekilde voltajda çökme olmayacak seviyede seçilebilir.
Özetle önce hangi malzeme ne işe yarar bunu bilmek gerekiyor aynı zamanda nerede ne değerde nasıl tepki vereceği de. Birde datasheet’leri incelemek lazım her ne kadar bir türlü anlatamadıysak da. Daha sonra kalıplar yerine oturmaya başlıyor, devreler basitten karmaşığa doğru yapılabilir en sağlıklı olarak. İşin diğer boyutu pcb tasarımı ki bu da en az devre dizaynı kadar önemli, ezbere çizilemiyor bazı sonuçlar istendiğinde.
çok tşk ederim saolun okulda hep teorik ögreniyoruz dediğiniz gibi .bende o hevesle bişeyler yapmak istiyorum örneğin sizin paylaştıgız devrelere baktıgım zaman çok yabancı kalıyorum . sonra diyorum kendi kendime “ben hiç bişey bilmiyormuşum” dediğim gibi öle kalıyorum.. aydınlattıgınız için çok tşk ederim iyi günler dilerim..
Hello! I want to ask you about an amplifier
Seems to be a good amplifier as it’s shown because had those three buttons for tone control and volume. Ideea is that I constructed the amplifier and doesn’t work. Something is wrong but from the scheme I see it’s ok . My problem is: at archived folder I found a file with pcb and top silkscreen with a little bug. At scheme, a diode near to LED is placed în one way and at pcb în another way. I fixed the problem but I saw that exist a diference between pcb from archive and positioning of pieces or on pcb from pictures posted în you’re site. I mean some components are missing în those pictures like 2×10 uF capacitor from filtering area or 2 diodes missing from speakers protection circuit and changed with a resistor wich link , I believe directly to DC current. I’ve been tried to find logic to make so but when I’ve done, I’ve burned out two of capacitors. About those capacitors right near to LM7812, I want to say they are different în pictures an others on original pcb file.
I don’t wanna bothering with so much reading but I wanna to please you If you can send me a right scheme or pcb with top components or even if you want the email of Ahmed Yerli to ask him about this and to help me to finalize the amplifier.
Tank you very much and I hope so to help me în some way.
Best regards,
Julian
Hello Julian, please you send an email to me about this amplifier with few photos. I will try to help you from that.
Selamün aleyküm.Bu devre için 120 w trafo kullandım fakat kaç amper sigorta kullanmalıyım ?
İyi günler.Devreye 2×18 volt Ac uygulayacağım fakat kademeli trafoda 2 tane 18 volt yok.Bunun için gnd ye yani orta uca 18 volt diğer iki uca 0 ve 36 volt uygulasam olur mu ?
0-18-36 şeklinde kademeli ise 0 ucuna ac 1 18 ucuna gnd 36 ucuna ac 2 bağlarsan 2×18 v olmuş olur
sa tda7294 2x100w 220 volt anfi devresinı yaptım devreye enerjı verdım hıc bırsey olmadı role acmadı led fln yanmadı entegrelerın bırı ısınmaya basladı sonra 1n4007 diyot patladı degıstırdım yıne patladı ne yapmalıyım yardımcı olabılırmısınz Allah Rızası ıcın
As. daha detaylı yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım, ayrıca fotoğraf eklerseniz iyi olur. Pcb altı da dahil.
devre resımlerı bunlar devreye enerjı verdıgımde hıc led de yanma rolede acma olmuo bır sure bekledıkten sonra tda7294 lerde bıraz ısınmalar olmus yardımcı olursanız sevınırım hocm https://uploads.disquscdn.com/images/59c9e64eacd9505c594de70e81c0dc873b1a4711fe8360c6526a846f39b7a435.
Merhaba, fotoğrafların linkini açamıyorum. İsterseniz başka bir yere yükleyebilirsiniz veya e-mail adresime gönderebilirsiniz.
Ahmed bey hoparlör baglantilarini direk kablo ile bagladim led yanip sonmeden direk role acip calisti fakat volume potundan daha cok ugultu gelio diğerlerini actigimda ses gelmio bide hoparlörin birinden hic ses gelmio neden olabilir yardimci olurmusunuz
gonderdım ahmet bey
https://uploads.disquscdn.com/images/9fcc9ec0ad33c717dfa9987508664da5d3296d148d19e2916ea3e454c772a1b5.jpg
Öncelikle tek tek mesaj atmanız sadece daha fazla yer kaplar. Eğer ilk mesajınızın altına yazarsanız sizin gibi belki aynı sorunu yaşayan kişilerin de çözmeleri kolaylaşabilir.
Gördüğüm kadarıyla pcb pek iyi çıkmamış. Birçok yerde kesiklikler var. Tavsiyem bu gibi durumlarda özellikle de daha fazla akım taşıyan besleme ve hoparlör hattı (bunların gnd hattı da tabiki) lehimle kaplanabilir. Ardından iletkenlik kontrolü yapabilirsiniz. Lehim artıklarını temizlemek için de selülozik tiner kullanabilirisiniz.
saolun ahmet bey ılgınız ıcın ama bıse dıcem hoparlör kablo baglantılarını dırek kabloları lehımledın plakete ondan sonra enerjı verdım 1 kac sanıye led dırek yandı rolede actı sonra hoparlorlerın bırınden ses az gelıodu dıgerınden hıc gelmıodu volumu artırdıgımda sarkı degıl ugultu ses cıkıodu cokca volumu kaptıp bas tız onları actıgımda ses az cıkmaya devam ediodu sonra fişten cekıp tekrar taktım bu sefer hıc calısmadı sızce bu normalmı neden gıtmıstır ahmet bey
@Ahmed Yerli hocam yapılması gerekenleri yazmış ek olarak resimde bir çok kısa devre görüyorum bunları temizleyin ben bir kaç tane tespit ettim daha fazla olabilir bakırın yoğun olduğu bölümler şase diğer yollar şaseye temas etmemeli https://uploads.disquscdn.com/images/af19fc0cce5531105018c746a4c83aeebbb6fd71ba59400ff302c9054f456c10.jpg
https://uploads.disquscdn.com/images/ea0024331d5f84d1f23a211dcf71b5671138798a301a4bffcb0dbfd095e8d788.png köşedeki direnç kaçlık belırtmemıssınız ama ogrenebilirmıyım Ahmet hocam devrenin malzemelerini yazmamışınız devrenin ares cızımı çıkmıyor programda açılmıyor bırde hocam devrenın malzemelerini dirençlerin yerleşim yerinin yonlerını kondastorlerın flen yerlerını belli degıl yardım edersenız sevınırım
Yazıda bir açıklama mevcut o direnç hakkında:
“Ek olarak opamplı ton kontol katının besleme voltajı direnç ve zener regüleli devreden alınıyor 2X18V AC trafo için 1K 1W direnç ve RES direnci de 150ohm 2W, 2X24V AC trafo 1K5 1W ve RES için 300 ohm 2W direnç kullanılabilir. RES direnci 7812 regülatörün arkasında bulunuyor”
Kolay gelsin.
hocam 48 v trafo yaptırdım fakat ben bunu 24 24 yaptırmamışım ben tek çıkış olarak 48 v yaptrmısım ben bunu kullanamazmıyım bu devre için 220 48 v ac tek çıkış 500 watt
Merhaba
Trafoyu yaptırdığınız yer kabul ederse 2x24Vac olarak tekrar sardırın. (ilave ücret talep edebilir)
Bu devre tek 24Vac ile çalıştırılabilir. (tavsiye etmem , mecburiyette olabilir)
Yine bu devreyi 48V ile çalıştırabilirsiniz ve sonra bozulur. 20 yıl önce arkadaşım denedi ve bir kaç gün çalıştırdı. Şanslıydı , hoparöre ve kendisine zarar vermeden tda7294 kendi kendini yedi. (mono ve temel devreydi)
TDA7294 köprü olarak kullanıldığında tek sargılı trafo ile beslenebilir. (mümkün) Ancak bu tip ton kontrol ve hoparlör koruma devreleri için uygun değil. Yani uğraşmaya değmez.
Sonuç : o trafoyla bu iş olmaz.
Kolay gelsin.
48v trafoya soyle bir cozum buldum asimetrik trafoyu simetrik yapcam kopru diot kondandastor ve lm7824 transtor kullanarak trafoyu 24v av 24vac olarak 2 li olarak kullancam ins denememiz olur
🙁 Olmaz.
Tek sargıgan köprüdiyot ve iki kondansatör ile simetrik besleme elde edebilirsiniz.
Bu besleme +/-67Vdc olur.
1) 7824 bu voltaja dayanmaz.
2) Size 40volttan düşük bir gerilim lazım , DC 24V biraz düşük olur. 33V elde ettiğinizi düşünelim. Amp için harcadığınız güç kadar regülatörde harcamanız gerekir. Verim %60-65 ten %30 a düşecektir.
Amp için kullanmanız gereken soğutucunun iki katı regülatör için gerekir.
Masraf , kutu hacmi , oluşan ısı ikiye katlanınca uğraşmaya değmeyeceği çıkar.
Basit bir yolu olsa yazardım. 😉 Trafoyu değiştirme / yeniden sardırma yoluna gidebilir , bu devre ile kalite bakımından kıyaslanmayacak tek beslemeli amp. yapılabilir.
Kolay gelsin.
Simetri besleme olmadan olmaz kardeşim
Asimetrik trafoyu simetrik yapamazmiyim lm 7824 7924 yapsam bu sefer cikista 24 v 24 v alirimda akim bu sefer 1 amper oluyor tda 7294 en az 3 amper ceker baska ne yapmaliyim
https://uploads.disquscdn.com/images/dd54e08383be949ff6a48d7eecca27953ecbcd45e413943fedb73fd59bd1bdf1.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/98a52d24d35cfc98b23f9d83f318e43c996f8af7bbf99ec7282d7267d4973a19.jpg
Ahmet abi emeğine sağlık ve tamircihasanada teşekkürler ikinizin devrelerinde o kadar güzel bir sonuç çıktıki harika 2 adet çift bobin 1200 watt jbl bass bağladım basların bobinlerinden koku gelmeye başladı gerçi tamircihasanın anfisinde ei33 vardı ben troid nüve ile sardım baslar mükemmel yapıpta çalıştıramayan varsa yardımcı olabilirim nüve devre vs. Hakkında 😕
https://uploads.disquscdn.com/images/c33f79844f64a9cd8722bdefa80e73bca78d6c4055b741cf089b6c8addb8acd8.jpg
ahmed bhai,
will you please tell me why these two resistors are open to other end . is it need to grounded ??
Hi, yes they should be grounded. We forgot it to change with new files sorry for this mistake. By the way i couldn’t see your other messages here why i don’t know.
ahmed yerli i have made the circuit and following problems i faced
1) my copper board was not in quality and it was very thinner
2) at first it was not worked and finally i checked the protection circuit and found negative feedback was missing . some of the jumper wire joint was shorted with surround earth terminal and i cleared
3) finally my mother board get on but while blinking led some spark sound i heard
4) 2 times it happend and now led is not blinking . when ever switching it on the led blinks suddenly.
will you plz tell me which component / area of board i need to check for the power on delay ??
please help
when ever switching it on the ledglow suddenly.
will you plz tell me which component / area of board i need to check for the power on delay ??
please help
dear friend i m facing a problem. while i have switched it on led was blinking twice and remained stable but during this time i heard some spark sound but unable to locate the area. twice it happend and now the condition is when i switched on the led glow directly without blinking. now led is not blinking only glowing directly. will you plz tell me which component/board i have to check for the on delay …. can you please tell me the use of BD139 and BC 547 in circuit ??? please help
Hello my friend
For the circuit board to operate, BC547 and BD139 must be in transmission.
Under normal conditions, delayed transmission is achieved with R46, R47 and C54.
If an abnormal condition occurs, the relay does not work in Q4 or Q5 transmission.
Abnormal state: DC voltage is present at one of the two amp outputs.
To protect the loudspeaker, the relay is de-energized.
Measure the voltage across C54 for control.
Check if V> 1.2V Check BC547 and BD139
Check if V <0.5V TDA7294 pin14 to GND (R and L channel)
– Translated by Google 🙂
dear friend ,
i am unable to locate C54 R46, 47 SINCE THE CIRCUIT file has only value . will you help
second thing when im shorting the therm switch nothing happening ( i think the relay has to get switched it off )
yes my dear friend the board is working now… shorting issue was behind the pin of bd139 was happend . i desolder it and solder it again . i have to connect speaker yet . but im not confident about the my circuitboard deliver distortion-less sound because my board was less quality. if it so i will do it again thank you
The pcb quality is very important all the times. If u don’t mind can you share it with us.
ahmed brother, issues im sorting out one by one . still im facing very low volume in output. i have bypassed audio line to volume coutrol and i got increased sound and i again i bypassed audio line to ic pin directly and i got its maximum sound so i understood the fault was with something with the op amp circuit and bass mid treble circuit. that time i remembered that the value of polyester capacitor i connected was different due to shortage of designed one . c17 c18 value i used was 47Nf instead of 47PF. c5 c6 used 1Nf instead of 101 . i used 10 nf instead of c15 , used c11 value as 222 so i think this may be the main reason for getting reduced volume . but the output volume is clear and crisp but cannot judge until the connected capacitor replaced with original capacitor value. i request your suggestion and guidance too.
please reply https://uploads.disquscdn.com/images/d63fdf3ca161e027f0691cb8e843e0428be5146bfdb181a3b07f4ffc22ba2d38.jpg
https://uploads.disquscdn.com/images/7329c5244c9b082675b955345c33476914049b176dc2f8b38c8f0a18516e9e5d.png
Hi, First of all pcb quality looks like average level. This is the first reason.I always recommend liquid rosin before soldering. It also prevents corrosion. Then you should soldering of the pcb. Anyway the second reason is capasitors values.
*C17,C18 =47, it’s mean that 47x1pf =47pF ( i sometimes use 470 but its same again. Because anytime the third number is multiplier value.)
*C5,C6 =101, 10×10 =100pF
*C11 =472, 47×100 =4700pF =4.7nF
*C9 =473, 47×1000 =47.000pF =47nF
*For ex. 105 10×100000=1.000.000pF=1000nF=1uF
So i can say like these.
After that u can check again your all capasitors of the pcb’s.
Ahmed , 3 yıl önceki mesajının altına cevap olarak yazılmış yorumlar var. Ben de zor bulmuştum. 🙂
sima8520 bu nedir diye B60 ın bağlanacağı soketi gösteren resim eklemiş. Senin cevabının altına da Gireesh Kumar yazmış.
İngilizce (अंग्रेजी) cevap istemiş. 😀 Ben tarzanca yazdım.
Anlamış ki , teşekkür etti.
Bu gün de google ingilizcesi kulandım. Belki bir gün oxford ingilizcesiyle bile yazarım.
Anladım demek ondan göremiyormuşum :). Anlatabiliyorsak onlar da anlıyorsa yeterli diye düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=z5tW991u4_c&feature=youtu.be
Thank you dear friend ahmed, it is a nice design . finally i got succeeded to make it. crystal crisp sound . thank you for your asistance
Well done. You are welcome, it looks good. Maybe u may try Lm3886 stereo next time. That one better than this amplifier. Have nice days…
Hello please can you tell me the password of zip file. Actually I using the giving passwords but it’s showing wrong password
Hello,
use latest version winrar; https://www.rarlab.com/download.htm
Dear Ahmed brother,
i was using 4Ohms 40 w RMS and 250 W peak power speaker with this audio amp and it was not suitable for delivering the sound at its low volume also. i was using 24 0 24 5A transformer. will you please tell me how much RMS speaker with min. diameter i should use with this amp . please tell me
Hi. You should use 8 ohm(min 40w Rms) speaker with that transformer for this amplifier. Otherwise it may not suitable.
So your issue is speaker empedance problem. 25vac is too much for 4 ohm load.
You can examine Tda7294’s datasheet for more inform.
ok shall i use 2 – 4 ohm speaker series connection in one channel (total 8 speaker in both channel ) so that i will get 8 ohm impedance and 80 w rms power ….?
https://uploads.disquscdn.com/images/d46219f8c0cd6d343c61f4585a7f3166fd2300116c1a3f7e75b8464eb266810b.png For 2x25vac, must use min 8 ohm load for that amplifier. Your transformer is 25x2x5= 250Va and if it is toroidal type, the efficient is average %80. Other types are max %60. So your supply power is 150-200w Rms. Therefore u should do your design for this parameters.
it is better i shoud buy Ahuja professional amp speaker box of 120 W rms and 12″ dia without purchasing more speaker …..because cost-wise it is economical… 🙂
https://uploads.disquscdn.com/images/d80c90987cb4b1941ffa784ca46a5457cfc059d11d23638e5aded6d1f8ee6e47.jpg
ahmed brother finally i have one more doubt. i was planning to make the TDA 7294 sub woofer amplifier circuit described in forum. i thought it to connect at the out put of this TDA7294 100-100 watt amp. please tell me whether it makes reduction of impedance value of amplifier
please replay
bu devreyı çalıştıran arkadaşlar oldumu ?
malzeme listesi yaza bilirmisiniz
Öncelikle devreyi tasarlayan ve gerçekleştiren arkadaşımıza teşekkür ederim.Amatör arkadaşlar için uygulanabilir bir devre ayrıca uygulama sırasında tecrübede etmiş olurlar.Bunun dışında daha iyi bir ses çıkışına ve kalitesine sahip bir devre yapmak isteyenler transistörlü devreleri tercih etmeleri daha doğru olur.Neticede Hi-Fi denilince akla transistörlü devreler gelir.Şemayı incelediğimde iki adet opamp kullanıldığını gördün biri girişte diğeride ton kontrol devresinin çıkışında.Buna gerek yok aslında sadece ton kontrol devresinde bir adet opamp kullanmak yeterliydi.4558 yerine tl072 kullanmak ses kalitesini iyileştirir.Yeni nesil üretilen 4558 opamp entegreler maalesef eski tip üretilenler gibi kaliteli değil.Hi-fi devrelerde mantık şudur ne kadar az elektronik devre (özelliklede entegre) kullanılırısa ses kalitesi o derece iyi olur.İki adet opamp kullanmak dipses dediğimiz diğer adıylada noise’e sebep olur.Bu gibi devrelerde bu istenmeyen bir durumdur.Bir çok internet sitelerinde değişik amplifikatör devreleri yapan kişilerin yaptığı diğer bir yanlışta sesi yarıya kadar açamıyorum komşular geliyor akrabalar kızıyor yorumları :))) bu yanlış bir tespit arkadaşlar.Hangi amlifikatör devresi yapılıyor ise mutlaka sinyal girişini sınırlamak gerekiyor.Örneğin 10k-22k-47k gibi.Böylece sinyal girişinde gereksiz yere yüklenme olmamış olur.Ayrıcada sesde doğallık ve stabilite elde edilmiş olur.Verdiğim direnç değerleri tasarlanan devrenin giriş hassasiyeti baz alınarak uygulanmalı.Tecrübe ister tabii ki.Aşağıdaki yorumları okuduğumda mühendis adayları arkadaşların bu konularda yeterli olmadıklarını farkettim.Bu eğitim sisteminden kaynaklanıyor teoride herşey başka pratikte bambaşka.Ben bu mesleği sadece 1 sene kurslara giderek öğrendim ve içimdeki öğrenme ve merak beni mesleğin detaylarını daha iyi anlamamı sağladı.Bu sayede tv üretim fabrikasında çalışma olanağı buldum.Fabrikada çalıştığım dönmelerde yaz aylarında stajyer olarak bir çok mühendis adayı alınırdı.Ne yazık ki entegreyi gördüklerinde ne işe yaradığını hatta bazıları adını bile hatırlamıyorlardı.Diploma aldıkları zaman hem yöneteci olurlar hemde ücretleri teknisyenlerden fazla olur.Ülkemizin gerçeği bu..Bu tespitimin ardından tavsiyem elekroniğe merakla başlayan yada eğitimi alanların çok araştırma yapmaları ve farklı devre uygulamaları yapıp tecrübe sahibi olmaları yönünde.Böylece her seferinde bu öğrendikleri onlara bir çok katkı sağlayacak.Eğer sabrınız yok ise bu mesleği tercih etmeyin derim 😉 . İyi forumlar.
S.a. ahmed hocam. 12 volt cakmaklik cikisi ile en fazla kac watt anfi cikis gucu alabiliriz?
A.s. Genelde 10A max olur çakmaklık çıkışları. Yine birçok oto teninin arkasındaki sigortada da 10A yazar. Araç voltajı 11.5-14.5vdc arasında değişir yani motorun çalışması ile.
Bu durumda 115-145w’lık bir gücümüz olur. Yalnız limitleri zorlamak iyi değildir tabiki.
iyi günler hocam bu anfi devresinin malzeme listesini söylermisiniz
merhabalar
benim bu devre hakkında bir kaç konuda yardıma ihtiyacım var.
1- Therm b60 yazan elemana ne bağlamam gerekiyor? Birçok elektronikçi daha önce böyle bir eleman duymadıklarını söylediler.
2- 6ohm luk hoparlörler için gerekli trafo çıkışları nedir ?
Merhaba,
1- Therm b60= Normalde açık(ısınınca akım geçiren) 60’C’ye geldiğinde iletimde olan termostattır. Tda7294 yüksek sıcaklık korumasına sahiptir ancak o limitlere bırakmak istemeyenler için bir opsiyon olarak ekledim.
2- 6ohm hoparlör için datasheet’te +-31Vdc önerilmiş yani 2x22Vac yapar. Tabi trafo gücü de önemli. Eğer yeterince güçlü olmazsa sesi açtıkça voltajda çökmeler olacağından amfinin çıkış gücü de azalacaktır.
Ahmet Ustam Senin Yaptıgın Bir Anfiyi Ben Editleyip Daha Büyük Bir Proje Haline Getirdim toplam 15 tane TDA 7293 kullanılan 7+1 amfi yaptım senin 7294 le cizdiğin bir pcb yi ve internette buldugum şema ile hazır yapılmil paralel bağlantılı baskıya bakarak hazırladım fakat nede olsa bu konuda tecrübem yok pcb yi bile ilk defa çizdim bu nedenle rica etsem bir kontrol edebilirmisin hata varmı yok mu gerekli resimleri emaille atabilirim yada lyt dosyasını felan [email protected] adresinden bana ulaşırsan çok memnun olurum
Teşekkür ederim bilgileriniz için iyi çalışmalar
Merhaba, müsait bir vakitte inceleyip yardımcı olabilirim. Email adresim, [email protected]
Hocam öncelikle merhabalar devre şemasında Therm B60-70 diye bir eleman var acaba bu nedir yardımcı olabilirmisiniz ve 8ohm bir hoparlör için kaç wattlık bir transformatör kullanmalıyım projenizi dönem ödevi olarak yapıyorum’da
Şimdiden Teşekkür ediyorum ve size kolaylıklar diliyorum
Merhaba, o eleman normalde kapalı yani akım geçirmeyen(B) 60-70’C’lik termostattır. Buradaki görevi, entegre içindeki yüksek sıcaklık korumasına ilave önlem olarak kullanılmasıdır.
Dönem ödevinize, entegrenin datasheetini mutlaka eklemenizi tavsiye ederim zira sorduğunuz sorunun cevabının ilk yarısını oradaki tabloda bulacaksınız. Trafo işi bu amfideki en yüksek maliyet olduğundan bütçeniz ile orantılı seçebilirisiniz. Amfinin ta mve gerçek gücüne göre sorarsanız 400w trafo idealdir ancak eğer hoparlörleriniz zaten yeterince güçlü değilseler trafoda da yüksek güce gerek kalmayacaktır. Bu durumda amaç ilerde kullanmak mı yoksa dönem ödevinden sonra rafta mı duracak diye sormak gerekli.
Değerli cevabınız için teşşekkür ederim
Çalışmalarınızda başarılar dilerim
Selamunaleyküm hocam bu devreyi TDA7294 Subwoofer Amfi devresi ile birleştirme gibi bir imkanımız var mı? Teşekkürler.
Aleyküm selam. Tabiki,yapabilirsiniz.
-Subwoofer amfisindeki köprü diyodu iptal edersiniz, ana besleme kond.(4700u) kalsın.
-Stereo’dan besleme alırsınız(10.000u kondansatörlerinin bacaklarından alınmalı. Ayrıca pgnd yıldız gndden alınmalı.)
-Subwoofer hoparlörünün +’sı amfi çıkışındaki +’dan, gndsi ise stereo’nun yıldız gndsinden alınmalı.
Ses girişi için stereo’nun ses girişinden paralel hat çekilebilir. Yalnız burada sgndyi bağladığınızda gn ile gnd döngüsü olacağından gürültü yapabilir. Bu durumda subwoofer amfisindeki sgnd ile pgnd hattını(besleme hattı)keserek ayırmalısınız.
İyi günler LED yanıp sönerken sağ taraftaki entegre fazla ısınıyor ve hoparlörlerden ses gelmiyor Sorun ne olabilir?
Problemi çözdüm gayet güzel çalışıyor devre. sizlerin de emeğinize ellerinize sağlık. Teşekkürler
Hayırlı olsun, sorununuzun çözümünü de belirtirseniz aynı sıkıntıyı yaşayanlar için faydalı olabilir.
Teşekkür ederim. Denemelik bir trafo kullandığım için kullandığım Res direncini hesaba katmadığımdan yani değeri büyük geldiğinden Röle açılmıyormuş. Aynı zamanda da sağ tarafta kullandığım TDA 7294 Orjinal değilmiş. Res direncini ve TDA 7294 ü değiştirince tüm sorunlar çözüldü.
Hayırlı olsun.
İyi Günler Ton Kontrol Devresinin Baskı Devresini mail yolu ile Gönderebilir misiniz ? [email protected]
Sa Ben bu devreyi arabaya baglayabilirmiyim acaba
i can schematic !! thanks you !!
Selamûnaleyküm ahmet bey bu amfi devresini araba için düzenleyebilirmiyiz yani girişlerine aküden gelen 12 volt ile besleyip çalıştırmamız mümkün mü acaba
Aleykümselam, bunun tek yolu smps devresi yapıp çalıştırmak ki o da biraz zahmetli olacaktır.
Merhaba ahmet bey ben bu devreyi yapacagimda malzemesi listesini paylaşabilirmisiniz?
Teşekkürler.
Merhaba, devrenin hali hazırda malzeme listesi yok. Kendiniz çıkarmanız gerekli.
Bu arada Tda7294 2+1 hazır pcb satın almak isterseniz elimde mevcut. Videosuna kanalımdan ulaşabilirsiniz.
Ahmed Yerli hocam elinize, emeğinize sağlık. Devreyi kurdum, çalıştırdım. Gayet stabil, verimli oldu. Yapacak arkadaşlar her lehimleme işleminden sonra ölçü aletinizi diyot kademesine alıp kısa devre kontrolü yapın. Bütün lehimleme işlemleri bittikten sonra devrenin altını ya selülozik tiner ile yada etil alkol ile diş fırçası kullanarak temizleyin. Devre çalışıyor, şüpheniz olmasın. Şemaya, baskı devreye sadık kalın. Muadil malzemeler kullanmamaya çalışın.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Güzel tavsiyeler vermişsiniz, yapacak arkadaşlar uymalı mutlaka.
Teşekkür ederim. Sorun yaşamak istemiyorlarsa bunlara uymalılar. Aksi halde o LED sürekli yanıp söner 🙂 Tek seferde sorunsuz bir şekilde çalıştırdım çok şükür. Bu arada size Instagram’dan yazdım ama dönüş alamadım. Bir fikir alış verişinde bulunmak istiyordum.
lede bağlı diyot yanlış bağlantı olduğundan led yanıp sönüyor onun dışında hata görmedim
Ahmed Yerli hocam elinize, emeğinize sağlık. Devrenizi yaparken 2 adet 4 ohm 125w lık hoparlör için 2 x 24 v ac trafo kullansak sorun olur mu ?
Bu trafoyu kullanınca değiştirmem gereken devre elemanları varmıdır?
Teşekkürler, entegrenin datasheetinde 4 ohm için 2x18vac besleme önerilmiş. 2x25vac için ise 8 ohm.
Tradonuz yeterince güçlüyse her çıkışa iki adet seri 4ohm(birebir aynı tip hoparlör) ile 8ohm çıkış bağlayabilirsiniz.
Diğer durum sağlıklı olmayacaktır.
Hocam elinize sağlık. Çok ustalıkla hazırlanmış. İki sorum var:
1. Sayfa sonundaki PCB linkine tıklayınca aynı sayfaya gönderiyor. PCB linkine gidemiyorum 🙁
2. Trafo 250W kafi yazmışsınız. Peki minimum kaç watt kullanmalıyız. Teşekkürler.
Teşekkür ederim.
1. İkinci linkte indirme sayfaları mevcut.
2. Min 2x12vac max 2x24vac(8ohm için) besleme voltajı ve 100va trafo işinizi görecektir.
hello
i wanna make this amplifier with 4 out put, can i make 2 device of your circuit and parallel input, actully i have one mic and 4 speaker,
and about trans one 2*24 200W is enough?
Hi,
Yes you can do as you told it but your transformer has 2x24vac output voltages.
It means that you must use min. 8 ohm speakers for outputs.
If you want you can use 4+4 ohm=8ohm speakers for any output. This means that you will have as you want.
Bu the way your transformers is 200watts, normally it is not enough to get high power output. It you are not satisfied with the results, you can increase power of the transformer.
tank you for replying, which trans power is enough for maximum gain,
and if i can have your email, i will edit your circuit to my target and send to you for checking, and it is possible i have schematic file, i want this amply for my home, and i do not use for business
tanks a lot
You are welcome, if you make one board it needs to be used 350ei watts power transformer. But it also depends on your speaker power and empedanced.
Please always check the datasheet of the amplifier before you done it.
devredeki direnç ve kapacitörler neye göre kondu hesabını nasıl yaptınız?
ibrahim
Bu tip sorular bazen cevapsız kalır. Çünkü soru kısa ve basit değildir. Öyle gözükür 🙂
1) Çok iyi analiz yaptın ve birden fazla hata gördün. Acaba zarf atıp cevap mı bekliyorsun.
2) Acaba ilgili olduğun konuda biraz bilgi edinmek için fırsatı değerlendiriyorsun.
3) …… bilemediğimiz acaba lar
Sorunuzu değiştirirseniz , basit cevaplar gelebilir.
Mesela devre katlardan oluşur. Stereo giriş ve ton kontrol , güç yükselteci. Besleme ve koruma katları mevcut.
Bunlardan birini ele alıp , direnç ve kondansatör değerlerini sorabilirdiniz.
Tamamını yorumlamak , yazıya dökmek yorucu olur diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Elinize sağlık. D6 diyotu baskı devrede hatalı bağlanmış şema ile uyuşmuyor yanlış mı görüyorum baskı devre ve şemayı inceler misiniz?
Bu devreleri yaparken önce pcb ardından talepten dolayı açık şema çizdiğimden ufak tefek hatalar olabilir, bundan sebeple daima çıktı alınan pcb dosyalarının kullanılması gerektiğini zaman zaman vurgularım.
Dediğiniz gibi açık şemadaki D6 diyotu ters ve bunun epey uzun zamandır farkındayım 🙂 lakin pcb doğru olduğundan ve açık şema dosyaları elimde olmaması sebebiyle değiştirme ihtiyacı duymadım.
Şema mı doğru baskı devre mi doğru d6 diyot için ona göre baskı devreyi tekrardan çiziyorum hata olmasın
Pcb doğrudur diye belittrim yukarıdaki mesajımda.
Selam TDA7294 yerine 7293 kulanabilirmiyim
Evet kullanabilirsiniz.
Ancak bu dizaynda iç bağlantısı olmayan (n.c) pinler , kolaylık olsun diye devreye bağlantılı çizilmiş.
Siz pcb yi değiştirebilirsiniz , tda7294 nc olarak belirtilen ayakları bükmek veya kesme yöntemiyle karta lehimlemezseniz olur. Bir de bootstrap kondansatörü yer değişmeli. İster uygun şekilde dışardan lehimleyin ister hiç kullanmayın. O 22uF kondansatör olmadan da çalışır.
En doğrusu pcb çizimini uygunlaştırmaktır.
Eskiden , tda7294 bol ve ucuzdu , tda7293 nispeten pahalı ve zor bulunurdu. Daha sonraları , ikibinli yıllarda 7294 popülerliğinin sonucu kalitesiz kopyaları (çakmaları) piyasaya yayılmıştı. Tda7293 te hiç çakma ürün duymadım.
Kolay gelsin.
Dear Ahmed Yerli,
i again made the amplifier after a long time. this time i built it with a good quality pcb
Thank you
Gireesh kumar
Mail adresini bulamadım burdan yazayım Ahmet bey yeni projeler yayınlamıyorsunuz mesleği bıraktınızmı sıkıntı yoktur inşallah uzun süredir takipteyim yeni paylaşımlarınız yok 😔
Çol kaliteli devreler veriyordunuz
Merhaba, her ne kadar mesleklerimden biri olsa da aslında hep ikinci planda ve hobimdir elektronik 🙂 Güncel olarak Instagram ve Youtube hesaplarımdan takip edebilirsiniz.
hesapları biliyorum ama paylaşımlarda dosya yok burada da yayınlanmamışlar acaba satılık mı ?
Dosya yok evet, dileyen pcb satın alabiliyor.
ahmedyerli 250w Rms Class Ab Bjt Amplifier. https://www.instagram.com/p/CIVHnWPBXsx/
Pcbsini nereden satın alırım malzeme listesi varmı
Merhaba, onlarla ilgili burayı meşgul etmek doğru değil. Ya instagram ya da mail yoluyla ulaşabilirsiniz.
Merhaba linkte devrenin malzeme listesi pcb yerleşim şeması ve baskı devre şemasını bulamadım mail yoluyla atabilecek var mı [email protected]