Tüm detayları ile ayarlanabilir mikrodenetleyici kontrollü dijital güç kaynağı projesi volt ve amper değerleri lcd üzerinde okunabiliyor pcb kutu tasarımı 3 boyutlu görünümler c dili ile hazırlanmış kaynak yazılım bulunuyor elektor dergisine ait uygulanmış bir proje.
Dijital güç kaynağı Bu proje , Osvaldo Valdorre’nin 260 numaralı elektor dergisi tarafından yayınlanan güç kaynağı modifikasyonudur.
• Akım tüketimine göre kontrollü havalandırma.
• Görsel ve sesli aşırı akım göstergeli akım tüketimi okuması.
• Önceden ayarlanmış bellekler (0,5A, 1A ve 2,5A’da 2,5, 3, 3,3, 5, 9 ve 12 volt).
• Sıcaklık okuması ile havalandırma kontrolü.
• Güç bölümünden ayrılmış kontrol devresi güç kaynağı hatları.
• Kontrast kontrollü ve arka aydınlatmalı LCD 16×2 aracılığıyla tüm değerlerin bilgisi.
• PC veya başka bir kontrol kartı ile RS232 üzerinden kontrol ve iletişim.
• SDCC derleyicisi için C ile yazılmış kod.
Bir güç kaynağı, bir elektronik laboratuvarında en çok kullanılan araçlardan biridir, piyasada çeşitli voltajlar (12v, -12v, 5V, -5V) yüksek amperlerle.
Bu güç kaynağının fikri, mikrodenetleyici tarafından kontrol edilen/düzenlenen, montajı kolay, ucuz ve genişleme olanakları ile birden fazla özelliğe sahip bir analog kaynak olmasıdır.
Tasarım kısıtlamaları 3 veya 4A’da 25V için ısı dağılımı bazı bileşenleri tehlikeye atabileceğinden, cebri havalandırma sıcaklık ve tüketim ile kontrol edilmelidir.
Harici güç hatları kontrol bölümünden ayrılmalıdır, bu havalandırma, LCD arka ışığı veya diğer cihazların kullanımından kaynaklanan olası voltaj düşüşlerini azaltır.
Genel olarak iki transformatör artı elektronik aksamın ağırlığı, kaynağın önemli bir ağırlığa (benim durumumda 3 kg) sahip olmasına yol açabilir, bu nedenle 3 mm’lik bir alüminyum kabin kullanılacaktır.
Devre biri step transistörlü analog, LM324N çalışır durumda, transformatörler, 7805 regülatör, kontrol giriş ve çıkışları olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır.
Kontrol kısmı, mikrodenetleyici, LCD, zil, ICSP konektörü ve kullanılmak üzere seçilmişse giriş butonlarına ve kodlayıcıya giden konektörlerden oluşur.
Regülatör devresine LM324N bileşeni hakimdir; bu, bize maksimum 32V’luk bir voltaj ve düşük toleranslı dirençlerin kullanılması olasılığını veren dörtlü bir işlemdir (benim durumumda %5 kullanıyorum, ancak %1 önerilir). Devreyi daha iyi anlamak ve analiz etmek için bölümlere ayırdım
• Giriş voltajı: 220VAC
• Çıkış voltajı: 0 25VDC ile 0 2.5A
• Gösterge Doğruluk 1V / 100mA 100mV / 3mA
• 2×16 lcd volt amper göstergesi
• RS232 Haberleşme
• Isı fan kontrol
• Kısa devre akım kontrol
Test görüntüleri
Devreler ayrı modüller halinde pdf formatında şema pcb dosyaları var ayrıca kaynak eagre brd sch dosyalarıda paylaşılmış proje detayları ve dosyalar sergiols.blogspot.com/search/label/Digital-Power-Supply
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2009/05/05 Etiketler: digital power supply, dijital güç kaynağı, dijital volt metre, güç kaynağı yapımı, microchip pic projeleri, PIC16F877P
paylaşım için teşekürler
iyi akşamlar ben bu devreyi yaptım az kaldı toplayınca paylaşacağım tüm dosyaları fakat ntc yi nasıl ve nerye bağlayacağı bir türlü anlamadım yardımcı olabilir misiniz ntc yüzünden toplayamıyorum iyi akşamlar..
selamlar devreyi bugün tamamladım göstergeyi çalıştırdım, ayar menüsüne giriş yapılıyor M1, M2, M3 ayarları yapılıyor sıcaklık sensörüne kaynak sitedeki gibi 470R direnç bağlayıp ntc ile drencin birleşiminden bir uç çıkarıp RA2 ye bağladım herşey tamam fakat ne yaptımsa çıkış alamadım malzemeleri toleransı 1 ve 2 olan dirençler kullandım, tek fark olarak 10 adet 1R luk direnç yerine 10 adet 2R luk direçkullandım transistörlerin ayağındaki 0,51R yerine 0,71R kullandım tek farkı bu ama çalışmadı nedenini bilen varsa yardımcı olabilir mi birde 16f877 kullandım 16f877A değil yani ama farketmemesi gerekir diye düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar..
iyi akşamlar hellettim devreyi güzel çalışıyor tavsiye ederim
Serhat bu devreyi nasıl hallettin nasıl bi sorunla karşılaştın nasıl çözdün bunları yazarmısın.
budevreyi yaptım ama çalışmadı 877 kullandım arkadaş gibi çalışmıyor 877a kullanmak mı gerekiyor acaba yardım gerek li arkadaşlar