Bu yazının amacı iki yönlüdür; bir Microchip dsPIC30F Dijital Sinyal İşlemcisi kullanan Nabız Oksimetrisi konseptini göstermek ve Microchip ve Circuit Cellar tarafından desteklenen 2007 Microchip 16-Bit Gömülü Kontrol Tasarım Yarışması’na katılımcı olarak.
Son yıllarda, amcamın orada iki yıl geçirmesinden bu yana huzurevi ortamıyla ilgili deneyimim oldu. Yatalak hastaların grip mevsiminde zatürreye yakalanması çok yaygındır. Hastanın nefes almakta zorluk çekip çekmediğini belirlemek için normalde bir nabız oksimetresi kullanılır.
Amcamın bulunduğu belirli bir huzurevinde böyle bir alet vardı. Kış aylarında zatürreye yakalanmıştı; Hemşireye muayene olup olamayacağını sordum. Binanın başka bir bölümünde kullanıldığı için oksimetreyi beklemek zorunda kaldılar. Enstrümanın yüksek maliyeti nedeniyle, huzurevi bir saniyeyi veya belki de üçte birini karşılayamıyordu.
Bir süre önce annem, doktorların pulmoner fibroz olduğunu düşündükleri bir hastalık nedeniyle hastaneye kaldırıldığında, eşim ve ben, hastaneden eve geldiğinde kullanabileceği, satın alabileceğimiz bir nabız oksimetresi aradık. Hepsi çok pahalıydı. Araştırmamız sırasında, aynı arayış içinde olan bir kişinin ilginç bir makalesini okuduk. Fibrozis hastalığı seviyesi ile egzersiz yapabildi.
Antrenmanı sırasında oksijen seviyesini izlemek istedi. Ödeyebileceği bir birim bulamıyordu. Sorusu şuydu – kimse bir tane yapıyor mu? Mikroçiplerin düşük maliyeti ve bulunabilirliği göz önüne alındığında, bu aletlerin neden bu kadar pahalı olduğunu ve neden şeker ölçer gibi yerel eczanelerde bulunmadığını anlayamıyorum.
Bir nabız oksimetresi için kullanılabilir bir model bulmaya yönelik birçok denemeden sonra, Microchip ürünüyle çalışma fırsatı ortaya çıktığında çok heyecanlandım. Microchip, yalnızca uygun fiyatlara harika işlemcilere sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda tasarımı destekleyecek başka cihazlara da sahiptir. Geçmişte Microchip ürünleriyle çalışmış biri olarak, yardıma ihtiyaç duyulduğunda harika bir destek ekibine sahip olduklarını biliyorum.
Signal to H-Bridge used to control IR Source On/OFF {1/0} Connects to T1IN of MAX232 device. Provides RS232 data output for system. SPI Serial Data Output pin that connects to the Microchip MCP4822 DAC device SPI Clock Output to Microchip MCP4822 SPI DAC device
SPI-DAC A Microchip MCP4822, Digital to Similarity Converter with SPI port and interior action connects the dsPIC30F soul to the buffer amplifiers. This emblem takes a 12 bit bid over the SPI attach. The SPI is falsehood for a 16 bit express transfer using a 7.3728MHz clock.
The round 12 bits of the language are aggregation and the bunk nibble are test bits. One of these essay bits is victimized to select one of the two DAC circuits in the pattern. DAC turnout A (pin 8 ) controls the grade of the IR Led piece DAC product B controls (pin 6), the RED emitter.
HARDWARE
- DIGITAL SIGNAL CONTROLLER
- dsPIC30F2012
- SYSTEM CLOCK
- TIMER T1, TIMER T2
- INPUT CAPTURE 1
- SPI MODULE
- UART MODULE
- DIGITAL I/O
- DIGITAL OUTPUTS, DIGITAL INPUT
- LED DRIVER CIRCUIT
- LED MODULE
- H-BRIDGE
- BUFFER AMPLIFIERS
- SPI-DAC
- DIGITAL CONTROL BITS
- LIQUID CRYSTAL DISPLAY
- R/*W INPUT
- RS INPUT
- ENABLE
- COMMUNICATIONS PORT
- SWITCH INPUT
- LTF SENSOR
- LED EMITTERS
- MOUSE CABLE
- VELCRO CONSTRUCTION
SOFTWARE
- MEASUREMENT STRATEGY
- LOWPASS FILTER
- DIFFERENTIATOR (HIGH PASS FILTER)
- DC TRACKING FILTER
- PEAK FOLLOWER
- HEARTBEAT/SpO2 CALCULATION
- SIMPLE MOVING AVERAGE FILTER
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2010/05/24 Etiketler: dspic, dspic30f2012, MCP4822, medical electronic, microchip pic projeleri, oximeter, pulse oximeter
Hocam bu projeyi yapan arkadaş benimle iletişime geçebilirse çok sevinirm.. E-mail Adress: [email protected]
Malzemeleri nereden temin edebilecegimiz konusunda yardımcı olabilecek misiniz?