
AT klavye’den PIC16F877 ile LCD display’e veri iletimi
16.11.2008 tarihinde yayımlanan 16.12.2019 tarihinde güncellenen AT klavye’den PIC16F877 ile LCD display’e veri iletimi ile 2717 yazısı var. Yazar; gevv
Projeyi Hazırlayanlar : Meryem ARMAĞAN,Gülsüm AKTAŞ Büyük ihtimal Antrak gazetesin de bulunan PIC16F877-Sayı-23 yazısından feyz alınmış açıklamaların çoğu aynı Emeği geçen Kişilere Teşekkürler.
Proje Adı: AT klavye’den PIC16F877 aracılığıyla 2×16 LCD display’e veri gönderme
Projenin Amacı: 2×16 Display’e klavyeden mesaj yazdırma
Teorik Bilgi: Klavyelerde DATA, CLOCK, +5 V ve GND olmak üzere kullanılan 4 pin bulunmaktadır. Diğer uçlar boş kalmaktadır. Klavye konnektörleri 5 pinli ve 6 pinli olabilmektedir. Bunlara ait pin numaraları ve karşılıkları aşağıdaki resimde verilmiştir. Elinizde bulunan klavyeye uygun bağlantıyı yapmanız gerekmektedir.
Klavye Bağlantı Bilgileri
Klavyeler içerisinde bulunan bir osilatör ile clock sinyallerini kendileri üretmektedirler. Data bilgileri her tuş (karakter) için ASCII kodunda clock sinyalleri üzerinden gönderilmektedir.
Bu veri gönderilmesindeki protokolde sırasıyla :
1 Start Biti (daima 0)
8 Data biti
1 Parity Biti
1 Stop biti (daima 1),arka arkaya gönderilmektedir.
Seri İletim : Seri iletimde bilgi tek bir iletim yolu üzerinde n bit, sıra ile aktarılır. İşaret aktarım hızı band birimiyle ölçülür. Band birim zamanda aktarılan ayrık işaretlerin sayısıdır. Seri iletim kendi içerisinde asenkron, senkron ve isokron olarak üçe ayrılır.
Projenin .asm .bas .hex doayaları AT klavye’den PIC16F877 ile LCD display’e veri iletimi
Dosya indirme LINK listesi (TXT formatında) link-4020.zip şifre-pass: 320volt.com
güzel bi devre ve cok güzel bir paylaşım benim proje ödevim oldu bu konu inş. yaparım paylaşımınız için cok teşekkürler…:)
devreyi isiste kurdum hangi tuşa basarsak basalım aynı rakam çıkıyor
nerede yanlışyapıyorum acaba