PICKIT 2 Orjinal kopya (yarı smd sprint layout pcb)

| Haziran 6, 2023 Tarihinde güncellendi
PICKIT 2 Orjinal kopya (yarı smd sprint layout pcb)

Meşhur PICKIT 2 usb programlayıcısının bir çok kopyası bulunuyor bunların coğu asıl devrenin kırpılmış bazı bölümlerin malzemelerin iptal edilmiş halleri uygulamada PICKIT 2 bire bir kopyalanmış pcb çizimi sprint layout ile hazırlanmış .lay formatındaki bskı devre çizimini dosya içindeki ücretsiz izleme programı (viewlayout50.exe) ile açıp çıktı alabilirsiniz.

PCBway Türkiye PCB Manufacturer PCB Assembly

pickit2-original-clone-usb-isp-debuk-pic-kit-2-pic18f2550

PICKIT 2 ORİJİNAL KLON

İnternette PICKIT 2 programlayıcının birkaç versiyonu vardır, bunların çoğu LOG ​​analizörü, UART terminali vb. Fonksiyonlara sahip kırpılmış versiyonlardır.

PIC18F2550, tüm faaliyetlerini, PC ile iletişimi, EEPROM’a yazmayı, programlanmış işlemciye yazmayı vb. kontrol eder. En büyük avantaj, işlemcinin doğrudan bir USB arabirimi içermesidir, bu nedenle doğrudan PC’ye bağlayabiliriz. Tek gereken entegre bir HID sistem sürücüsüdür. İşlemcinin 20MHz kristalden çarparak elde ettiği 96MHz’e ayarlanmış bir PLL sistemivar, kendi USB’si 48MHz’de çalışıyor. Ayrıca iki adet 24C512 EEPROM hafızası vardır, işlemci bunları PICKIT2 TO GO modunda kullanır, bir veya daha fazla işlemcide daha sonra programlamak istediğimiz programcıya kendi ürün yazılımımızı “gönderdiğimiz” bir moddur. Avantajı, programlama için bir PC’ye ihtiyacımız olmaması, sadece programlayıcıya güç veriyoruz ve bir düğmeye dokunarak bağlı işlemciyi programlıyoruz, programcı tüm verileri bu iki EEPROM’dan çekiyor. Gösterge için üç LED kullanır.

YEŞİL (USB bağlantısı) – besleme voltajına bağlantıyı gösterir

SARI (Hedef) – programlanan işlemci için besleme voltajının açık olduğunu gösterir

KIRMIZI (MEŞGUL) – programcı etkinliğini gösterir

Bir sonraki kısım voltaj dönüştürücüdür, tüm kısım RC2 portundan kontrol edilir, oradan 2,5 ila 5V aralığındaki besleme voltajı PWM tarafından düzenlenir, PC’deki kontrol yazılımında ayarlanır. PWM, R28, C14 entegrasyon elemanı tarafından voltaja dönüştürülür ve ana MOSFET, programlanmış işlemci (+ V_TGT) için besleme voltajının alındığı OP1 üzerinden aktif olur. Evirici de bu gerilimden çalışarak 12V elde edilir. T1 butonu, önyükleyiciyi etkinleştirmek, bir düğmeye dokunarak programlamak ve PICKIT2 TO GO modunda programlamak için kullanılır

PICKIT 2 yazılım kurulumu

1) PICKIT2.zip dosyasını indirdikten sonra içinde “BOOTLOADER” dosyasını buluyoruz, bu dosyayı başka bir programlayıcı kullanarak işlemciye yüklememiz gerekiyor. Bu şekilde, işlemciye yükledik ve ardından USB bağlantısı yapacağız.

2) PICKIT2 yazılımını (versiyon 2.50 veya 2.60) indirin ve kurun. Eksik olursak, NET FRAMEWORK’ün gerekli sürümü kuruluma dahil edilir ve otomatik olarak bizden yüklememizi ister.

3) ARAÇLAR sekmesinde, programın programlayıcıyı bağladığımızı bilmesini sağlamak için “haberleşmeyi kontrol et” seçeneğine tıklayın. Daha sonra, program bize pickit 2 bulunduğunu söyler

PICKIT-2INST4

4) daha sonra “download pickit 2 operating system” yazısına yıklayın

PICKIT-2INST5

5) bu seçeneğe tıkladıktan sonra, program bize PK2V023200.hex kodunun konumunu (depoladığımız yerde) seçmemizi önerecek, “PK2V023200” dosyasını seçin

6) programlayıcıya ürün yazılımı indirme işlemi şimdi başlayacaktır

7) Firmware kurulumu başarılı olduysa, aşağıda ki gibi görünecektir.

PICKIT-2INST50

8) programcı tekrar çalışır ve programda görünür (ID’ye dikkat etmeyin, daha sonra ayarlanacaktır, ilk bağlanan programcı için olmayacaktır)

Bu şekilde programlayıcının yazılım ve bellenim kurulumunu başarıyla tamamladık ve kullanıma hazır, bir sonraki bölümde voltajın nasıl kalibre edileceğini, kimliğin nasıl ayarlanacağını ve PC arayüzünün basit bir açıklamasını göstereceğiz.

PICKİT 2 Kimlik ve kalibrasyon ayarları

Programlayıcı, programlanan işlemci için besleme voltajının kalibrasyonunu sağlar, bu voltaj 2,5V ila 5V aralığında değiştirilebilir. Aşağıdakileri yapacağız, “Tools” sekmesinde “Calibrate VDD & Set Unit ID ..” seçeneğine tıklayın ve sihirbaz başlayacaktır.

Tıkladıktan sonra aşağıdaki pencere gelecek, çıkış voltajını ölçmek için voltmetre kullanacağız ve uygun alana gerekli düzeltmeyi gireceğiz. Yalnızca, temelde programcının tanımlayıcısı olan bu kimliğin ayarı izler. “Bitti”ye tıkladıktan sonra ID ve kalibrasyon ayarları bitmiştir.

Her şeyin çalıştığını doğrulamanın başka bir yolu da “Araçlar” menüsündeki “Sorun Gider”e tıklamaktır ve sihirbaz yeniden açılacaktır. Voltajı 2,5 ile 5V arasında ayarlayabiliriz ve “Test”e tıkladıktan sonra bu voltaj ölçülür ve görüntülenir.

Bir sonraki adım Vpp voltajını kontrol etmektir, 12V civarında olmalıdır. Son olarak, programlama portları için bir test, LOG0 veya LOG1’de olabilir veya MCU tarafından üretilen 30kHz’lik bir sinyalle test edilebilirler.

pickit2-klon-kopya-pcb-usb-isp-debuk-pic-kit-2-pic18f2550

Devre PIC18F2550 mikrodeneteyici üzerine kurulu ve programlanmadan devre bir işe yaramaz PICKIT 2 programını bilgisayarınıza yükledikten sonra PK2V023001.HEX dosyasını başka bir programlayıcı ile PIC18F2550`ye yükleyip programlayıcıyı kullanabilirsiniz kopya pickit 2 ile debug vb. gibi tüm işlemleri yapabiliyorsunuz.

Microchip PICkit 2 Donanımı

Microchip PICkit2, USB tabanlı bir ICSP (Devre İçi Seri Programlama) programcısıdır. Microchip, ilk çıkışından bu yana, tüm yazılım kaynak kodunu ve donanım şemalarını içeren PICkit2’nin tüm kaynaklarını halka açmıştır. Bu açık mimariyle, DIY hayranları ve uzmanları, donanım özellikleri ekleyebilir, hataları düzeltebilir veya Microsoft Windows dışındaki işletim sistemleri, örneğin Linux için kaynak kodunu değiştirebilir.

PICkit2, MPLAB, ICD2, ICD3, RealICE ve PICkit 2 programcısı Microchip Technology Inc’in ticari markalarıdır.

Not: Bu dokümanlar sadece kişisel görüş ve deneyimleri yansıtmaktadır, açık kaynak/eğitim amacı dışında kullanılmayacaktır.

Microchip PICkit 2’nin Temel Tasarımı

1.1 USB Güç Kaynağı ve Bağlantısı: PICkit 2, USB ile çalışan bir cihazdır, tüm gücü PC USB +5V güç kaynağından alır. Varsayılan olarak, USB Mini-B konektörü (Şekil 1-a) kullanılır. Bununla birlikte, örneğin USB B Tipi konektör (Şekil 1-b) gibi diğer USB konektör türleri de kullanılabilir. USB özelliği, bağlı USB cihazlarının güç çekebileceği tek bir kablo üzerinde 5 V’luk bir besleme sağlar. Spesifikasyon, pozitif ve negatif bus güç hatları arasında 5,25 V’tan fazla ve 4,75 V’tan (5 V±5) daha az olmayan bir değer sağlar.

pickit-2-usb-power-supply-and-connection-usb-guc-kaynagi-ve-baglantisi

USB 2.0’da 100mA, USB 3.0’da 150mA . USB 2.0’da bir bağlantı noktasından maksimum 5 birim yük çekilebilir ve USB 3.0’da 6’ya yükseltildi. İki tür cihaz vardır: düşük güçlü ve yüksek güçlü. Düşük güçlü cihazlar , USB 2.0’da minimum 4.4V çalışma voltajı ve 4V ile en fazla 1 birim yük çekerUSB 3.0’da. Yüksek güçlü cihazlar, standart tarafından desteklenen maksimum birim yük sayısını çeker. Tüm aygıtlar varsayılan olarak düşük güçtedir, ancak aygıtın yazılımı, güç sağlayan veri yolunda mevcut olduğu sürece yüksek güç isteyebilir.

PICkit 2, düşük güçlü bir cihazdır. USB akım limiti 100mA olarak ayarlanmıştır. Hem hedef hem de PICkit 2 programlayıcı için toplam akım bu akım limitini aştığında, USB bağlantı noktası kapanabilir. Bu durumda, hedefe harici olarak güç verilmesi gerekir.

PICKit 2’nin kendisi 75mA’ya kadar akım çekebildiğinden, PICkit 2 programcısı güç sağlıyorsa, uygulama devresi için akım çekimi 25mA ile sınırlandırılmalıdır. dsPIC30F’ler (normalde yüksek hızda çalışırken yüksek akım tüketirler) gibi yüksek performanslı/güç tüketen yonga setlerini programlarken harici güç kullanmak her zaman iyidir.

Uygulama devresine güç sağlamak için bir PICkit 2 kullanıldığında, uygulama devresinin Vdd yükselme süresini 500 us’den fazla yavaşlatmadığından emin olun.

+5V USB güç kaynağı, yerel voltaj kararlılığı kontrolü için dahili olarak C5 ve C6 kondansatörlerine bağlanır (Şekil 2-a). PICKit 2 “kırmızı düğme” revizyonundan sonra 2.7Kohm’luk bir direnç R34 eklendi. R34, bir USB bağlantısı kapalıyken C5 ve C6 kondansatörünün boşaltılması için kullanılır. Bu, çok kısa bir süre içinde PC’ye yeniden bağlandığında PICkit 2 HID tanıma performansının iyileştirilmesine yardımcı olur. PIC18F2550 (USB mikrodenetleyici) PICkit 2’nin kalbidir. PIC18F2550’nin iki pini (D+ ve D-) PC’den USB Data+ ve Data-‘ya bağlanmak için kullanılır (Şekil 2-b). Tüm PC uygulama programları bu USB D+/D- bağlantısı üzerinden PIC18F2550 ile haberleşir.

pickit-2-hid-recognition-performance-when-it-is-re-connected-to-pc

Dahili alıcı-vericiye güç sağlamak için dahili bir 3.3V regülatör kullanılır. 3.3V beslemeyi stabilize etmek için 0.47uF kapasitör C7 (Şekil 2-b) kullanılır. PICkit 2 DIY versiyonu için, PIC18F2550 için “USB Voltaj Regülatörü” konfigürasyon biti “Etkin” olarak ayarlanmalıdır (Şekil 3).

pickit-2-diy-usb-voltage-regulator-configuration-bit-pic18f2550

1.2 PIC18F2550 ICSP Bağlantısı

Diğer tüm PIC mikro denetleyicileri gibi, PIC18F2550 de baskılı devre kartına lehimlendiğinde bile yeniden programlanabilir. 5 pinli ICSP bağlantısı şekil 4-a ve şekil 4-b’de gösterilmektedir. Bu tasarım, PICkit 2 bellenimi ile ilgili herhangi bir sorun olduğunda, yonga setinde yeniden programlama ve kurtarma yeteneği sağlar. PIC18F2550’yi PICkit 2’de yeniden programlamak veya kurtarmak için PICkit 2, ICD2, ICD3, RealICE, vb. gibi başka bir işlevsel PIC programcısı gereklidir. En az iki PIC programlayıcıya sahip olmak her zaman iyidir, örneğin bir ICD2 ve bir PICkit 2 veya iki PICKit 2.

pickit-pic18f2550-icsp-connection

PIC18F2550 ICSP Pinleri

1.3 PICkit 2 ICSP VPP Takviye gerilimi Üretim ve Kontrol Mekanizması: Evrensel bir PIC programcısı olarak, PICkit 2 üzerindeki VPP sinyal üretim devresi tüm PIC mikro denetleyicilerini kapsamalıdır. VPP voltaj gereksinimi 3,3V (dsPIC33F) ile 13V (PIC18F) arasında değişir; VPP elektrik akımı spesifikasyonu normalde 10mA’dan azdır. PICkit 2’nin kendisi 5 voltta çalışır. Bu nedenle, hedef voltajdan daha yüksek herhangi bir voltaj (“+V_TGT” ve “VDD_TGT_OUTPUT” (Şekil 6-b)) üretmek için yerleşik bir anahtar modu yükseltme devresi (Şekil 5) kullanılır.

pickit-2-icsp-vpp-boost-voltage-generation-and-control-mechanism

Anahtar modu yükseltme devresinin güç kaynağını stabilize etmek ve ana güç kaynağına geri gönderilen olası güç gürültüsünü azaltmak için C13 ve C14 kullanılır ve bunlar L1 indüktörüne mümkün olduğunca yakın yerleştirilmelidir. PIC18F2550, Q4’ün anahtar frekansını ve bekleme süresini kontrol eder (MMBT2222 (600mA) hem de MMBT3904 (200mA) kullanılabilir). L1 indüktörünün kapasitesi en az 10mA olmalıdır. Q4 açıkken, L1 ve Q4 üzerinden elektrik akımı akar, enerji L1’de depolanır.

Q4 kapatıldığında, L1’in pin 2’sinde yüksek voltaj üretilir. Endüklenen voltaj C15 kondansatöründeki voltajdan daha yüksek olduğunda Schottky diyot D3 açık olacaktır, elektrik akımı L1 ve D3 üzerinden akmaya devam edecektir. Bu, kapasitörü şarj edecek ve voltajını istenen VPP voltajına yükseltecektir. Direnç R22 ve R24, PIC18F2550’ye geri gönderilen bir geri besleme sinyali üretir. “VPP_FEEDBACK” sinyali ile PIC18F2550, anahtar frekansını ve bekleme süresini Q4’te hassas bir şekilde ayarlayabilir.

Bu geri besleme yükseltme devresi mekanizması, “VDD_TGT_OUTPUT” değerinden daha yüksek bir voltaj üretebilir. C15 olarak büyük değerli ve yüksek voltajlı anma kondansatörü kullanılmalıdır. R22 ve R24, %1 veya daha iyi doğruluk direnci kullanmalıdır. Düşük voltaj düşüşünü ve güç tüketimini sağlamak için D3’te Schottky tipi bir diyot kullanılmalıdır.

R23, R25, R27, Q7 ve Q6, VPP’nin AÇMA/KAPAMA anahtarı olarak kullanılır. “VPP_ON”, PIC18F2550 tarafından yüksek lojik olarak ayarlandığında, Q7 açılır, bu daha sonra Q6’yı açar, C15 üzerindeki voltaj PICkit 2 ICSP VPP Pininde görünür. PIC18F2550 ile Q7’ye düşük bir mantık gönderildiğinde, Q7 ve Q6 kapatılacaktır. Bu da harici devreye giden VPP beslemesini keser. Q6 ve Q8’in ikisi de kapalı olduğunda, PICkit 2 ICSP VPP Pin’i yüzer. PIC18F2550, Q8’i açabilir ve PICkit 2 ICSP VPP Pinini toprağa kenetleyecektir. Bu, PICkit 2 kendi kendine test prosedüründe kullanılmıştır. Genel VPP kontrol prosedürü, VPP’yi herhangi bir zamanda açıp kapatmayı mümkün kılar.

1.4 PICkit 2 ICSP Vdd Üretim ve İzolasyon Mekanizması: PICkit 2, harici devreye güç sağlamak için Vdd sağlayabilir veya harici Vdd algılandığında dahili oluşturulan Vdd’yi harici Vdd’den izole edebilir.

Şekil 6-a’da, PIC18F2550, kapasitör C8 ve direnç R4 ile entegre edilen “VDD_TGT_ADJ” çıkışının PWM bekleme süresini kontrol edecektir. Bir raydan raya işlemsel yükseltici U2’nin negatif girişinde (U2-pin-3) bir referans voltajı üretilir. R5 ve R6, U2’nin pozitif girişine voltaj geri beslemesi üretmek için kullanılır. R7, güç kapatıldığında küçük bir elektrik yükü oluşturmak ve kapasitörün (örn. C11 ve C12) boşaltılması için kullanılır. MOSFET Q1, anahtar modunda U2 tarafından kontrol edilir. “+V_TGT”, PIC18F2550 ayarlı voltajdan düşük olduğunda, U2-pin-1’deki geri besleme voltajı U2-pin-3’teki voltajdan düşük, U2-pin-4’teki çıkış Düşük, MOSFET Q1 açılacak, “+V_TGT” artacaktır. “+V_TGT”, U2-pin-4’ü Yüksek mantık çıkışı vermek üzere tetikleyecek kadar yükseğe yükseltildiğinde, Q1 kapalı olacaktır.

Q1 kapalıyken, Genel olarak, PIC18F2550, bir PWM dalgası vererek U2-pin3’te bir hedef voltaj belirler, ardından R5, R6, U2-pin-1, U2-pin-4 ve Q1’in donanım döngüsü otomatik olarak ayarlanır ve “+” kararlı bir çıkış üretir. V_TGT” tüm yükte. Bu kademeli devre, dahili ve harici devreler için 2.5V ila 5V “+V_TGT” çıkışı verebilir. U2, raydan raya tip işlemsel yükselteç olmalıdır; ve Q1, çok düşük voltaj düşüşünü korumak için bir MOSFET olmalıdır.

pickit-2-icsp-vdd-uretim-ve-izolasyon-mekanizmasi

Kapasitör C11 ve C12 (Şekil 6-b), geçici yanıt için “+V_TGT”yi sabitlemek için kullanılır. U6-Q2 (P), “+V_TGT”yi açmak/kapatmak ve “+V_TGT”yi “VDD_TGT_OUTPUT”tan ayırmak için kullanılır. PIC18F2550’den “VDD_TGT_P” çıkışı Yüksek (varsayılan), U6-Q2 (P) kapalı olduğunda, “VDD_TGT_OUTPUT”‘a dahili olarak oluşturulan “+V_TGT” çıkışı olmayacaktır. PIC18F2550’den “VDD_TGT_P” çıkışı Düşük olarak değiştiğinde, U6-Q2 (P) açık, PICKit 2 harici devrelere Vdd besler.

Koruma amacıyla, D4, dahili olarak üretilen Vdd’yi harici devre Vdd ile izole etmek için de kullanılır. Bu koruma mekanizması, PICkit 2 harici devreye güç sağlarken herhangi birinin harici güç kaynağını açması durumunda uygulanır. D4’te yüksek akımlı bir Schottky tipi diyot kullanılmalıdır. D4’teki voltaj düşüşü nedeniyle, USB kaynağı 5V olduğunda D4’ten sonraki maksimum Vdd 4,8~4,9V civarındadır. D4’te başka tür diyot veya küçük akım Schottky tipi diyot kullanın, daha yüksek voltaj düşüşüne neden olur. Bu, iyi ICSP programlama uygulaması için minimum Vdd 4.6V gerektiren bazı PIC yonga setleri için kritiktir (alternatif bir yaklaşım şudur: bu PIC yonga seti için her zaman harici Vdd kullanın).

R12, R13, U6-Q1 (N) ve R26, harici güç kaynağını algılamak için kullanılır. PIC18F2550’den gelen “VDD_TGT_N” çıkışı Yüksek mantık olduğunda, U6-Q1 (N) açıldığında, PIC18F2550’ye “VDD_TGT_FB” girişi, harici Vdd yoksa Düşük yazacaktır, aksi takdirde “VDD_TGT_FB” Yüksek okuyacaktır. Her seferinde, PICKit 2 dahili Vdd’yi harici devreye bağlamadan önce, PICkit 2 harici Vdd olup olmadığını otomatik olarak algılar, varsa veya durum değiştiğinde bir uyarı görüntülenir.

Diyot D1 ve Direnç R17, PICKit 2 PGD PGC ve AUX sinyali için bir sıkıştırma voltajı referansı oluşturur. Direnç R17, bir miktar elektrik yükü oluşturur ve D1 üzerinden yeterli elektrik akımı akışı olduğundan emin olur. D1, pin 1 ve pin 2 arasında bir miktar voltaj düşüşü oluşturacaktır, bu, Q2, Q3 ve Q5 (MMBT3906) üzerindeki Vbe voltaj düşüşünü telafi edecektir (Şekil 7-a, 7-b, 7-c).

1.5 PICkit 2 ICSP PGD, PGC, AUX Sinyal Üretimi ve Gerilim Sıkıştırma Mekanizması: ICSP tanımına göre, PGC yalnızca çıkış sinyalidir, PGD iki yönlü bir sinyaldir. AUX, ICSP için kullanılmaz, ancak iki yönlü sinyal olarak da kullanılabilir. Teorik olarak bu üç pimin tümü çift yönlü işlev olarak kullanılabilir. Ancak, PIC18F2550 pin RA2 (PGD) ve pin RA3 (PGC) TTL tip I/O olduğundan, pin RA4 (AUX) pin ST tip I/O’dur.

Vdd 3,6V’dan düşük olduğunda, TTL tipi giriş/çıkış mantığı gerektiğinde RA4 ile ilgili herhangi bir işlem düzgün çalışmayacaktır. Bu, bazı 3.3V sadece 11LC, 24LC EEPROM cihazlarına bazı Vdd limiti koydu.

PICKit 2, EEPROM’ların ve PIC’lerin Programlanmasının yanı sıra, Logic Tool, UART Tool vb. gibi birçok başka amaç için de kullanılabilir.

Gördüğümüz gibi, PIC18F2550’nin kendisi +5V besleme ile çalışmaktadır, herhangi bir kaynak ile direkt olarak çalışabilir. +5V kapasiteli hedef PIC çipleri.

Ancak artık +5V beslemesini desteklemeyen daha fazla hedef PIC yongası var, örneğin bazıları sadece 3.3V, 2.7V vb. voltaj/sinyal ile çalışabilir.

Bu PIC yongalarının PICkit kapsamında olması zorlu bir iştir. 2. Bu teknik zorluk, Şekil 7-a, 7-b, 7-c’de gösterildiği gibi bazı basit voltaj seviyesi kenetleme devresi ile çözülmüştür.

pickit-2-icsp-pgd-pgc-aux-sinyal-uretimi-gerilim-sikistirma-mekanizmasi

Şekil 6-b’de, D1 diyotu ve R17 Direnci tarafından bir voltaj referansı “CLAMP_REFERENCE” üretilir. PNP transistör Q2, Q3 ve Q5 (MMBT3906, Şekil 7-a, 7-b, 7-c) üzerindeki tabanı (pim 2) kontrol etmek için kullanılmıştır. PIC18F2550 yüksek bir mantık çıkışı verdiğinde (AUX, ICSPCLK, ICSPDAT pininde) ve ICSP Vdd +5V değilse, Q2, Q3 ve Q5 devreye girecek ve çıkış voltajını Vdd seviyesine kelepçeleyecektir. MMBT3906’nın beyz ve emitörü arasında her zaman bir voltaj düşüşü Vbe olduğundan, bu voltaj düşüşünü telafi etmek için şekil 6-b’de bir diyot D1 kullanılır.

Dirençler R10, R14 ve R19, PIC18F2550’den akım çekişini sınırlamak için kullanılır. IOH arttığında (Şekil 8) VOH düşeceğinden, pin AUX (RA4), pin ICSPCLK (RA3) ve ICSPDAT pini (RA2) güvenli bölgesinde çalışacaktır.

pic18f2550-akim-ioh-voh-pin-aux-ra4-pin-icspclk-icsp-dat

1.6 PICkit 2 Makine Arayüzü: PICkit 2’de makine arayüzü olarak bir buton (Şekil 9-a) ve üç LED (Şekil 9-b) kullanılmaktadır. Pull-up olarak 10K direnç R32 kullanılır, basma düğmesi eylemi olmadığında, PIC18F2550’ye bir Yüksek mantık gönderilir. “Program” basma düğmesi SW1’e basıldığında, PIC18F2550’ye bir Düşük mantık gönderecektir. Basmalı düğme, PIC18F2550’yi açılışta önyükleyici moduna girmeye zorlamak veya açılıştan sonra çip programlamayı tetiklemek için kullanılır.

PICkit 2 açıldığında “POWER” LED’i sürekli yanacaktır. PICKit 2 harici devrelere Vdd sağladığında “TARGET” LED’i yanar. “MEŞGUL” LED’i, PICkit2 PC ile haberleşirken veya bir çipi programlarken yanar. Akımı LED’lerle sınırlamak için R1, R2 ve R3 dirençleri kullanılır. Kullandığınız LED tipine göre, 300 ohm ila 1.5K ohm arasındaki herhangi bir direnç kullanılabilir.

led-pickit-2-insan-makine-arayuzu-led

1.7 PICkit 2 Programmer-To-Go (PTG) özelliği için I2C EEPROM özelliği: PICkit 2, 128K bayt I2C EEPROM ve 256K bayt EEPROM’u destekler. Varsayılan 128K bayt EEPROM’dur, kullanıcı 2 adet 24LC512 yonga setini 24LC1025 ile değiştirerek 256K bayt EEPROM’a yükseltebilir. A2 pininde 24LC512 ve 24LC1025 arasında bazı donanım değişiklikleri var. Şekil 10, hem 24LC512 hem de 24LC1025 ile uyumlu olacak bir donanım tasarımını göstermektedir. 24LC512 yerleşik olarak, R38 ve R39 aşağı açılır bağlantı sağlar. 24LC1025 yerleşik olarak, R40 ve R41 yukarı çekme bağlantısı sağlar. 24LC512 ve 24LC1025 özeldir, aynı şekilde pull-up (R40 ve R41) ve pull down (R38 ve R39) dirençleri için de geçerlidir.

pickit-2-programmer-to-go-ptg-ozelligi-i2c-eeprom-ozelligi

R8 ve R9, I2C veriyolu için yukarı çekme sağlar. PIC18F2550, verileri SCL ve SDA bağlantısı ile I2C EEPROM’a depolar. Yerleşik EEPROM ile PICKit 2, PIC mikro denetleyicilerini PC olmadan programlayabilir.

1.8 PICkit 2 ICSP arayüzü: Mikrodenetleyici programlayıcılarda iki tip ICSP arabirimi kullanılır: RJ12 6p6c konektörü (Şekil 11-a) ve 6 pimli dişi başlık (0.100″ aralık) (Şekil 11-b.) İşlevsel olarak aynıdırlar ve her birinin kendi artıları vardır. ve eksileri Pimlerdeki aşınmayı telafi etmek için yaylı kontaklar kullanan hatasız RJ12 konektörü nispeten pahalıdır ve devre kartında daha fazla yer kaplar.

6 pinli dişi başlık devre kartında daha az yer kaplar, ancak limit telafisi vardır pin/kontak aşınmış ve geriye doğru bağlantıyı engelleyecek bir mekanizma yok.ICD2, ICD3 ve RealICE’de RJ12 konnektör kullanılmaktadır. PICKit 2 ve PICkit 3’te 6 pinli dişi başlık kullanılmaktadır.Kendin Yap kullanıcıları için, 6- pin dişi başlık veya RJ12 konnektör kullanılabilir.Yüksek kalite için RJ12 konnektör tavsiye edilir.

pickit-2-icsp-arayuzu

Pogo pin teknolojisi (Şekil 11-C) RJ12 konnektör ve 6 pinli başlık için konnektör ömrünü uzatmak için kullanılabilir, ağır hizmet veya üretim ortamı için şiddetle tavsiye edilir.

RJ12 6p6c konektörü ve 6pin dişi başlık arasındaki programcı tarafında ICSP sinyal tanımı zıttır. Bu durum farklı ICSP kabloları kullanılarak kolaylıkla çözülebilir. ICD2, ICD3 ve RealICE için normalde bir RJ12 standart kablosu (Şekil 12) kullanılır.

pickit-2-rj12-icsp-arayuzu

AÇIKLAMA Kaynak: augroups.blogspot.com/2009/05/understanding-microchip-pickit-2-rev.html Yazar: Huihui Duan, Chaonan Chen, Au Group Electronics

PCB Kaynak: www.jendaelektro.ic.cz

pickit-2-orjinal-kopya-yari-smd-sprint-layout-pcb

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2011/04/18 Etiketler: , , ,



16 Yorum “PICKIT 2 Orjinal kopya (yarı smd sprint layout pcb)

  1. peapea

    Buradaki smd malzemelerin kılıfı 1206 mı 805 mi acaba?
    Bir de 0ohm’luk direncin mantığı nedir?Jumper yerine mi kullanılıyor

    CEVAPLA
  2. sertacsertac

    teşekkürler gevv şimdiye kadar gördüğüm en güzel pickit 2 klonu

    pea kardeş smd dirençler 1206 kılıf o omlar atlama için kullanılmış tel yerine 0 direnc 🙂

    CEVAPLA
  3. GökselGöksel

    Merhaba, 24c512 ler eeprom olduğu için program atmamız gerekiyor mu ? Birde fdc6420c bulunmuyor Türkiyede. Bunun muadili felan yokmudur ?

    CEVAPLA
    1. gevvgevv Yazar

      Merhabalar, eeproma program atmaya gerek yok. Fdc6420c ihtiyacım olmadığı için araştırmadım piyasada bulunan mosfetlere göre datasheet bilgilerine bakarak karşılaştırma yapmanız gerekli uygun bir şeyler bulursunuz

      CEVAPLA
  4. Emre CanEmre Can

    yaptım ancak çalışmadı hiçbir tepki yok ????
    devrede kısa devre vs her şeyi kontrol ettim neden çalışmıyor

    CEVAPLA
  5. AdemAdem

    FDC6420C yerine IRLML2502 ve IRLML6402 mosfetleri olur gibi duruyor. Kağıt üstünde değerleri çok yakın. 6420C’de tek kılıfta iki mosfet var, bunun yerine iki ayrı mosfet kullanmanın sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Ama deneme şansım olmadı hala kendime bir PIC18F2550 alamadım.

    CEVAPLA
  6. AdenAden

    Gevv bey, daha önce de pickit2 için bir PCB yaptığımi söylemiştim. Ancak maddi sorunlar nedeniyle bir 18f2550 alamadığım için proje yatmıştı. Şimdi pici bir arkadaşım gönderecek. Ama bir sorun olduğunu fark ettim. Aletin çalışması için dışarıda bir bootloader yüklemek gerekiyor. Ki içine pickit yazılımı üzerinden FW atabilelim. Ama sorun şu. Benim bu 18f2550’ye program atacak bir programlayicim yok. Sadece elimde jdm tabanlı basit pic programlayıcı var. Internette bulduğum seri ve paralel porttan 18f2550 programlama çözümleri hep LVP tabanlı. Ancak; pickit2’de LVP Pini(PGM), buton için giriş portu olarak ayarlı olduğu için haliyle hex dosyasında LVP özelliği disable olarak ayarlanmış. LVP portu giriş olarak atanmış olduğu için kodu editleyerek LVP’yi enable yapmak mümkün değil.
    Lafı kısaca toparlayayim. Bu pic18f2550’ye LVP olmadan(eski usul, HVP yani ICSP ile) program atabilecek jdm benzeri basit bir devre paylaşmanız mümkün mü? Zaten benim gibi bu devreyi yapan kişilerin program atacak ikinci bir programlayıcı cihazı yoktur. En azından ilk kodu atmak için basit devreler lazım olacak.

    CEVAPLA
  7. gevvgevv Yazar

    Teşekkürler @ipli jeton verdiğiniz linkteki dosya içinden hex dosyalarını yorumunuza ekledim.

    İyi çalışmalar

    CEVAPLA
  8. ipli jetonipli jeton

    Bir de buna bakın. Adam ütü ile orjinal pickit2 yapmış. 🙂 Orjinal Pickit2’nin PCB’sini klonlamış. Kendi orjinal Pickit2’sini yapmak isteyenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Elde yapılan Pickit2 tabii ki orjinal olmaz ama, orjinal bir çalışma olduğu kesin.

    http://www.tehnari.ru/attachments/f115/271655d1458235044-pickit2.jpg
    http://www.tehnari.ru/attachments/f115/271656d1458235044-pickit2-1.jpg
    http://www.tehnari.ru/attachments/f115/271657d1458235203-dsc_0237.jpg

    CEVAPLA
    1. gevvgevv Yazar

      DIP daha kolay ama SMD malzemeler bulunabiliyorsa bu tasarımda güzel teşekkürler. 👍

      CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir