Microchip pic18 serisi ile usb uygulamaları oldukca popüler PIC18F4550 ile usb klavye projesi bir çok kişi için iyi bir örnek olacaktır. Hiç bilmediğim usb konusu beni baya uğraştırdıktan sonra başkalarına kolaylık olması ile ilke 18F serisi projemi paylaşıyorum.
14 buton var bunlara basıldığında 1-9,0 ve abcd tuşlarını basıyor. Bu arada basılan tuş 2×16 lcdde de görüntüleniyor. bilgisayar hid klavye olarak tanıyor cihazı. linkte projenin tamamı var fakat isiste usb klavye çalışmıyor. bağlantı şeması açısından isis dosyasını hazırladım. Kodlar proton ile yazılmıştır.
aslında bu benim projemin bir bölümü devamını hazırlıyorum fakat bu hali ile bir çok kişiye örnek olacağını düşünüyorum.
PIC18F4550 ile usb klavye Devre Şeması
Test düzeneğim.
Projeyi hazırlayan: Sertaç EREN
Proteus simülasyon, proton yazılım dosyaları;
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2010/08/01 Etiketler: lcd kılavye, microchip pic projeleri, pic18f4550 uygulama, proton usb, usb kılavye
Arkadaşlar proje çok hoşuma gitti ama bu picden bulamıyorum 16f877 için bi program hazırlayabilirmisiniz
adres: [email protected]
ahmet kardeş 16f877 ile bildiğim kadarıyla usb haberleşme yapılmıyor proje benimde hoşuma gitti… bu aralar çok moda bu picler ben asm deneyeceğim bakalım… ama proje güzel olmuş…
Proje güzel bir sorum olacak bu devreyi taktığımız zaman pc ye takılı normal klave deaktif olmuyor değilmi birde pic e sadece istediğimiz bir kaç klavye tuşuna örneğin sırası ile 0-1-a-2-b-3 gibi tuşlara sırası ile aralarında bizim belirlediğimiz zaman aralığında otomatik basacak komut sonunda tekrar başa dönecek böyle bir şey yaptırabilirmiyiz?
1888-RR1-RR2 gibi buna benzer basım yapan hemde otomatik yapan devreler mevcut. ama çok hassas işçilik istiyor. bun tip tuşları ard arda basan devrelerden istemişlerdi. bende satmıştım.
Metin,
İstenilen zaman aralığında istenilen tuş kombinasyonları pc ye gönderilebilir. Bu tarz çalışmalar ile örneğin oyunlara özel hızlı kombine tuşlara otomatik basan klavye ve mouse lar yapılabiliyor.
Tekrar merhaba malzeme listesi ya da tam şema istedim fakat yorumum silindi proje sahibinin yayınladığı dosya içerindeki şema ile test düzeneğim adı altında paylaşılan resimde devre elemanları ve sema tutmuyor. doğrusunu istemek suç mu ?
konu baya eskiymiş son halini merak ettim devrenizin bende kendimce pedal yapma arayışına girmiştim umarım protonu çözerim hemen
Hocam aynı devre için mikroc de kod yazılabilirmi yazılırsa yardım edecek olan varmı