FT245R USB Kontrol Programı ve Uygulama Devresi

| Haziran 20, 2023 Tarihinde güncellendi
FT245R USB Kontrol Programı ve Uygulama Devresi

FT245R USB paralel FIFO kontrol entegresi ile USB port üzerinden çıkış, giriş pinlerini kontrol edebileceğiniz bilgisayar programı… Yazar üretici firmanın hazırladığı uygulama devresini direkt yaparak programı kullanmış devre basit ve az eleman var. FT245R USB Kontrol Programı Windows 7 32bit, 64bit üzerinde test edilmiş

PCBway Türkiye PCB Manufacturer PCB Assembly

ft245r-usb-fifo-kontrol-program-windows

schematic-ft245r-usb-fifo-kontrol-circuit-windows

FT245RL mikroçiplerini test etmek ve kontrol etmek için bir program. Çıkış ve giriş terminallerini ayarlayabilir ve sinyal sağlayabilir. Bu tür yöntemler 8 kanalı etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir, 8 kanal girişini kabul edebilir.

Her şey uzun zaman önce başladı. Bir zamanlar kendi kontrol edebileceğimiz bir bilgisayardan sinyal göndermenin mümkün olduğunu öğrendiğimde, bunun nasıl yapılabileceğini hemen merak etmeye başladım. ~ 2002 bir yerdeydi. İnternette arama yaptım ve bir aygıtı bir LPT bağlantı noktasına nasıl bağlayacağıma dair bazı örnekler buldum. O günlerde neredeyse tüm bilgisayarlarda bir LPT konektörü olduğundan, bu iyiydi. LPT konnektörü üzerinden bağlanan LED’leri, MS-DOS’ta çalışacak şekilde yazılmış başka biri tarafından yazılmış bir programla kontrol ettim. Gerçekten hoş bir görünümü, kolay yönetimi yoktu… Ancak öyle bir şekilde, düzende, kombinasyonda… yaratıcısının istediği gibi yönetilebiliyordu. Bu nedenle, programı neden kendim oluşturup istediğim gibi yönetemeyeceğimi hemen düşündüm. Programlamaya ve bilgisayarı cihazlarıma bağlamaya olan ilgim bu şekilde başladı.

Zaman geçtikçe bilgisayarlar gelişti, LPT bağlantısı çok yavaştı, elverişsizdi… tamamen terk edildi. Artık LPT’ye sahip bir bilgisayar bulmak neredeyse imkansız. LPT, COM, MIDI dahil tüm bağlantılar güçlü USB ile değiştirildi. Bu nedenle, her şeyi USB’ye dönüştürme arzusu vardı.

İnternette uzun süre arama yaptıktan sonra bir mikroçip FT245R (FR245RL) buldum. Hangi hemen dikkat çekti. Üretici sayfasında ayrıca bir bağlantı şeması ve örnekler bulunmaktadır.

Bir cihaz yapmak ve onu bir bilgisayara bağlamak, çalışacağı anlamına gelmez. Bu yüzden cihazımı bağladığımda çalışıp çalışmadığını bilmiyordum. Uzun bir süredir, yanmaya başlaması gereken LED’lerin bağlı olduğu FT245RL’ye bitleri gönderecek bir program arıyordum. Paul Abbott tarafından geliştirilmiş bir araç olan “Pattern Controller” programını buldum. bu programları ve oluşturduğum düzenin çalıştığından emin olun.

Bu nedenle, yalnızca USB ve FT245RL yongası aracılığıyla test veya kontrol yapmama değil, aynı zamanda diğer elektroniğe yeni başlayanlar için de yardımcı olacak bir program oluşturma fikri doğdu. Bunun için test etmek çok daha kolay ve hızlı olacaktır.

Cihaz bağlanana kadar uygulama devre dışı kalacaktır. Cihazı USB portuna bağladığımız anda cihazı seçebileceğiz. Önce Cihaz adını ve ardından Cihaz S/N’yi seçiyoruz. bu iki parametre hangi FT245RL çipine bağlanacağımızı belirler. Bulduğum diğer programlarda bir seçenek olmadığı için, aynı isimde birden fazla cihazın nasıl bağlanacağını bu gibi durumlarda hayal bile edemiyorum. Ve bu durumda, benzersiz bir seri numarası (S/N) ile seçilir.
Cihaz seçilir seçilmez program tüm butonları aktif hale getirecektir.
Ardından hangi çıkışların (D0, D1… D7) çıkış (IN) veya giriş (OUT) olacağını seçiyoruz.
Alt kısımdaki butonlara basmak (Set output) çipe bir sinyal gönderecektir.
Ayrıca, çıkışı bir giriş (IN) olarak ayarladıktan ve çipin pimine voltaj uyguladıktan sonra, program Giriş durumu penceresindeki düğmeyi tıklayacaktır.

1. Cihazı USB bağlantı noktasına bağlayın.
2. Programı açın.
3. Cihaz adını seçin
4. Device S/N’yi seçiyoruz
5. Hangi sonucun girdi/çıktı olacağını seçmek için okları kullanırız.
6. Set output butonlarına bastıktan sonra sinyal göndereceğiz.
7. Çipe voltaj uygulandıktan sonra Giriş durumu penceresindeki düğmelere basılacaktır.

Ayrıca alt çubukta programın çipe hangi değerleri göndereceğini görebiliriz.

Ek olarak dosya içinde farklı bir ara yüze sahip FT245R Visual Basic kod öreğide bulunuyor diğer örnekler ve sürücü dosyaları için ftdichip.com/CodeExamples ve ftdichip.com/FTDrivers satfalarını ziyaret edin

Kaynak: qubbeks.puslapiai.lt/articles.php?article_id=35

ft245r-usb-kontrol-program-ve-uygulama-devresi

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2014/02/24 Etiketler: , , , ,



1 Yorum “FT245R USB Kontrol Programı ve Uygulama Devresi

  1. Kadir ArslanKadir Arslan

    Merhaba muvcut projeye benzeyen fakat kontrolu ag uzerinden ethernet veya wifi kullanilarak yapilacak olan uzaktan role kontrol projesine ihtiyacam var oneri ve bilgi verebilir misiniz

    CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir