Atmel ATmega8 DCC Servo Protokol

| Mayıs 19, 2023 Tarihinde güncellendi
Atmel ATmega8 DCC Servo Protokol

Demir yollarında yol verme kontrol ile ilgili bir devre.. benzer bir yazı Hareketli Blok Komünikasyon Bazlı Tren Koruma Gelecekteki model raylı sistemim için şu anda küçük bir eski N-Bahn sistemim var, yeni sistemi dijital olarak çalıştırmaya ve kontrol etmeye karar verdim. Kesin olarak DCC protokolünün lehine karar verdim.

Uygulama sırasında mümkün olduğu kadar çok sayıda elektronik bileşen kendi kendine üretilmelidir. Testler ve toplama deneyimi için, ayrıca site inşası için, önce bir test yolu kurdum, şimdiye kadar anahtarlar ve sinyaller içeren bir dallanma yolu. Güç kaynağı ve yükseltici de buraya yerleştirilmiştir. Tüm yapı, gelişmiş düzenekleri barındırmak ve bağlamak için yeterli alan sunar.

schematic-i-decided-unequivocally-in-favor-of-the-dcc-protocol-dcc-servo

Modelcilik sektöründen gelen servolar düşük fiyatlarla sunulduğu için, en ucuzu 5 avro civarında, kullanımları aynı zamanda model demiryolu sektöründeki noktaların, semafor sinyallerinin, bariyerlerin, kapıların ve diğer hareketli parçaların kontrolü için uygun maliyetli bir alternatif haline geldi.

Özellikle çalıştırma hızını, çalıştırma strokunu ayarlama yeteneği ve külbütör fonksiyonlarını yapılandırma seçeneği, model demiryollarında servo kullanımını cazip hale getirir. Bu nedenle, dijital model demiryolu kontrolünde yaygın olarak kullanılan DCC protokolü için DCC servo aksesuar kod çözücü DCC-SRV01’i geliştirdim.

modül, NMRA tarafından standartlaştırılan dijital DCC formatını anlar.

tüm işlevler, CV değişkenleri aracılığıyla programlama kanalına bağlanarak programlanır

8 tamamen bağımsız servo kontrol

Servolara gerektiği gibi atanan LED’ler, lambalar, röleler vb. için 8 anahtarlama çıkışı.

her servo iki uç konumunda istenildiği gibi ayarlanabilir

tüm servolar ve anahtarlama çıkışları tersinir olarak ayarlanabilir

tüm servolar için çalıştırma hızı her yönde ayrı ayrı ayarlanabilir

her servoda, her servo uç noktasından ayrı olarak herhangi bir ayarlanabilir strok ile bir geri dönüş ayarlanabilir

her servo için, dönüş salınımlarının sayısı her servo uç noktası için ayrı ayrı ayarlanabilir

Ayarlanabilir stroklu sürekli bir salınım, herhangi bir servo uç noktasından yapılandırılabilir

son konuma ulaştıktan sonraki zaman etkinliği, her servo için ayrı ayrı ayarlanabilir ve ayrıca sürekli çalışma için yapılandırılabilir (mevcut tüketimi not edin)

servonun son durumu EEPROM’a yazılabilir ve bu da her servo için ayrı ayrı ayarlanabilir.

Devrenin yapısı, 100 X 75 mm boyutlarında tek taraflı baskılı devre kartı kullanılması nedeniyle temelde karmaşık değildir. Yalnızca ticari olarak temin edilebilen ve her yerden temin edilebilen bileşenler kullanılır.Aksesuar kod çözücü, ATMEL mikrodenetleyici ATmega8’i temel alır.
Devre ve düzen şablonu EAGLE dosyaları olarak mevcuttur.

Devrenin özel bir özelliği yoktur. Servo motorların devre üzerindeki etkilerini en aza indirmek için servolara ve aktif devreye güç sağlamak için ayrı voltaj regülatörleri kullanılır.

Devreye güç sağlamak için 6 ila 9 V~ arasında bir transformatör kullanılmalıdır.

DCC sinyalini bağlarken polariteye dikkat edilmesi gerekmez.

Servolar direk fişlerine üç pimle bağlanır, fiş bağlantısı model yapım sektöründen Graupner JR’ye karşılık gelir. Servolarla çalışırken bozulmalar fark edilirse, servo güç kaynağına paralel olarak büyük bir kapasitör bağlanabilir.

Birden fazla servo aynı anda çalışacaksa, elbette uygun akım taşıma kapasitesine sahip yeterli boyutta bir transformatör kullanılmalıdır.

Anahtarlanacak bileşenler SV2, SV3 anahtarlama çıkışlarının kelepçe bağlantısına bağlanır. Tabii ki, ilgili bağlı yüklerin voltaj uyumluluğu dikkate alınmalıdır. Bunlar röleler, lambalar veya LED’ler olabilir.

Devre kurulduktan sonra ATMEL mikrodenetleyici yakılabilir. Ama ondan önce düşünülmesi gereken bir şey daha var. Dahili saat frekansı, kullanılan mikrodenetleyicinin teslimat durumunda etkinleştirilir.

Flash bellek ve EEPROM, sözde FUSE bitleri değiştirilmeden yazılırsa, program asla çalışmaz. Bu program 12 MHZ kristal kullanımını gerektirir. Sözde karartma tespiti de etkinleştirilmelidir. Bu aktivasyonun amacı, gerilim minimum değerin altına düştüğünde mikrodenetleyiciyi çok kısa bir süre altına düşse bile reset atmaya ikna etmektir. Sıfırlama, kontrolsüz bir program akışıyla uğraşmaktan daha iyidir.
Kesme voltajı olarak 2 arasında seçim yapabilirsiniz

atmel_atmega8_dcc-protokoll

Kaynak: wedis-basteleck.de (kapalı)

atmel-atmega8-dcc-protokol

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2008/08/19 Etiketler: , , , , , , ,



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir