Anfi devresini yapmak, test etmek derken anfi kutulamada bazen oldukca uğraştırıcı oluyor. Anfi kutusu için kolay işlenebilir malzeme kullanmak bizim için önemli çünkü gösterge, fan vb. bölümleri için ince işcilik gerekiyor genelde amatör atölyesinde bu işler için uygun cihaz ve malzemeler olmaz.
Alüminyum kısmen kolay işlenebiliyor alüminyum profil kullanarak alüminyum anfi kutusunun iskeletini yapabilirsiniz imkan var ise kapak kısımlarında alüminyum ile halledilebilir. Bu çalışmada olduğu gibi Kaynak, bükme vb. gibi zor işlemler gerekmediği için amfi dışında alüminyum profil, panel kullanarak alüminyum proje kutuları yapılabilir
Anfi kutusu yapımına kutu iskeleti ile başlanıyor alüminyum profiller kesilip somunlu vida ile bağlantı yapılıyor sonrasında kapaklar kesilip giriş, çıkış, vumetre vb. için delikler açılıyor ne kadar çok giriş, çıkış, gösterge, görsellik varsa o kadar uğraştırıyor.
Alüminyum Anfi Kutusu
Bonus ATX Anfi kutusu boya ve dolap kapağı kulpları takılarak çok hoş bir görünümü olmuş genelde ATX giç kaynağı kutuları direkt kullanıma hazırdır ama bu tip görsel iyileştirmeler yapılınca birde renkli ledler ile ışıklandırma yapınca daha güzel görünüyor..
Kaynak: tehnari.ru/f170/t46359/
Yayım tarihi: 2018/05/23 Etiketler: alüminyum anfi kutusu, alüminyum proje kutusu, anfi kutusu yapımı
Merhaba yorum yaparak soru sorabilirsiniz yazmışsınız.
Benim Cin malı gayet güzel bir şekilde kullandığım TV BOX cihazıma yanlışlıkla Digiturk Plus Kutusunun Adaptörü nü bağladım (OUTPUT 12.0v = 3.8A) hiç ses falan çıkmadı bi baktım yanlış Adaptörü bağlamışım hemen değiştirdim Orjinal Adaptörü bağladığım (OUTPUT :5v DC 2A) ama cihazım artık çalışmıyordu. Benim sorum böyle bir durumda kendim bu cihazın hangi parçasını değiştirmeliyim Çin malı olduğu için Garantili değil ve eminim tamiri için cihazın kendi ücretinden fazla tamir parası isterler. Rica etsem değiştirmem gereken parçanın adı nedir bana söyleyebilirmisiniz
Şimdiden teşekkür ederim
cihazın açık resmini gönderebilirmisiniz? Alttan ve üstten yakından çekilmiş net resimler olsun. Kart üzerinde ne var ne yok görmek lazım.
adnan hocam nasılsın 🙂
Merhaba. Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Ben de yaptığım amfi için bir kutu arıyorum. Sizin çalışmanız bana yol gösterecek. Toroidal trafo ve soğutucu alüminyum ağır olduğundan alt tabakanın yeterli kalınlıkta olması gerekir. Benim sormak istediğim kaç milimetre alüminyum saç kullandınız. Hem alt tabaka hem de ön panel için bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba, proje bana ait değil yazının sonunda kaynak linki verildi. Amfi kutusunun ölçüleri; 43 cm uzunluk, 25 cm genişlik 6 cm yükleklik. Ön panel için 4mm kalınlığında alt, üst ve arka paneller için 1.5mm kalınlığında alüminyum kullanılmış. Amfi devresi için 2 adet TDA7294 entegresi kullanılmış toroidal trafo ise 400w civarında (emin değilim) Toroidal trafo arka köşeye yerleştirildiği için alt tabana daha az yük bindiriyor.
Ne tip amfi kullanacağınızı bilmiyorum ama fan kullanarak soğutucu boyutunu daha küçük ve hafif tutabilirsiniz.
İyi çalışmalar.