8051 deney kartı ve ek kartlar

| Haziran 6, 2023 Tarihinde güncellendi
8051 deney kartı ve ek kartlar

8051 serisi için hzırlanmış deney kartı ve ek modüller. Tüm kartların eagle ile hazırlanmış baskı devre ve şema çizimleri var. Ana kart haricinde diğer modüller düzenlenerek pic, av serisi mikrodenetleyiciler ile çalışacak hale getirilebilir.

PCBway Türkiye PCB Manufacturer PCB Assembly

Ek kartlar: Termometre (SMT160-30 SMT160-30) RS232, LCD I2C Eeprom, Harici bellek (62256), DAC Genişletme modülü (8255), Buton modülü, 8×8 LED matrix, led modül, AT89C2051 modülü

8051 anakart

“Büyük” işlemcili bir kart. Yalnızca işlemci, 5V güç kaynağı ve 12V güç kaynağı, genişletme modüllerini bağlamak için bir sistem konektörü içerir.

Termometre

IO SMT160-30 ile kart. SMT160-30, bir sıcaklık=>akım dönüştürücüsüdür. Karta her iki kasa (TO220 ve TO92) takılabilir, ancak bunlardan yalnızca biri takılabilir.

RS232 arayüzü

Bu kart büyük bir konektöre bağlanır. Bu konektörlerden ikisine sahiptir, diğerine diğer modülleri bağlayabiliriz. Anakart, bir seri bağlantı noktası aracılığıyla bir PC ile iletişim kurarken kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

LCD Kartı

Bu karta bir LCD ekran bağlanabilir. Her iki konektör tipini de içerir (tek sıralı ve çift sıralı). Kırpıcı R1 (sol) LCD’nin kontrastını ayarlar, kırpıcı R2 (sağ) ise LCD’de arka ışık yoğunluğunu ayarlar. LCD iki bağlantı noktasına bağlanır. Biri 8 bitlik veri, diğeri ise kontrol.

I2C EEPROM Kartı

Kart, I2C veriyolu aracılığıyla programlanan ve okunan 24Cxx tipi bir bellek içerir. Bu belleklerden birkaçını bir port üzerinde aynı anda kullanmak mümkündür. Çünkü her belleğin A0, A1, A2 jumper’ları tarafından ayarlanabilen farklı bir adresi vardır. Saat darbesinin (jumper SCL) ve data pininin (jumper SDA) hangi pin üzerinde yer alacağını ayarlamak da mümkündür.

Harici bellek Kartı

Anakart 62xxx tipi bellekle donatılmıştır, benim durumumda 62256, 8 bit tarafından düzenlenen 32kB bellektir. 8051’in adresleyebileceği maksimum değer 64kB’dir.Farklı bir bellek boyutu kullanmamız gerekirse, IO’yu aynı bağlı bacaklara sahip başka bir IO ile değiştirebiliriz. Bu hafıza, program hafızası olarak kullanılmak üzere kablolanmıştır. Pano ayrıca dağıtım panoları gibi diğer modülleri bağlamak için iki büyük konektörle donatılmıştır. Ancak, RAM’in kendisinin, artık başka hiçbir şey için kullanılamayan P0 ve P2 bağlantı noktalarını ortadan kaldırdığını unutmamalıyız.

DA dönüştürücü kartı

Kart, dirençlerle donatılmıştır. Bu kartın çıkışı 0-5V aralığında bir analog sinyaldir. Kart ayrıca yer değiştirme 0 için harici bir giriş içerir.

Bağlantı noktası genişletme kartı

Kart, bir 8255 devresi ile donatılmıştır.Bu, birinden 3 sekiz bitlik bağlantı noktası oluşturmak için kullanılır. Ancak, iletişimi kontrol etmek için ihtiyaç duyduğu başka bir bağlantı noktasından birkaç bit daha alır.

8 butonlu kart

Kart, girişleri test etmek için 8 düğme ile donatılmıştır. Her düğme için, basıldığında log.1 (jumper açık) mı yoksa log mu göndereceğini seçmek mümkündür. 0 (jumper bağlı)

8×8 LED matrisli kartı

Kart 64 LED ile donatılmıştır. 2 bağlantı noktasına bağlanır. Matris görüntüleme tekniğinde ustalaşmaya hizmet eder. LED’leri takarken, tüm LED’leri aynı şekilde döndürmeye dikkat edin.

8 LED’li kart

Kart, mantık çıkışlarını test etmek için 8 LED ile donatılmıştır. LED’ler yerine soket takmanızı ve ardından bunlara bir LED yerleştirmenizi öneririm çünkü mantığı bir jumper ile değiştirmek mümkündür. Ve bu, LED’in döndürülmesini gerektirir.

Dağıtım kartı

Sistem konektörünü ayrı bağlantı noktalarına ve güç konektörlerine ayıran bir kart

8051-deney-karti-ve-ek-kartlar

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2011/01/29 Etiketler: , , ,



1 Yorum “8051 deney kartı ve ek kartlar

  1. electrocoderelectrocoder

    delikli pertanaks ile ile yapmıştım ama en kısa sürede pcb ye yapacağım. teşekkürler…

    CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir