MSP430 ile ilgili oluşturmuş olduğumuz bu kaynak, bu konuda Türkiye’deki en tecrübeli insanların yazılarından derlenerek ve seçilerek bu faydalı kaynak ortaya çıkmıştır. Başta editörlüğünü ve derlemesini yapmış olduğum bu kitap gerek mikrodenetleyicilere giriş, gerekse MSP430 mikrodenetleyicisi hakkında önemli bir Türkçe doküman durumundadır. Yazılan yazılardaki devreler gerek yazarlar tarafından gerek benim tarafımdan denendikten sonra kitapta yer bulmuştur.
Ayrıca bazı program kodları açıklaması yapılmışken, bazı kodlar program açıklaması ile yetinilmiştir. Ayrıca sadece MSP430 değil onun ile birlikte kullanılan elektronik elemanların yapısına ve çalışma prensiplerine değinilerek yapılmış olan elektronik devrelerin çalışma mantığının da zihinlere yerleşmesi sağlanmıştır. Başta yazar arkadaşlar olmak üzere hepsine teşekkür eder, sevgili Ferhat Umut DİZDAR ve Ahmet TURAN hocalarıma çalışmalarıma ve mikrodenetleyici konusunda vermiş oldukları destekten dolayı saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu kitabın ülkemizdeki teknik insanlara yararlı olmasını diliyor, herkesin başarılı olmasını canı gönülden istiyorum.
Zihniniz hep açık olsun.
Emre EMANET
YAZARLARIMIZ
Feridun GÖKÇEGÖZ – [email protected] – www.fgokcegoz.com – 1987 İstanbul doğumlu. 2001 yılında ilköğretim eğitimini tamamlayıp Mecidiyeköy Lisesinde (YDA) lise eğitimine devam etti. 2005 yılında lise eğitimini tamamladı ve 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. bölümünü kazandı. 2010 yılında başarı ile lisans eğitimini tamamladı ve 2011 yılından itibaren ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
Emre EMANET – [email protected] – 1991 Giresun doğumluyum. Liseyi memleketim olan Tirebolu’da Tirebolu Endüstri Meslek Lisesinde Elektrik – Elektronik Teknoloji bölümünde tamamladım. Mikrodenetliyiciler ile lisede tanışma ve uğraşma fırsatı buldum. MEB proje tabanlı beceri yarışmasında il 2.liğim bulunmaktadır. Şu an Ordu Üniversite’si MYO Kontrol Ve Otomasyon Teknolojisi programı 2. sınıf öğrencisi olarak okumaktayım. Mikrodenetleyiciler ve güç elektroniği alanlarında uğraşmaktayım.
M.Fatih İNANÇ – www.fatihinanc.com – [email protected] – 1989 Ankara doğumlu. 2003 yılında ilkokul eğitimini tamamlayıp Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümünde eğitimine devam etti. 2008 yılında ise Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliğini kazandı. Halen aynı üniversitede 4.Sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.
Fırat DEVECİ – [email protected] – www.fxdev.org – 1988 yılında İzmir’de doğdu. 2011 yılında Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’ni Tez Birincisi olarak bitirdi. Yazarın ilgi alanı yenilenebilir enerji, güç elektroniği, mikrodenetleyiciler ve kontrol uygulamaları olarak sıralanmaktadır. Bir tanesi IEEE’de olmak üzere çeşitli sempozyumlarda 3 makalesi bulunan 2011 yılı itibari ile yine aynı üniversitede yüksek lisansını sürdürmektedir.
Erhan YILMAZ – [email protected] – https://320volt.com/author/erhan/ 20-02-1990 doğdu. Elektroniğe 2004 yılında İstanbul Kartal endüstri meslek lisesine girerek başladım. Sonrasında Marmara üniversitesi endüstriyel elektronik bölümüne geçip oradan devam ettim. 2009 itibari ile Marmara üniversitesindeki eğitimimi tamamladım. Sonrasında 1 sene hazırlanıp dgs sınavı ile Yıldız Teknik üniversitesi elektronik haberleşme mühendisliğine girdim. Elektronik anlamda çeşitli analog uygulamalarım olmakla beraber genel olarak sayısal elektronik ve mikro denetleyiciler ile uğraşıyorum. Şu an halen Yıldız teknikte (3. sınıf) okumaktayım.
BÖLÜM 1 – MSP430 GENEL ÖZELLİKLERİ VE OSC AYARLARI
- MSP430’a Genel Bakış
- MSP430’un Donanımsal Mimarisi Ve Temel Blok Diyagramı
- LaunchPad Paket İçeriği Ve Üzerindeki Bağlantılar
- İlk Uygulama Yazma
- MSP430 Osilatör Ayarları
BÖLÜM 2 – MSP430 GİRİŞ ÇIKIŞ AYARLARI
- Pin Yönlendirme Ve Kullanımı
- Port Okuma Ve Yazma Uygulaması
BÖLÜM 3 – MSP430 TİMER AYARLARI
- TimerA Bölümü
- TimerA Sayıcı Modu
- TimerA Stop Modu
- TimerA Up Modu
- TimerA Continuous Modu
- TimerA Down Modu
- TimerA Up/Down Modunu Kullanarak Basit PWM Sinyali Üretmek
BÖLÜM 4 – ADC10 MODÜLÜ
- ADC İşlemleri
- Referans Belirleme
- Çevrim Frekansı Belirleme
- ADC10 Giriş Seçimi
- DC Kullanım Registerleri
- Sıcaklık Sensörü
- ADC10 Modülü İle Gerilim Ölçümü
BÖLÜM 5 – MSP430 İLE DİSPLAY KONTROL UYGULAMASI
- Displayler Hakkında Genel Bilgiler
- 74HC164 İle Display Sürme
- MSP430 7448 İle Yukarı Aşağı Sayıcı
BÖLÜM 6 – MSP430 İLE LCD KONTROL UYGULAMASI
- LCD Hakkında Genel Bilgiler
- MSP430 2X16 LCD Uygulaması
- MSP430, 74HC595 ve LCD
BÖLÜM 7 – MSP430 İLE KEYPAD(TUŞ TAKIMI) KONTROL UYGULAMASI
- Tuş Takımı Hakkında Genel Bilgiler
- MSP430 İle Tuş Takımı Uygulaması
- MM74C922 İle Tuş Takımı Uygulaması
BÖLÜM 8 – MSP430 I2C MODÜLÜ
- I2C Master Modu
- I2C Slave Modu
- I2C Transmitter
- I2C Reveiver
- Start Durumu
- Stop Durumu
- Kesmeler
BÖLÜM 9 – MSP430 İLE DC MOTOR KONTROLÜ
BÖLÜM 10 – MSP430 İLE SD VE MMC KART UYGULAMASI
- MSP430 SD/MMC Uygulaması
BÖLÜM 11 – MSP430 EK DONANIMLARI
- ez430 Chronos
- Kutu İçeriği
- Teknik Özellikler
- ez430 Bilgisayar Arayüzü
- eZ430-RF2500 İncelemesi
BÖLÜM 12 – EK KISIM / DERLEYİCİLER VE KULLANILAN DONANIMLAR
- IAR Kullanımı
- Code Composer Studio
- Kullanılan Donanımlar
- KAYNAKÇA
Kitabı hazırlayan, katkısı bulunan herkese teşekkür ederim bir çok kişiye çok faydası olacak harika bir kitap olmuş.
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2011/11/14 Etiketler: msp430 kitap, msp430 kullanımı, MSP430 örnekleri, msp430 programlama, msp430 projeleri
Eline sağlık
yakışır elinize sağlık 🙂
Tebrikler çok güzel bir kitap yapmışsınız.
çok güzel bir kitap.
Merhabalar, kitap çok güzel elinize sağlık. Bir sorum olacak http://processors.wiki.ti.com/index.php/Download_CCS
sitesindeki Windows7 için kitapta kullanılmış olan Code Composer sürümlerinden hangisini indirmemiz gerekiyor tam olarak anlayamadım.
teşekkürler. emeğinizin hakkı ödenmez.