Çizgi izleyen robot projelerini bilmeyen kalmadı sanırım neden hep aynı konu işleniyor onuda anlaşım değilim ama sadece biz değil bir çok ülkede yarışmaları yapılıyor neyse.. yeni nesil diyorum çünkü robotumuz microchip pic ya da atmel serisi mikrodenetleyiciler ile değilde MSP430 ile yapılmış motor sürümü için mosfetler kullanılmış sadece sensörler biraz klasik ldr kullanılmış ama pek sorun olduğunu sanıyorum yazılım dahil MSP430 Çizgi izleyen robotun yapımı en küçük detayına kadar anlatılmış (ingilizce) faydalı olabilecek bir proje..
Texas Instruments 16-Bit MSP430G2231 Mikrodenetleyicili Çizgi İzleyen Robot
Texas Instruments (TI), 2010 yılının ortasında MSP430 Value Line LaunchPad adlı programcı ve geliştirme kartıyla birlikte yeni değer hattı 16 bit mikrodenetleyicisini nakliye maliyeti dahil yalnızca 4,30 ABD Doları karşılığında piyasaya sürdüğünde, bu onu en ucuz programcı ve geliştirme şirketi haline getirdi. piyasada bulabileceğiniz pano platformu. Bu nedenle, MSP430 değer serisi LaunchPad geliştirme kartının tanıtımı, özellikle elektronik meraklıları, öğrenciler ve meraklıları arasında muazzam bir etki yaratıyor çünkü artık büyük çocuk (TI) elektronik hobi pazarında ciddi bir şekilde yer alıyor ve 16-bit sınıflarıyla doğrudan rekabet ediyor. çoğunlukla Atmel ve Microchip’in hakim olduğu 8-bit sınıfı mikrodenetleyicilere değer hattı mikrodenetleyicileri.
MSP430 Value Line LaunchPad geliştirme kartı, Code Composer Studio (TI web sitesinden indirilebilir) adı verilen Eclipse tabanlı Texas Instruments entegre geliştirme ortamı (IDE) ile birlikte gelir ve MSP430 mikrodenetleyicinin geliştirilmesini sağlayan profesyonel C sınıfı derleyici ve hata ayıklayıcı ile donatılmıştır. tabanlı gömülü sistem kolay ve eğlenceli hale gelir.
Bildiğiniz gibi elektronik meraklılarının çoğu, Atmel’den AVR mikrodenetleyici ve Microchip’ten PIC mikrodenetleyici gibi gömülü projelerinin çoğunda popüler 8-bit sınıfı mikrodenetleyiciyi kullandı. Şimdi, modern mikrodenetleyicilerin çoğu, ihtiyacımız olan tüm gerekli özellikleri zaten sağladığından, neden başka bir mikrodenetleyici türü öğrenmemiz gerektiğini merak edebilirsiniz. Neden olmasın, başka tür bir mikrodenetleyici öğrenmek, özellikle gerçek elektronik meraklıları için öğrenilmesi gereken büyüleyici ve zorlayıcı konulardan biridir çünkü bu, bilgimizi genişletecek ve gelecekteki gömülü sistem projemizi desteklemek için her bir mikrodenetleyici türünde en iyi olanı kullanacaktır. .
MSP430 Mikrodenetleyici Projesi
Bu MSP430 mikrodenetleyiciyi tanıtmanın çekici yolunun ne olduğuna dair birçok değerlendirmeden sonra, sıradan bir yanıp sönen LED ile başlamak yerine, basit ama yine de en popüler bir robot yapmaya karar verdim,…evet,…kullanılan başka bir Çizgi İzleyen Robot (LFR). MSP430 Value Line LaunchPad geliştirme kartıyla gelen Texas Instruments 14 pimli 16 bit MSP430G2231 mikrodenetleyici. Bir robot inşa etmenin size temel bilgi ve anlayışı sağlayacağını düşündüğüm için, bu 16-bit MSP430 değerli mikrodenetleyicilerin sunduğu gelişmiş özelliklerin birçoğunu kendi başınıza keşfetmeye başlamanız gerekiyor.
Yukarıdaki resimde dikkat ederseniz, bu Çizgi İzleyen Robot (LFR), önceki makalelerimde bulunan benzer bir CD şasisi, DC dişli motor ve sensörler kullanıyordu ” LM324 Dörtlü Op-Amp Darbe Genişliği Modülasyonlu Çizgi İzleyen Robot “. Bu nedenle bu proje aynı zamanda daha önce yaptığımız analog LFR’nin “dijital” versiyonuna da iyi bir örnek teşkil etmektedir.
Kaynak: ermicro.com/blog/?p=2104
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2012/01/03 Etiketler: çizgi izleyen robot, launchpad robot, line follower robot, MSP430 örnekleri, msp430 projeleri
how to build the line follower with obstacles using the MSP430G2231?
I want to do it could you help?