PIC Mikrodenetleyiciler ile yapılan bazı projeler Arduino modülleri ile uygulanmış. Çok ilginç olmasada Arduino yazılımını PIC için çevirme veya tam tersi için örnek olabilecek projeler. Arduino ve PIC kaynak kodları var.
Arduino Konuşan Saat
Saat, SD kard’dan parçaları çalarak saati söyler. SD, FAT32 formatlıdır. Parçalar 22.050 KHz, 8 bit, mono dalga .wav dosyalarıdır. SD kart arayüzü PI SPI modunda. LCD modülü 2 satır 16 karakterdir. ATMEGA328P, PWM kullanarak ses üretir. Talking_clock_hourly yazılımı saatlik bir duyurudır. NIGHT SWITCH kapalı olduğunda saatlik anonsu devre dışı bırakır.
Ses parçaları herhangi bir ses olabilir. Kod dosya adını okumaz, 27 dosya listesindeki dosya numarasına gider. Kod parçaları şu sırayla oynatır. SD kart şu şekilde hazırlanmalıdır: Dosyalar 22.050 KHz, 8 bit, mono olmalıdır. Kısa adlarla (en fazla 8 karakter). Kartı FAT32 ile biçimlendirin. Klasör veya alt klasör olmamalı.
Kök klasöre dosyaları sırayla kopyalayın; 0 ila 19 (20 dosya), 20,30,40,50, “saat”, “dakika”, “iyi günler” veya başka mesajlar. Toplam 27 dosya. Dosyaları SD’ye kopyalarken bir hata yaparsanız, bir dosyayı silmek yeterli değildir, SD’yi biçimlendirerek tekrar başlamanız gerekir.
Arduino USB Hid
Arduino Uno’ya bağlanmak için, Visual Basic 6 kodu ve arduino kodu dahil. VB6’nın Microsoft’tan indirilen bir ActiveX dosyasına ihtiyacı olabilir. VB uygulaması, USB sürücünün oluşturduğu COM PORT aracılığıyla Arduino’ya bağlanır ve Arduino IDE’yi bağlar, VB uygulaması çalışırken Arduino’yu programlayamazsınız. VB uygulamasına IDE ile yapıldığı şekilde bağlantı noktası numarasını girmeniz gerekir. Uygulama 4 analog giriş A0-A3, 6 dijital giriş D2-D7 ve 6 dijital çıkış D8-D13 gösterir.
Arduino Kapı Zili (SD Kart, Eeprom)
Arduino Uno kapı zili projesi. Aygıt yazılımı yalnızca SD veya SDHC kartlarda çalışır. SDXC kartları bu projeyle kullanmayın çünkü bazıları 1.8V sürücüde çalışır. Kod, kartın SD veya SDHC olup olmadığını algılar ve kart için uygun adresleme sistemini seçer. FAT32’de biçimlendirilmiş SD / SDHC kartını okumak için gereken işlevlere sahiptir.
Yazılım sadece PCM 22.050KHz, 8 bit, mono çalabilir. Dosyadaki baytlar PWM jeneratörüne aktarılır ve harici bir düşük geçiş filtresi ile sesi alırsınız. PWM, ses genliğine göre ayarlanmış görev çevrimi ile 64KHz dalga verir. Düşük geçiş filtresi 64KHz bileşeni kaldırır.
SD kart mikro denetleyiciyi SPI modunda arayüzler. Verileri okumak çok blokludur. Hata LED’i, SD kart ile iletişim hatası olduğunu gösterir. Yazılım yalnızca kök dizindeki dosya girişlerini arar, adını veya türünü okumadan herhangi bir dosya türünü aktarır.
Arduino android frekans sayıcı
Arduino, kademeli olarak sayaç için 1 saniyelik doğru bir zaman tabanı oluşturur. Dijital girişler 3 ve 4 arasındaki bağlantı, timer2, 250 Hz çıkışını timer0 girişine bağlar. Yazılım timer0’a frekans girişi sayısını başlatmak için timer0 çıkışının pozitif olmasını bekler. Zamanlayıcı1 16 bitlik bir zamanlayıcıdır, 16’nın 2 gücünde taşar ve bu da aşırı akış kaydını ilerletir. 1 saniyenin sonunda 16 bitlik yazmaç kaydedilir.
Arduino daha sonra frekansı ve periyodu hesaplar ve bunları LCD’de görüntüler.
LCD ekran ve sürücü 14 yollu konektöre sahiptir, 10 bağlantı kullanılır, 4 bit veri yolu seçilir. Çok çeşitli LCD modülleri vardır ve karakteristikleri çok benzerdir. LCD modülünün HD44780 uyumlu olması gerekir. Frekans girişi TTL sinyal seviyeleridir, düşük sinyal için bir video amplifikatörü eklenmelidir. Spesifikasyonlar 6 MHz’e kadar girişi tavsiye ediyor, 2 MHz’de test ettim.
Diğer versiyonlar; USB Android Arduino, Bluetooth Android Arduino
Arduino Kireç Çözücü Su Yumuşatıcı
Su yumuşatıcı kireç çözücü devresi 400Hz ila 5KHz arasında bir frekans üretir. Bazı sert sularda iyi sonuç verebilir. Arduino’nun çıkışı 400Hz ila 5KHz çin modüle edilmiş 64KHz Darbe Genişliğidir, 220uH bobin yüksek frekansı bloke eder ve bobini boru üzerinde yaklaşık 1A akımla çalıştırır, bu daha az ısı ve daha az maliyetle yüksek verim sağlar 220uH bobin, boru üzerindeki bobin içinden geçen akımı yaklaşık 1A ile sınırlar. 8 pimli PDIP entegre bir mosfet sürücüsüdür. Kullanılabilecek mosfet sürücüler: TC4420, MCP1406, MAX4420. Bunlar çok benzer ve pinleri aynıdır.
Arduino WiFi ESP8266 – Web sitenize ESP8266’dan gönderilen verilere göz atın.
Programlama Arduino IDE kullanılarak yapılır. ESP8266 yerel ağa bağlıdır. Aynı ağa bağlı herhangi bir internet tarayıcısının isteği üzerine ESP8266 sunucusu yeni bir sıcaklık okumasıyla yanıt verir, aksi takdirde sunucu istekleri dinler.
Arduino Ses Kayıt Cihazı
Arduino Uno ile bir ses kayıt projesi. Aygıt yazılımı yalnızca SD veya SDHC kartlarda çalışır. SDXC kartları bu projeyle kullanmayın çünkü bazıları 1.8V sürücüde çalışır. Kod, kartın SD veya SDHC olup olmadığını algılar ve kart için uygun adresleme sistemini seçer. Ses kalitesi makul. ADC, sesi .wav dosyalarına benzer bir biçimde 20KHz 8 bit mono’ya dönüştürür. Hızlı PWM modundaki Timer0, dijital verileri tekrar sese dönüştürmek için DAC olarak kullanılır. Kayıt sırasında ADC sesi 10 bite dönüştürür, düşük bayt SD karta aktarılır. ADC girişine 0,65V sapma, sinyali dönüştürücü çıkışının düşük baytına ayarlamak içindir.
SD kart mikro denetleyiciyi SPI modunda arayüzler. Veri okuma ve yazma çoklu bloklardadır. Bellek 20KB / s hızında kullanılır. Hata LED’i, SD kart ile iletişim hatası olduğunu gösterir. Yazılım herhangi bir dosya sistemi kullanmaz, mutlak bellek adresleri (ham) kullanır.
Ses girişi 1Vp-p’dir, mikrofon devresini veya başka bir kaynağı kullanabilirsiniz. PWM, ses genliğine göre ayarlanmış görev çevrimi ile 64KHz dalga verir. Düşük geçiş filtresi 64KHz bileşeni kaldırır. 32 Ohm hoparlör veya kulaklık kullanma gücünü artırmak için basit bir 2 transistör amplifikatörü ekledim.
Kaynak: moty22.co.uk
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2020/03/29 Etiketler: arduino projeleri, microchip pic projeleri, PIC16F876 örnekleri, PIC18F2550 örnekleri