Arkadaşlar çalıştığım işyerindeki bi abime yapmış olduğum ICL8038 ve LM386 üzerine kurulu metal dedektörü devresini sizlerle paylaşmak istedim.
ICL8038 : dalga formu üreteci, minimum dış bileşenli yüksek hassasiyetli sinüs, kare, üçgen, testere dişi ve darbe dalga formları üretebilen monolitik bir entegre devredir. Frekans (veya tekrarlama hızı), dirençler veya kapasitörler kullanılarak harici olarak 0.001Hz’den 300kHz’den fazla seçilebilir ve frekans modülasyonu ve süpürme harici bir voltajla gerçekleştirilebilir. ICL8038, Schottky bariyer diyotları ve ince film dirençler kullanılarak gelişmiş monolitik teknolojiyle üretilmiştir ve geniş bir sıcaklık ve tedarik değişkenliği aralığı boyunca stabildir.
LM386 : Çeşitli uygulamalarda kullanılabilen bir monolow voltag-amplifikatördür. Kazanç dahili olarak 20’ye ayarlanmıştır, ancak 1 ila 8 arasındaki bir rezistansa ve kapasitöre yerleştirilerek 20 ila 200 arasında değiştirilebilir.
Devrenin denemesi yapılmamıştır ama yapıp çalıştıranlar bilinmektedir. devrenin çıkış frekansı 5kHz olarak ayarlandığında (sviç sayesinde) altın haricinde başka metalleri görmeyecektir. sviç diğer konumda ise gümüş haricindeki diğer metalleri görmeyecektir.
Devreyi denemek için toprağa saplanacak olan (sarı yumurtalı çubuklar :D) 1 er metre ara ile toprağa saplanacak ve iki çubuk arasındaki topraga biraz su dökülürse daha fazla alan taraması yapılabilir. ayrıca sinyal çıkışlarını TDA2003 ile yükseltip toprağa aktarırsak daha derin mesafelerde arama yapabiliriz. malesef şu haliyle kaç metreden arama yaptığını bilmiyorum ama bu haliyle 5 metreye kadar indiği söyleniyor.
Arama yapmak için kullanılan pirinç çubuklar hakkında ayrıntılı bilgi için Burayı ziyaret edin adresini inceleyebilirsiniz.
Plaketteki baskı devre ile ares dosyası arasındaki baskı farklıdır sizleri yanıltmasın. Plaketi çıkarttıktan sonra baskı devre yollarını kalınlaştırdım. Yapacak arkadaşlar bu şekilde basabilirler.
saygılar…
Metal Dedektör devresinin yapım Aşaması ve bitmiş halinin resimleri
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2008/03/30 Etiketler: altın dedektörü, dedektör, ICL8038, LM386, metal, metal dedektörü
Haydi define avına 🙂
Teşekkürler
kck87 çok güzel olmuş ama ne zaman deneyeceksiniz performans nasıl devrede birde maliyeti ne olur
deneme olayını ben değil yaptığım kişi deneyecek oda ne zaman dener bilmiyorum ama sonuçları denendikten sonra en kısa zamanda bildiririm.
maliyetine gelince 8038 entegresi 6 ytl prinç çubuklar 1’er metresi 2.50 ytl kullandığımız kablo kaliteli kullandık 5-6 ytl
sarı yumurtalar toto 2ytl 😀
yaklaşık olarak 25 ytl gibi bir maliyeti var.
saygılar…
Bizde yaptırsak kaça yapar arkadaş
devre için çok teşekkür ama devre altın yada gümüş algıladığında neyle ikaz veriyor devrede led yada sesli ikaz için bişiy kullanılmamış sanırım.bide yumurta çubukların yanındaki L çubukların nasıl kullanılacağı hakkında bassederseniz çok sevinirim.
sarı yumurtalı çubukları 1er metre ara ile toprağa saplıyoruz ve devremizi çalıştırıp L şeklindeki çubukları elimize alıp yere dik bi şekilde kuzey-güney doğrultusunda arama yapılacak. L .ubukların sapmasına göre malum malzemenin yeri bulunacak. benimde şimdilik bildiklerim bukadar ama denenir denenmez sonuçları buraya yazarım.
saygılar…
muhammer kardeş tamam çokk ii anlattın saol bişi daha sorcam.devreyi sen yaptığına göre şemadaki s3 anahtarı ile led i kontrol ediyoruz ama ne için yapılmış bu devre.yani on off desem diil sadece ledi yakıp söndürmeye yarıyo bu buton 🙂
devremiz 12 volt ile çalışıyor bu lede bağlı olan 12voltluk zener 12 volt ve üzeri gerilimde iletime geçecek ve butona basınca led yanacak anlayacağızki beslememiz 12voltun altında değil.ama butona bastık ve led yanmadı demekki pillerimiz devremiz için gerekli gerilimi sağlayamıyor ve anlıyoruzki pilleri değiştirmemiz gerekli. kısacası beslemeyi kontrol amaçlı basit bir gösterge.
saygılar…
hımm anladımm saol.sadece yeterli besleme gelip gelmediğini kontrol amaçlı yane.kafaya koydum yapıcam ya inş.sonrada gidip küpü çıkarcamm msn ile iletişim kurma gibi bi imkanımız varmı.hani küpün bi kısmınıda yardımcı olduğun için sana veririm hehe 😀 yani anlıcağın devreyi çalıştırana kadar başını ağrıtıcam biraz. yardımcı olduğun için çok saol.bide bu prinç çubukları sen nerden aldın ya.ne diyip nerden alıcam 😀
elbette msn ile iletişim kurabiliriz. herkonuda elimden geldiğince yardımcıda olurum amaç bilgi paylaşmak. [email protected] adresinden ulaşabilirsin. prinç çubukları hırdavatçı v.s. yerlerden ikibuçukluk prinç kaynak teli diyerek bulabilirsin. bakır boruları ise soğutucu işi ile ilgilenenlerden bulabilirsin.
saygılar…
super arkadaşlar umarım muammer kuçuk daha iyi gelişmelere vesile olursun senin çalışmalarını izlemek
isterdim sen eskişehirdemisin
himmet kardeş yoksa sen tahmin ettiğim kişimisin. 😀 evet ben eskişehirdeyim. istersen iletişim kurabiliriz.
birşey daha sormak istiyorum l çubuklarınasıl kullanacağız tam olarak anlayamadım
açıklarsan memnun olurum teşekkürler
muammer kardeşim bu devre denendi mi ben çok merak ettim denendiyse performansı nasıl yazarsan sevinirim
daha denenmedi ama dediğim gibi denenir denenmez sonuçları burada paylaşıcam. L çubukları omuz genişliğinde elimizle yere dik olarak tutup kuzey-güney doğrultusunda arama yapılacak. devre sağlam kaynaktan aldığım bilgiye göre çalışıyor.
saygılar…
abi bobin çıkışı neresi bir tarif ver
bobin çıkışı LM386 entegresinin 5 nolu acağına bağlı kondansatörün – ucu ile devrenin şasesi ne bağlayacaksın. yukarda devre şemasının altındaki 2. resimde sağ alt tarafta signal olarak belirttiğim yer.
saygılar……
ustam devre is gordumu testlerde bir de cubuklarda kablo yok nasil caliscak
Merhaba, ufak bir yardım isteyeceğim arkadaşlar, bu metal detektor devresini biz yaptık yani transmitter ı, ben elektronikten anlamam ama arkadaşımın bana verdiği bilgiye istinaden sizlere yazıyorum, Lm 386 ya kadar 5 kHz sinyali elde ediyoruz ama lm386 çıkışından sonra 5 khz lik sinyal gidiyor ve 9 mhz dolaylarında bir sinyal çıkışı yakalıyoruz, ne yaptık ise 5 khz lik sinyali çıkışta alamadık, acaba çözüm ne olabilir, nerede hata yapıyoruz, yukarıda verilen devreyi aynen yaptık ama sonuç elde edemiyoruz, birşeyler yanlış gidiyor, lütfen yardım…. Teşekkürler….
ilhan kardeş devre şemasındaki s2 anahtarı ile bu frekansı elde edeceksin.muhakkak çıkışta 5hz görmen lazım biz osilaskopla bu sinyali gördük. yanlış hatırlamıyorsam 4,936 flan çımıştı.
ve yine yanılmıyorsam s2 anahtarı kapalı olunca bu frekansı alıyorsun.
saygılar…
signal out çıkışına buzer bağlasak olurmu? entegrenin 9 ve 3 nolu ayaklara çubuklarımı bağlıyorsun? sarı toplarını mı toprağa gömüyorsun?
signal yazan yere sarı yumurtaları bağlayacaksın. dediğin bacaklara birşey bağlamayacağız. evet signal yazan yere sarı yumurtaları takım toprağa saplıyoruz.
saygılar…
muammer kardeşim seni de yoruyoruz ama bişe daha sormak istiyorum bu devrede malum cismi bulduğunda bize ikaz verecek birşey yok mu yoksa ek olarak devreye ikaz vermesi amacıyla bişeyler yapamaz mıyız?….bir önceki sorumu cevapladın için teşekkür ederim
estağfirullah ne demek.
malesef malum cismi bulunca ikaz vermiyor. bu cihaz bobinli tip olmadığı için de ikaz ekleme işi biraz yaş gibi gözüküyor.
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. daha bu dedektör işinde acemiyim 😀
yeni bi dedektör yapıyorum şu anda bobinli tip. gene abimize yapıyom
onuda burada görebilirsiniz.
saygılar…
ilgi ve alakanız için teşekkürler.
asıl ben ve site yöneticimiz adına sizlerin siteye olan ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederiz.
saygılar…
arkadaslar kolay gelsın ben bu devreyı asagı yukarı 5 yıl once vaptım fakat verım alamadım bosuna masraf etmeyın derım ustelık frekans yanlıs
sıdal kardeş o zaman bu çubukları nasıl kullanacaz hakkında biraz bilgi verirmisin madem yapmışsın. bizde test edecez nasıl kulllanıldığını fzla bilmiyoruz.
saygılar…
baba daha gelişmişi yokmu mesela 1.5 m ye80cm yokmu varsa yorum yolla teşekürler
ADANA{KOZAN] bende bir elektronik ögrencisiyim dedektörlere ayrı bir ilgim var YAPIMI BASİT BİR DEDEKTÖR CİZİMİ GÖNDERE BİLİR MİSİNİZ TESEKKÜRLR………………………………………
arkadaşlar bu devreyi yaptınızmı arazide toprağa uçları gömdünüzmü arama çubuklarla arama yapacağınız alanı su ile ıslatıp ayaklarınız çıplak olarak arama yapacaksınız arama yaptıgınız yerde altın veya bir maden varsa çubuklar birleştigi yerde yer altın gelen sinyal ayaklarında bir gıdıklama hissi verise madeni buldunuz demektir hepinize bol şanlar dilerim
güzel bi çalışma olmuş ben delta pulse yapıyorum şimdi elbombacı arkadaşın sistemi biraz bilgi edindim bu dedektörler üzerine her tür metal parçaları yakalıyabiliyor bakır demir krom gümüş altın gibi bu işlemi yaparkende yerin altındaki maddeye sinyal gönderiyor gönderdiği sinyal mataller üzerinde elektriklenme oluşturuyor sonrada alıcı devreye giriyor maddenin üzerindeki elektriklenmeden yararlanarak yerini tespit ediyor kaliteli bi cihaz gönderme ve algılama işlemini en iyi anahtarlayan cihazdır bu sistem nasıl çalışıyor tam bilemiyorum ama altın ve demir ayrımı yapan cihazlar oldukça pahalı ve mikroişlemcili cihazlar oluyorlar sinyal analizi yaparak toprakdaki maddenin iletkenliğini hesaplamaya çalışlıyorlar bu halde bile kesinlik söz konusu değil araya toprak giriyor başka metaller girebiliyor tam randımanlı çalışan cihazların ise çok yüksek fiyatlara satılıyor
Uzun oldu galiba ama metal dedektörleri üzerine biraz bilgi vermek istedim yani yapıp çalıştırdıgınızda altın bulunca ötecek diye beklememek lazım adı üstünde metal dedektörü en basitinden bu sistem için o ayrımı siz yapıyorsunuz tabi dedektör sistemlerinde verim çok önemlidir yapıp çalıştırmakdan çok verimli çalışıp çalışmadığı öğrenmek önemlidir muhammet denemediğini söylemiş yapmak isteyen arkadaşlar varsa beklesinler denensin tutmuyorsa bobin sarımları değiştirilebilir o çubuklar yetersiz gelebilir pekçok sorun çıkabilir çünkü bu iş hassas bi iş karambole iş yapmamak lazım 😉
daha gelişmişleri elbette vardır ama bende yok gg AL-718 diye bi devre var o buna göre daha gelişmiş.
Merhaba arkadaslar,
muharremciğim bu aletin performansı iyi bile olmasa yinede tebrikler…! En azından girişimin güzel…Kimse kusura bakmasın ama denenmesini bekleyemeyeceğim 🙂 zaten maliyetli bişi değil…neden kendim denemeyim. belki benimde bir fikrim olur..her zaman teorik iyi deildir…sürekli deneyeceksin…
Saol Muharrem…MsN ye ekledim siteden takip olanağı olmasada eğer yeniliklerinde benide bilgilendirirsen sevinirim..
s.a AL-718 nerden bula biliriz
thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=11077 adresteki 12. mesajın ekinden indirebilirsiniz
s.a bu adreste devre şeması varmı yokmu
merhaba arkadaşım bu devreyi bende yapacağım mail adresini veya msn verebilirmisin
mustafa arkadaşım verdiğin l,nkteki 12. mesajın içeriğinde pdf olarak verilmiş. sadece indireceksin okadar.
saygılar…
bu devrenin alındıgı linkte adam bu devrenin xr-2206 ile daha iyi yapılabileceğini yazmış şu anda ICL8038 entegresi üretimi durmuş bir kaç yerde var faiş fiyat istiyorlar. ICL8038 14 bacaklı xr-2206 ise 16 bacak bunun bacak bağlantı şeması hakkında bilgisi olan arkadaş varmı. yardımcı olursanız sevinirim
geotech.thunting.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?page=lrl&file=/projects/mfd1/index.dat linkteki yazıda böyle yazıyor.
slm arkadaşlar bu devreee çalışıyo ama dedikleri gibi 5 hz çıkmıyo ama devre salamm bence deneyin yapınnnn
arkadaşlar bu yaptıgınız sinyalli yer dedektörün birde verdigi sinyalı alan alıcısı var elinize aldıgınız çubuklar alıcının antenleri görevini üsleniyor bu alıcı 555 entegresinden topraga verilmiş sinyalı hazinenin üzerine varıldımı elimizdeki le tipi antenler çapraz şekilde birbirine kapanıyor alıcıdaki buzer ötmeye başlıyor.
osman alkaner kardeşim bu dedigin alıcının şeması resmi varsa koyabilirmisin nasıl yapabiliriz bunu. Ben devrayi yaptım ama henüz test etmedim alıcısınıda yapıp test etmek isterim
kardelerim recerveleri sitero olarak yaparsanız anten leri ( L )
tipi araştırma çıbık ları yapmalısınız tabiki ICL8038 İN sinyali olan sinüs dagası çıkış sinyalını algılamalı recerve kardeşlerim ben şuanda elime geçen bir kitapta bu dedektörün ana fikri folsiyon üreteci oldugunu yazıyor isterseniz şemasını göderebilirim
bu dedektörün aynısı 2 adet 741 entegresi ile kurulmuş semasıda var
ıcl 8038 dan çıkan sinyalleri algılayabilecek recerveler
üzerinde çalımak gerek benim elimde böyle bir devre yok ama 1980 lrede elektoromikçi arkadaşım böle yeraltı dedektöründen bahsetnişti
bende meraklı oldugum için sornuştum ne 555 li kare çıkışı olan entegre ile toraga sinyal veriliyor ve diger alıcı ile araştırma yapılıyor demişti bana sordun biraz fikir vereyim 2 aded recerver
yap antenleri le tipi araştırma çıbıklarını kullan
dedektör şeması arayan arkadaşlara yardımcı site ismi (Geotech Techeotogy for Treasure Hunting )
arkadaşlar ben pulse dedektörü yapmıştım arama yapmak için araziye çıktık dedektör bizi yanlış yönlendirdi her tarafı kazdık hiç birşey bulamadık pulse her minarele ötüyormuş megerse paranızı boşa harcamayın fakat dedektör 5 ytl yi 50 cm algılıyor toprak analizini yapacak bir devre eklemek lazım.
arkadaşlar el dedektörü resmini nasıl gönderecem sizlere yardımcı
olursanız iyi olur
arkadaşlar 2aded 741 entegresini 8038 yerine kulanın daha iyi
netice alırsınız. 741 devresini bulacagınız elektoronik kitabın ismini yazıyorum wirsum_türkcesi.müh.Serdar atlıalp elektoronik piratigi kıtap içinde ilginizi çekecek pek çok şemalar vardır bu
şemaları hertürlü dedektöre uygulayınız başarılar dilerim.
arkadaşlar baskılı devrelri hazırlarken yanlış baskı yapılıyor farkıdamısınız çalışan bir devre neden çalışmıyor entegre ve tıransistör bacakları pertakssa ters takılacak degilse devre çalışmıyor.
aydıngerin üzerindeki tonerin oldugu tarafı degilde arkası gelecek şekilde uygularsak ozaman deredeki parçalar düzgün yeleştirilmiş olur devremizde hemen çalışır.
arkadaşlar en iyi sonuç veren dedektör hangisi kullanan bilen varmı yeni bir dedektör almayı düşünüyorum yardım edenlere teşekkürler:D
osman alkaner kardeşim ben pulsey yaptım hiç çalışmadı,şu anda daha uzman bir arkadaşta nedeni araştırılıyor tabi eli boşalırsa.birde neksus yaptım ondada aynı durum hasıl oldu.anlayacağınız iyi bir şema bulursam her isteyene dağıtacağım herkese baki selamlar:
elektornikçi kardeşlerim bende dedektör şeması çoktur bu siteden gönderme
nasıl yapılır bilmedigimden mesene adresime arkadaş olarak gelirseniz şemaları yollarım
dosyaları winzip yada winrar programları ile sıkıştırıp http://rapidshare.com sitesine upload edip download linkini paylaşabilirsiniz 🙂
osman alkaner kardeşim :aslında bende birtane amerikan orijinal carrett vardı emanet, içindeki dedektör katını iyice yakmışlar içinden çıkamadık iade ettim.gebzeden birisi göndermişti.sanki hiroşimanın bombalandıktan sonrakihali gibiydi zavallı,birçok entegre numarasıda silinmiş yani özellikle kazımışlar.herbal şbt isimli bir sitem var birde bitkici şakir diye sitem var bunlardan msn adresini yollarsan iletişime geçeriz.googleden direkt arayabilirsiniz.bende niğdeliyim yani sizin eski ilçeniz,şimdi vilayet anlayacağınız biz hemşehriyiz baki selamlar
msn adresim : [email protected] burdan görüşürüz eskiden hemşeri şimdide vilayetli hemşerim (:
slm kardes ben elektrik elektronik 2 sınıfta okuyom hocam bana devre yapmamı söledi bunun icin 1 ay süre verdi bu bir ay icinde bir devre yapmam gerekıyor bende metal dedektör devresini yapmak istiyom bu devreyi yapmak zor mu malzemeleri nerden alabılırım bu devreyi yapmak kac gün sürer simdiden tsk
arkadaşlar bu pulse dedektörün bir benzeri veysel güleryüzün altndedektörleri kitabında darbeli dedektör diye var ben yaptım çok güzel bir şekilde 30cm den 1ytl yi algılayor bütün arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim şemaları baskılı devreyle inceleyerek kurmaya çalışın.
ya bu 8038 entegresını bulabılecegım bır adres verebılır mısınız?:(
karaköy elektronikçiler pasajını gezin
slm arkadaşlar ben bu devreyi yaptım ama ICL8038 entegresi bulamadım bana bulmama yardım cı olun bulursa nız iletişime gecelim msn adresim [email protected] ekleyin görüşelim
http://geotech.thunting.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?page=lrl&file=main.dat
Burada isteginiz her türlü makinanın şeması var ayrıca Forum ma girerseniz
daha kapsamlı bilgilere ulaşırsınız Muhammed selam Eskişehir salim
ohoo salim abi seni burada görmek çok güzel 😉
Arkadaşlar (8038) entegresini nereden bulacağız diye üzülmeyin (1adet 555 entegresi osilatörü (2adet 741 entegresi ile osilatör kurun 555 le kare dalga. ve 741 biri ile sinüs dalga . 741 biri ile testere dalga varen osilatör devreleri kurun çalıştımı (8038 yerinde kullanın
Arkadaşlar beni iyi dinleyin baskılı devreleri şemadan kendi elinizle çizimini kendiniz yaparak pcb leri öyle çıkarınız verilen pcb ler hiçmi hiç şemaya uymuyor ve bilgi sayarınıza workbench 5.1 ve nultisim 2001 yükleyin bütün dedektör veya başka elektoronik devreleini burda çalışıp çalışmadığını kotorol ederek çalışırsa devreyi parçalarını öyle satın alıp gerçekleştirin.
Devre workbenc de kurduğunuz halde çalışmassa parçalar üzerinde degerlerini düşürmek veya yükselterek devreleri çalışır hale getirin devrleri döşedikten sonra osilaskopla gerçek çalıştığını gördükten sonra yapınız değilse o devreyi yapmaya kalkışmayın bizler dar gelirli insanlarız parça satanları zengin emeyelim.
Arkadaşlar workbench kurmadan önce bigisayarinizda anti virüs kurlu olması lazım unutmayalım bütün elektironikci arkadaşlarımı başarılarını bekliyorum Allah,a emaned olunuz
arkadaşlar yüksekokul öğrencisiyim okul bitirme projem bu eğer yapan varsa bu devreyi beni ararsa yada msj atarsa çok sevinirim ( 0542 579 62 17 )
devreyi satın alıcam kargo yapılması gerekicek. şimdiden yardımlarınız için saolun
Lütfen yanlış anlamayın beni ama bitirme projem diyorsanız satın al mamanız gerekiyor. Kendiniz emek harcayıp doğru yada yanlış bir şeyler yapmalısınız. Bu sayade okulunuzu bileğinizin hakkıyla bitirmiş olursunuz…
ilkay kardeşim size dedektör şeması göndereyim devreyi kendin yaparsan daha
iyi anlatırsın hocalarına [email protected] başarılar dilerim.
Arkadaşlar bir robotlu dedektör birlikte yapalım ve fazla sayıda gerçekleştirip ordumuza teslim edelim. robot dedektörün yapacagı görevler 500metrekareyi tarayıp mayın olan yerlere daire şeklinde gece dahi görünen boya ile mayınn etrafını boyaması böyle dedektör yapabilirmiyiz bütün elektorinikçi arkadaşlar katılabilir.
İnternetten incelediğim devrelerde çubuklara alıcı bir devre bağlanıyor bu çubuklarda bir şey yok çalışması nasıl oluyor sinyali nasıl ayırt ediyor
paylaşım için teşekkürler tda 2003 ile daha verimli olur demişsiniz ama bunu devreye nasıl uygularız ve prinç boruların uzunlukları nekadar olcak verdiğiniz site ingilizce olduğu için anlaşılmıyor birde devreyi denedilermi çalışması verimlimi kaç metrede etkili olmuş ?
xr 2206 entegresi ile yaparsak bacak bağlantıları nasıl olcak?
mert arkadaşım baskı devreyi incelersen devreye giriş için 8 bacaktan 5 i kullanılmış bu elemanların datasheetlerini incelersen yaparsın diye duşunuyorum biraz yaratıcı ol artık vermiş oldugun Xr2206 entegresinede baktım bencede Tda 2003 daha iyi 10w güçünde seninkinin lm386 ile pek farkı yok gibi
S.A kolay gelsin arkadaşlar öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim…
bir defineci olarak bir cevapta ben yazayım dedim define ve define detektorleri cihazları konusuna yıllarımı verdim.
Şimdi define kosununda maden değilki boşluga duyarlı bir teknik geliştirseniz daha makbul olacaktir. mahzenleri gizli tunelleri bulmak icin.
bol şanslar
Selam kardeş bu devreyi yapıyorum ama ıcl 8038 bulunmuyor ne yapacağız acaba 741 2 adet olurmu yönleri yine aynımı bana yardımcı olurmusun çubuklarda başka malzeme varmı
ICL8038 için
http://www.elkatek.com.tr/tr/stokbul.asp?shf=373
http://www.ayfaelektronik.com/stok.php?sf=3100
Mrb arkadaşlar,muammer kardeş ben aranıza yeni geldim,bu devre kaç metre derinlik için uygun,yani en fazla kaç metreyi algılar.
muhammer abi ben konuyu anldım ve devreyi yapmaya karar verdim. ama ordaki parçalar + devrede kullandığın parçaları ayrıntılı bir şekilde cıkarırmısınız acaba. cok sevinirim.
Selam kardeşim lm 8038 bulamadım acaba 7141 2 adat takarsam veya tda 2003 takarsam bacaklar ne şekilde olacak bu bana iletirmisiniz şimdiden teşekkür ederim selamlar acil cevap bekliyorum
İki adet 741 ile yapılacak devrenin devre şemasını nerden bulabiliriz ? bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
İyi akşamlar arkadaşlar, devreyi paylaşan arkadaşa teşekkür ederim ancak sadece paylaşım için. Ben bir yerli dedektör üreticisi firmada çalışmaktayım ve üzülerek belirtmek durumundayım ki bahsi geçen alan tarama cihazları sadece teknolojik süsü verilmiş ancak hiç bir bilimsel temele dayanmayan aletlerden başka birşey değillerdir. Devreyi çalıştırmayı deneyen arkadaşlar göreceklerdir ki çalışmayacaktır, bu tarz cihazlarla şu ana kadar bir şey bulan olmamıştır. Oluşan sinyal sadece ıslak topraktaki minerallerden dolayı iletilen küçük bir gerilimdir hangi ıslak ve tuzlu toprakta denerseniz aynı sonucu alırsınız. Eğer çalışan bir dedektör yapmak istiyorsanız darbe indüksiyon veya indüksiyon balans yöntemi (vlf ve ya bobin sarımlı tip) ile çalışan devreleri denemenizi öneririm. Örnek devre şemaları ve çalışma prensiplerini öğrenmek ve uygulamak isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten faydalanabilirler.
Saygılar…
http://www.elsanelektronik.com/semalar.htm
ilkay kardeş ben yaptım satabilirim msnimi al iletişim kuralım bende proje için yaptım.msn [email protected]
muhammer abi
5khz lik sinyali osiloskopta test etmek içn osiloskop kablolarını sinyal çıkışınamı bağlıyoruz.cevep veririsen sevinirim acil
Arkadaşlar benim bitirme ödevım proje metal dedektörö yardımcı olurmusunuz bana 2 tane devre yaptım farklı ikiside calışmadı lütfen mail adresim [email protected] en kötü ihtımal yapılmısınıda satın alabilirim
ya arkadaşlar insanın içini karartmak için birebirsiniz ha ben devreyi niceledim güzelde çalışmazsa hayal kırıklığına uğrarım diye korkuyordum yorumlarınızı okudum ve bu çalışmaz diye uğraşmak istemedim ancak halaoğlum ve amcam ısrar ediyor ya kesin sonuç bildirirseniz sevinirim şimdiden tşk ederim msn adresimi de verim belki yardımcı olmak istersiniz [email protected] 😀
bu dedektör kaç metreden buluyor.
Arkadaşlar bu devreyi çalıştıran varsa bende yapmak istiyorum sizlerden yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
devreyi yaptım
Arkadaşalr bu tip cihazlarla define yada para bulamazsınız tamam bilimsel olarak dayanağı olmayabilir ama gerçekten bir etkileşim var bunu inkar etmemek lazım ama o kadar çok yanılma oluyor ki yani gerçekten mineraller altın mış gibi veya aradığın her neyse işte o maddeymiş gibi sinyal gelebiliyor topraktan ve sonuç olarak sadece hüsran oluyor haa sen bunları nerden biliyorsun diyenler için
ben bizzat bu tür cihazları denemiş ve kullanmış bir kişiyim.
Alan tarama dahil olmak üzere el yapımı bakır çubuktan tutun da şakül ve cıva lı sistemlere kadar elektronik bobinli cihazlar dahil 🙂 yani sonuç hep hüsran ama önerim elbetteki herzaman dedektörlerdir manyetik başlıklı dedektörler yani 😀 neyse hepinize kolaygelsin
İbrahim_uzun
cinque adlı kullanıcı sırf reklam yapmak için alan taramayı kötülüyorsun. Milleti kazıkladığınız yetmedimi. Kendi yaptıkları cihaz çok iyi olsa kendileri bulurdu zengin olurdu hikaye okumayın.
adım kadir selam kardeşim projeniz güzel denemeden olmaz ama çubukların boyları kaç olmalı yazmamışsınız
çubukların boyu 30cm olsa yeterlidir.toprağa çakılan 25 cm olmalı.
değerli arkadaşım vermiş olduğun şema için teşekkürler kurup denemek isterim birincisi bu alan taramayı nasıl kullanacaz ayrıntılı olarak anlatırsan ve LM386 nın signal ouput çıkışını kulaklığamı takacaz yazarsan çok sevinirim,kolay gelsin.
muhammer ustam burada kullanılan elimize aldığımız L çubukları iç kısmı nasıl olacak pirinç çubuklar normalde elden vucuda temas ediyormu resimde önden baktığımızda iç kısmında beyaz plastik bir malzeme gözükmekte alt kısım nasıl kapalı olduğundan gözükmüyor.
ustalar biz bu düzeni yaptık ama lamba ne zaman yanacak acil bilgi paylaşımı amaç birşey bulmak değil ama merak
mantığa aykırı elimizdeki çubuklar ile ktut arasında hiç bir bağ yok yada elimizdeki çubuklardada bir devre olsa daha mantıklı olmaz mı bence bu cihaz iş yapmaz 🙂
projeniz çok güzel fakat hertürlü minerali algılamaktadır ve gaz ve boşluğa daha fazla yönelmektedir 1 – 2 eksik devremiz olmalı ben bugüne kadar her türlü makinayı kullandım fakat hiçbiri kesin neticeyi veremedi eğer buna bobin eklenirse çok daha iyi netice alınır
Şemaya bir göz gezdirdim hepsi bu kısa bi bilgi geçeyim çalışır yada çalışmaz şemaya bakılacak olursa devre çalışır lakin metal dedektörleri çeşitli bu tip çıbuklarla yapılan değil de bobinlerle yapılan dedektörler daha sağlıklı bunlarda da iki tip var biri tek bobinli diğeri çift bobinli ikisinde de ortak özellik sinylleri gönderme ve dinleme işte ikisinde de ortak özellik dediğim yer gönderme ve dinleme arasındaki zaman iyi bir dedektörde bu zaman microdur.
Hepsinden öte gönderilen sinyalin toprağa giriş özelliği olması gerekiyor bu da eğer devredeki frekans doğru ise bu özelliği taşıyor demektir gönderilen sinyalin toprağa girebilmesi için 4 ila 6 khz olması gerekiyor üzerine çıkarsanız toprağa girmez çarpar ve geri döner derinlik ve alan tamamen devre ve sarılacak bobinle alakalı devre 4 ila 6 khz frekansı üretiyor ise bunu taprağın daha derinlerine göndermek için güçlendirmek gerekiyor lakin frekansı bozmadan diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi tda ile güçlendirilebilir.
Bence iyi bir dedektör için gerekli frekansı üreten bir devre vermiş arkadas üzerinde çalışılır sinyal güçlendirilir ve birde dinleme yapması için bir devre ilave edilirse frekansa ve devrenin gücüne göre bir bobin sarılır çapı ayarlanarak çok da güzel sonuçlar alınır metal ayrıştırma işi apayrı bir konu bunun için çok daha fazla bilgiye sahip olmak gerekir böyle bir dedektörün çalışması gönderilen frekansın topraktaki metala çarpıp geri dönmesi sonucu tabi dönen elektriksel frekans farklı olacağından dinleyici devre her metalin bir frekansı olduğundan gelen frekansın hangi metal olduğunu anlaması sonucunda oluyor bu da profesyonel detektörlerde oluyor
sayın elektoronikci arkadaşlar parçaları aramanıza gerek yok devre sadece topraga kare dalga sinyal gönderiyor NE 555 entegresiyle bi kare dalga gönderin aynı sonucu veriyor sadece altına akım gönderir eger testere sinyal gönderen bir devre yaparsanız bunun sinyalıda gümüş algılar
Merhaba bu devrenin biraz daha ayrıntılısı yok mu ben anlayamadım. Ne nereye lehimlencek anlaşılmıyor yapmayada meraklıyım 🙂 teşekkürler.
@karawel usta
Lamba pil testi için, pil zayıf olduğunda yanacak….
Arkadaşlar ben bu devreyi yaptım tıkır tıkır çalışıyor valla iki oldu bir şeyler buluyoruz…!
bende bir elektrık elektronik ögrencısıyim ilk defa yorum yapıyorum devre hoşuma gitti denemek istedim sadece tek bir yerde takıldım bu sarı yumurtalara LM 386 nın 5. ayağındaki kondansatörün – ucundan ve signal yazan yerden yani şaseden alınan 2 kablo mu gidiyor soket olduğu için öyle gördüm yanlış mı yapıyorum. eğer öley ise 2 sarı yumurtaya 4 kablo mu giriyor 2+2 olarak bunu açıklarsanız sevinirim….2. olarakta yoksa şöylemi lm 386 nın 5. ayağındaki kondansatorün – ayağından aldığımız ucu 1. topa , şaseden aldığımız ucu 2. topa mı bağlıyoruz bir yardımcı olursanız sevinirim … fearless ‘ten saygılar…
birde benim yukardaki yorumumda bahsettığim 2. olabilecek bağlantıda lm 386 nın 5.ayağındakı C’ NİN – ucuna bağlancak bobin ucu demışsiniz bı yorumunuzda ama o kondansatörün + ucu olabılır mi bir yanlışlık mı var C nın + ucu mu – ucu mu bunu belirtirseniz sevinirim iyi akşamlar
devrede kullanılan kutupsuz kondansatörlerin voltaj degerleri 18v mi olmalı üst kullanılır mı? kondansatörlerin örnegin 0.1 u 0.1 puko farad mı oluyordu? malzeme sıkıntısı yaşıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
devre ikaz vermiyorsa malum cismi bulunca nasıl anlaşılacak???
gömünün üzerine geldiğinizde çubuklar içe doğru dönerek çapraz hale geliyor ve anlıyoruz ki bir şeyler bulmuşuz.
0.1u = 0.1 mikro farad anlamına geliyor. 18 volt olur daha fazla voltaj değerli takmamaya özen geösterelim, yüksek voltaj değerli kapasite takılır ama hassas devrelerde olumsuz etkiler alabilirsiniz.
ustalar ben bu S 1 4 kablolu anahtarmı bağlayacağım anlamadım yardımcı olurmusunuz
Genç arkadaşlarım define harıtaları gibi hayaller güzelde elektronik devreler önce teoremle başlar ve imal edildiğinde değerlere ulaştırılmaya çalışılır. Burada sadece hayallerden bahsediliyor bir sinüs osilatörle olacak işlermi bunlar. İzahını yapamayan zaten bir cihazı kullanamaz bile.
Gerçek yöntemler internet kaynaklarında sepetle. İngilizce ve diğer dillerde olsa bile google çeviri işinizi görür. Artık bu çağda böyle sohbetler çok üzücü….
herkeze selam
araştırmacı olmak güzel bir olgu gel gelelim ne kadar doğru adım atıyoruz ?) istişarenin vaz< geçilmez bir yeri vardır ve bunu çokça savunurum yeterki bilgi tam olsun..
ve eklemek isterimki emin olun kardeşler bu işi dedektörsüz yapan var tecrübe deriz ya ..
arkadaşlar bu çubuk dedektörü kulanan deneyen var mı şemadaki devre doğru mu yanlışmı bilmiyorum acaba bu devere frekans üretiyor mu deneyen varsa olumlu veya olumsuz sonuç sizin deneyimli bilgi tecrübenizi alayım olumlu çalışırsa bende kendime yapacağım cevabınızı bekliyorum bende öğrenciyim
arkadaşlar bende çubuk dedektör devresiz çubuk kullandım gayet güzel çalıştı devre ile çalışırsa arasındaki sonuç farkı var mı varsa ne gibi farklı sonuçlar olur bu siteki devre cihazda frekans üretiyor mu devre ile çlışırsa yanılma payı var mı
chaki kardeş sen bu çubuğu denedin anlattığın kadarıyla tıkır tıkır çalışıyor diyorsun eline aldığın zaman kaç dakika içinde altınna yülenir vede yanılma payı var mı merak ettim kaç metre yerin altında altını çekiyor kaç metre alan tama yapılıyor chaki kardeş ordaysan soruma karşı acil cevap vereebilir misin chaki kardeş ben bu pirinç dedektörü çok merak ettim
Usta Bu Devre nasıl bir devre nasıl yapacağız derken parçaları nereden temin edebiliriz ve çubuklarin içindeki malzemenin ne olduğunu öğrenebilirmiyim. Emeğine Sağlık saygilar
benim sizden öğrenmek istediğim bakır telin kaçlık olduğu ve bakır borunun uzunluk ve çapını öğrenmek ve bakır telin sarı topun içinde kaç sarım olduğunu ve pirinç çubukların kalınlığı,uzunluğu fark ediyormu. bana bu kanuda bir yardımcı olursanız sevinirim.. şimdiden çok teşekkür ederim, bu dedektörü yayımlayan arkadaşın eline yüreğine sağlık.
sarı topun birinin içinde bir parça var, tele bağlı ne olduğunu çözemedim bilen biri açıklama yapabilirmi teşekkürler.
sarı topun içinde bildiğimiz 5milimlik bakır bobin teli var onun görevi toprağa frekans gönderiyor dene yap sonuç nasıl aldıysan mesaj gönder
Arkadaşlar benim bir sorum olacak. İçi boş bakır veya pirinç borunun önüne aleminyum tel takılarak yapılan düzenek nasıl çalışır, çalışma prensibi nedir…bu aletle altın nasıl aranır..
selam herkese
ben bu devreyı yıllar önce yaptım normal şartlarda altını algılıyor ama gömüyu algılayamıyor
yapacak olan arkadaşlar için söyledım
merhaba arkadaşlar çubuk ie define aramak için kulanılan süper dedektördür bu çubuk ile define arama dedektörü bulamayacacağını söyleyen inkar eden kişier dedektör sektörcüler dedektör firması kişlerdir herkes bu çubuk ile define bulacağını ve herkes gerçeğini farkına varabilse kimse dedektör almazlar dedektörcülerde iflas eder aç kalırlar iflas olmaması aç kalmaması için yalan söylerler ben kendim çubuk ile arkadaşıma altını verip altını saklayıp toprağın altına gömüp buluyorum tubuk herkes kulanamaz tecrübe ister ayarca deneyip kulanıp kendini profesyönelştirip çubuk ile define bulur çubukarı inkar den kişier dolandırır gerçekleri farkına varın
Arkadasim o sekilde bende buluyorum ama arazide is basina gelince cubuk isi fiyasko kullanmadigim cubuk kalmadi
kardeşler bakın meselede tam bu noktada zaten 2mt yi gören bir dedektör çubuk takımı ve pinpointer olmadan eli boş dönersiniz…akşehir-hakan
Benim bilgi sayarım yok telefondan giriyorum ben princ çubuk yaptm ama denemedim çorumda yaşıyorum rastlantı ile bulup zengin olan çok ben bu cubukları nasıl kullana bilirim birde princ çubuk tutma kollarına bakır boru yaptım princ bulamadm bu çalışırmı bu nasıl çalışır hava şartı nedir ne yapmam lazım anlayıp bilenden yardm bekliyorum teşekkürler şimdiden
Ben bedri semayi bir teyipciye yaptirdim gayey iyi calisiyor
çalışır kardeşim bu noktada araziye önce arkadaşınız gitsin küçük bir parça altın gömsün(ama yerini unutmasın) daha sonra siz gidin ve arazide bol mineralli yapıda deneyin…ve çubuğun verdiği birkaç lokasyon olacaktır onları işaretleyin…tek yerde yanılırsın zaten normalde bile birkaç yer geziyorsun dedektör olsa bile…daha sonra işaretlediğin yerleri arkadaşına göster şundan eminim ki O BİRKAÇ LOKASYONDAN BİRİNİN YANINDA ÇIKACAKTIR—-NORMALİ DE BU ZATEN HIMM BURDA VAR DEYİP KAZARSANIZ BOŞA KÜREK SALLARSINIZ
selam benim kendim yaptığım özel çubuklarla malın büyüklüğüne göre 3 km kadar olan bir yerde hedefe ulaştım. neyse herkese bol şanslar;))
selam ben amatör olarak elektironikle uraşıyorum yani hobi olarak onun için şema üzerine yazılmış olan parçaları liste paparsak listeye nasıl yazıp alabilirim birinci şemada bulunan parçaların tam olarak isimlerini verebilirmisiniz ve ne işe yaradıklarını…piyasadan daha kolay bulabilmek için….SAYGILAR
Dostum kendine bi temel elektronik kitabı edin yada milli eğitimin modullerini indir devre elemanlarının sembollerini simgelerini ve isimlerin ve tabi kılıf görüntülerini öğren o şekil ilerlesin(Elk.ve bilgisayar teknik öğretmeni)
murat ben bu çubuklarla çok altın buldum ama nasip olmadı sizde arayın belki size nasip olur …?
arkadaşlar neden yapanlar bilgi vermiyor elimizdeki çubuklar nasıl bağlantı kuruyor ben anlamadım yere saplanan yumurtalar ile yardım edin yahu
arkadaşlar kimsenin dediğine bakmayın devreyi yaptım ve 2.5 metre derinliğe bir adet altın yüzük koydum ve buluyor tek sorun derinliği göstermiyor onuda ama nokta atışı 2.5 metrede tespit
merhaba
yapmış olduğunuz devrede pirinç çubuklar hangisi oluyor,
şu uzun çubukların maddesi ne ? yardımcı olursanız memnun olurum
teşekkürler…
ben meslek lisesi öğrencisiyim bu yıl mezun oldum.
benim anladığım bu devrede , devre sadece altına duyarlılık ayarını yapıyor…
sarı yumurtalar içindeki bobine bağlı olan bakır çubuklar toprağa saplanıyo ve arasına bir miktar su dökülüyor. daha sonra pirinç borulara bağlı diğer bakır çubukları elimize alıyoruz ve çubuk hareketlerine göre bizi yönlendiriyor….
bu şekilde olduğunu düşünüyorum yanlış ve eksik bir şeyler varsa bilmek isterim teşekkürler…..
ben onu bunu bilmem bakır,pirinç,alaminyum boru hepsi boş (tecrübe) hiç yorma kendini al bir tektekci bak keyfine. ama su altı elektrotunu bir deneyin. arazideki en önemli unsur işarettir.yalan söylemez….
mustafa sana hak veriyorum aynen anlatığın gibi çalışıyor küçük asyalı tektekçilik dedektör işe yaramıyor şuanelimde dört tane var hepside dandik oyuncak gibi çıktı mayınarama dedektörü gibi oldu
herkese selam . arkadaşlar ben bu bahsedilen devreyi tesadüfen gördüm ve yorum yapmadan geçemedim . ben şemayı farklı bir yerden teğmin ettim aleti yapmadan önce ben de tereddüt ediyordum .fakat bu devre çalışıyor yaklaşık olarak 3 yıldır kullanmaktayım . yalnız şunu belirtmek isterim minerale karşı daha duyarlı . 200 m uzaklık ve 3 m derinliğe kadar tespit edebiliyor , tabiğki bu toprağın yapısına göre de değişiklik olabiliyor .aynı zamanda birde gümüş arama yapabilmekte ,şemada gösteriliyor bu . ıcl 8030′ daki 9 ve 3’üncü ayaklardaki uzantıda bu gösterilmiştir. herkese bol şanslar..!
Yaptığınız devrenin şemasını bana gondermeniz mumkunmu [email protected]
Merhaba devreyi yapmissiniz acaba en son triangle ve square yazan ucları ve + – kisimlari nasil birlestirmem gerektigi konusunda yardimci olabilir misiniz?
Abi Ben Yıllardır Yazılım Yapiyorum Bulduğum Sadece 3 Tane Para. ?
devre çalışıyor diyorsunuz da bulunca nasıl haber veriyor.ordaki led batarya kontrol için.vermiyorsa nasıl bir ilave yaparız(led yada buzzer bağlarız)
devreyi yapan arkadaşlar bu devrenın baskı devresinde kısa devre görünüyor detaylı bilgi verebilirmisiniz veya yapan arkadaşlar nasıl yaptılar baskı devreden birşey anlamadım
Arkadaşlar merhaba yorum yapmadan geçemedim alet güzel çalışıyor altın tespit edildiğinde çubuklar capraz konuma geliyor öyle anlayabiliriz çubukları avuç uçinde çok sert tutmayınız rahatlıkla hareket etmesi için çubukların
arkadaşlar bu devrenin altını algıladını dedektör nasıl belirtiyor ledmi yanıyor yoksa cızırtı falanmı acaba ??
Merhaba arkadaşlar.1 sorum olacak sizlere.ICL8038 entegresi 14 bacaklı ama burada 12 bacak gösterilmiş 1 ve 14 cü bacaklar yok. onları nereye bağlayacağı söyleyebilir misiniz
güzel calışma ama hikaye
Sadece biraz gösterişli yapılmış ve yer altındaki maddeden uzak kalmış
Altın metalik bir maaddedir bakırda manyetik geçirgeni
Dünyanın yörungesinde manyetik bir alan vardır yerkürenin tümünü kaplar n ve s kutbu vardır kuzey guney ve birbirini ceken kutupların manyetiği hep aynı yönlüdür
Dayının biri fi tarihinde haramiler gelip köyünü talan edip altınları çalmasın diye gidip geniş bir alana altını gömer köye bi gelirki veba gelmiş ve ölür toz toprak ruzgarın sayesinde aradan geçen seneler o altını iyice benimser
Sonuç olarakta dünyanın manyetık yönüne gömülen manyetit yani metaller bir ters dalga yapar tarlada yürürken iki bakır çubuk ile gezeken çubuklara yüklenen manyetikler ELEKTRONLAR altın uzerinden geçerken altının yarattıgı ters kutuplarla çarpışınca foton değişimi sağlanır buda mili henri olarak adı bilinen10mhz gibi sinyal dalgaları üretirler
Yani bu çubuklar toprak üzerinde ne kadar hızlı haraket edip foton adı verilen işlemi hızlandırsak o kadar sinyal güçleniyor
Altını nasıl aramalıyız diye sorarsanız bobin tellerini bilirsiniz elektirk üretiminde iyi iş görürler 30 cm lik iki adet yuvarlak bi çısım uzerine boya kapakları çok uygun 8 _10 tur kadar sarın ilk uçları birbirine kalan iki uçun arasınada 5 milyonluk bisilklet ziline baglayın eger sağlam sıkı yaparım derseniz teker şeklinde tarlalarda yuvarlayın gitsin öttügü yerde bilinki illaki altın vardır
Bu doganın dogal bir olayıdır
Saygılarımla
Kadir Şah abi görüşebilir miyiz?
[email protected]
bilmesem inanacaktım bu birşey bilse bu söylediğinin tanımını bilirdi en azından yukarda yazan kelimesi şu :
= mili henri olarak adı bilinen10mhz
bu yazdığının bile tanımını bilmeyen insan gelmiş bilmediği terimleri kullanıyor.
henr=endüktans (empedans) değeri hz =frekans(Hertz) dir nasıl bir bağlantı kurabildi anlamıyorum
Kadir Anlattığına kendin inanıyor musun? Altın metalık bir maddedir demişsin.Bakır metal değil mi?Altın veya hiçbir madde ters kutup yapmaz.manyetik elektron demek değildir. foton değişimi diye birşey olmaz.foton ışığı oluşturan parçacıktır.manyetizmayla fotonun ne alakası var? foton değişimi sağlanır dediğinde mili henry olarak bilinen 10mhz sinyal nasıl üretiliyor. mili henry bobin indüktans değeridir frekansla alakası yoktur.Ayrıca 10mhz i kendin ölçtün mü? foton adı verilen bir işlem fizikte yoktur. Yukarıda bahsi geçen çubuklarla hiçbir metal veya nesne bulunamaz.Bu tamamen fizik,kimya ve metalürjiden anlamayanlar uydurduğu ve inandığı bir batıl inanç ürünüdür.Bilimle hiçbir alakası yoktur.
Denecek bir şey kalmamış Cok sert net ve Gerçek
Evet bu açıklamacı olmuştur arkadaşa bir an bilim kurgu filiminde inmişim gibi geldi hiç duyulmayan terimler henry ve foton koptum vallah
selam arkadaslar bu devre altini bulur mu
arkadaşlar bu devreyi yapıp test eden varmı? herkes bişeyler söylemiş. devreyii yapıp deneyen varsa sonuçları yazsın lütfen..
devre sadece bakır ve gümüş için yapılmıs bi devre altını bulmaz bobin kısımlarını cok ıyı sarar ve dogru yaparsanız gumuş bulur ama bakırda bulur yogun maden olmayan yerlerde
Akıllı telefona bir sinyal jeneratörü programı indirin.telefonun kulaklık çıkışına bir kulaklik takın(uygun olanı)jakin kablo uclarindaki kulaklığı kesin birbirine değmeyecek şekilde olsun.jeneratorden istediğiniz frekansa ayarladiginizda kablo uçlarında o frekans olacaktır.nereye bağlanması gerekiyorsa baglayin.bu devre yapmanız gerek kalmadan uygulanabileceğini bir yöntem.fakat boşyere ugrasirsiniz.elinize almanız gereken çubuğu(sağ elinize)alın.diğer elinize bir altın alırsanız yada agziniza alırsanız çubuk altına yönelecektir.elektronik devre hikâye.(nacizane radyestezist ve Elektronikçi olarak tavsiye budur)radyestezi konusunda özelikle yabancı kaynaklardan araştırma yapın.İngilizce dowsing veya radiesthesia….bu işin özü dowsing.paranızı kaptirmayin.1997 den beri araştırma yapan ve halen araştırma yapan biri olarak nokta koymadan önce diyorumki burda bana bir şey sormayın.geçiyordum uğradım Nokta
S.a kardes güzel birkaç program buldum. Hz khz mhz sinyali yayan bir jenarator programi buldum kulaklığa + ve – kutuplarini arti olanina ve eksi olanina teleskopik ayrı ayrı anten takacağım 1 khz ile 18 khz arasi sinyal yayarak test yapacagim diğer kulaklik kablosunu içinden siyirarak koparmadan arti kismina 1 adet çeyrek altin ve gümüşü birlikte bakır bir kabloyla baglayacagim bakalim altina ve gümüşe tepki ne olacak göreceğiz kisa zamanda yapacagim kaybim olmaz 1 kulakliktan başka. :))) sonuçlar yazacagim bu yaziyi
27.10.2016 da yaziyorum
Telefondaki programları denedim ama hiç biri çalışmıyor çünkü onlar ses programı.Ölçü aletini kulaklığın uçlarına tuttum 1.36 v gerilim üretiyordu ama frekans aletine tuttum hiç frekans üretmediğini gördüm.Cafer bey biraz sallamış.kck87’in devresi ise frekans aralığı genişletecek şekilde potansiyemetre eklenmesiyle çözülebilir. Burda altının frekansı sabit alınmış. Altının frekansı geniştir. Bir de bu cihazlar yani genelde çubuk sistemi altın olmayan yerde minerallere saldırır. Yalnız boşluk bulmada 700hz kare dalga frekans çok başarılıdır. Boşluk bulmak ve bu boşluğu metal dedektörüyle kontrol etmek en idealidir. İsteyene bunun çok basit devresini paylaşırım. Saygılar.
Merhaba bosluk bulmak icin bu devreyi paylasirmisiniz
Selam.Çok basit bir şekille devreyi paylaşmıştım. Resimde anlaşılmayan bir yer varsa sorabilirsiniz.
Asil sorum sanaymis
CAFER HOCA DOWSİNG EN BABA İŞ SİZDE SAĞLAM BESLENMİŞSİNİZ BU İŞE…ARAYA OPAMP KOYUP BUNU DOWSİNG İN ELEKTRONİK KISMINA BAĞLAYIN…YAPMANIZ GEREKEN ŞARJLI BİR OSİLOSKOP İLE ARAZİYE GİDİN VE ALTINI HER SEKİLDE ÖLÇÜN KURU TOPRAK,ISLAK TOPRAK,DERE ÇAKILI,VSVS NET BİR YERE ULAŞIRSINIZ AMA ESKİ BİR ALTIN BULMANIZ GEREKECEK….KADİR HOCA DA 1 NOKTADA DOĞRU….ALTININ GEÇİRGENİ BAKIR-BAKIR İLE ARAMA MUHTEMELEN SONUÇSUZ KALIR…ALTIN ÇUBUK BİLE BULUR ALTINI AMA BAKIR DOWSİNG BOŞ KALIR…..
Bu devre yetersiz gibi görünüyor frekans seçeneğin çok az. Kristal yerleştirmen gerekmez mi? Aksi halde E-modül değerlerini tutturamazsın aynı cihazın bir benzerini 10 yıl önce yaptım. bu yaptığın cihazla uğraşacağına bir meager alıp aynı şekilde arama yapabilirdin. Testlerde başarılı olabilirsin ama define de asla sana. Quantum prensiplerini hatırlatmak isterim. Ayrıca 5 kHz le altını sınırlayamazsın toprak ve kaya özelliklerinde bu değişik değerlere varır. Bir izolatör trafosu ile şase ucunu izole etmen gerekiyor. Prop çıkışlarında ki kondansatörün paralel bağlanması gerek aksi halde sinyal etkisiz kalacak. Ayrıca elle tutulan antenleri güçlendirmek için voltaj entegre etmen gerek. S2 swıtch yerine 12 kademeli bir komitatör koyup kondansatör sayısını artırırsan 100pf ile 100 mf aralığında değişik metalleri de bulabilirsin. Bazı defineciler test için benden gizli bir şeyler gömüp beni çağırıyor. Elimle koymuş gibi buluyorum. Ama henüz define bulamadım zaten sinyal aldığım yerlerde sit alanı oluyor kanıtlayamıyorum. 5 kHz frekans seni aldatır.
Hocam elinizde çalışan dedektör şeması var mı? Elektronik öğretmeniyim öğrencilerin ilgisini artırmak için görsel birşey olsun diye yapıp bölümün duvarına asmak istiyorum ama yeri geldiğinde çalıştığını da göstermek lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hala bulamadıysan bende var
Buldum da çok kötü, el dedektörü gibi birşey oldu. Link verirseniz çok makbule geçer veya maile de gönderebilirsiniz [email protected]
Nasıl oldu calıştırdın mı devreyi
Devre hala elinizde duruyorsa atabilir misiniz?
[email protected]
Atabilirseniz çok memnun olurum.
Neden sormayin diyerek gectiniz gittiniz eger donecek olursaniz komitator nasik frekans ayarka r bi soykeyi verin
Ali taş bey mümkün ise paylaşa bilir misiniz
Tabii, memnuniyetle.
Öncelikle boşluk aramak için bir kare dalga osilatörü yapmak gerekir. Toplam altı ana parçadan oluşan basit bir devre olacak. Bu parçaları bir delikli plaket üzerinde lehimlemek yeterli olacaktır. Delikli plaket bir pcb basmaktan daha kolay ve sağlam olacaktır.
Gerekli parçalar :
1. NE555
2. 470 ohm direnç (R1 için)
3. 5K potansiyemetre
4. 0.47 uf (470nf) kondansatör (c1)
5. 33nf kondansatör (c2)
6. Delikli plaket
Bu parçaları paylaşacağım resimdeki devreye uygun şekilde lelimlemek yeterlidir.
Üç numaralı kare dalga çıkışı ve eksi kutupa birer kablo ile pirinç şişler bağlanır. Bu şişler toprağa yaklaşık bir metre aralıkla çakılarak boşluk aranır.
Potansiyemetre ile frekans ayarlaması yapmak gerektiğini unutmamak gerekir. Bunun için bir frekans ölçer bulmak gerekiyor. Hayırlı olmasını diliyorum. https://uploads.disquscdn.com/images/19a5e592008f09e0367a703e9d8ddd024119ef6f28db17fe07ed75f90cae3955.jpg
Merhaba Öncelikle Bu şemayı yaptıktan sonra frekans ölçer demişsiniz bunu burayamı bağlayacağız birde çubukları yere çakın demişsiniz net bir şekilde nasıl yapılacağını anlatabilirmisiniz
https://uploads.disquscdn.com/images/9906c9eea3538db7ab221b71b3afcffed962112c0c75079818a4fb8fdeded112.jpg bu şema daha fazlla işinize yarar
ali taş 2017/03/13
Tabii, memnuniyetle.
Öncelikle boşluk aramak için bir kare dalga osilatörü yapmak gerekir. Toplam altı ana parçadan oluşan basit bir devre olacak. Bu parçaları bir delikli plaket üzerinde lehimlemek yeterli olacaktır. Delikli plaket bir pcb basmaktan daha kolay ve sağlam olacaktır.
Gerekli parçalar :
1. NE555
2. 470 ohm direnç (R1 için)
3. 5K potansiyemetre
4. 0.47 uf (470nf) kondansatör (c1)
5. 33nf kondansatör (c2)
6. Delikli plaket
Bu parçaları paylaşacağım resimdeki devreye uygun şekilde lelimlemek yeterlidir.
Üç numaralı kare dalga çıkışı ve eksi kutupa birer kablo ile pirinç şişler bağlanır. Bu şişler toprağa yaklaşık bir metre aralıkla çakılarak boşluk aranır.
Potansiyemetre ile frekans ayarlaması yapmak gerektiğini unutmamak gerekir. Bunun için bir frekans ölçer bulmak gerekiyor. Hayırlı olmasını diliyorum. https://uploads.disquscdn.com/images/19a5e592008f09e0367a70
Yukarıdaki baskı devre şemasına nasıl eklenir . yardımcı olursanız sevinirim.
O SARI TOPLARIDA SİYAH YADA YEŞİLE BOYAYIP İZOLE ETMEZSENİZ BAŞINIZ TEZ BELAYA GİRER SAYGILAR 🙂
Kurter usta bir şekilde size ulaşıp elinizdeki sistem ile ilgili bilgi almak isterim tabiki paylaşmak isterseniz olumlu yada olumsuz dönüş yapabilirmisiniz
Devrenin ares baskısının bağlantısını koymuşsunuz ama verdiğiniz bağlantıda bir şey çıkmıyor ödev için bunu yapmam gerekiyor bana ulaşabilir misiniz?Siteye üye mi olmak gerekiyor bağlantıyı görebilmek için
link güncellendi ares pcb çizimini indirebilirsiniz
Bu devre sadece verici katı gördüğüm kadarıyla, alıcı katı olmadan o yumurtalar ile ancak kahvaltı yaparsınız 🙂 alıcı katı şart çubuklar için, bu devreye ek alıcı katı yaptım sonu tatmin etmese de az çok işe yarıyo
alıcı katının devre şemasını atarmısınız
Hey there, very simple circuit thanks..