Bir çok kişinin yapamıyacağı uygulaması çok zor projeler ama meraklısı çok çeşitli güçlerde farklı elektronik kaynak makinalarının şema ve pcb dökümanları bulunuyor 3x380Volt 200Amper 7kW,220Volt 85Amper,7kw 200Amper oldukca yüksek güçlü smps devreleri IGBT ve MOSFET kullanılmış sg3525 gibi populer smps kontrol entegrelerinin yanı sıra bir çok tüm devre kullanılmış.
Devreler karmaşık olduğu için şemalar kat halinde en azından çok sayıda mosfet igbt sürülmesi, akım algılama,koruma,filtreleme vb. konularında feyz verebilir örnek olabilir.
Şifre-Pass: 320volt.com
ek olarak daha önce bu konu hakkında yapılan bir paylaşım “Elektronik Kaynak Makinası TIG Welding“
Yayım tarihi: 2009/06/06 Etiketler: 7kw 200a smps, elektronik kaynak makinası, güçlü smps, inverter, TIG Welding, yüksek voltaj devresi
Emeğine sağlık
Hocam gene yine yeniden çok sağol ogüzel paylaşımların için.Emeklerinin hakkı ödenemez
Yeni uygulamalar bulundu eagle şematik,pcb çizimleri ile 45-140A 60kHz ve uc3845 ile farklı 3 proje dosyalar : elektro-kaynak-2.rar
yapmak isteyenlerinde maddi durumunun sağlam olması lazım eski iş yerinden biliyorum 3-5-10 kW kaynak makineleri yapmıştık. en ufak bir hata IGBT patlamasıyla sonuçlanıyor.
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler fakat anlamadığım bir nokta var IGBT patlaması demişsiniz elektronikte yeni sayılırım IGBT derken neyi kastettiniz öğrenebilirmiyim ??
Çalışmalarınız çok güzel tebrikler kadirli trac şubesinin başlatıp da bitiremediği punta makinasını amatörler için incelerseniz çok faydalı olacağına inanıyorum.
Telsizlerin bataryaları ve daha birçok ev hobi çalışmalarında çok faydalı bir araç olacaktır. Belki konuyu yazdığım yer yanlış ama benzer konu olarak düşündüğümden takdir sizin şimdiden teşekkürler
gerçekten güzel bir paylaşım
konuyu yakından inceliyorum vakit buldukça en önemlisi herzaman ki gibi trafo sarımı en ufak hatada IGBT ler patlıyor yapacaklara kolay gelsin ben deneyeceğim
çarpılmaya gelmez annında öldürür dikkatli olun 🙂
Insulated Gate Bipolar Transistor (İzole edilmiş kapılı, iki kutuplu transistör – IGBT) temel olarak 3 bacaklı bir yarı iletken dir 4 katmandan (P-N-P-N) oluşur ve metal oksit yarı iletken (MOS) ile kontrol edilir. Yalıtılmış transistör de denir. Daha çok güç devreleri içinde kullanılır.
Yani Kısaca Hem Mosfet Hem Normal Gibi Çalışır Yüksek Voltajlı Yüksek Akım Ve Yüksek Fiyat