ATtiny85 ile USB Kartvizit

| Haziran 17, 2023 Tarihinde güncellendi
ATtiny85 ile USB Kartvizit

Atmel ATtiny85 mikrodenetleyici ile yapılan USB Kartvizit projesi oldukca ilginç çok az eleman ile devre kurulmuş ATtiny85 iç RC osilatör kullanılıyor frekansı 16,5 MHz. usb konnektörü pcb üzerine tasarlanmış usb soket üzerinde gevşek durmaması için 1.6 mm kalınlığında pcb plaket üzerine devre basılmış daha önce paylaşılan ATtiny85 USB Şifre Üretici uygulamasında olduğu gibi usb arabirimi yazılımsal olarak V-USB sürücüsü ile yapılmış. USB Kartvizit devresi bilgisayara bağlanıyor notepad programı açılıyor klavyeden “Caps” tuşuna 2 kere basınca mikrodenetleyici içinde bulunan bilgiler notepad penceresine otomatik yazılıyor..

yazı kaynak kod içinde satır 452 de bulunuyor projeye ait kaynak C, hex ve diğer kaynak kodlar, eagle dosyaları var..

// PLACE TEXT HERE
//puts_P(PSTR(" ")); // test size
puts_P(PSTR("Frank Zhao\n\nEmail: [email protected]\nWebsite: http://www.frank-zhao.com/\nPlease contact me for a resume\n\nExperienced in:\n* electronics design\n* multiple programming languages\n* web design and development"));
			
blink_count = 0; // reset
}

USB Kartvizit

Karttaki pedlerin USB konektörünün içindeki temas noktalarına bağlanacağından emin olarak bir USB bağlantı noktasına takın. İşletim sisteminiz otomatik olarak sürücü yüklemeye başlayabilir, böyle bir durumda yüklemeyi bitirmesini bekleyin.

Kartvizitte, CAPS-LOCK’a birkaç kez basıldığını algıladığında metni yazmak için önceden programlanmış bir USB klavyeye dönüşen bir ATtiny85 mikrodenetleyici vardır. ATtiny85 kullanarak yaklaşık 5K karakter saklayabilir.

Devre çok basit: 3 direnç, 1 kondansatör, 2 Zener diyot, 1 ATtiny85. PCB kısmen kişiselleştirilmiş USB kısmıdır.

Kartvizitte, CAPS-LOCK’a birkaç kez basıldığını algıladığında metni yazmak için önceden programlanmış bir USB klavyeye dönüşen bir ATtiny85 mikrodenetleyici vardır. ATtiny85 mikrodenetleyicinin bir USB klavye olabilmesi için V-USB kullanılmıştır.

USB konektörü doğrudan PCB üzerinde tasarlanmıştır ve PCB üretimi tarafından şekillendirilmesi için kesilir. Yaptığım ilk kart partisi 1,6 mm kalınlığında PCB kullandı (bu varsayılan standart ve kullandığım ucuz üretim hizmetinden elde edilen maksimum kalınlık) ve biraz fazla ince buldum (konektör gevşek olacak) USB bağlantı noktası ve temas kurmayabilir).

İyi bir bağlantı sağlamak için konektör kısmının kalınlığını artırmak için 5 kat yeşil elektrik bandı ekledim. Nihai kalınlığı ölçtüğümde, konektördeki pedlere bir miktar lehim uygularsanız, 2,4 mm’lik (Seeed Studio’nun PCB servisinden alabileceğiniz en kalın) kart malzemesinin çalışacağını düşünüyorum. Temas pedleri, ince kimyasal kalaylama tabakası aşınacağından, her zaman manuel olarak lehimle kalaylanmalıdır.

USB konektörünün PCB dosyasına tasarlanması, sıradan bir USB konektörünün boyutları ölçülerek manuel olarak yapıldı. Aldığım ölçümler kullanılarak, 4 ped ve konektörün ana hatlarını içeren özel bir bileşen yapıldı.

ATtiny85’in programlanması, bir AVR devre içi programlayıcı ile yapılır. Standart 6 pimli bir ISP başlığını bir USB bağlantı noktasına ve iki ek kabloya bağlayan bir adaptör yaptım. Kartın, ek kabloların takıldığı iki gizli pedi vardır. Bu kurulumla programlama, devredeki dirençler nedeniyle düşük bir SCK frekansı kullanmanızı gerektirir.

Kod, ATtiny85’in bir USB klavye aygıtı olmasına izin vermek için V-USB’yi kullanır. USB HID rapor tanımlayıcısı, önyükleme protokolünü destekleyen standart klavye tanımlayıcısıdır. Bu, ATtiny’nin CAPS-lock LED’lerinin (ayrıca NUM-lock ve SCROLL-lock) durumunu ayarlayan çıktı raporlarını almasına izin verir, bu LED’in değiştirilmesi, kartvizitin tetiklenmesi için sayılır. Bir kez tetiklendiğinde, kartvizit, bellekte depolanan metni, ASCII karakterlerini tuş vuruşları olarak gönderen bir işleve aktaracaktır.

ATtiny’nin saat kaynağı, saat hızını 16.5 MHz’e (V-USB tarafından desteklenen frekanslardan biri) çıkarmak için PLL ile birleştirilmiş dahili RC osilatörüdür. Bu ayar için düşük sigorta ayarı 0xE1’dir (diğer sigorta ayarları saat kaynağını etkilemez). Bu saat kaynağı, önyükleme sırasında USB veri yolu yoklamaları arasındaki süre ölçülerek otomatik olarak kalibre edilir ve osilatör kalibrasyon değeri, ölçülen süre beklenen değerle eşleşene kadar bir ikili arama kullanılarak bulunur. Kalibrasyon sonuçları, bir sonraki önyükleme için aramanın başlangıç ​​noktası olarak kullanılabilmesi için EEPROM’da saklanır.

Tüm dirençler 0603 formunda (hepsi 1/10 watt, %5 tolerans), kapasitör 0805 formunda (seramik, 5V üzeri), iki Zener diyot (Vz = 3,6V, minimum 500 mW olarak derecelendirilmiş) SOD123 veya MiniMELF formu (veya benzer boyutlar). ATtiny85, SOIC ambalajındadır. Bu yüzeye montaj bileşenleri elle lehimlenir. Bu kartvizitlerin her birini yapmak bir aşk emeğidir.

attiny85-ile-usb-pcb-business-card-vusb

Kaynak: frank-zhao.com/cache/usbbusinesscard.php

attiny85-ile-usb-kartvizit

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2012/10/08 Etiketler: , , ,



2 Yorum “ATtiny85 ile USB Kartvizit

  1. SavaşSavaş

    Süper gerçekten İşyerlerine bilgi verirken felan çok işe yarar 🙂

    CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir