Bizde işe yararmı bilmem dijital ölçü aletleri daha yaygın ama çok yüksek çözünürlükte kalite bir görsel bulunca paylaşmak istedim.. Yazar okulda elektronik bölünde baskıyı alıp sehpa hazırlamış baskıyı CorelDraw da 16 parça olarak A4 kağıt üzerine almışlar sonrasında birleşrip kullanıma sunmuşlar 🙂 70x100cm boyutlarında dev bir AVO metre..
Bazı insanlar için analog multimetre ölçümlerini okumayı öğrenmek zor bir şeydir. Zorluklar genellikle karmaşık kabul edilen ve kullanılan ölçüm limitine dikkat edilmesi gereken tartı tahtasının okunmasından kaynaklanır. Bu nedenle, öğretmen veya öğretim kadrosu genellikle büyük boyutlarda multimetre öğrenme ortamları yapar.
SMK N 3 Sekayu Mekatronik Uzmanlık Programı’ndaki öğrencilerimle yaptığım gibi oldukça büyük boyutlu (70x100cm) multimetre öğrenme ortamı yaptım. Bu medyanın kullanımı, öğretme ve öğrenme etkinliklerinin uygulanmasında çok faydalıdır. Yeterince büyük bir boyutla, öğrencilerin bir analog multimetrenin ölçüm sonuçlarını nasıl okuyacaklarını anlamaları daha kolaydır. Yeni Tasarım Multimetre (70x100cm)
Yaptığım gibi bir multimetre öğrenme ortamı yapmak için aşağıdaki araç ve gereçler gereklidir:
Corel Draw yazılımı yüklü bilgisayar / dizüstü bilgisayar.
Yazıcılar
Ağaç testereleri
çekiç / çekiç
makas / kesiciler
Zımba teliMalzeme :
16 yaprak A4 kağıt
Kontrplak levha ebadı 70x100cm
çerçeve için ahşap
Şeffaf plastik ölçü 120x100cm
Tel çapı 1-2mm, uzunluk 50cm
10 mm somun ve civata 2 çift
Koli Bandı
kontrplak çivi
Ahşap tutkalı
Kaynak: mekatronikasekayu.blogspot.com
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2014/07/12 Etiketler: avo metre coreldraw, avo metre görseli, elektronik görsel, multimetre görseli
analog mu kaldı hangi ülke burası 🙂
Analog demek adi demek değil, Analog kullanımı bazı yerlerde çok daha pratik. Transistör ölçümü olsun devre takibi olsun, git çoğu yerde analog kullanırlar neden? Adamlar eski kafa olduğundan mı? Hayır pratik geldiğinden… Bence aşağılamadan önce kendine bir bakman gerekirdi.
zamanında bu mantıkla lise hocamız zorla analog ölçü aleti aldırmıştı şuan hurdalığım da duruyor. herşeyden önce her daim sıfırlama yapman gerekiyor ayrıca yanaşmayınca ne olduğunu da okuyamıyorsun bu tıpkı analog saatlerin ayda bir kaç dakika geri kalması gibi ama dijital saatler yılda bir iki saniye dahi geri kalmıyor. mantıklı düşünelim acaba şu an piyasadaki en gelişmiş cihazların geliştirilmesinde hiç analog cihaz kullanıldı mı