Wifly GSX Modül ile Devrelerinizi Kablosuz Ağlara Bağlayın

| Haziran 6, 2023 Tarihinde güncellendi
Wifly GSX Modül ile Devrelerinizi Kablosuz Ağlara Bağlayın

PIC Mikrodeneyleyiciler ile hazırladığınız devrelerinizi Kablosuz ağlara bağlamak için gerekli bilgiler ve örnek CCS C C# yazılımlarının olduğu güzel bir çalışma özellikle internet üzerinden kontrol projelerinizde oldukca faydası olacaktır.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu kaynakta bu modülün bütün özelliklerinin kullanımını değil sadece baştan sona bir veri gönderme ve alma uygulamasının nasıl gerçekleştirileceğini bulacaksınız. Modülün kullanımı ile ilgili temel bilgiyi bu kaynaktan edindikten sonra katalogunu inceleyerek diğer bütün özelliklerini irdeleyebilirsiniz.

Kaynağı hazırlarken WiFly GSX RN-131G modülünün kullanım kılavuzundan faydalandım. Mikrodenetleyici olarak PIC18F4620 kullanıldı ve kodlar CCS C dili ile yazıldı. Bilgisayar tarafında ise kodlar C# ile yazıldı.

Modülün Özellikleri ;

WiFly modülü TCP/IP uygulamaları için Roving Networks tarafından geliştirilmiş bir üründür. Sadece Power, Gnd, Rx ve Tx pinlerini kullanarak kablosuz bir ağa bağlanıp UART üzerinden veri alıp gönderebilirsiniz.

  • 2.4GHz IEEE 802.11b/g protokolünü desteklemektedir.
  • Ultra düşük güç tüketimi (4uA uyku modunda, 40mA Rx, 210mA max Tx)
  • Küçük boyut (3,5 x 28,5 x 37mm)
  • UART ve SPI donanım arayüzleri
  • 8 analog sensör
  • Oto-uyku ve Oto-uyanma için gerçek zamanlı saat
  • 3.3V DC ya da gömülü boost regülatörü sayesinde 2-3 V pil ile besleme
  • Adhoc bağlantı desteği
  • WiFi kimlik doğrulama – WEP-128, WPA-PSK (TKIP), WPA2-PSK (AES).
  • Dahili ağ uygulamaları – DHCP, UDP, DNS, ARP, FTP, TELNET, HTTP

Devrede kullanacağımız modül :

sparkfun-rn131q-Wi-Fly-GSX-Modul

Bu breakout board sayesinde pinleri lehimlemek ve modülü bread board üzerinde kullanmak oldukça kolay. 2) Modüle Güç Verilmesi Modüle güç vermek için iki yol mevcut.

DC Kaynak; 3.3 V gerilimi VDD-BATT (pin 20) ve VDD-IN (pin 21) pinlerine uygulayın. 3.3V-RIN (pin 18) ve GND (pin 19) pinlerini toprağa bağlayın.

Batarya ile; 2V – 3.3V aralığındaki gerilimi (2 adet AAA seri bağlı pil olabilir) VDD-BATT (pin 20) pinine uygulayın. Bu sefer VDD-IN (pin 21) boşta bırakılacak. 3.3V-ROUT (pin 17) pinini 3.3V-RIN (pin 18) pinine bağlayın. Bu bağlantı modülün gömülü boost regülatörünü aktifleştirecektir. Son olarak GND (pin 19) pini toprağa bağlanacaktır.

UYARI : VDD pinlerine 3.3V üzerinde herhangi bir gerilim uygulanması modülde kalıcı hasara yol açacaktır. PIO pinleri output olarak kurulu iken bu pinlere 3.3V gerilim uygulamak modülde kalıcı hasara yol açacaktır.

Modül güç verdikten sonra kullanıma hazır hale gelmektedir. Rx ve Tx pinleri bağlantısını yapmanız yeterli. 3) Reset Aktif low giriştir ve opsiyoneldir. Modülün çalışması için bağlama zorunluluğunuz yok. 4) UART Bilgisayar ya da herhangi bir mikrodenetleyici bağlantısını yaparken ortak toprak bağlantısı yapmayı unutmayın.

Eğer mikrodenetleyiciniz 3.3V ile değil de 5V ile çalışıyorsa Rx, Tx pinleri için voltaj seviyesini değiştirmeyi unutmayın. Bu işlem için Max232 entegresi kullanabilirsiniz. Bilgisayar bağlantısı yaparken de voltaj seviyelerine dikkat etmeyi unutmayın. 5) Durum LEDleri PIO 4, 5 ve 6 pinleri harici ledlere bağlanarak bağlantı ve veri akış durumları izlenebilir.

PIC programımızı aşağıdaki devreye göre yazacağız. Benim elimde 3.3V ile çalıştırabileceğim 18F4620 vardı bu nedenle devrede onu kullandım. Siz 3.3V ile çalışan herhangi bir PIC kullanabilirsiniz. Eğer 5V ile çalışan bir model kullanacaksanız Rx,Tx pinlerini kesinlikle modüle doğrudan bağlamayınız. Mutlaka MAX232 gibi bir entegre ile voltaj seviyesini düşürün.

pic18f4620-Wi-Fly-GSX-Modul

Recai Sinekli
www.recaisinekli.com
[email protected]

Hzırlayan:Recai Sinekli – Emeği geçen hazırlayan kişilere teşekkürler

Yukarıda özetler verildi;

wifly-gsx-modul-ile-devrelerinizi-kablosuz-aglara-baglayin

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2011/04/18 Etiketler: , , ,



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir