TDA2030 datasheet bilgilerine göre mono 18w güç verebiliyor devrede 2 adet kullanılmış toplam güç 30w deniyor ses girişindeki potansiyo metre ile ses ayarı yapabilirsiniz.
Yazarın açıklaması; Bu stereo amplifikatör basitliği ve düşük maliyeti nedeniyle yeni başlayanlar için idealdir. Bir çift entegre TDA2030 kullanıyor. Bu, 8W yük ile 15W’a kadar çıkış gücü sağlayan AB sınıfı yekpare bir entegre devredir. TDA2030 5 pinli entegre devre, yüksek çıkış akımı ve çok düşük harmonik bozulma sunar. Aynı zamanda içerideki çıkış transistörlerinin çalışma noktasını korumak için harcanan gücü otomatik olarak sınırlayan kısa devre koruma sistemi içerir. Bu doğru çalışmasını sağlar. Aynı zamanda geleneksel bir termal kapatma sistemi içerir. Bütün bunlar sayılmadan çok ekonomik ve elde edilmesi kolaydır.
Besleme için 12 volt 4 amper trafo önerilmiş fakat daha önce kullanmadığım bir doğrultma yöntemi uygulanmış. Ses kalitesinde kalitesi nedir bilemiyorum değişik bir yöntem.
Not: Şemada besleme voltajı 2x18v DC yazılmış bu değer en yüksek değerdir tavsiyem 2x16v kullanın
TDA2030 streo Devre şeması
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2010/01/22 Etiketler: amplifikatör devreleri, anfi devresi ses yükseltici, entegre anfi devreleri, tda2030, tda2030a
Teşekkürler….
selamın aleyküm ben bu devrenin tıp a tıp aynısını yaptım ama lütfen yardim edin çıkışlara 12 volt ayni zamanda ses te veriyor neden olabilir lütfen yardim edin
Aynısını ben de yaptım aynı sonuç bende de var
Selam Cevat;
Eğer tek kaynakla beslediysen, çıkış kondansatörü kullanmalısın. Çıkışa DC blokaj kondansatörü kullanmazsan, DC 12 voltu çıkıştan direkt alırsın.
selamün aleyküm hocam,
ben bu devreyi kurdum fakat kaç watt lık trafo ve kaç watt lık hoparlör kullanacağım hakkında beni bilgilendirirseniz sevininrim. iyi çalışmalar.
arkadaşlar buradaki 2 diyot ile doğrultma mı yapılıyor yani devrede aynı zamanda entegre bir güç kaynağı mı var…
Devrede iki diyotla simetrik besleme sağlanmış. Devresi çok basit, trafonun bir çıkışı doğrudan şaşeye veriliyor. Diyotlardan ikisi alınıp anot ve katot uçları birbirine bağlanıyor. Trafonun diğer ucu da iki diyodun bitiştiği yere bağlanıyor. Diyodun katodu (işaretli olan)kond. artısına,diğer diyodun anodu ise negatif çıkışla şaşe arasında takılı olan kondansatörün eksisine bağlanıyor. Bu devre aynen kullanırsa başka hiçbir şeye gerek duyulmadan, tek çıkışlı trafo ile simetrik kaynak yapılabiliyor.
olcay kardesim çok güzel anlatmıssında şimdi burda bir pürüz var ben bu devreyi 3 yıl önce yaptım devre elektirik verince direk hoparlörlere 12 volt veriyor şimdi sen demissin ki 3 yıl önce bolokaj kondanstörü koy devreye demissin tamam iyi hoşta adam videoda öle bişey koymamış ama ses alıyor vede ölçüyor voltaj gelmiyor ses cıkışlarına vede ben bişey yaptım ama benim kullandıgım 300 watlık adaptördü dogru akım saglayan adaptördü trafo ile beslemedim diyotlar dogru akıma ceviriyor bende dogru akım verdim devreye acaba ondan mı oldu problem trafo ile vermedim yaklaşık 29 amper 13 volt elektirik verdim devreye hem ses aldım hem elektirik ama ses böle süreklilik halinde degildi kapatıp acıyordum ses bi müdlet çalıp gidiyor elektirik veriyordu hoparlöre elektirik hiç kesilmıyor ses verirkende elektirik veriyor ses gittimide veriyor