2.1 Ses sisteminde kullandığım 10 kanal 100 Ledli Spektrum Analizör devresinin görsel olarak daha farklı versiyonunu yaptım. Led Spektrum Analizörün Filtre kalitesi 6 civarında olup, orta frekanslar 31Hz, 62Hz, 125Hz, 250Hz, 500Hz, 1kHz, 2kHz, 4kHz, 8kHz ve 16kHz’dir. Devre üzerindeki J5, gösterge stilini değiştirir kılasik vu-metre ve bar şeklinde çalışmayı seçebilirsiniz. J4, maksimum genlik değerini açıp kapatmak için kullanılıyor (peak hold). Bu Spektrum Analizör projesi bence döneminin donanım ve yazılım konusunda çok başarılı çalışmalarından birisi
Ses girişinde TL071 opamplı analog kısım ses sinyalini yükseltir ve kırpmayı önler, ADC girişinde ham bir ses sinyali verir. Sinyal spektrumunu belirleme sürecinin tamamı ATmega8 mikrodenetleyici tarafından yapılır. işlemciye aktarılır.
Spektrum Analizör devresinin ATmega8 mikrodenetleyici Bascom-Avr kaynak yazılım ve hex dosyaları var. Yazlımda 2dB ve 3dB iki versiyon bulunuyor ikisinide denedim fark göremedim. ATmega8 sigorta ayarları düzenlediğim PCB dosyası, tek katlı versiyonu, malzeme listesi, panel CNC çizimleri tüm dosyalar arşivde.
Normal ledler ile direkt 7805 regülatör entegresini soğutucu ile kullanarak devreyi çalıştırabilirsiniz benim yaptığım gibi yüksek akımlı led kullanmak isterseniz DC DC step-down modül kullanmalısınız.
Detaylar videoda….
LED Spektrum Analizör projesine ait tüm dosyalar için LINK listesi;
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2022/02/16 Etiketler: ATmega8 devreleri, atmel avr projeleri, spektrum analizör, spektrum led
Eline sağlık. Bar disko gibi yerlerde güzel bir görsel hoşluk sağlar. Hatta ambiansa göre renk seçimi de yapılabilir. Ciddi ciddi ekmek getirecek bir proje bence.
Abi süper olmuş vidyonun başındaki kople mavi ledli olan nasıl yapıldı
Sağ olun.
@seron evet görsel süper ama uğraştırıyor
@orhan aynı sistem bass kabinin önünü kapatacak kadar pleksiglas kestirdim 10mm mantar ledler için şablon hazırladım tabelacıda delik bölümleri kesilmiş folyo bastırdım sonrasında matkap ile delikleri açtım ledleri yerleştirdim.
Resimleri yazıya eklerim.
Bu arada kullandığım ledler ultra parlak ama kılıfı difüze tipinde difuze, diffused, buzlu led olarak biliniyor bu ledler tepesinden yüksek ışık verip rahatsız etmiyor ışık ledin her tarafına dağılıyor. Akım sınırlama dirençlerinide 33-ohm kullandım.
Tamam paraya kıyalım dedik 70tl atmega8 e verecez stok kalmamışki entegre yok
kartı ledi otu çimeni cabası ulan nasıl zamana düştük
Çok güzel görünüyor mavi sonrası kırmızı yakışmış keşke picli olsaydı atmel programlayıcı lazım olacak yaza bakalım artık paylaşım için teşekkürler
Merhabalar, hocam 12v şerit ledli olanı denedinizmi transistor eklenmesi yapılanı çalışıyormur ?
Hocam 12 volt şerit ledle çalışıyormu cevap vermediniz
@anıl şeritledli olanın çalışma videosunu gördüm hatta arabanın arka çamına yapıştırmıştı 🙂 ama video silinmiş hangi yükselteç devresini kullandığını hatırlamıyorum o yüzden tüm devreleri dosyaya ekledim
Acayip bir devre bu kadar çok ledi nasıl kontrol ediyor yani 100 led var çıkış 10 tane anlamadım gitti 🤔