SG3524 İnverter 250W 12V DC 230V AC

| Haziran 13, 2023 Tarihinde güncellendi
SG3524 İnverter 250W 12V DC 230V AC

İnverter devresi SG3524 smps kontrol entegresi üzerine kurulu zaten piyasada satılan bir çok offline UPS cihazında bu entegre kullanılıyor. İnverter devresi üzerinde mosfetlerin aşırı ısınmasına karşı PTC ile koruma sağlanmış 70 derecede sistemi kapatıyor ayrıca 40 derece çivarında fan kontrol devresi aktif olup fanla soğutma yapıyor. Ayrıca akü voltajı düşük olduğunda (10.5v sınır) sistemin beslemesi röle ile kesiliyor.

Yazar çıkış voltajının ölçümünde True RMS ölçü aleti ya da osiloskop kullanılmasını öneriyor True RMS özelliği olmayan ölçü aletlerinde çıkışta doğru voltaj ölçümü yapılamaz 170-270v arası voltaj görebilirsiniz ayrıca devrede CNY17 opto kublör ile izolasyon sağlanmış promer ve sekonder bir birinden bağımsız. Devreye ait şema, pcb (eagle) çizimleri malzeme listesi var…

230v-ac-invertor-ac-inverter-sg3524-ups-12v

GÜÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜ 12VDC/220VAC 250W.

Tasarlanan dönüştürücü, cihazlara güç verilmesini sağlayan bir sistemdir. elektrik şebekesi arızası durumunda veya arıza durumunda 220 V AC güç kaynağı gerektirir
erişimin mümkün olmadığı durumlar. Dönüştürücünün avantajları insanlar tarafından takdir edilecektir. tatillerini çadırda ya da kamp yaparak geçiriyorlar. Dönüştürücü pratik olarak kontrol edildi ve düzgün çalıştı

• televizyon ve radyo alıcıları,
• ampuller, flüoresan lambalar,
• merkezi ısıtma fırın sirkülasyon pompaları,
• elektrikli aletler (matkaplar, öğütücüler),
• bilgisayarlar,
• güç kaynakları.

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Dönüştürücünün şematik diyagramı Şekil 1’de gösterilmiştir. 220VAC voltaj elde edildi TS1 trafo sargılarının değişken anahtarlaması sayesinde. Anahtar olarak çalışırlar iki n-kanal MOSFET güç transistörü – T2 ve T3. Bu transistörler doğrudan US3 (SG 3524) IC tarafından sürülür. Bu düzenleme kullanılmak üzere tasarlanmış entegre PWM üreteci gerilim dönüştürücüler Düzgün çalıştığı frekans oldukça geniş ve 10 Hz ile 300 kHz arasında değişir. Burada açıklanan dönüştürücü durumunda, bu frekans 50 Hz’dir, yani elektrik şebekesinin çalışma frekansına karşılık gelir.

Bu frekans tarafından belirlenir C6 ve R15 kullanarak. Darbe genişliği ayarlanabilir US3 sistemi tarafından üretilen gerilimi stabilize etmek için kullanıldı 220VAC çıkış. Voltaj stabilizasyon devrelerinden biri D6, D7 elemanlarından ve bir bölücüden oluşur voltaj sinyalinin amplifikatörün girişine gittiği dirençli R12 ve R13 US3 sisteminin hatası (IN-terminali). Bu voltaj buna göre karşılaştırılır Vref pininde mevcut bölünmüş referans voltajı. Bu izin verir jeneratörü akü terminallerindeki voltaja “ayarlamak”.

İkinci stabilizasyon devresi D8, R6, PR1, US2, R7, R8 ve C4 öğelerinden oluşur, orantılı bir geri besleme sinyali sağlamaktan sorumlu olan dönüştürücünün çıkışındaki voltaj. Stabilizasyonu olmayan dönüştürücü, şuna bağlı bir çıkış voltajı verir: yük gücü ve akü deşarj oranı. Voltaj dalgalanma olurdu 170V~ ve 270V~ arasında. Yukarıda bahsedilen stabilizasyon devreleri sayesinde gerilim dönüştürücünün çıkışında hemen hemen her koşulda 220 V~ olmalıdır. Kısmi tahliye olabilecek en olumsuz durumu varsayarsak pil ve dönüştürücüyü 250 W tam güçle yükleyin, çıkış voltajı değil 220V~ altına düşmelidir.

Anahtarlama transistörleri T2 ve T3, C8 ve C9 kapasitansları ile bloke edilir, görevi, üretilen aşırı gerilim darbelerini azaltmaktır. T2 ve T3 tuşlarını kapatırken. Ayrıca ek güvenlik sağlarlar MOSFET transistörlerin yapılarında bulunan ters diyotlar. Transistörler aracılığıyla 200W veya 250W mertebesinde güce sahip dönüştürücü yükleriyle önemli akımlar akar. Bağlantı sıcaklığının yükselmesine neden olabilirler tehlikeli derecede yüksek sıcaklık. Bu nedenle, dönüştürücü donatılmıştır Aktif bir soğutma sisteminde.

Soğutma bloğunun sıcaklığı 40°C’ye ulaşırsa (bu durumda yaklaşık olarak yapının sıcaklığının 70°C olduğu anlamına gelir) sensör direnci PTC termistörü olan sıcaklık artacaktır. Bu karşılaştırıcı yapacak US5, çıkış durumunu tersine değiştirecek, böylece transistör T4’ü çalıştıracaktır. Kollektör devresine soğutma fanı konulan, üzerine sabitlenen soğutucu. Dönüştürücü sistemi yanlış bağlantıya karşı korumalıdır pil direkleri. Bu koruma, D1 diyot kullanılarak uygulandı PK1 röle kontrol sisteminde. Bu devre aynı zamanda koruma görevi görür. pilin aşırı boşalmasına karşı.

Giriş voltajının değeri ise güç kaynağı voltajı 10,5 V’un altına düşer, voltaj pin 6 US1’de görünür güç kaynağı, böylece transistör T1’in çalışmasını engeller ve w sonuç olarak PK1 röle kontaklarının bağlantısı kesilir. D5 diyot dönüştürücünün çalıştığını bildirirken, D4 çalıştığını bildirir. pil aşırı boşalmış. Dönüştürücüye karşı koruma sistemi burada bilinçli olarak çıkarılmıştır. aşırı yük, çünkü çoğu durumda sistem yalnızca bir gücü uygun şekilde seçilen yük. Ama güvenlik kısa devreye karşı B1 ve B2 şeklinde sigortalar yeterli olmalıdır.


MONTAJ VE SİSTEMİ BAŞLATMA

DİKKAT!! Dönüştürücü, evet olan 220V alternatif voltaj üretir yaşam ve sağlık için şebeke gerilimi kadar tehlikelidir. Bu nedenle, sistemin devreye alınması özel bir dikkatle yapılmalıdır.

Dikkat. Tercihen kapatabilecek ikinci bir kişinin huzurunda cihaz ve ilk yardım sağlayın. Dönüştürücü sistemi, gösterilen bir baskılı devre kartı üzerine monte edilmiştir. Şekil 2’de. Elemanların düzeni Şekil 3’te gösterilmiştir.

Anahtarlama transistörleri T2 ve T3 kart üzerine monte edilmemiştir, ancak uygun bir soğutucu üzerine monte edilmiş ve bir transformatöre bağlanmıştır. doğrudan ortalama olarak, soğutucuya bir PTC termistörü de monte edildi. durum da öyle dışarıdan erişilebilen B1 ve B2 sigortalarına benziyor. Verimli bileşenlerle oluşturulan dönüştürücü hemen çalışmalıdır pili bağladıktan sonra.

Sistemin tüm ayarı doğru olana iner PR1 ve PR2 potansiyometre ayarları. Çıkışı ayarlamak için PR1’i kullanın 220V~ gerilim. buraya dikkat etmekte fayda var dönüştürücüden gelen 220V~ RMS voltajının doğru ölçülmesi sorunu. Çıkıştaki dalga biçimi sinüzoidal değil, kareye yakın olduğundan, bazı enstrümanlar çıkış voltajının rms değerini yanlış okuyabilir.

Bu nedenle, bu voltajı ölçmek için en iyisi, aşağıdakilerle donatılmış bir sayaç kullanmaktır: “True RMS” dönüştürücü veya bir osiloskop kullanın. İkinci PR2 potansiyometresi, yaklaşık 40°C’lik soğutucu sıcaklığında olacak şekilde ayarlanmalıdır. fan çalışıyordu. Kullanılan transformatör çift voltajlı toroidal bir transformatördür. simetrik 10 V (ikincil sargı) ve bir 220 V (birincil sargı).

Yüksüz dönüştürücü yaklaşık 300mA akım tüketmelidir. Tüketilen akım ise çok daha yüksek ise, TS1 trafo sargılarının asimetrisini gösterebilir veya o T2, T3 anahtar transistörlerinin farklı açma süreleri. Son olarak, dönüştürücünün pil ile işbirliği hakkında birkaç söz. İnvertör için bir pil seçerken, ikisine özel dikkat gösterilmelidir. parametreler. Birincisi, pilden çekilen maksimum akımdır. inverter tarafından beslenen cihazın gücüne bağlıdır. her 10W yük dönüştürücü, aküden 1A akım tüketimi anlamına gelir. ikinci eleman pil kapasitesi. Dönüştürücünün çalışma süresi bu önemli süreyi içermelidir. pil parametresi. Eşyaların listesi

power-inverter-12v-220v-electrical-changes-current

DİKKAT İnverter Devresi yüksek voltaj üretmektedir dikkatli olun kondansatör bağlantılarına dikkat edin + – kutupları ters bağlarsanız yüksek voltajda büyük patlamalar olabilir devreyi çalıştırmadan önce Sigortalı Elektrik Hattı,koruyucu gözlük kullanın

Çıkış 230v deniliyor ama cny17 ye bağlı olan PR1 220k trimpot ile çıkış voltajı ayarlanabilir Kaynak: manio95.elektroda.eu/przetwornica-12v-dc-230v-ac-na-sg3524/

sg3524-inverter-250w-12v-dc-230v-ac

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2012/06/09 Etiketler: , , , ,



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir