Led matris Kayan Yazı projesi PIC16F877 mikrodenetleyici ile gerçekleştirilmiş 8×8 veya 160×8 piksel led panel ile çalışabiliyor led matris modüllerini birleştirerek uzatabiliyorsunuz. Kayan yazı projesinin 2 versiyonu var ilk versiyonda bilgisayar klavyesinden yazılan yazı görüntüleniyor devrenin bilgisayar ile bir bağlantısı yok sadece klavye kullanılıy.
İkinci versiyonda Tarih, saat iç-dış mekan sıcaklık bilgilerinin gösterimide eklenmiş kullanılan ısı sensörü 2 adet DS1820 Termometrenin sıcaklık ölçüm aralığı -55 ila 99 derece, ancak bozulmayı önlemek için sensörün 70 derecenin üzerinde sıcaklıklarda kullanımı önerilmiyor. Sensöre giden kablonun uzunluğu 4 metreden fazla olmamalı hatalı ölçüm yapılmasına neden olabilir.
Kayan yazı devresi hafıza arttırımı için devreye 24C64 eeprom eklenmiş maks. 8192 karakter girişi yapılabiliyor yazım sonrasında klavyeden enter tuşuna basarak kayan yazı çalışmaya başlıyor. Klavyenin backspace tuşunu kullanarak harfleri silmek mümkün. Yazının kayna hızını + ve – tuşları ile ayarlayabilirsiniz. Büyük harf ile yazmak için önce Shift tuşuna basmalısınız her büyük harf girdisinden önce Shift tuşunu basılı tutmanız gerekir.
Termometreyi metne yerleştirmek için, klavyedesol ALT tuşuna basmalısınız. Sol CTRL tuşuna basınca takvim saat metnine eklenir.
Eski ve yeni versiyon kayan yazı devresinin test videolarında klavye üzerinden ayarlamalar gösterilmiş. Kayan yazı projesine ait kaynak assembly, hex kodları ve sprint layout pcb programı ile hazırlanan pcb çizimi paylaşılmış.
Kayan yazı devre şeması
Kayan yazı devresi test görüntüleri
Kaynak: cxem.net/mc/mc232.php
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2018/08/20 Etiketler: DS18B20, kayan yazı devresi, microchip pic projeleri, PIC16F877 örnekleri