PIC Simülatör Programı

| Haziran 13, 2023 Tarihinde güncellendi
PIC Simülatör Programı

Mikrodenetleyici tabanlı projelerde genelde proteus isis kullanılıyor ama sadece belli denetleyiciler için yapılan simülatör programları bence daha güvenilir.. Paylaşılan PIC Simülatör Programı ücretsiz ve oldukca gelişmiş bir program 6 adet simülatör seçeneği var. 16F628A, 18F452, 16F877, 18F452 simüle etmek için kullanabilirsiniz.

Örnek sdcc, mikroc pro, hi-tech, c18 kodlarının yanı sıra 6 kartında devre şeması pdf formatında programın kurulu olduğu dizinde bulunuyor..

şemalar: C:\Program Files\PicsimLab_0_5_0\share\doc
kodlar: C:\Program Files\PicsimLab_0_5_0\share\examples

Güncelleme: Paylaştığım program aslının düzenlenmiş haliymiş ee PIC ile çok uğraşmadığım için dikkat etmemişim. PIC Simülatör Programının kaynak kodları github sitesinde paylaşılmış. Yeni sürümler ve kaynak yazıya eklendi

Şimdiye kadar çeşitli PIC simülatörleri ile karşılaştım ve en çok KTechlab kullandım ama bu simülatör bana çekici geldi. KTechlab veya gpsim’den farklı olarak, içinde kendi devrenizi tasarlayamazsınız, ancak 16F628A , 18F452 , 16F877A veya 18F452 işlemcileri simüle etmek için kullanılabilecek birkaç hazır geliştirme kiti sağlar . Bu nedenle seçenekler kapsamlı değildir, ancak öğrenme (veya diğerleri) için yararlı olmak için oldukça yeterlidir. Tek çipleri simüle ederken USART çevre birimleri, EEPROM, WDT, I/O portları ve zamanlayıcılar da kullanılabilir.

PICsim projesinin kendisi iki bölümden oluşur:

PICsimLab grafik ortamı
picsim komut satırı simülatörü.

Derlenmesi gereken kendi programınızı, yani HEX formatında yükleyebileceğinizi söylemeye gerek yok. Başka bir deyişle, simülatör tek başına yeterli değildir ve bunun için bir derleyici de vardır, ASM dosyaları için GNU PIC Utilities ( gpustils ) veya C dil dosyaları için Küçük Cihaz C Derleyicisi (sdcc) (şu anda yalnızca sid’de).

Kod uluslararasılaştırılmamış gibi görünüyor, bu nedenle henüz Slovakçaya çevrilemiyor, ancak bu projeyi hala umut verici buluyorum ve Windows’ta da çalıştırılabilir…

PICSimLab, Programlanabilir IC Simülatör Laboratuvarı anlamı gelir

PICSimLab, entegre MPLABX/avr-gdb hata ayıklayıcısına sahip gerçek zamanlı bir geliştirme kartları öykünücüsüdür . PICSimLab, picsim , simavr , uCsim , gpsim , qemu-stm32 ve qemu-esp32 simülatörlerinin mikrodenetleyicilerini başardı . PICSimLab, pano mikrodenetleyicilerini programlamak için MPLABX/Arduino IDE ile entegrasyona sahiptir. PICSimLab’ın amacı gerçek donanıma öykünmek olduğu için herhangi bir kaynak kodu düzenleme desteği yoktur. Kod düzenleme ve hata koruma için gerçek bir pano için kullanılan MPLABX, Arduino IDE veya PlatformIO ile VSCode gibi PICSimLab ile aynı araçlar kullanılmalıdır.

PICSimLab, simülasyon için panolara bağlanabilen birkaç cihaz (yedek parça) başarılı. Örneğin, basit çıkışlar ve girişler için LED’ler ve basmalı düğmeler ve internet bağlantısı için ethernet shield w5500 veya masaüstü ekranlı renkli grafik ekran ili9340 gibi daha karmaşık olanlar. Parçaların tam içerikleri Yedek Parçalar bölümünden erişilebilir .

microchip-microcontroller-simulator pic-simulator-board-examples-sdcc-mikroc-pro-hi-tech-c18-compilers pic-simulator-development-board-pic16f877a-pic18f452

Kaynak: https://github.com/lcgamboa/picsimlab slavino.sk/elektronika/elektro-programy/255-picsim-simulator-pic

pic-simulator-programi-dw-link

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2012/06/09 Etiketler: , , ,



1 Yorum “PIC Simülatör Programı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir