LPC1343 ARM Deney Kiti (Breakout Board)

| Haziran 20, 2023 Tarihinde güncellendi
LPC1343 ARM Deney Kiti (Breakout Board)

LPC1343 gömülü uygulamalar için tasarlanmış düşük güç tüketen ARM Cortex M3 mikroişlemci On-chip çevre birimleri ve UART ve USB bootloader içerir I2c, SPI, UART, Zamanlayıcılar, Kesme, ADC, vb. bir çok özelliği bulunuyor

LPC1343 deney kiti üzerinde bir çok ARM proje test edilebilir breadboard üzerinde kullanılabilir.

LPC1343, gömülü uygulamalar için hedeflenen düşük güçlü bir ARM Cortex M3 mikro denetleyicisidir. 32KB flash belleğe ve 8KB SRAM’a sahiptir. Çip üzerindeki çevre birimleri arasında I2c, SPI, UART, Zamanlayıcılar, Kesintiler, ADC, USB vb. bulunur. Hem UART hem de USB önyükleyici içerir. İnan bana, USB önyükleyici harika.

Referanslar, LPC1343 veri sayfasını ve kullanım kılavuzunu ve Microbuilder’ın referans tasarımını içerir.

USB arabirimi

LPC1343’ün en önemli özelliklerinden biri, cihaz için çip üzerinde PHY ile USB 2.0 tam hızlı cihaz denetleyicisidir. LPC1343 bir USB önyükleyici içerdiğinden, USB arabirimi çipin kendisini programlamak için de kullanılabilir.

LPC1343 USB aygıt denetleyicisinden yararlanmak için ara kartına bir USB konektörü eklenmişş. USB konektörüyle seri olarak 33 ohm dirençlerin (R1 ve R3) eklenmesi önerilir.

LPC1343, yazılımın USB ile bağlantı kurmaya karar vermeden önce başlatma sırasını tamamlamasına izin vermek için kullanılabilen bir SoftConnect özelliğine sahiptir. SoftConnect Özelliğini kullanmak için LPC1343’ün USB_CONNECT pini tarafından kontrol edilen bir PNP transistör anahtarı ekledim. Transistör, 1,5 kOhm rezistörü LPC1343’ün 3,3V ve USB_DP pimi arasına bağlar, böylece USB_DP pimi (tam hızlı bir cihaz için) 1,5 kOhm’luk bir çekme direnci aracılığıyla YÜKSEK getirilerek USB bağlantısı gerçekleştirilir.

CONNECT LED’i, LPC1343’ün bir USB ana bilgisayarına bağlı olup olmadığını gösteren bir gösterge görevi görür.

USB Arayüzü ve Güç Kaynağı

LPC1343, 3.3V’de çalışır. 3,3 V üretmek için, ara kartına 3,3 voltluk bir regülatör IC (IC1) ekledim. Regülatör IC, bir dizüstü bilgisayara veya kişisel bilgisayara bağlandığında giriş voltajını USB bağlantı noktasından alır. Bir güç göstergesi LED’i (PWR) ve dekuplaj kapasitörleri de dahildir.
ISS Anahtarları

Sıfırlama ve ISP anahtarları

İncelik anahtarları, LPC1343’ün RESET pinine ve PIO0_1 pinine bağlanır. Bu anahtarlar, mikrodenetleyiciyi önyükleyici moduna geçirmek için kullanılır. Sıfırlama anahtarına (S1) basılması mikrodenetleyiciyi sıfırlar. Mikrodenetleyici reset durumundayken ISP anahtarına (S2) da basılırsa, ister USB ister UART arabirimi kullanılsın mikrodenetleyici önyükleyici moduna girer.

Önyükleyici Arabirimi Seçici

Önyükleyici arayüzü, LPC1343 önyükleyici moduna girdiğinde PIO0_3 pininin durumuna bağlı olarak seçilir. PIO0_3 pini yüksek örneklenirse USB arabirimi kullanılır. Aksi takdirde UART arayüzü kullanılır.

USB önyükleyici arayüzünü kullanacağım için R13’ü takılı ve R12’yi takılı bırakılmış USB önyükleyici arabirimi, 12 MHz’lik bir kristal gerektirir.

Girişler ve Çıkışlar Arayüzü

Başlık pimlerine güç ve IO sinyalleri PIO3_3’e bağlı LED Mikrodenetleyicinin pinlerinin çoğu başlık pinlerine getirilir. Ayrıca, bazı yanıp sönen LED-başlangıç projeleri için mikrodenetleyicinin PIO3_3 pinine bir LED bağlanır.

eagle-schematic-lpc1343-arm-breakout-board

USB arabirim ve Güç Kaynağı, ISS Anahtarları, Reset ve ISP anahtarları, Bootloader Arayüz Seçici led göstergeler vb. bulunuyor. ARM Deney devresine ait kaynak eagle şema, pcb dosyaları var…

lpc1343-arm-breakout-board-eagle-3d

pcb-lpc1343-breakout-board

Kaynak: voltsandbytes.com/lpc1343-breakout-board

lpc1343-arm-deney-kiti-breakout-board

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2013/08/05 Etiketler: , ,



2 Yorum “LPC1343 ARM Deney Kiti (Breakout Board)

  1. MuhammetMuhammet

    Hocam Merhaba

    Ben daha önce herhangi bir denetleyici için kart tasarlamadığım için soracak olduğum sorular saçma gelebilir. Şimdiden özür diliyorum.

    Bu kart tasarımı sadece M3 lere özel midir. Bende LPC4357 var ve bunun için kart tasarlamam gerekiyor.

    Ayrıca çiziminiz debug özelliğini içeriyor mu? İçermiyorsa ne eklemek gerekir?

    Şimdiden teşekkür ederim.

    CEVAPLA
  2. MuhammetMuhammet

    Merhaba Hocam.

    Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu yaptığınız tasarım cortex-M3 e özelmidir? Yoksa diğer denetleyicilerde de (benim durumumda LPC4357) kullanılabilir mi?

    saygılar

    CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir