ARM Geliştirme kartlarının PCB tasarımları çok iyi LPC serisi ARM, ARM7, cortex-M0 referans tsarımları, geliştirme kartları, ARM deney setlerinin şema ve PCB çizimleri eagle ile hazırlanmış kaynak .brd ve .sch dosyaları verilmiş örnek ARM projeleri (Flash Magic, ARM Code Base, ARM tft oled) ARM kod örnekleri verilmiş .
LPC1114 Referans Tasarımı
NXP’nin Cortex-M0 tabanlı LPC1114’ü için açık kaynaklı bir donanım referans tasarımı LPC1114 Referans Tasarım Taban KartıBu kart, NXP’den düşük güçlü, Cortex-M0 tabanlı LPC1114’ü kullanır. Anakart, pil gücüyle çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve tek bir 1,5 V alkalin hücreyle çalıştırılabilir (yükseltme dönüştürücü başlangıçta ~ 1,5 V gerektirdiğinden, yaygın olarak kullanılan şarj edilebilir pilleri tercih ederseniz iki adet 1,2 V NIMH’ye ihtiyacınız olacaktır. ).
Güvenli, polarize bir pil konektörü sağlamak için kartta 2 pimli bir JST PH serisi konektör sağlanır ve çevrimiçi mağazadan satın alınan tüm kartlarla birlikte bir kablo verilir. Yükseltme 1,5-4,5 V giriş aralığına sahip olduğundan (LiPo hücreleri 3,7 V-4,2 V sağlar), daha uzun pil ömrü için karta güç sağlamak için ekonomik şarj edilebilir LiPo hücreleri de kullanabilirsiniz. Güç göstergesi LED’i, güç tüketimini azaltmak için bir jumper ile devre dışı bırakılabilir (CPU’nun kendisinden daha fazlasını tüketir) ve kolay hata ayıklama için kartta hem standart 20 pimli 0,1″ hem de minyatür 0,05″ SWD konektörü bulunur.
Konsept
Referans panosunu kasıtlı olarak olabildiğince basit hale getirdik. Ana çevre birimlerinin çoğu, standart 0,1″ başlık pinlerine bölündü ve ana karta eklediğimiz tek ek donanım, test amaçlı basit bir LED’di (kartın düzgün çalıştığından emin olmak için veya bazı durumlarda anlık memnuniyet için). LPC1114 için ilk programınızı yazıyorsunuz.) Bu panonun amacı, olası her özelliğin ortaya çıktığı kapsamlı bir geliştirme panosu değil, kendi tasarım ve geliştirme çalışmalarınız için sağlam, kanıtlanmış bir başlangıç noktasıdır.
LPC1343 Referans Tasarımı
NXP’nin USB özellikli Cortex-M3 LPC1343’ü için açık kaynaklı bir donanım referans tasarımı LPC1343 Referans Tasarım Ana Kartı LPC1343, 32KB flaş, 8KB’ye kadar SRAM ve doğrudan ROM’a yerleşik USB 2.0 HID ve Yığın Depolama desteğine sahip düşük maliyetli, kullanımı kolay bir Cortex M3 yongasıdır ve size hem flash bellekten hem de zamandan tasarruf sağlar ve kodda tam bir USB yığınını kendiniz uygulamaya kıyasla çaba.
Yerleşik USB desteği sayesinde, bu çipler ayrıca, ISP modunda P0.3’ün yüksek ayarlanması durumunda çipin bir yığın depolama aygıtı olarak sayılmasına neden olacak yeni bir USB önyükleyici içerir (bkz. 07), cihazın güncellenmesini hızlı ve kolay hale getirir. 1343, fiyatın sorun olduğu ancak USB bağlantısının ve makul miktarda işlemci gücünün de gerekli olduğu durumlar için çekici bir seçimdir (referans amacıyla maksimum saat hızı, saygın bir 72MHz’dir).
Bu çipi kullanmaya başlamanıza yardımcı olmak için, her şeyi hızlı ve güvenli bir şekilde test etmenize olanak tanıyan tüm ana çevre birimleri 0,1″ başlıklara ayrılmış, USB bağlantısı içeren temel bir yeniden kullanılabilir referans tasarımı sağladık. Bazıları hakkında daha fazla bilgi için Bu kartı geliştirirken verilen tasarım kararları için LPC1343 Donanım Tasarımına Genel Bakış’a başvurmayı unutmayın.
Referans tasarımı kasıtlı olarak olabildiğince basit hale getirdik. Ana çevre birimlerinin çoğu, standart 0,1″ başlık pinlerine bölündü ve ana karta eklediğimiz tek ek donanım, test amaçlı basit bir LED’di (kartın düzgün çalıştığından emin olmak için veya bazı durumlarda anlık memnuniyet için). LPC1343 için ilk programınızı yazıyorsunuz.) Bu panonun amacı, olası her özelliğin ortaya çıktığı ayrıntılı bir geliştirme panosu değil, kendi tasarım ve geliştirme çalışmalarınız için sağlam, kanıtlanmış bir başlangıç noktası olmaktır.
LPC2103 Referans Tasarımı
NXP’nin ARM7 tabanlı LPC2103’ü için açık kaynaklı, serbestçe yeniden kullanılabilir bir donanım referans tasarımı Her zaman 512 KB depolamaya veya 32 KB SRAM’a ihtiyacınız olmadığı için, NXP’nin düşük maliyetli ARM7 LPC2103’ünü temel alan basit bir referans tasarım oluşturduk.
Bu çip, uzak algılayıcı düğümler gibi küçük, düşük karmaşıklıktaki tasarımlar veya çok sayıda karmaşık, eşzamanlı görevi yerine getirmediğiniz ancak genel performanstan ödün vermek istemediğiniz durumlar için idealdir.
32KB Flash ve 8KB SRAM, örneğin FreeRTOS’un temel kurulumunu çalıştırmak ve bazı sensörleri düzenli olarak okumak, verileri günlüğe kaydetmek ve ardından düşük güç moduna geri dönmek gibi birkaç görevi ayarlamak için fazlasıyla yeterlidir. sonraki veri kümesinin okunması gerekir.
LPC2148 Referans Tasarımı
NXP’nin ARM7 tabanlı LPC2148’i için açık kaynaklı, serbestçe yeniden kullanılabilir bir referans tasarımı NXP’nin ARM7 tabanlı LPC2148’i ile bir prototip oluşturmaya başlamanıza yardımcı olmak için, serbestçe yeniden kullanılabilir bir referans tasarım oluşturduk. Tüm temel çevre birimleri birbirine bağlıdır ve test edilmiştir, böylece tekerleği tekrar tekrar icat etmek yerine kendi projenize özgü işlevleri eklemeye odaklanmanız için sizi serbest bırakır.
Daha çok bir yazılım uzmanıysanız ve kendi donanımınızı tasarlamaya yeni başlıyorsanız, kanıtlanmış bir referans tasarımdan başlamak size kendi işiniz için güvenilir bir referans çerçevesi verebilir. Tasarım sürecine yardımcı olmak için, kartın arkasındaki mantığın bazılarını (yani, neden bu şekilde bağlandığını)
EEPROM/AT25040 (SPI EEPROM)
EEPROM/MCP24AA (I2C EEPROM)
SENSORS/LM75B (I2C Temp Sensor)
CHIBI – A simple, open source wireless stack from Freaklabs for sensor nodes. Configured to work with the AT86RF212 transceiver at 868MHz.
FATFS – A port of Chan’s FATFS which includes support for FAT32, and a simple MMC driver capable of reading SDHC cards
ILI9325 – Driver for 240×320 TFT LCDs based on the ILI9325/ILI9328 controller (8-bit interface required)
ST7565 – Driver for 128×64 pixel bitmap displays
SSD1306 – Driver for 128×64 OLED displays (bit-banged SPI mode)
TCS3414 – TAOS RGB sensor
ISL12022M – Temperature Compensated RTC
TSL2561 – TAOS luminosity sensor
PN532 – 13.56MHz RFID/NFC transceiver (the driver is very limited at present)
STEPPER – Basic driver for bi-polar stepper motors using an L293D or SN754410NEEPROM/MCP24AA (I2C EEPROM)
SENSORS/LM75B (I2C Temp Sensor)
CHIBI – A simple, open source wireless stack from Freaklabs for sensor nodes. Configured to work with the AT86RF212 transceiver at 868MHz.
FATFS – A port of Chan’s FATFS which includes support for FAT32, and a simple MMC driver capable of reading SDHC cards
SSD1306 – Driver for 128×64 pixel OLED displays (bit-banging SPI mode)
ST7565 – Driver for 128×64 pixel displays based on the ST7565CPU (Set to 48MHz, Fast GPIO)
ADC (Analog to Digital Convertor)
I2C (Interrupt driven generic I2C code)
PWM (Pulse Width Modulator)
SPI (Generic SPI code)
UART (Interrupt driven UART code)
USB (Simulates a serial port over USB, defaults to 9600 Baud 8N1. Based on LPCUSB.)LED (Toggles an LED at a fixed rate)
Taos TSL2561 (TAOS TSL2561 I2C luminosity sensor)Monitor – A simple console that works over UART or USB Serial, and allows you to interact with the device using terminal software like RealTerm. (You can select whether to use UART or USB for the communication in ProjectConfig.h). See the Getting Started with ‘Monitor’ tutorial for more information.
FreeRTOS 6.0.1 – An open source real-time OS to simulate a multi-tasking environment.
uIP – An open source TCP/IP stack. Includes a basic webserver to be able to access the LPC2148 through any web brower.
LPCUSB – Open source USB stack for the LPC2148.
Kaynak: microbuilder.eu
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2013/11/13 Etiketler: arm deney seti, arm development board, arm flash magic, arm geliştirme, arm örnekleri, arm projeleri, arm reference design, ARM7, LPC1114, lpc1343, lpc2103, lpc2148