USB Hid uygulamasında kullanılan mikrodenetleyici PIC18F2550 yazılımı CCS C ile hazırlanmış bilgisayar programı ise C sharp ( Visual Studio 2010) ile yazılmış. Tüm kaynak kodlar verilmiş basit bir usb hid örneği ayrıca proteus isis ile hazırlanan devre simülasyonu ve UsbLibrary.dll ve proteus simülasyon dosyalarıda bulunuyor.
USB Bağlantı Noktasını C# ve PIC18F2550 ile Kullanma
Arabelleklerin boyutunu hem alım hem de iletim için değiştirebilirsiniz, çünkü Visual Basic 6.0’da yayınladığım örnekte bunlar yalnızca gönderme için 8 baytı ve alma için 8 baytı işleyebiliyorlardı. Bu örnekte, HID cihazları tarafından izin verilen maksimum değer (64 bayt) işlenebilir, ancak C#’tan aktarım durumunda izin verilen minimum boyut 8 bayttır.
#define USB_EP1_TX_SIZE 8 //Gönder bayt numarası (maksimum 64 bayt)
#define USB_EP1_RX_SIZE 8 //Alım bayt sayısı (maksimum 64 bayt)
Form, bir düğmeyi ve bir metin kutusunu gösterir, düğmeyle PIC’ye 8 baytlık bir dizi gönderilir, bu bunları aldıktan sonra bunları her bayt 500 ms’lik bir gecikmeyle B bağlantı noktası üzerinden birbiri ardına gösterir.
PIC’e 8 baytlık veri göndermek istiyorsak 9 baytlık çıktı arabelleğini bildirmemiz gerektiğini ve bilinmeyen bir nedenle tıpkı Visual Basic’teki gibi yalnızca son 8’i gönderir
Metin kutusu, A0 piminde bulunan bir düğmeye basıldığında PIC’in PC’ye gönderdiği verileri gösterir, alım arabelleği de 9 baytlık bir dizi olarak bildirilir ve bayt 1’den yazılmaya başlar, bu durumda da aynıdır.
Kaynak: www.xbot.es/ezkybel
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2011/05/01 Etiketler: ccs usb hid, microchip pic projeleri, PIC18F2550 örnekleri, usb hid
Teşekkürler, deneyen var mı acaba?
arkadaşım işletim sistemi driveri varmı yok yani çalışmıyor o zaman paylaşmayın
Müslüm kardeş, usb hid projelerinde drivere gerek yok, çünkü windowstaki hid.dll sayesinde aygıtı otomatik tanır.
Dostum paylaşımın çok güzel ellerine sağlık.Çok işime yaradı.Teşekkür ederim.
Sağolasın. Sayenizde birçok şeyi öğreniyoruz. Teşekkürler. 🙂