Oto beyin tamiri, motor beyin tamiri veya proje geliştirme için kullanılan harici bir arayüz CAN veri yolu ve diğer iletim hatları üzerinde çalışma, ölçüm yapmanızı kolaylaştırır. Harici güç kaynağıda bağlayabilirsiniz.
CAN-BOX Adaptör devresinin kaynak Eagle cad PCB çizim dosyası var. Devreyi kutulamak içinde PCB kullanılmış hepsi çizim dosyasında var. Koruma diyotu ve led, direnç dışında elektronik komponent yok.
Örnek CAN-BOX Araç Bağlantı Şemaları
CAN-BOX, OBDII teşhis konnektörünün 16 pinine kolay erişim sağlar. Çıkış soketlerine teşhis ekipmanı, CAN bus veri analizörleri, osiloskop veya teşhis test cihazı bağlanabilir, bu da aracın elektronik modüllerinden gönderilen hataların kolayca teşhis edilmesini sağlar. Şekil 6, teşhis cihazlarının bir araba ile örnek bir bağlantı şemasını göstermektedir. CAN-BOX ayrıca, araçtan çıkarılan elektronik modülü kolayca bağlamanıza ve bunun dışında teşhis yapmanıza olanak tanır. Fotoğraf 9, kablolarla CAN-BOX’a bağlı motor kontrol cihazını gösterir; hafızadan veri kaydetmek veya okumak mümkündür.
CAN-BOX, OBDII diyagnostik konnektörü aracılığıyla veya bir laboratuvar güç kaynağından olmak üzere iki şekilde çalıştırılabilir. Her iki güç kaynağı yolu, birlikte çalışan teşhis ekipmanını besleme voltajının ters polaritesine karşı koruyan doğrultucu diyotlarla korunur.
Elektronik olarak karmaşık olmadığını fark etmek zor değil. Hatta bunun elektriksel bir tasarım olduğunu da söyleyebilirsiniz çünkü dört elektronik bileşen olan LED’ler ve doğrultucu diyotlar dışında sadece prizler arasındaki elektrik bağlantıları yapılıyor.
“OUT” olarak işaretlenen OBDII konnektörüne bağlı teşhis test cihazını aracın OBD2 konnektöründe meydana gelebilecek ters polariteye karşı korur (böyle bir durum, bir hırsızın girmesini önlemek için konnektöre müdahale edildiğinde meydana gelebilir). arabayı çalıştırmak). D2 diyot, şematik diyagramda “OUT OUT” olarak işaretlenen OBDII konektörüne bağlı teşhis test cihazını harici güç kaynağının “BATT+” ve “GND” olarak işaretlenmiş muz soketlerine ters bağlanmasına karşı korur. Cihaz iki LED kullanır. “OBDII” işaretli LED, CAN-BOX’ı aracın OBDII konnektörüne bağladığınız anda pin 16 (güç artı) ve 4’te (gövde topraklama) mevcut voltajı gösterirken, “Batt” işaretli LED harici voltajı gösterir. pin 4 ve 16’ya sağlanan voltaj.
R1 ve R2 dirençlerini lehimleyerek ve D1 ve D2 diyotlarını doğrultarak montajı başlatmak en iyisidir. Daha sonra tüm tekli prizler ön plakadaki deliklere takılmalıdır. Muz yuvalarına takılan plakalar bükülmeli ve altın pimlere lehimlenmelidir. “OBDII” ve “Batt” LED’lerinin pinleri fotoğraf 12’deki gibi düzgün bir şekilde bükülmeli ve lehimlenmelidir. OBDII konnektörü ve soketi, ekteki baskılı devre kartlarına, pinlerin üzerinde açıklandığı gibi numaralandırılmasına dikkat edilerek lehimlenmelidir.
Montaj sırasındaki en zor iş, muhafazayı oluşturan baskılı devre kartlarının hassas şekilde lehimlenmesi olabilir. Plakaların çevresinde, bunları birbirine lehimlemek için tasarlanmış, lehim maskesi olmayan kalaylı bir tabaka vardır. 4 yan kartı soket kartına lehimleyin. Kolay sökme ve sistemin içine erişim için alt plaka metal aralayıcılara 4 vida ile vidalanmalıdır. Bu işlem sırasında soketin (OUT) ve fişin (IN) doğru konumuna dikkat edilmelidir. Gövde kartlarını teller veya köşeli altın pimlerle lehimledikten sonra, IN ve OUT konektörlerini soketli kart üzerindeki lehimleme noktalarına bağlayın.
Düzgün ve dikkatli bir lehimlemeden sonra, sistemin çalıştırılması temel olarak tertibatta kısa devre olup olmadığını kontrol etmekten ve ardından +12 V güç kaynağını OBDII IN konektörünün 4 (eksi) ve 16 (artı) pinlerine bağlamaktan ve “OBDII” olup olmadığını kontrol etmekten oluşur. ” LED’i yanıyor. Ardından 12 V güç kaynağını 4 (eksi) ve 16 (artı) banana soketlerine değiştirin ve “Batt” LED’inin yandığını kontrol edin. Teşhis test cihazını bağlamadan önce, girişten çıkışa doğru sinyal geçişlerinin olup olmadığını kontrol etmeye değer. Bunu, “IN” olarak işaretlenmiş OBDII fişindeki “1” pinine ve “OUT” olarak işaretlenmiş OBDII soketindeki “1” pinine problara dokunarak ses sinyali ile donatılmış bir ölçüm cihazı ile yapmak en iyisidir. Her iki konektördeki tüm pimler için bu adımı tekrarlayın. Yukarıda belirtilen işlemler yapıldıktan sonra CAN-BOX sistemi kullanıma hazırdır.
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2021/07/23