Çok basit, kararlı bir şifre sistemi. Elektronik şifreli kilit devresinde sadece 2 buton kullanılıyor LED display veya LCD gösterge yok sesli uyarı sistemi ile çok sade az sayıda elektronik komponent ile devre kuruluyor. Şifreli kiliT devresinin kalbi PIC12F675 ayrıca yerine PIC12F629 da kullanılabilir. Butonun biri mantıksal ‘0’ı diğer buton ise ‘1’i temsil ediyor. 8 haneli 01 kombinasyonu ile 256 farklı şifre oluşturabiliriz. Şifre kombinasyonunun 256 ile sınırlı olmasını basite almayın çözmesi zor olacaktır. Gösterge yok tuş takımı yok alışılmışın dışında bir sistem özellikle butonlar gizli ve birbirinden uzak olursa sistemi anlaması çok zor.
Günümüzde tuş takımlı bilinen sistemler kullanıldığı için bu sistem daha etkili olabilir Çıkışı tetiklemek için varsayılan kullanıcı şifresi “11101000” dir. Bu şifre doğru girildiğinde PIC’in 3 numaralı pininin çıkışı direkt olarak aktif hale gelecek ve diğer 2 numaralı pin açık ve kapalı (darbeli çıkış) arasında pals atacaktır.
‘Jumper’ı istenen konuma yerleştirerek çıktı tipini seçilebilir. Şifre 3 kez yanlış girildiğinde sistem butonların aktivasyonunu 3 dakika süreyle kilitler. Ayrıca elektronik şifre sisteminin yönetici şifreside bulunuyor bu sayede kullanıcı şifresini değiştirebilirsiniz.
Şifreyi yazarken bir hata oluşursa, ‘0’ butonuna 3 saniye basılı tutmak yazmanın başına döndürecektir. Yazmaya başlar ve herhangi bir nedenle durursak, 25 saniye yazmadıktan sonra sistem başlangıç moduna döner.
Şifreli kilit devresini breadboard üzerine kurup test ettim ek olarak PCB çiziminide hazırladım tüm komtrolleri yapıldı ama test edilmedi. Devrenin çalışma voltajı 12VDC
Devrenin çalışması, ayarları Mplab ile asm kodunu düzenleme yeniden derleme tüm detaylar videoda
Binary Şifreli Kilit Devre Şeması PCB
Kaynak: 18.228.153.232/archives/3784
Şifreli Kilit devresine ait sprint layout 6 pcb ve asm hex dosyaları;
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2023/02/03 Etiketler: microchip pic projeleri, PIC12F629 Örnekleri, PIC12F675 Örnekleri, şifreli kilit, şifreli kilit devresi