Bir motosiklet alarm sisteminin “normal” işlevlerine ek olarak, aşağıdaki özelliklere sahiptir: Kendi güç kaynağı. Cep telefonu arama sinyali. Birkaç yüz avroya mal olan yalnızca birkaç sistem bu işleve sahiptir. Cep telefonunu arayarak motosikleti dinlemek Honda Bol d’Or Board :-)’daki dost canlısı meslektaşlarımız aracılığıyla kurulum sorunlarına yardımcı olun 🙂
Dijital alarm girişi normalde kapalı bir kontaktır. +12V’a belirli bir direnç olduğunda analog giriş devre dışı bırakılır. Kesintilere ve kısa devrelere tepki verir. Birkaç alarm kontağı seri olarak bağlanabilir.
A. Mekanik Hırsızlığa Karşı Koruma: Buraya yalnızca bütünlük amacıyla dahil edilmiştir. Bu, yan çantadaki ağır bordür zinciri anlamına gelir.
B. Alarm sinyali: Transistör Q1, alarm kontağını toprağa çevirir. Alarm sistemleri için sunulan herhangi bir alarm sireni bağlanabilir. (“Alarm Sireni” altındaki iBay’e bakın). Böyle bir şey bile mümkün: TIKLAYIN
C. Sürücü uyarıları: Eski bir Siemens cep telefonu, modem komutlarıyla kontrol edilebilir ve bir alarm olduğunda telefon defterindeki ilk numarayı çevirir. Böylece hedef numarayı kolayca değiştirebilirsiniz. Açarsanız, mopedin çevresindeki konuşmaları dinleyebilirsiniz. Arama yaparken dinlemek de mümkündür. 3. çalıştan sonra cep telefonu açılıyor.
D. Motorun durması: Bunun için röle devre kartında değil. Bir alarm durumunda, röle 1 çeker ve örneğin CDI ile ateşleme bobini arasındaki mavi kablolardan birini kesebilir (resimdeki ok). Ya da 2 açıcılı bir röle kullanıyorsanız veya 2 röleyi bağlarsanız her ikisi de.
E. Araç takibi: Mobil ağ operatörünün bunu sunması halinde takip mümkündür.
F. Hırsızlığın fark edilmesi: Her şeyden önce, alarm sistemi sabotajlara karşı emniyete alınmalıdır. Bunun için sol yan kapağa 5MinutenEpoxy ile küçük bir mıknatıs yapıştırıyoruz. Karşıdaki çelik boruya bir bisiklet bilgisayarından bir verici (kamış kontağı) takılabilir. Normalde kontak kapalıdır. Gerekirse sağ yan kapak aynı şekilde sabitlenir.
I. Güç kaynağı: Ek bir pil kullanmanın en kolay yolu, uygun bir tutucuda 8 adet alkalin mignon pil kullanmaktır. Neredeyse hiç kendi kendine deşarj olmazlar ve bu nedenle normalde aktif olmadıkları için uzun yıllar dayanırlar. Yardımcı akü devreye 2 diyot ile bağlıdır. Bir Schottky diyot aracılığıyla motosiklet aküsü. Bu, 2*0,7V-0,3V = 1,1V potansiyel farkıyla sonuçlanır. 8 mignon hücremiz tam olarak 12V’a sahiptir. Bu, motosiklet aküsünün voltajı 10,9V’un altına düştüğünde, devreye yardımcı akümüzden gelen akımla güç verildiği anlamına gelir. Ancak bu, başlatma sırasında yalnızca kısa bir süre için geçerli olmalıdır.
Kaynak: stegem.de/Elektronik/Bollealarm/index.htm
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2008/09/05 Etiketler: alarm, ATmega8 devreleri, atmega8 uygulamaları, ATMEGA8-P, atmel avr projeleri, atmel devreleri, Motosiklet
Güzel Bir Proje Emeğinize Sağlık