Ağ kartını 8 bitlik bir veri yolu ile hızlı bir şekilde adresleyebildim. Ağ kartı ve dolayısıyla RTL8019AS yongası, işlemcinin iki adet 8 bitlik bağlantı noktası ve bir ISA yuvası aracılığıyla bağlanır. Kopyayı basit tutmak ve maliyetleri olabildiğince düşük tutmak için depolama gibi harici bileşenlerden en başından kasıtlı olarak kaçınıldı. Elbette, TCP/IP yığınını uygularken bunun dezavantajları vardı.
TCP uygulaması o kadar azaltıldı ki, bir TCP/IP yığınından neredeyse hiç söz edilemez. Veriler yalnızca paketler halinde alınır ve yanıtlanır. Bellek nedeniyle TCP güvenlik mekanizmaları da uygulanmaz. Web sunucusu böylece gelen soruları yanıtlayabilir ve web siteleri sağlayabilir, ancak TCP standardında [rfc793] tanımlandığı gibi iletim hatalarına yanıt veremez.
Protokolün bu dezavantajları, yüksek ölçeklenebilirlik ile dengelenir. Projenin kaynak kodlarıyla web’de yayınlanmasından hemen sonra, bazı kullanıcılar ATmega32 ve hatta küçük ATmega 8 gibi diğer işlemcilere taşımaya başladı. Holger Buss ayrıca bir ATmega32’ye taşıma işleminden ilham aldı ve hızla AT Mega 32 web sunucusu, daha sonra e-posta gönderme, ayrıca bir Sony MCA25 Handycam ile bir web kamera bağlantısı ve bir MMC/SD kart bağlantısı gibi bazı protokoller eklendi. Web sitesi içeriği ve IP adresi gibi önemli sunucu ayarları artık MMC/SD kartta saklanmaktadır. Ancak, web sunucusunu çalıştırmak için MMC/SD kart gerekmez.
Kaynak: ulrichradig.de/home/index.php/avr/webserver
Ek olrak benzer iki proje karşılaştırma ile belki bazı soru sorunlarınıza cevap olabilir feyz verebilir
PIC16F877P ile Web Arayüzü Com Port Eternet
İnternet Üzerinden LPT Port Kontrollü Ev Otomasyonu
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2008/10/16 Etiketler: ATMega103, atmel avr projeleri, atmel devreleri, eternet, ISA, realtek, RTL8019AS, Web Server