Asm hex şema pcb dosyaları var bobin sarımları resimli olarak anlatılmış besleme voltajı ve kullanılan transistörlere göre gücü değişiyor 1..7 watt arası değerler verilmiş. Verici, isteğe bağlı ön vurgulu RDS/SCA girişi ve Audio/MPX girişi içerir. Stereo kodlayıcılı veya kodlayıcısız kullanılabilir. FM bandı üzerinden ayarlama, çift hızlı PLL’yi kontrol eden iki düğme ile sağlanır. Verici, LCD ekran olmadan da çalışabilir. Bu tür yapı cihazlarıyla ilgili biraz deneyim şiddetle tavsiye edilir.
Özellikler
Besleme gerilimi 11-13,8 V (stabilize veya pilden)
besleme akımı 1,2 A’ya kadar
standart frekans aralığı 87,5-107,9 MHz
Ses/MPX giriş hassasiyeti 2 V pp (75 kHz frekans sapması için)
RDS/SCA giriş hassasiyeti 0,2 V pp (7,5 kHz frekans sapması için)
Pano boyutları 109x54mm
0.05 MHz ayarlama adımı ve 3.2 MHz kristal gereklidir. Diğer durumlarda, 6,4 MHz’lik bir kristal iyi iş çıkaracaktır (ayar adımı 0,1 MHz). Başka herhangi bir kristal kullanılamaz. Tüm bobinleri (L2 hariç) 0,8 mm tel ile sarın. Y1 paketi toprağa bağlı olmalıdır! Q3 terminallerinin mümkün olduğu kadar kısa olduğundan emin olun (karttan yaklaşık 2-3 mm yukarıda). 2N3553 kasa/soğutucu toprağa bağlanamaz! Smd kondansatörlerini lehimlerken dikkatli olun!
Parçaların yerleştirilmesi tamamlandıktan sonra: Bitişik paletleri veya pedleri köprüleyen kısa devre olmadığını kontrol edin. Elektrolitik kapasitörlerin polaritesini ve yarı iletken parçaların yönünü kontrol edin. Herhangi bir görev yükü yapın ve geçici olarak anten konektörüne bağlayın. Örneğin paralel olarak 2 veya 3 ampul (24V/170mA veya 24V/3W) kullanın (resme bakın).
Daha küçük bir güç kaynağı voltajıyla başlayın, örneğin 9 V. Ampuller biraz yanmalıdır. O zaman tamamdır ve güç kaynağı voltajını 12 V’a yükseltebilirsiniz C18’i maksimum çıkış gücüne (empedans seti) ayarlayın. Sağ LCD kontrastını R23 ile ayarlayın.
Şimdi L1 bobini, dönüşleri gererek veya sıkıştırarak ayarlanmalıdır. PLL’nin ayarlayabildiği bandın frekans konumunu etkiler. Düğmeleri kullanarak 107,9 MHz’e ayarlayın. Q4 kollektöründe ayar voltajını ölçün. L1’i ayarlayarak ayar voltajını 7,5 V’a ayarlayın. O zaman işiniz bitti.
Şimdi 105 MHz’e ayarlayın ve son olarak C18’i maksimum güce ayarlayın. Bu noktada, verici ile görev yükü arasında yaklaşık 10 metre koaksiyel kablo kullanın!
Stabilite/sahte salınımlarla ilgili bir sorununuz varsa (standart bileşenler ve prosedürler kullandıysanız çok olası değildir), şunları yapabilirsiniz: R7 veya R9 değerini azaltın R8 değerini artırın güç kaynağı voltajını azaltın TR1 için başka bir malzeme kullanın
Çıkış gücünü değiştirmek isterseniz bunu R8 değerini değiştirerek yapabilirsiniz. Parça listesinde belirtilenden daha küçük değerler kullanmayın!
Kaynak: 5W PLL FM Transmitter pira.cz/entx4.htm
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2008/10/01 Etiketler: fm verici, microchip pic projeleri, PIC16F627A, pll, pll transmitter, pll verici, TSA5511
ben köyde oturuyorum hiç bir radyo cekmiyor radyo yayını yapmak istiyorum reklam amaçlı değil sadece hobi olarak ama rütükle uğraşmak istemiyorum 2 kilometre olabilir teşekkür ederim adanalı
PIC16F627A TSA5511 LCD Göstergeli 5W PLL FM Verici bu devre hoşuma gitti bunun yayını stereo mu ? msn adresimi eklerseniz bu devreden sizden temin etmek istiyorum adresim [email protected] teşekkürler.
PIC16F627A TSA5511 LCD Göstergeli 5W PLL FM Vericiyi sizden temin edebilirmiyim ? ücreti ne kadar olr ?. Cevabınızı bekliyorum teşekkürler