Elektrobilim E-Dergi Sayı-1 Yayımlandı

| Haziran 1, 2023 Tarihinde güncellendi
Elektrobilim E-Dergi Sayı-1 Yayımlandı

Daha önce picproje.org sitesinin e-dergi çalışmalarını paylaşmıştım. Elektrobilim.org ekibi e-dergi çalışmalarına başlamış ve ilk sayı tamamlanıp paylaşıma sunulmuş umarım devamını getirebilirler.

Elektrobilim.org Dergi ekibine teşekkür ediyorum çalışmalarında başarılar diliyorum

Elektrobilim E-Dergi Sayı-1 (Elektronik Dergisi)

Elektrobilim-edergi1-Elektronik-Dergisi

E-Dergi sayı-1 içeriği

Direnç Renk Kod Hesaplayıcı – Yazar: Erhan YILMAZ (Tekniker Erhan) : Devremiz piyasada bulunan 4 renkli karbon dirençlerin renk kodlarını kendiliğinden hesaplar.Devremiz yapı itibari ile oldukça sadedir. Malzeme olarak 16F88 3310 lcd 4×3 tuş takımı ve birkaç basit elemandan oluşmaktadır.

Casio FX-5800P Complex Matris Çözüm – Yazar: Kralsam ; ORHAN YILMAZ : Öncelikle bunun uzantısını .cpp yapma sebebim kodların renkli görünmesi Aşağıdaki program Casio fx-5800P hesap makineleri için complex matris çözüm programıdır.Programda değerler A.X=B matris formatında istenir.Bu işi genelde gördüklerim hesaplarken bir bir değişkenlere kendileri tanımlatıyordu.Ben direk programda değer girilebilir şekilde yaptım.

Pnömatik Sistemler Yazar: HASAN MUTLU : Evet arkadaşlar bu yazımda size pnömatik sistemler hakkında temel bilgi vermeyi düşünüyorum. Arkadaşlar siz termik kelimesi ile başlayan bir şey duysanız, bunun ısı ile alakalandırabilirsiniz. İşte pnömatik kelimesini duyduğunuz zamanda bunu basınçlı hava ile alakalandırmanız gerekir. Eğer bunu yapabilirseniz pnömatik sistemleri az çok anlamış olursunuz. Pnömatik sistemler basınçlı hava ile çalışan entegre bir sistemdir.

74HC595 Dotmatrix Uygulamaları – Yazar: MUSTAFA GÖKHAN BEKEN (meftun) : Öncelikle display sürmekten bahsedelim sonra 74hc595 ile nasıl süreceğimize geçelim.Display sürmenin bir çok yöntemi vardır. Display ortak anot mu, ortak katot mu önce ona bakılır.

74HC595 ile Yazı Panosu yapmak – Yazar: MUSTAFA GÖKHAN BEKEN (meftun) : Pano, mesaj panosu, enformasyon panosu, bilgilendirme panosu gibi isimlere sahip olan kullanıcı mesajını matrix dizilmiş led’lerle insanlara göstermeye yararan devreleri inceleyeceğiz.Aşağıda birkaç fotoğraf ile örnekleri verildi.

Elektronik Cihazlarda Arıza Arama – Yazar: (Aykut54 ) AYKUT YILMAZ : Bu yazımızda Elektronik Cihazlarda Arıza arama adlı konuya değineceğiz. Yazı’nın orjinali Electronics Today International August 1991 sayısından çevrilmiştir. Thomas Edison bir dâhinin %1 ilham ve %99 alın terinden ibaret olduğunu söylemiş. Eminim, birçok kişi arıza bulma hakkında aynı şeyi düşünüyordur fakat biraz mantıklı düşününce ve birkaç basit kural uygulayınca bu terleme yüzdesi oldukça düşebilir ve arıza arama çok zevkli bir hale gelebilir.

Kırmızı – Yeşil – Mavi (RGB) Renk Uygulaması – Yazar: (Aykut54 ) AYKUT YILMAZ : Bu ilk uygulamamızda RGB uygulamasına değineceğiz. Kırmızı,Yeşil,Mavi Doğada bulunan ana renk olup günümüzde ileri teknolojide kullanılan led tv ve ekrandaki görüntüye göre renk değişimi yapan (amblight) bunlardan bir kaçıdır.

MQ-6 BÜTAN Propan Gaz Sensörü – Yazar: Uğur AYIKOL : MQ–6; LPG, bütan ve propan yanıcı gazlarının algılanması için üretilmiş bir gaz sensörüdür. Isıtıcı ve algılayıcı olmak üzere 2 bölümden oluşur

İlk dergimiz Ülkemiz ve Elektrobilim.org Sitesine Hayırlı Olsun. Dergi içeriği ağırlıklı olarak Mikroişlemciler üzerine ele alınmıştır. Dergimiz bilgi açısından mesleki gelişim sürecindeki insanlarımıza faydalı olması amacıyla yazılmıştır. http://elektrobilim.org/edergi/ed-1/

elektrobilim-e-dergi-sayi-1-yayimlandi

Şifre-Pass: 320volt.com

Yayım tarihi: 2010/06/05 Etiketler: , ,



6 Yorum “Elektrobilim E-Dergi Sayı-1 Yayımlandı

  1. kzmkzm

    Çok güzel bir paylaşım yeniden sürekli paylaşımlarınızı takip ediyorum gerçekten çok güzeller özel olarak bir ricada bulunsam gevv hocam eliniz de akıllı ev otomasyonu ile ilgili olan çalışmalar varsa burada paylaşabilirmisiniz ? Emeğiniz için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla

    CEVAPLA
  2. EnderEnder

    Gew hocam paylaşımlar için teşekkürler. Keşke bu dergiler somut hale getirilebilse yıllardır ülkemizdeki bu konuda ciddi eksikler var elektrik ve radyo üzerine bazı dergiler olmasına karşın elektronik sistemler ile ilgili bir dergimiz yok (yada ben bulamadım), gelişmiş ülkelerin hepsinde aylık hatta haftalık elektronik hoby dergileri mevcut, bu güzel çalışmalar umarım yakın zamanda aboneli dergi sistemine ön ayak olur, eminimki benim gibi düşünen ve bu dergilere fiyatını hiç düşünmeden abone olucak binlerce kişi vardır.

    CEVAPLA
  3. aykut54aykut54

    sevgili kazım ve ender her ay istenirse bir dergi çıkartabiliriz. Ama buna bütün yazarların uyması gerekir. Destek beklemekteyiz.

    CEVAPLA
  4. AbdullahAbdullah

    Ülkemizin bu tür çalışmalara ihtiyacı var bence. Hazırlayan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekükür ediyoruz, devamını bekliyoruz inşallah

    CEVAPLA
  5. m.kilickapm.kilickap

    Gevv arkadaşım sayenizde zoraki elekrtonik öğrendim
    Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekürler
    Gerçekten güzel çalışmalar çok teşekürler

    CEVAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir