ATTINY24 mikrodenetleyici üzerine kurulu otomatik akü şarj devresi ile farklı güçlerde 12v aküleri şarj edebilirsiniz (1A…10A aralığında şarj akım ayarı) akım sınırlaması ile 10Ah, 20Ah, 30Ah, 40Ah, 50Ah, 60Ah, 70Ah, 80Ah, 90Ah ve max. 100Ah kapasiteli 12V kurşun-asit aküler kullanılabilir. Akım kontrolü 2x 0.1-Ohm 5w taş dirençler üzerinden LM358 opamp ile yapılmış güç transistörü olarak mosfet (IRF5305 ) kullanıldığı için ısı daha düşük Basit led gösterge bölümünden akü sağlığı şarj durumu bitik akü şarj vb. bilgileri gösteriliyor
Akü şarj devresinde Kullanılan transformatör toroidal tip normal sac trafoda kullanılabilir çıkış 17V güç 200W Atmel ATtiny24 mikrodenetleyici ile gerçekleştirilen şarj devresinin kaynak ATTINY24 C kodları verilmiş projeyi uygulamasanız da farklı projeler için feyz verebilir ek olarak eagle cad pcb çizimleride bulunuyor
100ah Akü şarj devresinin kutusunda kullanılan bilgi panelinde çizimleri bulunuyor çizim eagle cad ile hazırlanmış eagle cad ile pcb, şema çizimlerinin yanı sıra güzel panel tasarımları yapıldığınıda gördük…
Akü Şarj Devre Şeması
100AH Şarj Devresi Kutulu Hali
Cihaz, şarj sürecini denetler ve optimum parametrelerini ayarlar. Tüm döngü, pil şarj seviyesine bağlı olarak değiştirilen 4 aşamaya ayrılmıştır. Pil doğru voltaja ulaştığında şarj işlemi otomatik olarak sonlandırılır. 3 LED, pilin durumunu ve şarj aşamasını gösterir. Şarj cihazı size şarj akımını ayarlama imkanı verir, böylece pilin hasar görmesini engeller (çok fazla akım) ve zamandan tasarruf sağlar (çok az akım).
Seçilen parametreler:
10…100Ah kapasiteli 12V kurşun akülerin şarj edilmesi
şarj akımının yaklaşık 1…10A aralığında düzenlenmesi
pil aşırı şarj koruması
çok aşamalı şarj işlemi
güç kaynağı: 17V trafo veya dc adaptör
boyutları: 103x54mm
Kaynak: sklep.avt.pl/avt3120.html
Şifre-Pass: 320volt.com
Yayım tarihi: 2016/10/06 Etiketler: atmel avr projeleri, attiny24, mikrodenetleyici şarj, şarj devreleri akü pil
atmel için .hex yazılımını bulamadım!
debug klasörü içinde
tşk,ladownik.hex yazan hex ise release klasöründe de aynı isimli .hex mevcut farklı boyutta bu nedir peki?
Yine bir minik dev ;).
Bu devre yapısı, o anki akü şarj durumunu 3 ledle gösteren bu dizayn şekliyle oldukça da güzeldir.Yalnız 35 amperlik köprü diyodun ilk resimdeki gibi değil sonrakiler gibi köprü diyottan bağımsız olarak soğutulması bence daha sağlıklı olur. Montajı yapıp bitirenlerin 1-10 amper ayarının kalibrasyonu için 10 amper dc’yi ölçen seri bir ampermetre ile 1’den 10’a kadar olan amper karşılıklarını ön panele kırmızı,sarı bir boya ile noktalar (Skalalar) şeklinde bu amper değerlerinin karşılığını işaretleyip de belirtirlerse, seri ampermetre her zaman olmasa bile kaba amper ayarını pot.’yle elle ayarlarken görmeleri sağlanabilir. Kolay gelsin.
selamün aleyküm abilerim bişey sormak istiyorum benim 12-24v otomatik solar şarj regülatörüm var işin garip yanı panelimin çıkış gücü 18v 1.17 amp bağlandıkları zaman regülatör sorunsuz bir şekilde şarj ediyor voltajdan şikayet etmiyor ama acden dc’ye çevirilmi temiz filtrelenmiş 17.5 voltluk voltajda kafayı yiğiyor ve şarjı başlatmıyor sizce bu neyden kayneklarıyor bilen biri bana lütfen bilgi verebilir mi.
Hangisi dogru .hex dosyadir? Debug klasorundekimi yoksa realese klasorundeki .hex mi?
Burada bir ürün yazılımı dosyası var, ancak Sigorta bitleri hakkında bilgi yok – Mikrodenetleyiciyi programlamak için Sigorta bitleri nasıl doğru ayarlanır?
bu devreyi yapabilen biri varmı