Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 15 Temmuz 2016, 19:26:40İşin zor.
İşi bilenler için zor değildir.
Tek 500GB HDD i güzelce 4 e bölüp cilaladım.
Her bir bölüme ilgili adları yazdım. İlgili programlar sırasıyla atılacak. (Bu iş ecik uzun sürecek)
Bu HDD düzenlendikten sonra aynı HDD nin bir de MIRROR'un yaptımmıydı hiç sorun kalmaz.
Zaten benim çalışma şeklim genellikle TEMP DEPO şeklindedir.

seron

Mesele o değil; çok uzun sürecek ve biraz da kafa patlatman gerekecek.
Ben 1TB deki verilerimi bile kopyalarken çatlamaya gelmiştim.
Allahtan şu anda senkronize ettim de kurtuldum :)

Mr_YAMYAM

Benim verilerimin ayıklanması lazım sadece.
Fotoğraflar farklı bir diske atıldı ve ayrıldı.
PDF dosyaları beenim için en önemli dosyalardır. Bunları bölümlere ayırıp tek tek kopyalayacağım.
Tek uzun süren işlem bu olacak.
Bunun dışında programlar ve oyunlar var. Bunları da direk bölümlere sallarım biter.
Sonra 1TB lık diğer diski bu diskin aynası olarak yaparım ve her ay bu diski 1TB a mirrorlarım.
Böylece 3 lü yedekli gibi olur.
1TB HDD Videolar AVI MPG
1TB HDD Videolar DVD
Bana bir tane de 1TB boş kalacak. Bu da videoların devamı olur veya ses dosyalarımı buraya atarım.
Ayrıca bir adet 400GB ide 1 adet 200GB ide ve 500GB sata kutulu olmak üzere 3 diskim daha var.

okinkurt

Onur emmi sizin şehir fena karıştı dün senin mahallede olay felan olmadı dimi.

Mr_YAMYAM

Yoh burdakiler maça gidiyor gibiydiler :D
Ya da maç kazanmış taraftar gibiydiler  ;D

seron

Keşke böyle şeyler hiç olmasa...
Neyse.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Temmuz 2016, 19:27:02Keşke böyle şeyler hiç olmasa...
Neyse.
Böyle şeylerin olmaması politikaçılara bağlıdır.
Bizler burada bilimsel sohbetler ettiğimiz için böyle şeylerle ilgilenmeyiz.

seron

Üstünlük tasladığımdan değil ama, ben bu işin bir nevi okulunu bitirdim:
Böyle şeylerin olmaması politikacılara bağlı değildir. (Konu çok çok karışık, kapatıyorum)
-----------------
Şayet "uzaylılar" diye bir şey olsaydı...
Onlarla nasıl iletişim kurardın?
Ya da uzaylılar bizimle iletişim kurmak için hangi yolu kullanırdı?
(nerede olduklarını bilmiyorsun)
-------------------
Bilgisayardan ses kaydı yapmak için 10TL lik masaüstü kapasitif mikrofon kullanıyorum.
SORUN: Oturduğum yerden sesi çok kısık alıyor. fazla yaklaşınca da mikrofon ağzıma girmiş gibi ses patlıyor(distörşın). Uygun pozisyonda konuşmak için kambur oturuyorum ve çok yorucu oluyor.
Acaba uygun fiyata uygun bir mikrofon bu sorunu çözer mi?
bilgisayarın MIC girişine standart satılan Dinamic mikrofonlar uyar mı?
Kısacası ne yapmalıyım?
Fiyatı çok fırlak olmamak kaydıyla bana mikrofon önerebilir misin?
kabmur oturmak zorunda kalmıyayım.
ses hassasiyeti iyi olsun.
bedava olsun, en iyisi olsun ;D
başlık açmama gerek var mı?
-----------------
bir de son zamanlarda laptopta ekran yırtılmaları olmaya başladı. internette gezinirken çok oluyor. sayfayı aşağı indirirken, videolar akarken çaprazlama yırtılmalar oluşmaya başladı ve önceleri bu hiç yoktu.
nedendir acep recep?

Mr_YAMYAM

Çok bilen çok yanılır derler :D
O kadar çok şey anlatmışsın hiçbirisi bilimsel değil.
Bilimsel olan tek olgu LEVEL CONTROL dur ve hemen hemen her uygulamada vardır.

seron

Hayır, level control olayı ile çözemiyorum. Mic boost ayarı maxda iken bile mikrofondan 30cm den fazla uzaklaşamıyorum. zaten bahsettiğin level control olayı "hışşşşşşşş" sesini arttırıyor, ne anladım?

Tabi diğer anlattıklarım biraz gırgır :D

Sen bağa iyi bir mikrofon gösteremen mi? ya da bu işin mikrofonla alakası yok mu?

Şuradakinin görüntüsünü beğendim ama sadece görüntüden mi ibaret acaba...
http://urun.n11.com/mikrofon/bilgisayar-mikrofonu-nostajik-gorunumlu-P119437674

Mr_YAMYAM

BİLİMSEL ANLATIMLAR.
Her mikrofonun bir duyarlılığı bulunmaktadır. Basit amaçlı üretilmiş çoğu mikrofonlarda duyarlılık genellikle aynı seviyededir. Buna karşılık giriş jakında 3 bağlantı olan mikrofonların kazancı nispeten yüksektir.
Her PC nin mikrofon giriş hassasiyeti yaklaşık aynıdır. Bazı PC lerde +20db kazanç yükseltme özelliği de bulunmaktadır. Bu tamamen donanımsal özelliktir. Temel olarak 40db kazancı olan bir mikrofon devresi basit bir masaüstü mikrofonunun seviyesini 0db seviyesine yükseltebilmektedir. Bu da yaklaşık 50cm den yeterli ses seviyesine ulaşılabileceğini gösterir.
Seviye artırıldığında hıss sesi yükseliyorsa bunun başka sebepleri vardır. En basit PC lerde bile bu hıss sesi amatör cihazlarla duyulmaz. Bu hısss sesini önce göstergelerde okuyabilmeliyiz. Eğer sessiz bir ortamda peak metre -40 seviyesinden fazla değer gösteriyorsa bu gürültü duyulabilir. Ama peakmetre ölçümlerinde bu boştaki seviye daha altlarda ise o sesin duyulmaması gereklidir.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ.
Eldeki mikrofon bozuk ise test edilmelidir. Gerekirse yenisi alınabilir.
Dinamik mikrofonlar PC lerde pek kullanılamazlar.
Linkte görülen mikrofon 3 uçlu jaklıdır ve nispeten kazancı yüksek denilebilir. (O ücret verilebilir)
Alttaki resim incelenerek ölçüm tekniği hakkında bilgi edinilmelidir.

seron

okinkurt

Abiler birşey danışıyım sizlere bu realtek sürücüsü kurulu bende arkadaş var aynı kulaklık var ben adamın duğduklarını duyamıyorum onda sürücü yok geçenlerde sürücü kurdu ses baya bozuldu dedi kafama takılan şu sizce realtek kurulmalımı ? kursak sanırım buna bir ince ayar lazım yamyam abinin anlatımlarını hatırlıyorum bu konuda ama fikir belirtirseniz sevinirim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 18 Temmuz 2016, 14:15:17Abiler birşey danışıyım sizlere bu realtek sürücüsü kurulu bende arkadaş var aynı kulaklık var ben adamın duğduklarını duyamıyorum onda sürücü yok geçenlerde sürücü kurdu ses baya bozuldu dedi kafama takılan şu sizce realtek kurulmalımı ? kursak sanırım buna bir ince ayar lazım yamyam abinin anlatımlarını hatırlıyorum bu konuda ama fikir belirtirseniz sevinirim.
Hiçbirşey anlayamadım.

okinkurt

Abi realtek sürücüsü yararlımıdır yoksa zararlımı arkadaşım ve bende bu sürücüyü kurunca ses çok iyi seyir etmiyor.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 18 Temmuz 2016, 14:34:47Abi realtek sürücüsü yararlımıdır yoksa zararlımı arkadaşım ve bende bu sürücüyü kurunca ses çok iyi seyir etmiyor.
Bir sürücü yararlı ya da zararlı olmaz. İlaç ya da yiyecek değildir ki faydası ya da zararı olsun  ;D
Bir donanım sürücüsüz zaten çalışmaz.
Önemli olan o donanıma uygun doğru sürücülerin kurlumu ve doğru yapılandırılmasıdır.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 18 Temmuz 2016, 14:40:24Bir sürücü yararlı ya da zararlı olmaz. İlaç ya da yiyecek değildir ki faydası ya da zararı olsun  ;D
Bir donanım sürücüsüz zaten çalışmaz.
Önemli olan o donanıma uygun doğru sürücülerin kurlumu ve doğru yapılandırılmasıdır.

Abi uygun sürücü hangisidir onu soruyorum bende.

YunusGür

Arkadaşlar bende şöyle bir pc var şuan. Bana geldiğinde açılmıyordu, buna format falan attım kendine getirdim ama öyle boşta yatıyor. Sizce bu bilgisayar bir iş görür mü? Download bilgisayarı olur mu mesela ? PC özelliklerini aşağıya koyucam.
Bir de bunun cd okuyucusu da vardı ama ilk elime aldığımda çalıştırmıştım. Daha sonra çalışmaz oldu. İçine güç gitmiyor sanırım belki buna da çözüm bulabiliriz diye ekledim :D

Dipnot: CD Okuyucu çalışmadığı için ve pc flası da görmediği için diğer masaüstünün dvd okuyucusunu  SATA üzerinden bağladım zor bela tanıttım ve format attım. Nasıl yaptın diye sorarsanız da bayağı uzun bir yazı yazmam gerekecek :D

En dip not: Bu cd okuyucu anakartın ide birimine bağlıyken pc boot etmiyor. Yani garip bir sorun var bazen biosta kalıyor. Donuyor yeniden başlatmak zorunda kalıyorum sürekli.

En en dip not: Güç kaynağı da +12V kanalından 15A verebiliyor. Bu da bayağı eskimiş durumda.

toyer

2 tb hardisk var elimde bir adet
seagate barracuda. tam model vesairede verebilirim.      7200 rpm 6Gb/s
bunu intel d945 gtp anakartta takıyorum ancak bioastA 4 GB gibi bir kapasite görüyorum.
Low level format atan bir programda da 176 gb gibi bir değer görüyorum.

Anakart mı desteklemiyor hardiski yoksa hardisk mi sorunlu?
hardisk bioasta adıyla falan doğru görülüyor.

xp 32 bit işletim sistemi yüklü pcmde.

seron

İşler iyice karışmış. :D
Okinkurt,
O arkadaşın Windows10 Kullanıryorsa, windows 10 içinde bazı sürücüler gömülü geliyor ve realtek olmadan da ses verebiiyor, ben bizzat win10u test ederken bunu gördüm; durum ekran kartında da benzer. yani tam performans çalışmıyor ama iyi kötü idare ediyor.
Arkadaşının bilgisayarına kurulan ses sürücüsü biraz sıkıntılı olabilir. Win10 ile tam uyumlu olmayabilir. ya da ne deniyorsa. Realtekin kendi sayfasına gidip bir kaç sürücü indirsin bunları test etsin. şayet hepsinden de aynı sonucu elde ederse, realtek kullanmasın. windowsun kendi üzerinde gelen ses sürücüsünü kullansın. ha ne olur, realtekin özelliklerinden faydalanamaz.

YunusGür,
O bilgisayar download bilgisayarı olur. hem de gayet de olur. Benim bir arkadaşımda o bilgisayarın HP marka olanından var, şu an hala kullanıyor XP ile. CD Romun çalışmama nedeni:
bu sorunla ben de karşılaşmıştım ve sorun BIOStan değildi. Sanırım anakart arızası idi ve çözemeyince anakartı 10TL den sattım.
İhtimaller,
Biostan bazı ayarları ENHANCED diye ayarlamanla çözülebilir. Onur ağabeyin tavsiyesiyle ben benzer bir sorunu böyle çözdüm.
Anakartın arızalı olabilir. Çipset, Kuzey köprüsü veya aygıtların beslemesinden sorumlu mosfetlerde arıza olabilir. Şayet durum bu ise USBden de kabul etmiyor. Sen nasıl kabul ettrip format attın, hayret...
Güç kaynağın arızalı olabilir. 15A değildir o 15Volttur. şayet öyleyse biraz fazla. Ama neyle ölçtün? O Ölçtüğün şey doğru ölçüyor mu? o da var... Ben bir harddisk adaptöründe çıkıştaki voltaj değerlerinin normal olduğunu, ama akım değerinin çok çok düşük olduğunu farkederek güç kaynağının bozulduğuna kanaat etmiştim.
CDrom bozuktur. tesadüfen çalıştırmışsındır, ikinci denemede iyice elden çıkmıştır. yani bir çalışıyor bir çalışmıyor olayı.
CDromu besleyen fişler gevşek olabilir. Bir iğneye benzer bir şeyle o yuvarlak madeni uçları eğerek daralt bakalım.

@toyer ,
Minitool partition wizard home edition indirip bir bilgisayara kur. Bu harddisk takılı iken programı çalıştır bir bak. kaç tane partisyon gözüküyor? partisyonlar kaç GB?
Jumperlarla hiç oynadın mı? Yerlerini deiştirdin mi?
Son zamanlarda diskin çalışmasında bir anor-MAL'lık varmıydı? "dosyaya ulaşılamıyor kaynaktan silinmiş olabilir" hataları falan sık veriyor muydu? windows her açılışta/sık sık scandisc yapmayı teklif ediyor muydu?
HD Tune ücretsiz versiyon kurup, Benchmark ve Error Scan sonuçlarını buraya resim olarak yükleyebilir misin?

Arkadaşlar aslında bunlar için hep başlık açmanız gerekiyordu. şayet sonuca ulaşabilirsek ben sizin için başlık açayım buranın linkini vereyim. Benden önce görürse gevv de aktarabilir.