Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

BU ALANDA:
BİLİMSEL
TEKNOLOJİK
TEKNİK
SOSYAL
MİZAH
Konulu sohbetler yapılır.

TÜZÜĞÜMÜZ:
Her türlü bilgi paylaşımı başta olmak üzere, bilimsel ve teknoloji konularında, yardım talep eden arkadaşlarımıza yardımcı olabilmektir.

Hergün bilgili bir arkadaşımızı bilgilerinden faydalanmak amacıyla pişirip yemek geleneğimiz olmuştur.

NOT: Siyasi sohbetler yapılamaz.

seron

İlk mesajımızı düşelim o halde.
Önceki konumuzda Settlers oyunu hakkında konuşuyorduk.
Elbette, onur abi bize oyunu öğretirse, centilmenlik çerçevesinde güzel güzel oynarız, onur duyarız.
Ben bu tür onlayn oyunları severim. Lakin bugüne kadar internet sorunu yaşadığım iin oynayamamıştım.
Bu günlerden itibaren rahat rahat oynarız diye tahmin ediyorum.
Şimdi çıkmak zorundayım. Bir-iki saate kadar tekrar giriş yapmayı planlıyorum. Bu arada oyunu da kurarım.
Görüşmek üzere...

Mr_YAMYAM

Konumuza BİLGİLİ, CESUR, KATILIMCI ve lezzETli üyeler aranmaktadır.
Bilgilerine güvenen ve yardımcı olmayı seven her üyemiz katılmakta özgürdür.

okinkurt

Selamun aleykum ahali ben ben geldim :D vay bee açılan kaçıncı konu oldu bu acaba duygulandım .

seron

Bu arada çıkmadan evvel, madem burada mizah da konuşulabiliyor, ara sıra karikatür de paylaşalım:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=Z0VG[/img]

okinkurt

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 15 Nisan 2016, 21:08:20Selamun aleykum ahali ben ben geldim :D vay bee açılan kaçıncı konu oldu bu acaba duygulandım .
Çipirdek'ten beri 10 kez olmuştur sanırım.
Ama her açıldığında da rekor kırıp öyle kapanıyordu :D

Mr_YAMYAM

Arkadaşlar.
@ozgurece  nerelerde acaba. Pek sesi soluğu çıkmıyor.
Yamyamlara yemek lazım. Biriniz şunu kapıp getirin de pişirip yiyek.

okinkurt

Yamyam abiiiiiiiiiiiii yamyam abiii turkcell 3g cekti hemde full telefon full alıyor 29 ms ping / 4 mb download / 4 upload yaşadım ben hiç çekmiyordu evin içine bile geliyor yalnız çatıdan 300 ms cıktı .

ozgurece

Onursal Hocam Buradayım Soru ve cevapları Takip ediyorum ki birşeyler daha öğrenebileyim.
Hocam Bu pil coştu bitmek bilmiyor daha önce 5 saatte biten pil delirdi , o kadar uygulama açık, konuşma, internet banamısın demiyor Hey Maşallah.Bu durumda Tam şarjda demekki 4-5 gün gidecek, çoğu kullanıcı nasıl olduğunu birgün keşfedecek.

seron

Siz yine devam ededurun, ben hafiften muhabbetiniz turp sıkar gibi yapııııp,...

Elimde Onur abinin gönderdiği bir işlemci var:
İntel
Pentium D
3Ghz/4M/800/05A

Yine hurdaların arasından çıktı:
İntel
Pentium D
3,4Ghz/4M/800/05A

Bir tane daha var, hurdacıdan aldım:
İntel
Pentium DUAL CORE
2,50Ghz/2M/800/06

Elbette onur abinin işlemciyi bu gece test edeceğim. ancak, sizler hangisini kullanmamı önerirsiniz?
onur abinin işlemci: 3,0Ghz-4MB keş belleği var. tek çekirdek.
diğeri 3,4Ghz- aynı. tek çekirdek.
hurdacıdan alınan, 2,5Ghz-Çift çekirdek-2MB keş bulunmakta.
---------------
Özgürece
1- o nasıl oluyor?
2- senin ayfon olayıyla ilgilenemedim. ne yaptın?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 15 Nisan 2016, 21:29:18Yamyam abiiiiiiiiiiiii yamyam abiii turkcell 3g cekti hemde full telefon full alıyor 29 ms ping / 4 mb download / 4 upload yaşadım ben hiç çekmiyordu evin içine bile geliyor yalnız çatıdan 300 ms cıktı .
Telefonlar ile modemlerin verici güçleri eşdeğer değildir.
Telefonların gücü 31 dbm (Takribi 1W) gücünde olup göndermiş olduğu sinyaller BAZ istasyonuna daha iyi ulaşabilir.
Modemlerde ise çıkış gücü takribi 100mW civarı olduğu için upload'ta sıkıntılı olmaktadır.

Alıntı yapılan: ozgurece - 15 Nisan 2016, 21:29:27Onursal Hocam Buradayım Soru ve cevapları Takip ediyorum ki birşeyler daha öğrenebileyim.
Hocam Bu pil coştu bitmek bilmiyor daha önce 5 saatte biten pil delirdi , o kadar uygulama açık, konuşma, internet banamısın demiyor Hey Maşallah.Bu durumda Tam şarjda demekki 4-5 gün gidecek, çoğu kullanıcı nasıl olduğunu birgün keşfedecek.

Li-İon da olsa pillerin belli kurallar çerçevesinde kullanılması gereklidir.
Li-İon diye pillerin bitmeden şarj edilmesi hem pillerin cycle ömründen yemektedir hem de az da olsa ölü bölge oluşturabilmektedir.
Bilinçli kullanılan bir Li-İon pilin takribi 3-5 sene ömrü bulunmaktadır.

gevv

@Mr_YAMYAM  hocam  konunun  başlığı  "YAMYAM'ların SOHBET bölgesi"  olduğu için  ve "SOSYAL MİZAH"  konularının da  olması sebebiyle  BİLİMSEL, TEKNOLOJİK, TEKNİK  konuları  pasif kalıyor diğerleri öne çıkıyor eski konuda  faydalı bilgiler vardı ama sosya, mizzah  daha ağır bastı arada kayboldular

halbu ki  BİLİMSEL, TEKNOLOJİK, TEKNİK  konularında  paylaşım veya sorun konuları ilgili kategorlerde yeni konu olarak gönderilse daha faydalı olurdu  yine de grubun forumda  kaynaşması güzel :)

yeni ve eski konuyu  "Geyik Mizzah" bölümüne taşıdım taşıdım 

okinkurt

Abi modeme taktım full turkcell cekmekte ancak cihaz vodafone a ait ama kilitsiz bununla bağlamaya calısıyorum.

seron

Alıntı yapılan: gevv - 15 Nisan 2016, 21:49:47@Mr_YAMYAM  hocam  konunun  başlığı  "YAMYAM'ların SOHBET bölgesi"  olduğu için  ve "SOSYAL MİZAH"  konularının da  olması sebebiyle  BİLİMSEL, TEKNOLOJİK, TEKNİK  konuları  pasif kalıyor diğerleri öne çıkıyor eski konuda  faydalı bilgiler vardı ama sosya, mizzah  daha ağır bastı arada kayboldular

halbu ki  BİLİMSEL, TEKNOLOJİK, TEKNİK  konularında  paylaşım veya sorun konuları ilgili kategorlerde yeni konu olarak gönderilse daha faydalı olurdu  yine de grubun forumda  kaynaşması güzel :)

Ben tam anlamadım.
Mizah yapılmasın mı?
 Ya da tam olarak istenen nedir? Ona göre bir ayar verebiliriz içeriğe.

gevv

@seron   sadece konu taşınması hakkında bilgilendirme yaptım her hangi bir sorun yok    sohbete devam  yani :)

seron

Yok ben de sorun var demedim hocam ;D
Öneriniz varsa mesela ona göre farklı konular da işlenir.
Mizah konusunu anlamadım ondan sordum.
Bildiğin gibi bu başlık karmakarışık bir yer. Mizah da var, gırgır da var, birazcık bilgi, ucundan azıcık elektronik, yoğun şekilde bilgisayar ve internet, azıcık oyun... ne ararsan. Başlığın yerinin değişmesi vb farketmez. ama şöyle anladım "daha evvel daha bilimsel tartışıyordunuz yine öyle olsun" eğer durum buysa daha konuşacağımız çok şey var sırada :D

okinkurt

En çok mizah yapan benim eğer rahatsızlık oluyorsa yapmayız sorun değil sayın yönetici :)

Bu arada Vodafone cihazda turkcell calıstırmayı başardım sonuç türkiye 30 ms avrupa 90 ms net 7 mb dir özellikle yamyam abiye duyurulur.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 15 Nisan 2016, 21:46:10Siz yine devam ededurun, ben hafiften muhabbetiniz turp sıkar gibi yapııııp,...

Elimde Onur abinin gönderdiği bir işlemci var:
İntel
Pentium D
3Ghz/4M/800/05A

Yine hurdaların arasından çıktı:
İntel
Pentium D
3,4Ghz/4M/800/05A

Bir tane daha var, hurdacıdan aldım:
İntel
Pentium DUAL CORE
2,50Ghz/2M/800/06

Elbette onur abinin işlemciyi bu gece test edeceğim. ancak, sizler hangisini kullanmamı önerirsiniz?
onur abinin işlemci: 3,0Ghz-4MB keş belleği var. tek çekirdek.
diğeri 3,4Ghz- aynı. tek çekirdek.
hurdacıdan alınan, 2,5Ghz-Çift çekirdek-2MB keş bulunmakta.
Pentium D leri çift çekirdek diye biliyordum. Bunu öğrenmenin tek yolu BIOS içerisinden HT (Hyper Threading) özelliğini kapatıp görev yöneticisinden çekirdek adetine bakılmalıdır.
Ancak DUAL CORE işlemcilerin komut kümeleri daha fazla idi sanırım. (Yanlış olmasın araştıralım)
İlk etapta CACHE miktarı önemli gibi görünüyor. Sonra çekirdek hızı (GHz cinsinden) tercih sebebidir. Elbette ki anakartın desteklediği ölçüde FSB hızı da oldukça etkendir.
GENEL KRİTERLER.
1 Anakart ve işlemci destekliyorsa FSB hızı.
2 CACHE
3 İşlemci hızı.
Bu sıralamalar doğrultusunda eldeki şmkanlar değerlendirilebilir.
Özgürece'ye temin etmiş olduğum işlemcinin FSB 'si 1333MHz olduğu ve anakart ve RAM'ler desteklediği için sistem UÇUYO :D

Alıntı yapılan: okinkurt - 15 Nisan 2016, 21:51:14Abi modeme taktım full turkcell cekmekte ancak cihaz vodafone a ait ama kilitsiz bununla bağlamaya calısıyorum.
Test edebilirsen tercihlerin de artacaktır.
Bakarsın Türkcell sorunsuz çekiyordur o zaman ÇANAK ÇÖMLEK ile uğraşmana gerek kalmayabilir.

Alıntı yapılan: gevv - 15 Nisan 2016, 21:49:47@Mr_YAMYAM  hocam  konunun  başlığı  "YAMYAM'ların SOHBET bölgesi"  olduğu için  ve "SOSYAL MİZAH"  konularının da  olması sebebiyle  BİLİMSEL, TEKNOLOJİK, TEKNİK  konuları  pasif kalıyor diğerleri öne çıkıyor eski konuda  faydalı bilgiler vardı ama sosya, mizzah  daha ağır bastı arada kayboldular

@gevv  Gayet doğru diyorsunuz.
Forumun akışı içerisinde zaman zaman belirtmekteyim. Teknik veya özel bilgi gerektiren bir konuda bilgi talep edilirse tüm verilerle bir konu başlığı açılmalı ve ilgilenen arkadaşlar için konu başlığının linki sohbet bölgesinde verilirse hem konumuz amacından uzaklaşmayacaktır, hem de açılan konu içerisindeki teknik detaylar istenildiğinde rahatlıkla bulunabilecektir.
Ancak yamyam arkadaşlarımız dahil bu kurala rağbet etmezlerse pek yapabilecek şey kalmıyor.
@okinkurt  bilir.
Eskiden bu mantık ile hareket ederdik. Bir teknik sorun hakkında bilgi veya öneri talep eden arkadaşlar sohbet bölgesinde yazarlardı ve bilgili yamyamlar hurra o başlığıa doluşurlardı.
Şimdilerde bu uygulamayı yaptırabilmek için kişileri İP'le çekmem gerekiyor ne yazık ki :D

seron

Arkadaşlar antivirüsüm sistemi yeniden başlat diye gıcıklık yapıyor. Birazdan dönerim...