Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 10 Temmuz 2016, 23:18:02Oynamadımki onu abi :D 1-2 foto atmıstın kırık doluydu onları sölediydim ben.
Ne fotosu. Yu TUB ta video bile yayınlamıştım sana gıcıklık olsun diye.
Üstelik ekran kartımı da söylemiştim. Kıytırıktan bir 6570 idi :D
Burada biz kırık çıkık aramıyoruz. Arabanın kalitesi ve sürüş kabiliyetini benimsiyoruz.
Bu arabayı bir direksiyonla kullandığında gerçek arabaya ihtiyacın olmuyor. İstediğin yere götürüyor seni  ;D  ;D  ;D
https://youtu.be/QQUEbAAxFwU

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 11 Temmuz 2016, 00:13:36Ne fotosu. Yu TUB ta video bile yayınlamıştım sana gıcıklık olsun diye.
Üstelik ekran kartımı da söylemiştim. Kıytırıktan bir 6570 idi :D
Burada biz kırık çıkık aramıyoruz. Arabanın kalitesi ve sürüş kabiliyetini benimsiyoruz.
Bu arabayı bir direksiyonla kullandığında gerçek arabaya ihtiyacın olmuyor. İstediğin yere götürüyor seni  ;D  ;D  ;D
https://youtu.be/QQUEbAAxFwU

Kaç gb abi bu oyun ?

seron

Ne GBsi oğlum :D
300kusur MB. ;D
Eğer Kırık Çıkık Don gömlek arayacaksan hiç indime.
Ben bunlara dikkat etmedim. ama şöyle söyliyeyim ücretsiz ve mnik boyutlu bir oyun açısından çok iyi.
Yukarıda dediklerimi tekrar oku.
Ben direksiyon seti kullanmıyorum. Kulaklığım da 25TLlik ucuz kulaklık. düşün gayrı.
Ama araba müthiş :D
Motor ve trasmisyon sesine hayran kalırsın.

okinkurt

Boyut iyyimiş valla sağlam link varsa biri atsın bende indireyim :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 12 Temmuz 2016, 01:52:01Boyut iyyimiş valla sağlam link varsa biri atsın bende indireyim :D
Linuxlarda sağlam link diye bişii olmaz.
Önce WINE (ŞARAP) indireceksin.
Beraberinde PLAY on LINUX adlı uygulamayı yükleyip kuracaksın.
Bu uygulama içerisindeki oyunlardan seçeceksin.
BMW bu uygulama içerisindedir ve yükleme için veritabanını kullanır. Ama bazı oyunlar için CD/DVD de isteyebiliyor. Bu demektir ki elndeki windowsta çalışan bir oyunu bu uygulama altında çalıştırıp oynayabiliyorsun.

seron

Okinkurt,
Malumun Mr_YAMYAM yine yanlış anladı. Ya da yanlış tarif etti.
Bilmiyorum, belki de bu oyunu sadece Linuxda oynanıyor sanıyordur. ::)
Şu linkten oyunu indir:
http://www.gezginler.net/indir/bmw-m3-challenge.html
Ücretsiz ve yasaldır.
Windowsa kurulur, cillop kimin oynanır. Ben Windows 8.1de oynadım bunu, Win10 uyumluluğu var mıdır, bilmiyorum.
Windows oyunudur bu; Linux değil. Haliyle Linux'da oynayabilmen için windows emülatörü (Wine) ve yardımcısı Play on Linux yüklemelisin.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 12 Temmuz 2016, 18:19:21Okinkurt,
Malumun Mr_YAMYAM yine yanlış anladı. Ya da yanlış tarif etti.
Bilmiyorum, belki de bu oyunu sadece Linuxda oynanıyor sanıyordur. ::)
Şu linkten oyunu indir:
http://www.gezginler.net/indir/bmw-m3-challenge.html
Ücretsiz ve yasaldır.
Windowsa kurulur, cillop kimin oynanır. Ben Windows 8.1de oynadım bunu, Win10 uyumluluğu var mıdır, bilmiyorum.
Windows oyunudur bu; Linux değil. Haliyle Linux'da oynayabilmen için windows emülatörü (Wine) ve yardımcısı Play on Linux yüklemelisin.
He sadece linuxta oynanıyor sanıyorum :D
Neyse ecik daha windowsla becelleşin de sonra gelin sizi ecik dövüyüm 8)
DUR ŞURAYA BİR GÖRÜNTÜ KOYAM DA ET @seron  GUDURSUN.

seron

Gudurmadım değil.
Anladığım kadarıyla Linuxa AOE-II kurmuşsun.
şayet ekranın solundaki learning scenery kısmını baştan sonra bitirmezsen oyunun tüm özellikleri açılmaz.
Bu özellikler nelerdir.
Bir oyun açtığında askerlerine tıklattığında
ekranın sol alt bölmesine o askerin durumu ile ilgili seçenekler çıkmaktadır.
Bu seçenekler
askerin agresif(her gördüğüne saldıracak psikolojide
olduğu yerde bekle (görürsen saldır, ama adam kaçarsa yerine dön)
Burada nöbet tut(işaretlediğim yerde bir otarafa bir bu tarafa git gel, birini görürsen ağzını burnunu gır)
Şu adamı takip et(düşman askeri olsun kendi adamın olsun bunun peşinden git)
bu adamı/binayı koru (işaretlenen binanın etrafa gider orada bekler yaklaşan olursa döver)
....gibi
Eğer bu özellikleri açmazsan, keşif için köyünden geçen düşman askerlerinin peşine düşen askererini geri toplayacağım diye oyunu oynayamaz, köyünle ilgilenemezsin. BU ÖZELLİKLERİ AÇMAN ŞART.

seron

Bu oyun, en meşhur ve kalie oyunlardandır. Microsoftun ensemble studios'a yaptırdığı bu oyun, zamanında YILIN OYUNU diye ödül almış, nam salmıştı.
Konusu Haçlı seferleri (Yüzyıl savaşları)dır.
Oyundaki kahramanlar (senaryolar)
learn to play (william wallace'ın ingilizlere karşı olan mücadelesi)
john of dark (namı diğer jandark bir fransız azizesi olduğuna inanılan büyük fransız kahraman kadını)
adını hatırlayamadığım bir ALAMAN kahramanı (haçlı seferleri esnasında zırhıyla dereye girerek boğuluyor)
saladin (selahaddin eyyubi ve haçlılara karşı mücadelesi)
genkhis khan (cengiz han ve büyük avrupa saldırısı, harezmşahlara karşı mücadelesi)
Bu oyunu oynaman demek, ciddi bir ruhsal coşkuya kapılman, tarihi ve yabancı dil(ler)i eğlenceli şekilde öğrenmen demektir.

Mr_YAMYAM

Şu aralar öyle yoğunum ki oyun için hiç vakit ayıramıyorum.
Arada bir cigara molası için balkona gelip mesajlara şeyettikten sonra geri odaya gidiyorum.
Odanın hali tam çöplük oldu. Alet edavatları koyabilecek yer kalmadı.
Özel dolap yaptırmam lazım gibi görünüyor. Bir dünya para.

seron

Sorun değil. Ama oynayacaksan aklında bulunsun.
Odaya gelince alet edevatlarını birkaç koli içine koyabilirsin. En azından geçici olarak.
Elin bollaşınca dolap yaptırır veya evkurculardan ikinci el dolap bulursun.

Mr_YAMYAM

Zaten oda koliler ve leğenlerle dolu :D
Malzemelerin yerleştirilmesi lazım ama koyabilecek yer yok. Raf yapmıştım ama yeterli olmadı.
5 çekmeceli şifonyer olsa herşeyi yer.

seron

O dediğin sistemden bana da lazım ama, elektronik benim asıl mesleğim değil. o nedenle masraf yapasım yok.
değilse eskiden devlet dairelerinde kullanılan çelik dolaplardan olsa çok iyi olurdu bana. bir de çelik rafım olsa offf süper. herşeyi dizerdim üstüne.

Mr_YAMYAM

STORAGE çalışmalarım başladı @seron
Gel beraber yapak.

seron

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 14 Temmuz 2016, 18:12:11Ne storıcıymış o? ???
Geçenlerde yanlışlıkla benim dosyalarımı silince eski yedeklerden toparlama yapıyorum.
Elde 4 adet 1TB birkaç adet te 250-500GB arasında HDD bulunmasına rağmen dosyalarımı toparlayamadım.
Çünkü herbir dosya biryerlerde ve her birileri için ayrı ayrı HDD kullanmak zorundayım.
Mecburen bir HDD yi boşaltıp buradan gideceğim.
1 Resimler 100GB
2 Programlar 200GB
3 ISO dosyaları 200GB
4 GAMES 200GB
5 MPEG AVI Video 1TB
6 DVD VİDEO 1TB

YunusGür

Mr_YAMYAM

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 14 Temmuz 2016, 21:11:31Geçenlerde yanlışlıkla benim dosyalarımı silince eski yedeklerden toparlama yapıyorum.
Elde 4 adet 1TB birkaç adet te 250-500GB arasında HDD bulunmasına rağmen dosyalarımı toparlayamadım.
Çünkü herbir dosya biryerlerde ve her birileri için ayrı ayrı HDD kullanmak zorundayım.
Mecburen bir HDD yi boşaltıp buradan gideceğim.
1 Resimler 100GB
2 Programlar 200GB
3 ISO dosyaları 200GB
4 GAMES 200GB
5 MPEG AVI Video 1TB
6 DVD VİDEO 1TB

İşin zor.
Alıntı yapılan: YunusGür - 15 Temmuz 2016, 19:05:04Selam millet
selam.
nerdesin len? :D

YunusGür

Alıntı yapılan: seron - 15 Temmuz 2016, 19:26:40İşin zor.selam.
nerdesin len? :D

Burdayım :D
Eyvah espri iğrenç kaç kaçç