Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

İkinci el güvenli olurmu bilemem.

seron

Olmaz.
Ama başka şansım da yok.
Arkadaşta 1TB var ama içi virüs kaynıyo. böyle kaldım anlayacağın.
neyse....

seron

Tamam hallettim.
Hiç üşenmeden bilgisyarın birinden harddiski söktüm.
HUB ile LAptoba bağladım ve veri ayıklaması yaparaktan bu harddiske aktardım.
Şimdi diğer 1TBye senkronize edilecek; iki adet 1TBden birisi yeni diğeri kobayda takılı idi. disklerin ikisi de birbirinin klonuı gibiydi.
şimdi laptoptan >> birisine veri aktardım; diğerine eşliyeceğim.
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=O5N0[/img]

Mr_YAMYAM

Markete direk gideceğine, önce guduruk naciyenin mevkiisine uğrayarak gidiyor gibisin  8)
Ben buradan senin durumunu bilmediğim için fazlaca yorum yapamıyorum ama;
ŞÖYLE OLSAYDI.
1 Büyük HDD
Filmler sesler gibi yüksek boyutlu dosyalar için depolama. 1-2TB
2 Küçük HDD
PDF, PPT, TXT gibi kişisel dosya deposu. 100-250GB
Bu iki HDD ana depo olarak tahsis edilecek olup mümkünse PC lerden ayrı kullanılması gereklidir. Yeni veri depolanması gerektiğinde ilgili PC ye bağlanarak veriler aktarılır.
3 FLASH BELLEK
8-16GB civarı hafızası olan bir flash he yere taşınabilir. Ucuzdur, yer kaplamaz. fazla akım gereksinimi yoktur. Veri güvenliği de yoktur, ama önemli bir dosya kaydedildiğinde sağlıklı bir PC içeriindeki güvenlik yazılımı ile taranarak temizlenebilir. Herşeyden emin olunduktan sonra veri ana depoya aktarılabilir.
NOT:
Herzaman belirttiğim üzere.
Her kurulumda işletim sistemleri yanında küçük bir HDD bölümü bulunmaktadır. Bu bölümün adına TEMP DEPO adı verilmiştir. Flash bellek kullanılmasından ziyade bu bölüm kullanılabilir. Aynı kurallar bu bölüm için de geçerlidir. Bu bölüme atılmış bir dosya tarandıktan ve incelendikten sonra ilgili ana depo bölümüne kaydedilerek veri güvenliği sağlanmış olacaktır.
Yani burada gereksinim duyulan 2 adet kutulu HDD olup birisi büyük kapasiteli diğeri ise küçük kapasitelidir. PC içerisindeki harddiskler bunlara karışmazlar bağımsızdırlar.

seron

Evet ama, benim bir ANA DEPOM olmak zorunda ve
Bu depoda her şey olmak zorunda ve
GÜNCEL olmak zorunda.
NAS olayını beceremediğime göre,
tüm bilgisyarları güncel tutmak en iyisi.

O bahsettiğin TEMP bölümü tüm bilgisyarlarımda zaten var mesele o değil; mesele bilgisayarın birini kullanırken diğerinde olan veriye ulaşmak zorunda kalmamam.

Dolayısıyla,
Her üç makinemi de eşlenik tutarsam, sorun yok demektir.
Şu an sorun uçözdüm sayılır. Taşınabilir kutu alana kadar, veya USBli modem edinene kadar bu böyle sürecek. ikisinden birini edinince sorunlar çözülmüş olacak. Bu arada BİLGİ:
USB uyumlu modem + Harddisk kutusu = Yüksek maliyet.
Sadece Harddisk kutusu = düşüm maliyet + taşıma kolaylığı + Çözülmüş güncellik sorunu.

Mr_YAMYAM

RESİMDE BENİM SİSTEMİ GÖRMEKTESİN.
Bak bakalım ne anlayacaksın.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 22 Haziran 2016, 23:35:07Hala KDE diyor >:(
KDE birçok sistemde stabil çalışmayan bir masaüstü düzeneği olarak biliniyor.[/b]
BEN Bu yorum tamamen yanlıştır
İstisnalar hariç: Pardus 2009, PC Linux OS.
BEN Bu yorumundaki tek gerçeklik Pardus 2009'un çekirdek yapısında gizlidir
KDE Mint'i ben hiç kullanmadım. Nasıl çalıştığını, sorunlarının nasıl giderildiğini bilmem. En uzun süreli kullandığım KDE li Linux, PC linux os idi. Geçen seferki formatladığımda kurduğum Cinnamona extradan kurduğum KDE masaüstü, birçok yönden sapıtmalara neden olmuştu ve firefoz yazıtiplerinin kalıcı olarak bozulmasına neden olmuştu. Hatta gavga ettiğimiz o sitedeki kimse durumu çözemediler. Etsiz ata ise (ne kadar doğruysa) kdenin stabil olmayan bir düzen olduğunu ve kendi tarafı olan manjaro ve arch da da birçok sıkıntıların oluştuğunu; heleki bir güncellemeden sonra bazı yazılımların intihar ettiğini söylemişti(o da senin gibi xfce hastası). daha sonra yaptığım araştırmalar bu durumu doğruluyordu.
BEN Birilerinin önerileri kesin yargı olamaz. Gerçek olan ise işi bilimsel olarak çözebilmektir.
Bak şunu unutma:
Mint'in en BABA versiyonu, CİNNAMON versiyonudur.
ben neredeyse hiç sorun yaşamıyorum. stabillik açısından senin studioda da sorun yaşamamıştım...
BEN:  CINNAMON ile KDE çekirdek yapılarını bilmiyorsan bu yorumun da oldukça yanlıştır.
ET'siz ve kemikli @seron
Daha önceki tartışmalarımızda yer etmiş olan bu konular tarafımdan testler ve denemeler sonucunda kesin olarak çözümlenmiştir.
En azından kesin olmasa da sğlam kanıtlarla biryerlere ulaşılmıştır.
1 Hatırlasan sen bir arkadaşının dizüstüne linux işletim sistemi kurmuş ve sistemin yağ gibi olduğundan bahsetmiş idin. (Mevzuu bir)
2 Aynı işletim sistemi senin dizüstü PC e aynı performansı gösteremiyordu. (Mevzuu iki)
3 Benim dizüstünde kablosuz bağdaştırıcısı sorunu vardı. Bu sorun Mint kullanımında sıklıkla ortaya çıkmakta, UBUNTU STUDIO kullanımında ise çok nadir olmakta idi. (Windows tabanında sorun görülmedi) (Mevzuu üç)
4 Gerek UBUNTU STUDIO kullanımında gerekse Mint KDE kullanımında gerekse CINNAMON kullanımında zaman zaman DON olayları görülmekte idi. Bu DON olaylarını işletim sistemlerine bağlamış olsan da aslında pek te ilgili olmadığı tarafımca kanıtlanmış bulunmaktadır. UBUNTU STUDIO tarafında daha az ve belli belirsiz gözlemlenen bu sorunlar, KDE ya da CINNAMON tarafında daha sıkla görülse de, suçu asla işletim sistemine bağlamamak gereklidir. Bu cihetledir ki şu işletim sistemi iyidir şu kötüdür şu kasar şu donar gibi sözleri artık kabul etmemekteyim.( Mevzuu dört)
Tüm bu mevzuular esasen bir Wi-Fi adaptör sorunundan yola çıkılarak halledilmiş olsa da bilimsel kanıtlar herzaman kanıttır ve inkar edilemez. Bu sebepledir ki PC de kurulu olan Mint KDE işletim sistemini tatilde sana gösterebilmeyi umuyorum. Üstelik en ağır uygulmalardan olan OXYGENE temaları ile.
KESİN KANIT ve EDİNİLMİŞ SONUÇ.
Günümüzde artık çöp olarak adlandırılan ve bir kenara atılmış olan DUO işlemcili donanımlar da olsa belli bir iş gücü ve kapasitesi olan donanımlardır. Bu donanımların iş yapabilme yeteneği modern donanımlara göre çok düşük olsa da STABİL BİR PC için modern donanımlara ihtiyaç yoktur. Önemli olan stabil bir donanım ile yapılan işin yeterliliğidir.
Anlaşılabilmesi için örnek.
Eski PC leri biliriz. Donanımları oldukça yavaş olsa da bunlardan kaliteli yapım olanlar oldukça satabil ve hızlı çalışmaktadırlar.
(Format atıp Linux kurmuş olduğun arkadaşının PC si gibi)
Halbuki çoğu arkadaşımız yeni ve modern bir PC alsalar veya toplasalar da eski PC lerde olan stabiliteyi göremeyebilmektedirler.
Bunun suçunu ise çoğumuzun yapmış olduğu gibi İŞLETİM SİSTEMLERİNE atmaları alışılagelmiş bir durumdur.
İşte bu sebeple araştırmalarımı senin de nette olduğun bir günde bir konu başlığında toplayarak sunmayı uygun buluyorum.

seron

Merhaba YAMYAM ağabey ve diğer herkes, öncelikle hayırlı bayramlar. Daha güzel ve mutlu bayramlar dilerim.

Yazında anlattığın durumu okuyup anlamaya çalıştım. Ama -ben mi yanlış anladım, bilmiyorum- olayı yanlış anladığın izlenimi vermişsin. Yazdıklarında haklı olup hemfikir olduğumuz noktalar da var, tam zıddı da var.

BİR. KDE bir işletim sistemi değildir ve ben suçu hibir zaman işletim sistemine yıkmamışımdır. Anlatmak istediğim şey, KDE bir temadır, bu tema ile ayarlanmış işletim sistemleri, "okuduğum araştırdığım kadarıyla" paket güncellemeleri ve buna benzer konularda sıkça sorunlar çıkarmakta ve ciddi güncellemeler sonrasında bazı programlar çalışmaya bilmektedir( okuduğum ve okuduklarımdan hatırladığım kadarıyle.

İKİ. Bazı donanımlarında sorun yaşıyor olmanın cinnamon ile alakası olmayıp donanımınla alakalı olabileceğini (wi-fi modülün ile ilgili) zaten ben de söylemiştimdiye hatırlıyorum.

ÜÇ. Bilimsel kanıt dayanak demişsin ama yukarıda hiçbirinden bahsetmemişsin. Hangi testleri yaptın. Ne gibi sonuçlar çıktı ve bu sponuçları kime göre neye göre değerlendireceğiz.

Şu anda laptop bilgisayarımın açılış hızı insanı çatlatacak düzeye erişmiş ve masaüstü performansı da düşmüştür. Buna neyin neden olduğunu bilmemekle beraber, cinnamondan da kaynaklanabilir, hardddiskimin sorunlu olduğundan da, başka bir şeyden de... Zira senin studioyu bu bilgisayara kurduğumda da hız çok tatminkar olmamakla beraber bir uygulamaya tıklattığımda açılana kadar geöçen süre, oldukça fazla idi; cinnamonda hala hızlıdır.

SONUÇ:
Abi, şunu anlamanı isterim. Ben hiçbirşey bilmiyorum. biliyorum diye de yarışmıyorum. bir ya da birkaç sürümü kullanıyorum, aralarındaki farkları kendimce algılıyor ve "bu şu yönden iyi, şu yönden iyi değil" diye not veriyorum. Şu anda ŞAHSEN kullanmama en elverişli sürüm olarak halihazırda kullandığım sürümü uygun görüyorum. diğer dürümlerle yeteri kadar vakit harcayarak söylüyorum bunu.  internetteki linux kullanıcılarının makalelerine göre, linux mint zaten dizüstüne uygun bir sürüm değil; en iyi masaüstü sürümü olarak gösterilmiş. en iyi dizüstü sürümü olarak ubuntu mate gösterilmiş. media işleri için ubuntu studio gibi başlıklara ayrılmış.

"Eski PC leri biliriz. Donanımları oldukça yavaş olsa da bunlardan kaliteli yapım olanlar oldukça satabil ve hızlı çalışmaktadırlar."
Eskiden, daha bizler win98 kullandığımız yıllarda "robotlar" isimli güzel bir animasyon filim yapılmıştı. Bu yıllarda şimdikine oranla teknoloji daha geri sayılırdı. filmi izlersen son derece güzel ve başarılıdır. demek ki eski sistemlerde de render yapılır 3D tasarım yapılır... Yani evet o konuda haklısın.

Ben yukarıdaki anlattıklarına muhalif değilim.
-ama nereden çıkardıysan "suçu işletim sisteminde attığımı" söylemişsin.
-bilimsel olarak sonuca ulaştım demişsin, ortada birşey yok. yani inanmadığımdan değil de, ne yaptığını söylememişsin, konuyu nasıl çözdüğünü anlatmamışsın.
-".....kabul etmemekteyim" demişsin, yahu ben birşeyi kabul ettirmeye çalışmadım. benim en iddialı iddiam, windowstaki video editörlerinin, linuxdaki video editörlerinden katbekat daha hızlı "export" yapması, ve video kodek dönüştürücülerinin de linuxa göre yinde daha hızlı çalışıp;
her iki işlem sonucunda da video görüntü kalitelerinin nispeten daha yüksek olmasıdır.
BUNA RAĞMEN:
Elalemin programını krekleyip haram yemektense, yavaş çalışan ama oldukça işlevli, zengin seçeneklere sahip linux programlarını kullanmayı tercih ediyorum.
Budur.

Mr_YAMYAM

Yanlış bulacağım diye yanlışa girmeye çalışma.
Ben de biliyorum KDE nin işletim sistemi olmadığını. Esas anlatım KDE tabanlı işletim sistemi olmalıydı. Ama sen defalarca söz ettin ki KDE sistemlerde şu oluyor şu çalışmıyor veya anormallikler var gibisinden.
Ben de sırf gıcıkığına üst üste 3 oyun açarak UBUNTU STUDIO da yapmış olduğum gibi bu üç uygulamayı (Ve firefoxta birkaç pencere açıktır) sorunsuz çalıştırarak tezlerimi dğruladım.
Ekran alıntısı alttadır.
Esasen bu olay şudur.
KDE nispeten ağır bir uygulamadır ve sistem iş gücü gerektirmektedir. XFCE veya daha hafif olarak gösterilen LXDE gibi arayüzlerin hafifliği veya ağırlığı mevzuu değildir.
Buradaki mevzuumuz bir PC nin stabilizesidir. İşte Wi-Fi adaptörü ile uğraşırken bu konuda deneyimlerim oldu ve bazı sonuçlara vardım.
Bu sonuçları başka bi konu altında sunmayı planlıyorum.
Yaklaşık yarım saat sonra geleceğim.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 05 Temmuz 2016, 20:06:13Ben de sırf gıcıkığına üst üste 3 oyun açarak UBUNTU STUDIO da yapmış olduğum gibi bu üç uygulamayı (Ve firefoxta birkaç pencere açıktır) sorunsuz çalıştırarak tezlerimi dğruladım.
Ekran alıntısı alttadır.
>:(  :(  :o  :-X  :P  >:(  >:(
Bir sistemde....

birden fazla uygulama çalıştırıldığını görmek....

test yapmak...

değildir.

O yaptığın işleri ben de yapabiliyorum, KDEli sürümler de yapabiliyor, XFCE-studio da yapabiliyor, Cinnamon da yapabiliyor, Windowsların alayı da yapabiliyor.
Ben hala ne anlatmak istediğini anlayamadım.
Stabillik nasıl ölçülüyor, sen neyi test etmeye çalışıyorsun?
Birden fazla javalı uygulama açınca performansları birbirine mi kıyaslıyorsun? tam anlamadım.
tamam yarım saat sonra gel de konuşalım.

Mr_YAMYAM

Ne demek istediğimi sen de test et te dayak yeme.
Ekran görüntüsüne çok iyi bak ve anlamaya çalış.
Senin kasıyor küsüyor dediğin Linux nane KDE işletim sistemidir kullandığım.
İstiyorsan sen de kendi dizüstüne aynı işletim sistemini kur ve kendince performans testi yap.
Daha herhangi bir uygulamayı sağlıklı açamayabilirsin. Ben sırf gıcıklık olsun diye 3 oyun artı firefoxta tüm forum siteleri artı gamyun oyun sitesi açmış idim.
Sendeki dizüstü bunları ne denli sağlıklı yapabilir bilmiyorum, ama bildiğim birşey varsa sağlıklı değil diyerek tercih edilmeyen KDE tabanlı linux bile gayet stabil çalışıyor.
Yukarda belirtmiş olduğum ve arıza notları olarak gündeme gelecek olan olaylar neticesinde geldiğim nokta şu oldu.
Şu an NANE KDE gayet stabil. Önceden bol don olayları görülüyor ve her 5 dk kada bir netten düşülüyordu.
Zaten UBUNTU stabil idi. (Çok nadir don yapıordu.
2 saatten fazladır NANE ile netteyim ve 1 kez bile düşmedim.
Kısacası
Şu an kullandığım iki ayrı işletim sistemini (US ve NANE KDE) benim PC de sana çalışırken gösterirsem şöyle bir yorum yapabilirsin.
Ana KDE nin görselleri çok hoşmuş. Ben de KDE kurayım bari :D

Mr_YAMYAM

Şu anlarda senin CINNAMON'a geçtim ve test amacıyla gamyunu da açtım.
Amaç hem sistemi hem de neti test etmek.
Bu arada birkaç uygulama yükleyim bari :D

seron

Eğer laptopdaki sitemi silersem iki saat tekrar eski sistemi kur, güncelleme al, programları kur gibi işlemler için çok çalışmam gerekir o yüzden test yapma şansım hiç yok desem yeridir.

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 05 Temmuz 2016, 20:56:26Şu an kullandığım iki ayrı işletim sistemini (US ve NANE KDE) benim PC de sana çalışırken gösterirsem şöyle bir yorum yapabilirsin.
Ana KDE nin görselleri çok hoşmuş. Ben de KDE kurayım bari :D
KDE birçok yönden çok güzel bir temadır. Bu nedenledir ki elimdeki sürüme bir de KDE teması kurmuş, ama daha sonra ortaya çıkan bazı sorunlar nedeniyle tüm sistemi formatlamak zorunda kalmıştım.(birtanesi firefox ve diğer tarayıcılarda yazıtiplerinin kalıcı olarak bozulması idi.)
Bu nedenledir ki KDEyi severim. Hem de çok severim. hele hele o görev çubuğunun şeffaf oluşu ile Win Vistaya benzemesi, pencerelerin ARAP yapılabilmesi o sisteme ayrı bir güzellik katmaktadır.

Ancak...
Ne var ki, File Shreddinh(wipe / güvenli silme) programı yüklenemiyor oluşu nedeniyledir ki bu güzelim temayı kullanamamakayım.
Hem öyle elalemin dediği gibi sistemi kasan bir tema falan da değildir, Unity ve Gnome'un yanında adeta uçmaktadır.
Bu tema ile ilgili bildiklerim bu kadar; güncellemelerin programları bozmasiyle ilgili olan iddialar ise internet üzerinde birden fazla kişi tarafından ortaya atılmıştır. E ben de program veya ileridüzey güncelleme yapmayacağıma göre, bu sistemi gayet de rahat kullanabilirim.

SORUN:
Güncel linux sürümleri artık klasik KDE'yi yani benim sevdiğim temayı bırakmışlar, görünüm ve fonksiyonları değiştirilmiş yeni bir KDE ye geçmişlerdir. benim için güncel sistem şart. böyle olunca, güncel olacak, ama teması eski KDE olacak > KDE'yi şimdilikkullanamıyorum. Ammaaaaa... şartellerim atarsa, oldukça güzel bir sürüm olan PC Linux OS da başarılı be amerikada MAC gibi yaygın kullanılan bir sürümdür. Olmadı MİNT-KDE de olur...

Mr_YAMYAM

Şöyle birşey desem acaba ne dersin  8)
Hani senin arkadaşına linux kurmuştun da o pc yi çok beğenmiştin ya.
İşte benim PC de hemen hemen o pc gibi oldu desem ne dersin.
Windows linux mint nane cinamon US farketmiyor. Tüm sistemlerde CİLLOP gibi çalışıyor desem.
NE DERSİN NE YERSİN

seron

NASIL YAPTIN NASIL OLACAK?
derim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 05 Temmuz 2016, 21:37:53NASIL YAPTIN NASIL OLACAK?
derim.
İşte tüm yukarda saydıklarımın özeti.
Söylemiş olduğum üzere Wi-Fi sorunu ile başladım.
Biliyorsun ki Linux mintte iken sık sık netten düştüğümü bu sebeplede adaptör değiştirdiğimi belirtmiştim.
Ancak yeni takmış olduğum adaptörle de mint tabanında sıklıkla düşmeler oluyordu.
Çoğumuzun yapmış olduğu gibi Mint yaramaz netten düşüyor U.S yarar netten düşmüyor, windows bir harika hiç düşmüyor demektense kabahati kendimde aradım.
Bazı donanımları test ede ede sonuçta biryere kadar geldim ve kilitlendim.
Ecik google amcadan ecik te kitaplarımdan okuyarak disiplinli bir şekilde ilerledim.
Kilitlenmiş olduğum noktada işler birleşince o meseleyi halletmeye karar verdim. (Elimde gerekli donanımlar var idi)
Sonuçta en basit anlatımla benim PC yi DOWNGRADE edince sistem manyak stabil hale geldi  ;)  8)  ::)
Daha ayrıntılı açıklamaları bir konu altında toplamayı düşünüyorum.
Hem okuyanlar hem de sen bilgilenmiş olursunuz.
Böylece seni ecik daha dövmüş olurum  ;D

okinkurt

Bayramınız mübarek olsun abiler :)

Mr_YAMYAM

Eyvallah gurban.
Nerelerdesin bakiiim.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 05 Temmuz 2016, 23:29:45Eyvallah gurban.
Nerelerdesin bakiiim.

Buralardayım abi takip ediyorum konuyu biraz para biriktirmeye çalışıyorum bakalım birşeyler alıcam siz neler yapıyorsunuz

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 06 Temmuz 2016, 01:12:29Buralardayım abi takip ediyorum konuyu biraz para biriktirmeye çalışıyorum bakalım birşeyler alıcam siz neler yapıyorsunuz
Ben telefonda seronu dövdüm ecik.
PC ler ile becelleşiyorum.
Yine PC donanımları alacaksan bu sefer ben seni döverim haa