Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 18 Temmuz 2016, 15:23:36Abi uygun sürücü hangisidir onu soruyorum bende.
Lem ben nereden bileyim ben bir AT'ım  >:(
Uygun sürücü şöyle tespit edilir.
Realtec in hangi ses işlemcisi olduğu öncelikle tespit edilir. (Örnek RTL 6171) Anakartın üzerindeki DSP üzerinde yazar.
Sonra windows uyumlu versiyon sürücüleri ilgili firmadan indirilir. Örneğin Win 10 sürücüleri.
Kurulum esnasında iki seçenek vardır ki bunlar önemlidir.
Kullanılan DSP HD AUDIO destekliyormu desteklemiyormu bilinmelidir. HD AUDIO destekliyorsa ilgili versiyon sürücü kurulur. Desteklenmiyorsa AC97 sürücüleri kurulmalıdır.
Aynı zamanda 5.1 konfigürasyon ayarlarını stereo kulaklık olarak ayarlamazsan multi channel seslendirilmiş bazı oyunlardaki  bazı sesleri duyamayabilirsin.
@toyer
Anakartlar 2TB yukarsında 48 bit LBA desteklemezse 2TB full kapasite ile format atamazlar. Bunu ancak firmanın özel yazılımı ile atabilirsin.
Daha detaylı bilgi verebilirsen daha fazla yardımcı olabilirim.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 18 Temmuz 2016, 20:23:25Aynı zamanda 5.1 konfigürasyon ayarlarını stereo kulaklık olarak ayarlamazsan multi channel seslendirilmiş bazı oyunlardaki  bazı sesleri duyamayabilirsin.
Duyar :)
Ben duyuyorum/duyduğumu sanıyorum.
Stereo olarak seçildiğinde diğer çevre sesler iki hoparlöre(örneğin kulaklık) birleştiriliyor. Yani o sesler duyulmaz olmuyor.

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 18 Temmuz 2016, 20:23:25@toyer
Anakartlar 2TB yukarsında 48 bit LBA desteklemezse 2TB full kapasite ile format atamazlar. Bunu ancak firmanın özel yazılımı ile atabilirsin.
Ben bunu düşünmemiştim.
Evet, Disk 2TB. Elimizdeki 3TB diske format atabiliyorsak da başka bir bilgisayara bağladığımızda windows "bu diske format atmalısın adamım" diye uyarıyordu. Sonra birgün tesadüfen, anakartımın sürücü CDsi içinde 2TB ve üzeri disklerin sorunsuz çalışması için konmuş bir yazılımcık/sürücü bulmuştum. sanırım adı "unlock 2TB disc" gibi birşeydi.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 18 Temmuz 2016, 20:23:25Lem ben nereden bileyim ben bir AT'ım  >:(
Uygun sürücü şöyle tespit edilir.
Realtec in hangi ses işlemcisi olduğu öncelikle tespit edilir. (Örnek RTL 6171) Anakartın üzerindeki DSP üzerinde yazar.
Sonra windows uyumlu versiyon sürücüleri ilgili firmadan indirilir. Örneğin Win 10 sürücüleri.
Kurulum esnasında iki seçenek vardır ki bunlar önemlidir.
Kullanılan DSP HD AUDIO destekliyormu desteklemiyormu bilinmelidir. HD AUDIO destekliyorsa ilgili versiyon sürücü kurulur. Desteklenmiyorsa AC97 sürücüleri kurulmalıdır.
Aynı zamanda 5.1 konfigürasyon ayarlarını stereo kulaklık olarak ayarlamazsan multi channel seslendirilmiş bazı oyunlardaki  bazı sesleri duyamayabilirsin.
@toyer
Daha detaylı bilgi verebilirsen daha fazla yardımcı olabilirim.

Tamam abi bilgi için teşekkürler ısırdım .

YunusGür

Güç kaynağındaki değeri ölçmedim, ölçsem bundan daha düşük olacağı kesin en az 12 senelik bir bilgisayardan bahsediyoruz :D
DVD okuyucunun IDE kablosunu pc yi benden önce kullananlar sanırım ters takmışlar ya da takmaya zorlamışlar. Bu nedenle çalışmıyor olabilir. Ama ilk taktığımda çalışmıştı sorunsuz bir şekilde.
Sanırım buna bişey yapamicaz, BIOS pili de bitmiş bu aletin her açılışta F1 lemekten bıktım vallahi :D

Bu da güç kaynağının fotosu:

seron

300Watt güç kaynağı o PC için yeterli.
IDE kablosu ters takılamaz.
Pil de hırdavatçılarda kolay bulunur.
Bunları kolayca halledebilirsin. ;)

YunusGür

Abi ters takılmış gerçekten. Ter takılamayacağını biliyorum. Ahanda kanıtı :D DVD okuyucunun girişinde de bir mil içeri girmiş biraz :D

DVD Okuyucuyu takınca boot sırasında klavyeden herhangi bir tuşa basamıyorum. O IDE kalbosunu taktığımda pc donmuş oluyor. Önce BIOS a girip daha sonradan IDE kablosunu takıp algılatmaya çalışıyorum, algılama ekranında da donuyor. IDE arabiriminde sorun var.

toyer

Minitool partition wizard home edition
bu yazılım ile tek bir tane tam 128 gb partisyon gözüküyor, başka bişey gözükmüyor.
biosta 4 gb gözüküyor.
windowsta disk managemment kısmında hiç gözükmüyor hardisk.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: toyer - 19 Temmuz 2016, 14:51:44Minitool partition wizard home edition
bu yazılım ile tek bir tane tam 128 gb partisyon gözüküyor, başka bişey gözükmüyor.
biosta 4 gb gözüküyor.
BIOS içerisindeki HOST kontrol seçeneklerin nelerdir.
Daha önceki @seron 'u dövdüğüm konu olan iddia konusu içerisindeki gelişmeler ilgili olabilir.
https://320volt.com/forum/index.php/topic,6987.0.html
Seron ile iletişime geç ve anakart yapılandırılmaları hakkında bilgi edin.

1 HDD anakartına hangi arabirimle bağlanmıştır ve bu arabirimin HOST erişimi hangi protokoldedir.
ÖRNEK.
AHCI, EHCI, XCHI falan filan.
HOST erişim modları birbirlerine uyumlu mu?
Bir IDE HDD i sisteme bağlayabilmek ve SATA arabirimleri ile birlikte kullanabilmek için COMPITABLE HOST erişim sistemi kullanılır. (Yoksa ENHANCED mi idi  ;) )
Ana HOST erişimin örneğin kendi hardiskin bir SSD ise ve bu diski sisteme AHCI ile bağlamışsan diğer diski aynı protokol dahilinde göremezsin. Diğer diskler böyle bir protokol içerisinde STORAGE olarak tanınabilir ve özel veri yolu tahsis edilmelidir.
Anakart içerisinde görülmeyen ve bilinmeyen barier adı verilen şeyler bulunmaktadır. Sistemin genel yapılandırılması dahilinde bu barier otomatik aktive olur ve protokol dahilinde belli kapasite dahilinde görülebilir.
Bunu anlayabilmek için harddiskini external olarak kutu ile anakarta bağlayıp test etmelisin.

seron

Alıntı yapılan: toyer - 19 Temmuz 2016, 14:51:44Minitool partition wizard home edition
biosta 4 gb gözüküyor.

Minitool veya windows disk yöneticisinin resmini atabilir misin? sadece 128 görünüyor ama diğer kısım hiç miyok yoksa raw mı görünüyor nedir onu bir görelim.
Önceki mesajlardaki yamyam abinin bahsettiği bir durum var. bazı anakartlar belli bir gbnin üzerindeki diskleri görmeyebiliyor veya eksik görüyor.
Yamyam abinin anlattıklarını anlamakta zorlanıyorum(bilgisizlikten) ama BIOS ekranında disklerle ilgili seçeneklerin kontrol edilerek bilinçli bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor olabilir.

Yunus evet ters takmışlar :D hemde öyle bir zorlamışlar ki imkansızı başarıp o pinin plastiği delmesine neden olmuşlar. belki de bozuldu aygıt...
Sen de BIOS'unu bir kurcala. Şayet ikinci el bulabilirsen (zor) SATA uyumlu bir CDROM uydurmaya çalış. bakalım ne oluyor.
Açıkçası ben bu konuda uzman değilim ama şunun biliyorum bu tip arızaları böyle uzaktan kesin tesbit etmek zordur.

seron

Onur abi sana bir soru; eğer mantıklı bir şeyler çıkarabilirsek konu başlığı açarak anlatırız.

Bir lamba düşün.
Lambamız LEDli.
Bildiğin tavan duyuna bağlanıyor.
düğmeye basarak normal lamba gibi yakılıp söndürülebiliryor, normal lamba gibi.
Ama elektrikler kesildiğinde > düğme kapalı da olsa açık da olsa otomatik yanmaya başlıyor. (içinde pil var)
Böyle bir şey mümkün olur muydu? ya da mümkün ise devreyi nasıl kurmalıydık? Oluru varsa en azından olayın temeli nedir?
NOT:
duyda herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve/veya ekstra hat çekilmeyecektir.

toyer

st2000dm001 1e6164     seagate hardisk bu

anakart intel d945 gtp :)

hardisk sata portuna bağlı anakart üzerinde direk olarak.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 19 Temmuz 2016, 18:20:45Onur abi sana bir soru; eğer mantıklı bir şeyler çıkarabilirsek konu başlığı açarak anlatırız.

Bir lamba düşün.
Lambamız LEDli.
Bildiğin tavan duyuna bağlanıyor.
düğmeye basarak normal lamba gibi yakılıp söndürülebiliryor, normal lamba gibi.
Ama elektrikler kesildiğinde > düğme kapalı da olsa açık da olsa otomatik yanmaya başlıyor. (içinde pil var)
Böyle bir şey mümkün olur muydu? ya da mümkün ise devreyi nasıl kurmalıydık? Oluru varsa en azından olayın temeli nedir?
NOT:
duyda herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve/veya ekstra hat çekilmeyecektir.
Bu dediklerinde hiçbir mantık yok.
Elektrik olduğu sürece bir röle devreyi kapatarak ledlerin 220v kaynaktan beslenilmesi sağlanır. Elektriği kestiğin anda röle bırakır ve pil devreye girer.
Anlatmak istediğin ne ki. ?

@toyer
Verilerin anlaşılmaz ve eksik.
Elbette ki bir 2TB HDD anakarta bağlanmış ve arayolu belli ki SATA.
Ama SATA demek bilgi alışveriş protokolü demek değildir. Bir SATA HDD i AHCI olarak tanımlayabilirsin, RAID olarak yapabilirsin ya da bizim ET'siz @seron 'un yaptığı gibi (Anakartlara özeldir) XCHI gibi özel veri transferi yaptırabilirsin.
Her bir veriyolu protokelleri ana HOST sisteminin devreye nasıl ilişkilendirildiğine bağlıdır. İşletim sistemi diskin IDE protokolünde mi yoksa AHCI protokolünde mi çalışıyor önce bunlar hakkında net ve somut bilgiler vermelisin.
Bunlar bilinmeden bir harddiski sisteme bağlayıp ta AAA GÖRMÜYOR, ANAA BAŞKA GÖRÜNÜYOORR demek yanlış olacaktır.
Daha önceki tartışmalarımızda seron bilir DİSK DİSKTİR FORMATLA GİTSİN olayı gibi değildir.
Yani senin öncelikle BIOS ile haşır neşir olman gerekiyor. Eğer BIOS ile cebelleşmek istemiyorsan o harddiski tak bir kutuya bağla USB den bir test et.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 19 Temmuz 2016, 19:39:26Bu dediklerinde hiçbir mantık yok.
Elektrik olduğu sürece bir röle devreyi kapatarak ledlerin 220v kaynaktan beslenilmesi sağlanır. Elektriği kestiğin anda röle bırakır ve pil devreye girer.
Anlatmak istediğin ne ki. ?
Abi anlatmak istediğim şu:
Bir lambayı elektrik varken lamba olarak;
elektrik yokken yine lamba olarak kullanmak istiyorum.
biraz daha detaylı düşün ;)

Detaya gireyim:
Düğmeye basıp lambayı yaktın.
İşin bitince söndürdün (düğme off konumda).
Bu esnada elektrikler kesildi ve Pıtt! Lamba yanmaya başladı...
yani anahtara bağımlı olmaksızın elektriğin gittiğini nasıl anlar bu lamba?

ben çıkıyorum yarın yanıtına bakarım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 19 Temmuz 2016, 19:51:49Abi anlatmak istediğim şu:
Bir lambayı elektrik varken lamba olarak;
elektrik yokken yine lamba olarak kullanmak istiyorum.
biraz daha detaylı düşün ;)

Detaya gireyim:
Düğmeye basıp lambayı yaktın.
İşin bitince söndürdün (düğme off konumda).
Bu esnada elektrikler kesildi ve Pıtt! Lamba yanmaya başladı...
yani anahtara bağımlı olmaksızın elektriğin gittiğini nasıl anlar bu lamba?

ben çıkıyorum yarın yanıtına bakarım.
Sİsteme harici bir hat çekmezsen anlayamaz.

ilyaS5

selamun aleyküm ..
ek hat çekmeden de olur ; hattan daha malıyetli olur ... büyüklerim ustalarım daha iyi bilir ama .. bi fotosel sensör koyarsın .. belli bi yere de kaynak koyarsın ... elektrık var oldukca .. ısık yayar .. sensor algılar ve elektrik var der sistem .. sonra elektrikler kesılınce ısık da sonecek .. fotosel sensör algılama yapmayacak ..ona gore yakar lambanı ... ama abi bu da harici bi  hat dan daha pahalıya mı geldı ne :)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ilyaS5 - 19 Temmuz 2016, 22:06:10selamun aleyküm ..
ek hat çekmeden de olur ; hattan daha malıyetli olur ... büyüklerim ustalarım daha iyi bilir ama .. bi fotosel sensör koyarsın .. belli bi yere de kaynak koyarsın ... elektrık var oldukca .. ısık yayar .. sensor algılar ve elektrik var der sistem .. sonra elektrikler kesılınce ısık da sonecek .. fotosel sensör algılama yapmayacak ..ona gore yakar lambanı ... ama abi bu da harici bi  hat dan daha pahalıya mı geldı ne :)
KAVGA ÇIKAR O ZAMAN  ;D

Adnancoskun

Yalnızca bir role anlar elektrik olduğunu veya elektrik olmadığını
:D :D
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 20 Temmuz 2016, 00:56:02Yalnızca bir role anlar elektrik olduğunu veya elektrik olmadığını
:D :D
Esasen işin ucunda HİN'lik ve şeytanlık ta var ama açık etmek istemiyorum  ;D  8)

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 20 Temmuz 2016, 02:21:27Esasen işin ucunda HİN'lik ve şeytanlık ta var ama açık etmek istemiyorum  ;D  8)
Hocam ben muhabbetin yukarısını kaçırmışım
:D
Lambanın içine pil sığdıran mevlam, bir roleye de yer verir nasıl olsa
:D
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

ilyaS5