500 Kilovat Elektrik Üretimi İzinsiz Lisans Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Yenilenebilir Enerji Yasası ile güneş enerjisinden elektrik üreteceklerini açıkladı.
Bakan Güler, güneş enerjisini kullanmak için Türkiye’nin güneş haritasını çıkardıklarını, Türkiye’de güneş tarlaları oluşacağını anlattı. Vatandaşın evinde kendi elektriğini üreteceğini söyleyen Güler, 500 kilovata kadar izin alınmadan elektrik üretimi yapılabileceğini de belirtti.
Devletin üretilecek elektriğe göre teşvik verecek 500 kilovata kadar herhangi bir lisans almanıza gerek yok. Ancak 500 kilovattan sonra santral olarak kabul ediliyorsunuz
“Sanayicilerimizi rüzgar tribünleri gibi güneş tarlaları kurmaya çağırıyoruz. Enerji nakil hatları projelerimiz bile hazır. Size sadece bu tesisleri kurarak elektrik üretmek kalıyor” diyen Güler, “Ayrıca, 500 kilovata kadar ruhsatsız olarak herkes elektrik üretebilir. Devlet ayrıca sizden, kullandığınız elektriğin fazlasını 10 yıl boyunca satın almayı garanti ediyor” dedi.
veteknoloji.com/elektrigini-evde-uret-fazlasini-devlete-sat-10357-.html
Yazar: gevv
Yazarımızın 320volt.com Blog üzerinde şu an okuduğunuz yazı dahil 1955 yazısı bulunmaktadır. Yazarımız hakkında bilgileri ve diğer yazılarını görmek için bakınız; gevv












Arkadaslar, bende bir kaç sözle aranıza katılayım dedim. Elektronikciyim, bir evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş paneli ve küçük teknelerin kullandığı rüzgar gülü tabir edilen, 12 volt (daha fazla uretende var) elektrik üreten dinamoyla ve 12 volt girişli,220 volt çıkışlı inverterle bu çözümlenir. Bu normal bir elektronikcinin çözumleyebileceği bir konudur. Rüzgar destekli, illaki güneş olması gerekmez, gündüzleri elektrik üreten foto voltik panelle ihtiyac karşılanır. Ortalama 5 yıl dayanan 80 amperlik bir oto aküsünü yenilemek gerekir. Gündüzleri güneş paneli, aynı anda azda olsa esinti varsa aküyü ikisi dolduracak. Bu konuda yardıma ihtiyaci olanlara memnuniyetle yardım ederim.
sayın egezeybeği benim bir bağ evim var ve orada tv çalıştırabilmek ve aydınlanma ihtiyacı için güneş enerji sistemine ihtiyacım var yardımcı olmak için ararsan teşekkür ederim tüm arkadaşlara selamlar
Çok güzel bir sunum yapmışsınız bu konu hakkında merak ettiğim herşeyi anladığımı söyleye bilirim: Teşekkürler. Ben Ege bölgesinin sahil kısmında oturuyorum neredeyse her gün güneş var. Evimde (1 adet 18 bit’lik klima 1 adet 12 bit’likklima yaz kış çalışabilecek), çamaşır, bulaşık makinası, bilsisayar, fırın vs. ev eşyaları çalıştıra bilecek bir sistemin Devlet şebekesine elektirik verilmesi durumundaki maliyetini ve aynı zamanda şebekeye vermeden kullanım yapabilecegim maliyetini çıkartmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar.
Ben karadeniz bölgesinde yaşıyorum, 500 kw’a kadar enerji üretiminin lisans gerekmeden yapıldığını biliyorum. Yerleşim bölgemde 500 ve üzerinde üretime müsait doğal olarak avantajlı imkanlar olduğunu gözlemliyorum güç birliği yapacak ekip arkadaşları arıyorum. İlgilenenlere duyuruyorum. selamlar…
merhaba ben orhan deniz kenarında bir yazlık aldım ve artık emekliliğe gün sayıyorum orda yaşamayı planlıyorum bunu daha ekonomik hale getirmek emekli maaşımın nerdeyse tamamının cebimde kalması demek o evde 2 tv4+1 triblex bir evin tüm aydınlatmaları derin dondurucu nofros 3 bilgisayar frın çamaşır bulaşık makinası elektronik aletler (ütü,tost makinası fön makinası traşmakinası şarj aletleri) vesaire hepsi için nekadarlık bir enerji gerekli ?bunlar için gerekli enerji 500kw fazlamı ? ve bu 500 kw sınırı günlükmü mesela ben şuan bunların hepsini kullanıyorum son okunanla ilk okuma arasında sayaçta 302.000 fark var kw bazında göstermediği için iki okuma arasındaki farkkaçsa onu yazdım bu 302.000 kw mı yapıyor aylık öyleyse eğer bu 500 kw sınırını geçmişmi oluyorum geçersem devlete daha nekadar öderim amma sordum ha benim bile kafam karıştı :)