Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

seron

@toyer ,
Biz bu videoda anlatılanları üniversitede ders olarak okuduk. Daha buna benzer neler dönüyor neler. Hele hele "Siyaset" denilen şeyi ve Türkiye'de siyasi süreci tarafsız olarak teferruatıyla öğrenirsen, benim gibi siyasetten nefret edersin ve hiç parti tutmayıp oy dahi vermezsin (ben vermiyorum  ;)  ).

Mr_YAMYAM

ET @seron
Ben su anda AV kinux ile ugrsiyorum
Ne yaptiysam klavyeyi Turkce yapamadim. Turkce karakterleri tanimiyor. Sistem dili de degistirilmiyor.
Ama bu surum cok harika bir surum.
Soyle anlatayim. Hani sifir PC alirsin da sifir XP yuklersin ya aynen onun gibi. Sistem yag gibi DON MON yok.
Ugrasabilirim dersen tavsiye ederim. Ama guncelleme bile tam bir bela.
Ben once SYNAPTIC ten guncelleyici indirdim sonra onunla guncellemeye basladim.

toyer

siyaseti yapanlar bu ülkeden çıkma. ülkemizin insanlarını temsil ediyorlar. yanlış olan siyasetçiler değil. genel olarak toplum yanlış.

bence videolarında ki asıl vurgu toplumun , insanlarımızın değişmesi gerektiği.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: toyer - 01 Temmuz 2016, 04:57:14siyaseti yapanlar bu ülkeden çıkma. ülkemizin insanlarını temsil ediyorlar. yanlış olan siyasetçiler değil. genel olarak toplum yanlış.

bence videolarında ki asıl vurgu toplumun , insanlarımızın değişmesi gerektiği.
Yani diyorsun ki araba yürümüyorsa komple bozuktur.
Anahtar veya direksiyonda sorun yoktur, bunlar kalsın, arabayı komple atalım  ;D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 30 Haziran 2016, 20:28:26ET @seron
Ben su anda AV kinux ile ugrsiyorum
Ne yaptiysam klavyeyi Turkce yapamadim. Turkce karakterleri tanimiyor. Sistem dili de degistirilmiyor.
Ama bu surum cok harika bir surum.
Soyle anlatayim. Hani sifir PC alirsin da sifir XP yuklersin ya aynen onun gibi. Sistem yag gibi DON MON yok.
Ugrasabilirim dersen tavsiye ederim. Ama guncelleme bile tam bir bela.
Ben once SYNAPTIC ten guncelleyici indirdim sonra onunla guncellemeye basladim.

Abi eğer dediğin kadar "harika" bir sürüm ise ben onu ingilizce olarak da kullanırım sorun değil; tek sorun klavye.

Alıntı yapılan: toyer - 01 Temmuz 2016, 04:57:14siyaseti yapanlar bu ülkeden çıkma. ülkemizin insanlarını temsil ediyorlar. yanlış olan siyasetçiler değil. genel olarak toplum yanlış.
bence videolarında ki asıl vurgu toplumun , insanlarımızın değişmesi gerektiği.
Konu siyasete gidiyor, ben çok sakıncalı konulara gitmeden şunu söyliyeyim:
Bu ülkede siyasetçiler de yanlış, toplumun kendisi de yanlış. Siyasiler toğlumun huzur ve refahını düşünmezler; kendi koltuklarını düşünürler. Kanıt, haberler.

Toplumun değişmesi mi?

Bu toplum değişmez...
Senin ülkende eğitim sistemi yanlış.
ekonomik sistem yanlış.
ilmi çalışmalar yanlış.
her bir şey yanlış.
Toplum git gide hazırcılığa ve de kazıkçılığa alıştı.
Biz adam olmayız adamım. O amcam güzel konuşuyor ama bunlar bizim toplumumuz için pembe hayaller...

toyer

biz doğru olalım, doğru olmaları için çaba harcayalim. vatansever olalım parasever değil gerisi gelir.

değişim kendimizle başlar. olmuyor diye topluma uymamalıyız. ben uymuyorum en azından. 




seron

#1006
Bu güzel bir düşünce.
Ama hala başarısızız.
---------------------
edit:
Hatta durumumuza yanmama bir neden de aşağıdaki ekte:

Mr_YAMYAM

@seron
Bilirsin ben her sürümü beğenmem. Ama bir sürümü de beğenirsem bende saplantı haline gelir  ::)
AV linux neredeyse bir ELMA gibi idi. Öylesine KAYMAK gibi idi ki benim hurda dizüstü adeta ELMA olmuştu.
Ama güncellemeler ıvır zıvır şimdilik uğraşamıyacağım için sildim ve senin CİNNEMA'yı kurdum.
Cinnema da kablosuzda sorun çıkarttı. Yanındaki XP ise diğer kablosuz adaptörü tanımıyor hanzo  >:(  Üstelik netten indirdiğim sürücüler de olmadı.
Şimdilik askıya aldım. Sen deneyebilirsen dene. Üstelik senin beğenmiş olduğun video editör de vardı.

Konumuz bilimsel tartışmalar olduğu için @toyer 'e kısa ve öz yanıt vereceğim.
Her toplumda iki önemli İLKE vardır.
1 DEVLETÇİLİK.
2 İLİMCİLİK.
Gerisini salla gitsin.
Eğer ilim irfan sahibi olmamış insanlar devletten para dileniyor ve bu isteklerini de yapabiliyorlarsa, Gerçek ilim adamları bunların yanında fukara kalıyorsa bu düzen çökmüş demektir.
Bu sebepledir ki üçkağıtçılık artmaktadır. Çünkü kazanç hilededir.

Forumumuzda bile birileri densizlik ettiğinde anında yönetime şikayette bulunuyor ve ilgilinin cezalandırılmasını talep edebiliyoruz. Dünya toplumlarında da bu böyledir.
Yolda gierken birileri senin paranı zorla gasp ediyorlarsa ve sen bu adamlar karşısında neredeyse SUÇLU durumuna düşüyorsan o ülkede DEVLETTÇİLİK yok demektir. Sadece birtakım çevrelere hizmet eden anlayış vardır.

memleket

Alıntı yapılan: seron - 01 Temmuz 2016, 19:21:59Bu güzel bir düşünce.
Ama hala başarısızız.
---------------------
edit:
Hatta durumumuza yanmama bir neden de aşağıdaki ekte:

Bu site sahtekar haberin daniskası bence...

Mr_YAMYAM

ET'siz kemikli @seron
Geçenlerde hurdacılara gitmiştik. Oradan 10 TL ye birer HDD aldık. Birisi 500GB SAMSUNG, diğeri 250GB SAMSUNG
500GB olan ne yazık ki ölmüş. Sistem hiç göremiyor. Kartı değiştirdiğim halde yine göremedi. 250GB olanda ise bol miktarda BAD SECTOR vardı. Ben de gıcıklığına LLF ile cilaladm. Şu aralar Win altında DOS formatı çekiyorum :D
Senin için de böyle bir şey arıyorum. Eğer 5-10TL gibi WD 250 lik bulabilirsem alıp sana postalayacağım. Sen becelleşirsin artık.
HDD LLF işleminden geçtiği ve ana önyükleme ve MFT leri özel olarak silindiği için DOS formatı uzun sürmektedir.
Formatın bitiminde benchmark sonuçları da yayınlanacaktır.

seron

değerli ve de kemikli @memleket ,
görüldüğü gibi bu günlerde yaşanan üzücü ve vahim olayların ve hele ki ramazan ayında olmanın pek bir ehemmiyeti yok; toplumun açlığı(!) sağolsun, bu haber sitesi, yalandan ara sıra namazın faydaları, peygamberin en çarpıcı sözleri gibi "haber"ler de yayınlıyor güya... kendin gördün yorum senin.

Değerli ve pek kıym(alı)etli yamyam abi:
1- Benim şu anda harddiske ihtiyacım olduğunu da nereden çıkardın :D De ki ihtiyacım var: laptop harddiski olup 1TB olmalı ve de kutulu olmalı; ekstra güç kaynağı istememeli.
Peki sorunum ney?
Bulut tabanlı ortak disk. Bana döve döve anlatmaya çalıştığın düzene ayak uyduramıyorum. Yani bu iş ya NAS ile çözülecek(o modemli olan), ya da böyle devam edecek...
Zahmetlerinden ötürü teşekkür eder, ellerinden ısırırım. harddiski adam edebilirsen güle güle kullan. HAAAA... ölü harddiskleri öpe atma: içlerinde güçlü neodmiyum mıknatıs oluyor, pilsiz el feneri cart curt yapmada işe yarar belkim.
2-Elbette kişilerin şahsi fikirleri, izlenimleri ve zevkleri farklı olur; o yüzden ben, o sistem hakkında anlattıklarına tam olarak güvenememekle beraber, eğer bahsettiğin gibi ELMAmsı bir sistemse, cillop gibi kullanırım. Hatta o video programı sorunsuzca kullanılabilecekse, sırf onun için, kurmadan dahi faydalanırım; bana EDİUS'u aratmayacak profesyonel video kurgu yazılımı lazım.
3-devletlerin ilkeleri arasında ilimcilik yoktur ama, ilimi terk eden her devlet ve millet helak olmuştur. gavur adeti diye vaktinde keşfedilmemiş teknikler, bugünün zengin ve refah ülkelerini ihya etmiştir. örnek: ABD, Alamanya, caponya... inanmazsan araştır.
pekiyi sorun nedir? halkımızın uyanması için, eğitilmesi gerekir. siyasiler(in çoğu diyelim), eğitim sistemini bilinçli olarak köreltmektedirler ki, halk cahal kalsın, uyanamasın ve de hep bizi seçsin, her dediğimize he desin, her buyruğumuza boyun eğsin. ;) inanmazsan gidip devletin okullara dağıttığı "ücretsiz" kitapları inceleyebilirsin. tabii içinde incelenecek birşey bulabilirsen. :D  bizim zamanımızda kitaplar ücretli satılıyor, aileler kitap paralarını zorlukla karşılıyordu. eğitim sistemi çok eleştiriliyor, ciddi aksaklıklar tartışılıyordu. bugüne gelince ben, beterin beteri varmış diyorum; en azından "tabi ki" yerine "tabiykide" yazan bir nesil yoktu. en cahilimiz, kekeleyerek okuyanımız bile doğru yazıyordu o kelimeyi. :)
diyor ve konu daha da tehlikeli hale gelmeden kapatıyoruz.
------------------------------------
madem o kadar bazara çıkıyorsun da.... ne diye harttısk kutusu almıyorsun.

Mr_YAMYAM

HDD kutusu bana bile lazım.
Sıfırını alsam 50-100TL civarı. Şimdilik bu parayı veremem.
Ama hurdacılarda 20-30TL ye bulabilirsem hem kendim için hem de senin için alacağım.
Şimdi kulağını kuyruğunu aç ve beni dinle.
Bir HDD genellikle 10W civarı güç harcamaktadır. Üç aşağı 5 yukarı olsa da her HDD'nin belli bir güç harcaması bulunur.
Peki bir USB portu bize ne kadar güç sağlayabilecektir.
Günümüz standartlarında USB portlarından çekilebilecek güç 5V ta 500mA civarıdır. Sınırlı koşullarda bu değer 5V 1A civarı olabilmektedir. Bu da bir küçük harddiski sınırlı seviede çalıştırmaya yeterli olmaktadır.
NAS veya STORAGE gibi veri güvenliğinin önplanda olduğu uygulamalarda ben mini HDD kullanıp USB den besleyeceğim dersen daha şimdiden çuvallamışsın demektir.
Ne yani harici bir 12V adaptörün yok mu. Bende bol miktarda var. 12V 1-2A verebilen ve trafolu. Bu adaptör ile bir HDD tam anlamıyla sağlıklı çalıştırılabilir. Herhangi bir voltaj sorunu olmaz ve harddiskin yüklenme durumlarında sorun çıkartmaz.
İstersen sana göndereyim 1 tane :D
NOT:
AV linux gerçekten bir harika. Ancak kurulumu ve ayarları tam baş belası.
Bu gibi sorunlar sana sorun olmazsa kullanabilirsin. Ancak bağımsız bir HDD ile test etmeni öneririm.

seron

İnternette gezerken dikkatimi çekti. Önyargınızı boşverip Lütfen izleyiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=4kvT0dywaF8

Bu oyun, aslında böyle oynanmıyor. Bilenler bilir, meşhur NİNTENDO (NES)'nun SUPER MARİO oyunudur.
Yoluna çıkan canavarları ezmek ve ateş etmek, duvarlardaki, borulardaki gizli mantarları toplamak, kısacası oyunda çok oyalanmak, kısıtlı süre nedeniyle paniğe kapılmak gerekiyor.

Fakat oyunu oynayan şahıs, alışılmışın dışında,

hiçbir engel ve canavarla vakit kaybetmeyip,
hatta kendisine güç ve korunak sağlayacak ödüllerle bile ilgilenmeyip, ...

...oyunu bitirmeye odaklanmış. hatta hatta, dikkat edildiyse, oyunun sonundaki bayrağı indirmek için oyun süresinin sıfır olmasını bekleyip adeta oyunla(hayatla) dalga geçmiş.

Kimisine göre "saçma sapan" denebilecek bu oyun, bana şunu düşündürdü:
"Hayatta önüne çıkacak engellerle vakit kaybetmemelisin."
"Hedefe odaklanmalısın."
"Hedefe olaşacağım diye herşeyi boşverip üstünkörü koşmak yerine, canına, sağlığına da dikkat etmelisin."


Şimdi videoyu tekrar izleyin lütfen:
https://www.youtube.com/watch?v=4kvT0dywaF8

Eğer oradaki şahıs, nefsine uyarak bir canavara dahi bulaşsa, bir mantarı elde etmek için anlık dursa, bu defa oyunun akışı nedeniyle canavarların ortaya çıkma zamanları ve atlama-zıplama zamanları uyuşamayabilecek, bu da zaman zaman onu beklemek zorunda bırakacak, zannettiğinden daha fazla vakit kaybedecek, boş boşuna şu zalım dünyada yıpranıp yaşlanıp gidecekti.  ;)

Şayet bir oyunda hedef oyunu bitirmek ise, o oyunu bitirmelisin.
Başarılı kişiler, zevklerini bir kenara bırakabilmiş kişilerdir.
zevklerine önem vermiş kişiler ise fazlaca vakit harcamış kişilerdir.(kötü yapmamışlardır; sadece vakit harcamışlardır)

Alın size 80'li yıllardan kalma MARİO oyunu ile hayat dersi ;D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 02 Temmuz 2016, 15:32:20HDD kutusu bana bile lazım.
Sıfırını alsam 50-100TL civarı. Şimdilik bu parayı veremem.
Ama hurdacılarda 20-30TL ye bulabilirsem hem kendim için hem de senin için alacağım.
Şimdi kulağını kuyruğunu aç ve beni dinle.
Bir HDD genellikle 10W civarı güç harcamaktadır. Üç aşağı 5 yukarı olsa da her HDD'nin belli bir güç harcaması bulunur.
Peki bir USB portu bize ne kadar güç sağlayabilecektir.
Günümüz standartlarında USB portlarından çekilebilecek güç 5V ta 500mA civarıdır. Sınırlı koşullarda bu değer 5V 1A civarı olabilmektedir. Bu da bir küçük harddiski sınırlı seviede çalıştırmaya yeterli olmaktadır.
NAS veya STORAGE gibi veri güvenliğinin önplanda olduğu uygulamalarda ben mini HDD kullanıp USB den besleyeceğim dersen daha şimdiden çuvallamışsın demektir.
Ne yani harici bir 12V adaptörün yok mu. Bende bol miktarda var. 12V 1-2A verebilen ve trafolu. Bu adaptör ile bir HDD tam anlamıyla sağlıklı çalıştırılabilir. Herhangi bir voltaj sorunu olmaz ve harddiskin yüklenme durumlarında sorun çıkartmaz.
İstersen sana göndereyim 1 tane :D
NOT:
AV linux gerçekten bir harika. Ancak kurulumu ve ayarları tam baş belası.
Bu gibi sorunlar sana sorun olmazsa kullanabilirsin. Ancak bağımsız bir HDD ile test etmeni öneririm.

abi anlayarak okumuyorsun:
ya usbli harddisk kullanarak onu GENEL - KOLAY TAŞINABİLİR DEPO yapacağım ya da beyik harddisklerle nas kuracağım.

İkincisi 12Volt trafo olmaz. +12 ve +5V en az 1.5 Amperlik trafo lazım ki dediğin olsun. harddisk sadece 12V ile çalışmıyor biliyorsun. e elimde kutu olmadığına da göre, harici kaynağın 12+5 olması lazım.

Mr_YAMYAM

Sen beni anlayarak okumuyorsun.
HDD yi tek başına kullanacaksan zaten oraya PC yi getirmek zorundasın. Mecburen kutulu kullanacaksın.
Kutulu kullanabilmenin iki seçeneği vardır.
1 USB den beslemeli.
2 Harici beslemeli.

seron

Eğer harici beslemesi olmayan bir harddisk olursa;
tüm verilerim kolayca taşınabilir çünkü
aaa bunun adaptörü nerdeydi, aaa tüm prizler dolu şimdi bunu nereye takacağım, aaa orjinal adaptör bozuldu piyasada bulunmuyor... derdi olmaz.
o yüzden eğer sorun
5V ile çalışan taşınabilir ile çözülemezse,
mecburen kendi NAS ağımı kurarak büyük harddiskimi kullanmalıyım; bu durumda harddisk yerinde sabit duracağı için fiş adaptör gablo derdi olmaz, modeme takar, 24 saat çalıştırabilirim.
küçük olan harddiski ise istediğim yere taşıyabildiğim için ANA DEPO yapmak için çok daha uygun ve ucuz olur.

Elimdeki WD BLUE bir kez kullanılmış garantili diski LLF yaptım, bekliyor. Şayet bunu okutursam, kutulusundan alırım zannediyorum.

Mr_YAMYAM

Şimdi sana bir görev veriyorum.
Git ve araştır. Sağlam kanıtlar bul ve sun.
Bir USB portundan sağlıklı olarak kaç amper çekilebilir. USB 1.0 dan tut ta USB3.0 a kadar seçeneğin var.
Ayrıca her donanım üreticisinin teknik verilerine de bakmalısın. Bir anakart ile bir 1A civarı besleme devresi olan modem USB çıkışları da teknik araştırmalara dahildir.
Geldiğinde sıkı bir köteğe hazır olmalısın.

seron

YAHU ANLAMIYORSUN KIZICAM HAA.

Şayet USBli mini disk kullanırsam bilgisayara takacağım ki sen de öyle yapıyorsun, çekilen akım ile anakart desteği yeterli görünüyor.
1- ya böyle yapacağım...
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=9F4E[/img]
2- ya da böyle:
[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=6R3F[/img]

harici beslemesi olmayan harddiski modeme bağlamıyacağım yani anladın?

Mr_YAMYAM

Ben şunu söylemek istiyorum.
Taşınabilir küçük harddisklerin veri güvenliği iyi değildir. Geçici olarak bilgilerini depolayacaksan sorun yok.
Ama ana depo yapacağım diyorsan sen bilirsin :D
Ana depo olarak kullanılan aygıtların veri güvenliği iyi olmalıdır.
Benim başıma çok geldi.
Mini HDD ye birşeyler yazarken bazen aşırı akım çekebiliyor. Bu da küçük aygıtlarda (LEP TOP) gibi, sorun oluşturabiliyor. Yazma esnasında besleme sorunundan dolayı data kaybı oluyor ve diğer dataların güvenliği de riske giriyor. Birkaç kere başıma geldiği
için biliyorum.
Ama kısa süreli kayıtlarda sorun olmayabiliyor. Tak kullan. İçerisindeki verileri de ana depoya transfer et hiç mesele değil.
Bir mini HDD yi modeme bağlayıp ana depo olarak kullanmaktansa modeme uygun kapasitede flash disk bağlayarak kullanmak daha güvenlidir. Esasen modemlerin kullanılma şekilleri de böyledir. Sonra bu flash diskteki veriler ana depoya aktarılabilirler. Mantık aynı.

seron

#1019
Hımmmm, tamam...
En başta söylemen gerekeni en son söyledin yine... :D

Ağabey olaş şu: Flaş bellek yetmiyor. Laptobumda gigabaytlarca verinin ANA depoya aktarılması ve diğer disklerdeki verilerinde senkronize edilmesi (eşitlenmesi, güncellenmesi) gerekiyor.

En azından 250GB bir taşınabilir olaydı, tüm bilgisayarlardaki verileri bir yere toplar,

Senkronizansyon gerektiğinde de yine bunu kullanırdım.

Boşta küçük boyutlu disk bulamaz mıyım acaba?... ::)  elimdeki o beğenmediğin HUB'a bağlar geçinir giderdik... ???

Ahan da...
https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-160-gb-hdd-sata-notebook-2.5-hard-disk-316598505/detay
ama kutusuz...