Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

memleket

Yok ben bu fiyata telefon alırım daha iyi. Zaten ihtiyacımda var  :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 26 Haziran 2016, 01:05:47Yok ben bu fiyata telefon alırım daha iyi. Zaten ihtiyacımda var  :D
Telefona o kadar para verilirmi yaaf.
Elimden gelse benim telefonu da kapatacağım.

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 26 Haziran 2016, 01:27:08Telefona o kadar para verilirmi yaaf.
Elimden gelse benim telefonu da kapatacağım.

2004 de bunu almıştım ve halada kullanıyorum. Taş gibi telefonmuş. Ama yaşlandı sanırım, bazen naz ediyor  :D

Mr_YAMYAM

Ben E250 ile gönül bağı kurdum.
Geçinip gidiyorum.

seron

Alıntı yapılan: memleket - 26 Haziran 2016, 01:46:502004 de bunu almıştım ve halada kullanıyorum. Taş gibi telefonmuş. Ama yaşlandı sanırım, bazen naz ediyor  :D

Zamanının kral telefonlarıydı.
Kameralı telefonların bunun yanında "kıytırık" kaldığı yıllar idi. en kaliteli kamera bunlardaydı ve para yetmiyordu ki alalım.

ben eskiden beri, varlık içinde yokluk çekmişimdir. Üniversitedeyken nokia 5110 kullanıyordum. telefonun modası geçmişti herkes nokia3310 kullanıyordu ve benim içim gidiyordu. kıskançlıktan utançtan ölüyordum.

üniv2. sınıfta değişen bir şey olmadı. bu sony ericsondan kullanan bi arkadaş benim 5110la çok alay etmişti. bende pişkinliğe vererek ses etmiyordum. ama içimden ne kadar zengin zübbesi varsa sövüyordum.

üçüncü sınıfa geldiğimde yeni bir telefon aldım ve hala kamerasızdı: nokia 3120. bir süre sonra askerde "bir hıyar" tarafından karların içinde kaybedildi. yüzsüzlüğe bak: karakol komutanından telefonun bulunması için mayın dedektörü istendi. ;D yine merhametli adammış: "ülen duyan olursa gazetelere düşeriz" dedi. "asker mayın dedektörünü bu defa farklı bir nedenden kullandı" neticede bulunamadı. ben sakerden döndükten sonra karlar eriyince bulmuşlar: telefon tamamiyle ÖLMÜŞ.

askerden geldiğimde yıl 2009, hala 1200 ve buna benzer bir iki klasik telefon kullandım. hiç şikayetim yoktu taş gibi sağlam ve maksimum batarya süresi...

güv. görevlisi olarak çalışmaya başladığımda ikinci el nokia express müzik ile idare ettim.

en son geçen yıl, nihayet ben de güncellendim: sony xperia M4 aqua.
kamerası interneti falan tamam. oh bee. rahat ettim. ama yıllarca bir kameranın yokluğuyla yaşamak ciddi sorundu...

sonuç mu?
en iyisi klasik tuşlu telefon. hem sağlam oluyorlar hem de batarya sıkıntıları yok. (renkli ekran olmayanlardan bahsediyorum)
şu anki sony akılsız telefonumun aldığım günden beri usb soketinde sıkıntı var. soketi takı tam bilgisayara taktığımda hafif bir oynamayla bağlantı anlık kesiliyor ve hatalara neden oluyor. şimdi garantiye göndersem, telefonun içine edip gönderecekler. ben de böyle idare ediyorum...

ASUS zenfone'lar iyi diyorlar. bayağı övülen bir telefon. huawei için birşey söyleyemem...ama şunu söyleyeyim: çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa olsun, bir cep telefonu bir kamera ve fotoğraf makinesinin yerini ASLA TUTAMAZ. maksadın görüntü almak ise, sana iyi bir kamera almanı tavsiye ederim. fotoğraf makinesinde kodak, fuji, nikon gibi markaları iyiydi. samsungdan uzak dur. video kamera istersen sony'leri bir araştır.

seron

Yamyam amca hatam nerdeyse söyle. ne yani fotoğraf makinesi ile camcorderler telefonlardan daha iyi değil mi yani?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 26 Haziran 2016, 22:20:04Yamyam amca hatam nerdeyse söyle. ne yani fotoğraf makinesi ile camcorderler telefonlardan daha iyi değil mi yani?
Bunu söylersem kavga çıkar yine.
Fotoğraf çekme işi makinaya özgü değildir.
Bir fotoğraf esasen OBJEKTİF ile elde edilir.
Objektiflerin nitelikleri.
1 Çözünürlük. (MP falan değil haa)
2 DISTORTION (Bozulma)
3 Işık geçirgenliği.
4 Diyafram açıklığı ve kapalılığı.
5 Lineerite.

seron

Ben şimdi gitmek zorundayım ama kavgadan kaçmıyorum. Lezzetli bir konuysa biraz pişir de yiyelim. :D
NOT: cep telefonlarına objektif takılamıyor, yimeğimiz ona göre pişir. ;)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 26 Haziran 2016, 22:43:35Ben şimdi gitmek zorundayım ama kavgadan kaçmıyorum. Lezzetli bir konuysa biraz pişir de yiyelim. :D
NOT: cep telefonlarına objektif takılamıyor, yimeğimiz ona göre pişir. ;)
Uygun bir zaman bu konuda konu başlığı açar bol bol kavga ederiz.

seron

Onur ağabey,
Yabancı-altyazılı-bilgisayar konulu
dizi izlemeyi sever misin?
"Halt and Catch Fire" Dizinin adı.
daha yeni keşfettim.
1980lerde geçiyor ve bilgisayar yapmaya çalışan bir firmayı konu alıyor. Dizide IBM, Apple gibi firmaların adı geçiyor ve firma, IBM'in bir ürününü kopyalayarak üretip satmaya çalışıyor. içerisinde bol bol elektronik, lojik, bilgisayar terimi var. Gısa devre filmi kadar zevkli diyebilirim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 27 Haziran 2016, 15:15:00Onur ağabey,
Yabancı-altyazılı-bilgisayar konulu
dizi izlemeyi sever misin?
"Halt and Catch Fire" Dizinin adı.
daha yeni keşfettim.
1980lerde geçiyor ve bilgisayar yapmaya çalışan bir firmayı konu alıyor. Dizide IBM, Apple gibi firmaların adı geçiyor ve firma, IBM'in bir ürününü kopyalayarak üretip satmaya çalışıyor. içerisinde bol bol elektronik, lojik, bilgisayar terimi var. Gısa devre filmi kadar zevkli diyebilirim.
Teknik yapım iyi ise severim.

seron

Kesinlikle iyi, bana güven!
Bol miktarda doanım karıştırılıyor, BOISlar inceleniyor, yazılım üretiliyor, deneyler yapılıyor, yanlışlıkla veri uçurulup bir kadın mühendisçe disk sökülüp veriler kurtarılıyor; bu arada şirket içinde ve dışında envai çeşit dalavereler dönüyor... Harika bir dizi.
Bu arada sanırım okingurt hala internet olayına çare bulamamış olacak ki yerinde yeller esiyor.
okingurt, bu mesajı okuyorsan seni unutmadık adamım...

Mr_YAMYAM

Ama uzun bir dizi ise sıkar.
En fazla 4 bölüm olmalıdır bu konular.

seron

4bölümlük dizi var mı?  ;D
Bu dizi sezonluk bir dizidir 2014'de yayına başlamış, sürüyor...
Bence sen ilgilenmek istemiyorsun ama ayıp olmasın diye bahane üretiyorsun. :D
Ben sana DVD olarak veririm. Hele hele senin gibi bir yamyamın...
MUTLAKA İZLEMESİ GEREK.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 27 Haziran 2016, 22:30:514bölümlük dizi var mı?  ;D
Bu dizi sezonluk bir dizidir 2014'de yayına başlamış, sürüyor...
Bence sen ilgilenmek istemiyorsun ama ayıp olmasın diye bahane üretiyorsun. :D
Ben sana DVD olarak veririm. Hele hele senin gibi bir yamyamın...
MUTLAKA İZLEMESİ GEREK.
Hala anlamamışsın.
Bir konu 2 sene boyunca devam ediyorsa ya o konu iyi işlenmemiştir, ya da dallandırılıp budaklandırılıp reyting yapmaya çalışılmıştır. Bizim gurtlar vadisi gibi. Bitemedi bir türlü beeaa.

seron

Geç yanıtladığım için üzgünüm.
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 27 Haziran 2016, 22:45:30Bir konu 2 sene boyunca devam ediyorsa ya o konu iyi işlenmemiştir, ya da dallandırılıp budaklandırılıp reyting yapmaya çalışılmıştır. Bizim gurtlar vadisi gibi. Bitemedi bir türlü beeaa.

Bahsettiğin drum Mal kişizadeler için tasarlanmış yerli diziler için geçerlidir. Yıllardır amerikan dizileri izlemekteyim.
Doctor who
house
breaking bad...
bunlardan biridir. BU tip diziler kaliteli olmaları yetmiyormuş gibi bir de 3-4 yıl kadar uzatılarak izleyiciyi zevkin doruklarına çıkartır.
Bir zamanların o lanetli adası... hah buldum LOST gibi saçma değildirler . tabi sen bunca dizi arasından seçici davranmalısın hepsi aynı değil.
Şu aralar herkırlı bir dizi revaçta adını hatırlayamadım. Bir hekır ve LİNUX başroldeler.
Sen bana bakma ben geçmişte saçma da olsa zombi konulu walking deads dizisini de izlemiş birisiyim ama seni tanıyorum; bu diziyi izlerken "bu yamyam iyi ki tavsiye etmiş" ve "keşke hiç bitmese" nidalarıyla izlersin bence... ;)  :D

memleket

@Mr_YAMYAM

Bu anteni GSM modeminden söktüm. 3 metre kablosu var. Alt tarafı mıknatıslı. Nerede kullanabilirim.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 27 Haziran 2016, 23:57:55@Mr_YAMYAM

Bu anteni GSM modeminden söktüm. 3 metre kablosu var. Alt tarafı mıknatıslı. Nerede kullanabilirim.

Aynı anteni ben de kullanıyorum.
O antenler GSM 900 ve 1900 MHz civarı çalışan GSM EDGE ve 3G antenleridir.

toyer

duymussunuzdur kesin ama sunumları izlemenizi tavsiye ederim. coluk çocuk dahil. :)

https://www.youtube.com/watch?v=F-dgaSciM3c

ve daha birçok....