Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mustafa281

Alıntı yapılan: okinkurt - 28 Temmuz 2016, 16:59:48Tamam :) Yüksek fps alınan oyunlarda önemli ölçüde stuttering meydana gelmekte yüksek fps alınsada örnek 120 ancak dip fps ölçen programlarda çizelge kötü seyir ediyor yani alınan fps aynı oranda akıcılık yansıtmıyor sorun bu ..
Bende youtuberlik yapiyorum daha yeni basladim bende 60 fpsi zor goruyorum (first person shooter) isletim sistemim win7 32 bit olmasina ragmen islemcim pentium d (Dual Core) ama ram'im 2 gb bu yuzden ekran kartim dusuk oldugu icin ramimden besleniyor sizden ricam isletim sisteminizi ram ekran karti gibi ozelliklerini de yazar misiniz

okinkurt

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 28 Temmuz 2016, 20:42:23Bende youtuberlik yapiyorum daha yeni basladim bende 60 fpsi zor goruyorum (first person shooter) isletim sistemim win7 32 bit olmasina ragmen islemcim pentium d (Dual Core) ama ram'im 2 gb bu yuzden ekran kartim dusuk oldugu icin ramimden besleniyor sizden ricam isletim sisteminizi ram ekran karti gibi ozelliklerini de yazar misiniz

Kardeş yanlış anlama da benim bilgi seviyesi biraz üst düzey 20 senedir oyun ve oyun sorunlarıu ile haşır neşirim yani sorunlarda üst düzey :) yani benim çözemediğim bir durumu forumlarda çözebilen pek yok zaten takıntı ettiğim durumlarda millete sorun olarak gözükmemekte bu arada FPS (frames per second) dur First person shoter oyun ve bakış türü yani birinci kişi görünümlü oyunlar tekrar edeyim sizi küçümsemiş gibi olmıyım da benim sorunlar biraz yukarı kaçıyor stutter ve micro stutter vakaları kartın z-fighting problemleri vs mesela orda yazan fps ler aslında gerçek değil birde dip fps ölçüm programları var ben biraz derin takılıyorum :)) bu arada kanalınızı atarsanız bende abone olıyım merak ettim . Birde örnek sorunlar ile ilgili bir makale biraz fikir verebilir size https://carnage86.wordpress.com/2012/12/23/batman-arkham-city-ince-ayarlari/ oyun motorları motorların sisteme etkisi vs vs vs sorunu video ya alıp atıyorum herkes diyor bune yağ gibi bu :)) herkesin takıp kovaladığı şeyler değil bu yüzden makaleler de az.

Unutmadan sistem :

i7 3770k 3.5 ghz turbo core 4.0
asus z-77a 1155
8gb 1600 mhz hp ram
Asus gtx 960 rog strix
corsair 128 gb ssd
750w corsair psu
corsair gaming c70 kasa.

Mustafa281

Alıntı yapılan: okinkurt - 28 Temmuz 2016, 21:06:58Kardeş yanlış anlama da benim bilgi seviyesi biraz üst düzey 20 senedir oyun ve oyun sorunlarıu ile haşır neşirim yani sorunlarda üst düzey :) yani benim çözemediğim bir durumu forumlarda çözebilen pek yok zaten takıntı ettiğim durumlarda millete sorun olarak gözükmemekte bu arada FPS (frames per second) dur First person shoter oyun ve bakış türü yani birinci kişi görünümlü oyunlar tekrar edeyim sizi küçümsemiş gibi olmıyım da benim sorunlar biraz yukarı kaçıyor stutter ve micro stutter vakaları kartın z-fighting problemleri vs mesela orda yazan fps ler aslında gerçek değil birde dip fps ölçüm programları var ben biraz derin takılıyorum :)) bu arada kanalınızı atarsanız bende abone olıyım merak ettim . Birde örnek sorunlar ile ilgili bir makale biraz fikir verebilir size https://carnage86.wordpress.com/2012/12/23/batman-arkham-city-ince-ayarlari/ oyun motorları motorların sisteme etkisi vs vs vs sorunu video ya alıp atıyorum herkes diyor bune yağ gibi bu :)) herkesin takıp kovaladığı şeyler değil bu yüzden makaleler de az.

Unutmadan sistem :

i7 3770k 3.5 ghz turbo core 4.0
asus z-77a 1155
8gb 1600 mhz hp ram
Asus gtx 960 rog strix
corsair 128 gb ssd
750w corsair psu
corsair gaming c70 kasa.
Iyi de senin sistem zaten fena  ;D yani boyle bi sistemde yuksek fps almak zorundasin :) eger oyun videolari felan cekiyorsan fraps ve ya bandicamdan şaşma bak bende de Nvidia GeForce 7100 gs var 10 senelik ekran karti bisey yapamiyorum  yani anlican 30 fps yi gorsem şükrediyorum bazen  ;D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 28 Temmuz 2016, 21:26:13Iyi de senin sistem zaten fena  ;D yani boyle bi sistemde yuksek fps almak zorundasin :) eger oyun videolari felan cekiyorsan fraps ve ya bandicamdan şaşma bak bende de Nvidia GeForce 7100 gs var 10 senelik ekran karti bisey yapamiyorum  yani anlican 30 fps yi gorsem şükrediyorum bazen  ;D

Nvidia shadow play ile çekiyorum ben fps kayıpsız çekiyor gtx 650 ti üstü kartlarda var nvidia ya özel bi program baya güzel.

Mustafa281

Alıntı yapılan: okinkurt - 28 Temmuz 2016, 23:21:04Nvidia shadow play ile çekiyorum ben fps kayıpsız çekiyor gtx 650 ti üstü kartlarda var nvidia ya özel bi program baya güzel.
Ben onu indirsem cekmeyebiliri benim bilgisayar  ;D

seron

Gereksiz bir muhabbet olacaktır belki ama araya gireyim.
Benim bir sözüm var( ;D ) :
"Eski bilgisayar yoktur; ihtiyacı karşılayamayan bilgisayar vardır." seron ;D
Mustafa281, o elindeki bilgisayar ile nice kişiler güzel işler çıkartmaktadır. Senin sorunun bilgisayarının ağır oyunları kaldırabilecek durumda olmamasıdır.
Hayır bunu neden söylüyorum, internet ortamında bazı kişiler, bilgisayarları eski model diye biraz utanıyorlar sanırım, utana sıkıla özellikleri açıklayıp bir de sonuna benim külüstür diye gülücük işareti koyuyorlar. Bilgisayarınızla bir sorununuz yoksa tabi ki bu söz size değil. Fakat "Robotlar" isimli anime çocuk filminin fragmanlarını; ya da satın alabiliyorsanız kendisini bizzat baştan sona izleyin. Bu film piyasaya çıktığında daha Windows '98 kullanıyordu millet. Filmi izleyip grafik ve tasarım kalitesine bir bakın, sonra da ne demek istediğimi anlayın. O yılların teknolojisi ile "gavur" dediğin adam ne işler çıkarıyordu... ;)

Mr_YAMYAM

ET'li ve kıymETli @memleket
İçişleri bakanlığından gelen emre göre, tatil planları bu ayın 30 unda başlayıp ağustosun 9 u gibi bitecektir.
Seninle planlamış olduğumuz görüşme planları bu plana göre biraz çakışmaktadır.
Eğer Ankaraya geliş planların veya ayrılış tarihin birkaç gün sonra olabiliyorsa tatil dönüşü görüşebileceğiz.
Önemle bildirir yanaklarından ısırırım  ;D

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Temmuz 2016, 18:51:16ET'li ve kıymETli @memleket
İçişleri bakanlığından gelen emre göre, tatil planları bu ayın 30 unda başlayıp ağustosun 9 u gibi bitecektir.
Seninle planlamış olduğumuz görüşme planları bu plana göre biraz çakışmaktadır.
Eğer Ankaraya geliş planların veya ayrılış tarihin birkaç gün sonra olabiliyorsa tatil dönüşü görüşebileceğiz.
Önemle bildirir yanaklarından ısırırım  ;D
O zaman dönüşte görüşebiliriz...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 29 Temmuz 2016, 21:01:47O zaman dönüşte görüşebiliriz...
Dönüş ne zaman. O da çakışmasın sonra

seron

İletinden anladığım kadarıyla yarın yola çıkıyorsun. o halde ben de bazı hazırlıklarıma başlayayım.

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Temmuz 2016, 21:23:50Dönüş ne zaman. O da çakışmasın sonra

İznim 10 ağustosta başlıyor ve 30 ağustosta bitiyor...

Mustafa281

Alıntı yapılan: seron - 29 Temmuz 2016, 18:34:39Gereksiz bir muhabbet olacaktır belki ama araya gireyim.
Mustafa281, o elindeki bilgisayar ile nice kişiler güzel işler çıkartmaktadır. Senin sorunun bilgisayarının ağır oyunları kaldırabilecek durumda olmamasıdır.
Hayır bunu neden söylüyorum, internet ortamında bazı kişiler, bilgisayarları eski model diye biraz utanıyorlar sanırım, utana sıkıla özellikleri açıklayıp bir de sonuna benim külüstür diye gülücük işareti koyuyorlar. Bilgisayarınızla bir sorununuz yoksa tabi ki bu söz size değil. Fakat "Robotlar" isimli anime çocuk filminin fragmanlarını; ya da satın alabiliyorsanız kendisini bizzat baştan sona izleyin. Bu film piyasaya çıktığında daha Windows '98 kullanıyordu millet. Filmi izleyip grafik ve tasarım kalitesine bir bakın, sonra da ne demek istediğimi anlayın. O yılların teknolojisi ile "gavur" dediğin adam ne işler çıkarıyordu... ;)
Alıntı yapılan: seron - 29 Temmuz 2016, 18:34:39Gereksiz bir muhabbet olacaktır belki ama araya gireyim.
[
Seron bey ben zaten bu bilgisayar ile mutluyum sadece grafik isteyen oyunlari ekran karti ve islemci yuzunden oynayamiyorum o kadar ama geriye donuk oyunlarida oynuyorum eglenceli ;D bundan aşşa düşmeyelim de yeter :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 29 Temmuz 2016, 21:45:44İznim 10 ağustosta başlıyor ve 30 ağustosta bitiyor...
İzin süresince Ankarada olacaksan sorun yok.
Biz de 10 u gibi döneceğiz.
Tüm kalan günler senindir.

okinkurt

Bu w10 un allah belasını vermeye bugün elimde kaldı sistem açılmadı bi türlü unbothle volüme hatası veriyordu başlangıç onarma yaptım bu sefer kişisel pc niz açılamıyor dedi ne yaptıysam olmadı hadi tornistan format şimdi yedek alıyorum ayn kazığı atarsa diye 1gb net gitti böle bişey olmaz ya.

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Temmuz 2016, 22:08:51İzin süresince Ankarada olacaksan sorun yok.
Biz de 10 u gibi döneceğiz.
Tüm kalan günler senindir.

İznimin büyük kısmını memlekette geçiririm. İzin dönüşü görüşürüz artık...

seron

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Temmuz 2016, 22:28:09Bu w10 un allah belasını vermeye bugün elimde kaldı sistem açılmadı bi türlü unbothle volüme hatası veriyordu başlangıç onarma yaptım bu sefer kişisel pc niz açılamıyor dedi ne yaptıysam olmadı hadi tornistan format şimdi yedek alıyorum ayn kazığı atarsa diye 1gb net gitti böle bişey olmaz ya.
Okin adamım,
Sen sırf oyun için win10'a geçerek en büyük hatayı yaptın. ;D
Şimdi onur abi win10'un günahı yok sorun sizde diyecektir. O da haklı...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 30 Temmuz 2016, 18:22:32Okin adamım,
Bizim milletimizzde UMUT ETMEK vardır.
Önceki sürümlerle kör topal da olsa oynanılan bir oyun yeni sürüm windows'a geçilince CANAVAR olacak sanıyorlar  :P  (Dil DİŞ) ;D
Gerek oyun içi komut gereksinimi, gerekse işletim sistemi komut desteği bu olayın böyle olamayacağını göstermektedir.
Başta windows işletim sistemi dahil olmak üzere GERİYE YÖNELİK UYUMLULUK konusunda oldukça fukaralar.
(Belki de kasıtlı yapmıyorlardır)
Oyun üreticileri ise hak getire. Oyunu nasıl olsa beleş indiriyorlar veya crack yapıyorlar diyerek kör topal oyun hazırlayıp, sonra da yamalıklarla millete kakalıyorlar.
Kapitalist ülkelerde bir oyunu alıp ta oynayamamışsan dava açıp oyun üreticisinden tazminat bile talep edebiliyorsun. Yeterki oyunu orijinal aldığını kanıtla.
Türkiyede ise bir oyun oynanamıyorsa derdini marko paşaya anlatma usulü bulunmaktadır.
Çoğu arkadaşım bana oyunlarla ilgin yok diyorlar. Evet aslında artık kalmadı. Ama zamanında orijinal bir oyuna 125$ verip te oynayamayınca oyunlarla ilgim kalmıyor.

seron

Hah, doğru dedin.
Win10'u da istedikleri kadar yamalasınlar, geçemem. Geçmem değil geçemem. Çünkü yazılımlarımı çalıştırmıyor.

Mr_YAMYAM

Arkadaşlaaarr.
Şu an itibarı ile.
Antalyaya duhul etmiş ve arkadaşımız @serkan_48 'in sayesinde yerimize yerleşmiş bulunuyoruz.
Odamdaki net hizmetlerini yapılandırdım ve size yazıyorum :D
Balkon keyfi için tüm aygıtlarım hazır durumdadır. Bildirilir.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 30 Temmuz 2016, 18:22:32Okin adamım,

Yamyam abi haklı ama piyasa böle ben zaten w10 a para vermedim w8.1 ede vermedim i7 nin yanında hediye verdiler yükseltme ile geçtim yani çöksede saçıma çökmesede saçıma abi :D formatı çaktım sanal yedek aldım komple sistemin o anki yedeğini alıyor birdaha yaparsa onu kurucam.