Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 00:28:22Bu oyun bu kadar basit değil. Ben bunu hatırlıyorum baya bağıra çığıra oynamalı bi royun. Hatta benim çocukluğumda da vardı. Piastikten renkli evler oluyordu. Zarla neyle oynanıyor. Harika bir oyun. Çok istemiştim almayı ama bizimkiler kendi derdindeydi...
İşte bizler linux üzerinden baara çııra çevirebiliriz.
Ama en azından 1 oyuncu daha lazım. Bizim ET'siz @okinkurt  ta linux yükleyebilseydi üçümüz baara çııra oynardık.
Oyun içerisinde genelde 2 server bulunuyor. Bu servere önce gelen HÖST oluşturuyor ve bekliyor. Diğer girenler orada kaç oyuncu olduğunu görebiliyorlar ve orayı işaretleyip COIN tuşuna basarak bağlanıyorlar.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Nisan 2016, 00:33:43İşte bizler linux üzerinden baara çııra çevirebiliriz.
Ama en azından 1 oyuncu daha lazım. Bizim ET'siz @okinkurt  ta linux yükleyebilseydi üçümüz baara çııra oynardık.
Oyun içerisinde genelde 2 server bulunuyor. Bu servere önce gelen HÖST oluşturuyor ve bekliyor. Diğer girenler orada kaç oyuncu olduğunu görebiliyorlar ve orayı işaretleyip COIN tuşuna basarak bağlanıyorlar.

Abi çapraz platform olmuyormu ? mesela bazı oyunlar var play steyşın ve pc ile oynıyanlar karşılıklı oynayabiliyordu bu monoploy yi bizde alamadıydık pahallıydı yeni borsa aldıydık yan sanayi onu oynardık baya zevkli olurdu :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Nisan 2016, 00:35:32Abi çapraz platform olmuyormu ? mesela bazı oyunlar var play steyşın ve pc ile oynıyanlar karşılıklı oynayabiliyordu bu monoploy yi bizde alamadıydık pahallıydı yeni borsa aldıydık yan sanayi onu oynardık baya zevkli olurdu :D
HÖST'e bağlanamazsın ki.
Bu oyun linux'a özgüdür. Windows tabanında bunun gibi oyun görmedim ben.
Eğer lokal host oluşturursan port açman lazım. Aynı oyunu olanlar bağlanırlar.

seron

Çocukluk başkadır ama bizim çocukluğumuz tam anlamıyla "altın yıllar" idi. onur ağabeyimizinki daha da altın yıllardır istersen sor :D
çapraz platform değil oyun ille de linux kuracan. tabi bizim taraftaki oyunlar seni kesmez o ayrı...

onur abi lbreakout oyununa bir bakabilir misin? hoşt'una gidebilir. aynen kopyala ki hata yapma baş harfi L.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 00:39:37Çocukluk başkadır ama bizim çocukluğumuz tam anlamıyla "altın yıllar" idi. onur ağabeyimizinki daha da altın yıllardır istersen sor :D
çapraz platform değil oyun ille de linux kuracan. tabi bizim taraftaki oyunlar seni kesmez o ayrı...

onur abi lbreakout oyununa bir bakabilir misin? hoşt'una gidebilir. aynen kopyala ki hata yapma baş harfi L.
O oyunu çok oynadım linux tabanında.
Hatta bayağı level de ilerlemiştim de son zamanlarda tek başıma çevirmekten sıkılıyordum kaldırdım.
O oyunu da commodore 64 zamanında zabahlara gadar çevirirdik.
Aşağı HAMBURGER DÜŞERKEN ciyyaak viyyaak olurduk.

seron

Ben yeni yeni başladım. Gayet zevkli bir oyun. Ama belli bir levele gelince zorlanmaya başladım. Şu an oyunlara geçtim. Onu da yükleyeceğim. önce böyük oyunlar bir bitsin... Bu arada vakit geç oldu. Ayıp olur diye çekinmeyin yatmak isteyen yatabilir.

Okingurt bir yarış arabası oyunu vardı DİRTY miydi o hani en kötü doanımla bile oynanıyor?

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 00:49:15Ben yeni yeni başladım. Gayet zevkli bir oyun. Ama belli bir levele gelince zorlanmaya başladım. Şu an oyunlara geçtim. Onu da yükleyeceğim. önce böyük oyunlar bir bitsin... Bu arada vakit geç oldu. Ayıp olur diye çekinmeyin yatmak isteyen yatabilir.

Okingurt bir yarış arabası oyunu vardı DİRTY miydi o hani en kötü doanımla bile oynanıyor?

DİRT serisi var abi ben 9800gt ile tüm seriyi full detay oynadıydım gerçekçi ralli olarak DİRT 2 güzel ama araba parçalama moduysa DİRT showdowna bayılıyorum şahsen geçen dayanamadım orjinal aldım ama indiremedim tabi kotadan ://// abimle oynuyoduk bi ara ekranı 2 ye bölüp çift kişi oynıyabiliyorsun.

seron

Yuh harbi mi? Eğer ekran bölme olayı varsa süpermiş. Ülen niye daha evvel demedin. Korasana tevbe etmemiş olsaydım indirirdim ;D Ben bu oyunun videolarını gördüm de, gayet güzel bir oyun. gerçekçilik yüksek. bir de oyun çok akıcı, don mon pek belli olmuyor. çamur çap içinde yarışıyorsun. sadece çevre güzellğ değil arabanın kontrolü de gayet iyi gibi geldi izlerken. bir direksiyon setin varsa enfes oynanır bu oyun.

Bir de geçenlerde dayımın oğlan geldi. Abi dedi hani ben ufakken bana bir oyun verdiydin ya neydi o?
Ben nerden bileyim?... internette görsellerden baya araştırdık. sonunda bulduk. Company of Heroes. Çok fazla satan bir oyun değil ama arşivimden buldum, bir bakayım neymiş bu diye biraz takılayım dedim. bir bölüm bile geçemedim çok zor :o  ama baya güzel yapmışlar. askeri-strateji. nazi almanyasını anlatıyor denedin mi?

Mr_YAMYAM

Ben yatabilirim. Siz görüşün görüşün.
O oyun DIRT 2 ve 3 idi. Bende fazla var :D
Al bak ta ecik gözün ışılasın :D

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 00:56:24Yuh harbi mi? Eğer ekran bölme olayı varsa süpermiş. Ülen niye daha evvel demedin. Korasana tevbe etmemiş olsaydım indirirdim ;D Ben bu oyunun videolarını gördüm de, gayet güzel bir oyun. gerçekçilik yüksek. bir de oyun çok akıcı, don mon pek belli olmuyor. çamur çap içinde yarışıyorsun. sadece çevre güzellğ değil arabanın kontrolü de gayet iyi gibi geldi izlerken. bir direksiyon setin varsa enfes oynanır bu oyun.

Bir de geçenlerde dayımın oğlan geldi. Abi dedi hani ben ufakken bana bir oyun verdiydin ya neydi o?
Ben nerden bileyim?... internette görsellerden baya araştırdık. sonunda bulduk. Company of Heroes. Çok fazla satan bir oyun değil ama arşivimden buldum, bir bakayım neymiş bu diye biraz takılayım dedim. bir bölüm bile geçemedim çok zor :o  ama baya güzel yapmışlar. askeri-strateji. nazi almanyasını anlatıyor denedin mi?

C.OH u iyi biliyorum abi ama oynamadım benzerlerini oynadım steam de 4 tl ye felan alınabiliyor 2 si cıktı oda 10 tl felan dı indirim ile tabi butür strateji seviyorsan world in conflict i tavsiye ederim okadar oyun oynadım bundaki hava saldırısı ve efektleri hiç bir oyunda görmedim koca alanı ağır top atışına tutmak çok zevkli :D fideosunu koyayım

https://www.youtube.com/watch?v=eyzK_NdnGPw

seron

Uzaktan gösterip gösterip geri çekiyorsun. Olmuyor böyle ;D
Allah rahatlık versin. :)

Mr_YAMYAM

Yahu bu Ace Of Empires te her yerden çıkıyor. Bela mıdır nedir :D
Yahu arkadaşlar şimdi dikkatimi çekti.
Bu DIRT 3 ü bizler oynayamayız.
Baksanıza +13 yazıyor. Yani 13 kişi daha bulmamız lazım :D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Nisan 2016, 01:08:40Yahu bu Ace Of Empires te her yerden çıkıyor. Bela mıdır nedir :D
Yahu arkadaşlar şimdi dikkatimi çekti.
Bu DIRT 3 ü bizler oynayamayız.
Baksanıza +13 yazıyor. Yani 13 kişi daha bulmamız lazım :D

Şaka bir yana bendede dirt3 var senin yolladıgın ama cok bela bir sistemi var windows live programında oyunu aktif etmek gerekiyor ben ettiğim halde multiye giremedim birde oyunu save edemediydim ilerlemeler hep boşuna gitti bu sorunu yaşıyan çok vatandaş var benide delirttiydi zati .

seron

Onur abi az önce bir eskici geldi. 80lik WD getirmiş. 20TL istiyor. 5TL olmaz mı dedim, olmaz diyor.
Test edip sağlamsa alıyorum.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 16:08:38Onur abi az önce bir eskici geldi. 80lik WD getirmiş. 20TL istiyor. 5TL olmaz mı dedim, olmaz diyor.
Test edip sağlamsa alıyorum.
Al tabii.
80 lik HDD sistem kurulumu için yeterlidir. Fazlaca oyun moyun veya uygulama yüklemezsen.
Ben XP için artık 20GB ayıracağım. Ubuntu için 50GB iyi oluyo. Ama 40GB ayırırsam özel temp depo ayırabiliyorum. Şöyle 15GB civarı.
Böylece render veya dosya indirmelerim için yeterli temp alanım oluyo. Sonra tempdeki bilgileri ana STORAGE diskine atıp boşaltırsam geçinip giderim.
Ben de dün 160lık WD almıştım. 40 Gaymeye. Önce içerisindekilere baktım. Önceki kullanıcının tüm fotoları ve müzikleri duruyordu.
Müziklerini çaldım. Aynı klasör içerisindeki bazı resimleri de kopyalanmış oldu.
Daha sonra müzikleri tek tek dinleyip beğendiklerimi ana depoma atarım :D
Kalanları da silerim :)
HAA NOT:
Dün bir de bizim @okinkurt  için pro modem aldım. Ama EDGE imiş. 3Ggiriş frekanslarını destekliyor ama veri transferi için modül bulmam lazım. Benim modemi aldığım yerden soruşturdum. Bizdeki modüller uyarsa bir modül takıp 3.5G ye kadar çıkabiliriz dediler.
Ama modülün  fiyatı 100$ cık mış :)
Bu gibi işler çok çetrefilli ama uğraşması zevkli oluyo.

seron

Anlattıklarından anladığım kadarıyla:
Bir bilgisayarı ikinci el satacakken,
Veya servise götürecekken,

bırak silmeyi >>> güvenli silmek şart bunun önemini anlamış olduk. Gerekirse bununla ilgili başlık dahi açarız.

Sen al dedikten sonra alırım tabii. Bendeki 80lik iyi durumda ama USB storage taşı, tak-çıkar yapmaya üşeniyorum. Güç kaynağı da olmayınca bilgisayatı açıp kapatmak sorun oluyor. O nedenle senin göderdiğin kartı kullanabilirim.

Abi senin masaüstünü FULL bu sayfadaki gibi yapabiliyor musun?
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/best-linux-desktop-which-is-ideal-for-you--1194516
Yapabiliyorsan elma yapamıyorsan armut de, lazım.
Bu arada apoates tam senlik bir konu açmış bir bakıvır.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Nisan 2016, 16:35:50Al tabii.
80 lik HDD sistem kurulumu için yeterlidir. Fazlaca oyun moyun veya uygulama yüklemezsen.
Ben XP için artık 20GB ayıracağım. Ubuntu için 50GB iyi oluyo. Ama 40GB ayırırsam özel temp depo ayırabiliyorum. Şöyle 15GB civarı.
Böylece render veya dosya indirmelerim için yeterli temp alanım oluyo. Sonra tempdeki bilgileri ana STORAGE diskine atıp boşaltırsam geçinip giderim.
Ben de dün 160lık WD almıştım. 40 Gaymeye. Önce içerisindekilere baktım. Önceki kullanıcının tüm fotoları ve müzikleri duruyordu.
Müziklerini çaldım. Aynı klasör içerisindeki bazı resimleri de kopyalanmış oldu.
Daha sonra müzikleri tek tek dinleyip beğendiklerimi ana depoma atarım :D
Kalanları da silerim :)
HAA NOT:
Dün bir de bizim @okinkurt  için pro modem aldım. Ama EDGE imiş. 3Ggiriş frekanslarını destekliyor ama veri transferi için modül bulmam lazım. Benim modemi aldığım yerden soruşturdum. Bizdeki modüller uyarsa bir modül takıp 3.5G ye kadar çıkabiliriz dediler.
Ama modülün  fiyatı 100$ cık mış :)
Bu gibi işler çok çetrefilli ama uğraşması zevkli oluyo.

Abi o modül olmadan 3g çekemiyormu tam anlamadı ben :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 16:42:52Anlattıklarından anladığım kadarıyla:
Bir bilgisayarı ikinci el satacakken,
Veya servise götürecekken,

bırak silmeyi >>> güvenli silmek şart bunun önemini anlamış olduk. Gerekirse bununla ilgili başlık dahi açarız.

Sen al dedikten sonra alırım tabii. Bendeki 80lik iyi durumda ama USB storage taşı, tak-çıkar yapmaya üşeniyorum. Güç kaynağı da olmayınca bilgisayatı açıp kapatmak sorun oluyor. O nedenle senin göderdiğin kartı kullanabilirim.

Abi senin masaüstünü FULL bu sayfadaki gibi yapabiliyor musun?
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/best-linux-desktop-which-is-ideal-for-you--1194516
Yapabiliyorsan elma yapamıyorsan armut de, lazım.
Bu arada apoates tam senlik bir konu açmış bir bakıvır.
Yanlış anlamışsın.
Ben o HDD den veri kurtarma yapmadım. Hiç silinmemiş sistem kurulu bir HDD i alıp inceledim.
NOT: Meyve sepeti :D

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Nisan 2016, 16:48:46Abi o modül olmadan 3g çekemiyormu tam anlamadı ben :D
O modül olmadan 3G protokolünü yerine getiremiyo. Yani 3G nin veri alış ve veriş protokolleri.
Dolayısı ile ancak 256Kb/sn ile veri indirme yapabiliyor.
Ama 3G sinyallerini alabiliyor.

seron

Doğru anladım.
Herif silmeyi unutmuş, ya da boşvermiş. (geçmişte ben de buldum öyle harddisk)
De ki geridönüşüm kutusuna atıp boşalt dedi.
Gerek linuxda gerekse windowsta basitçe ver kurtarması yapabiliyorsun.
Bu nedenle elinden bir bilgisayar çıkaracaksan, ya harddiski söküp alacaksın ya da wipe disc/file shred yapacaksın.
O harddiskte adamn banka hesapları vb olsaydı ve sen de kötü niyetli birisi olsaydın ne olacaktı?
işte onu diyorum ben. dediğini anladım.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 17:13:19Doğru anladım.
Herif silmeyi unutmuş, ya da boşvermiş. (geçmişte ben de buldum öyle harddisk)
De ki geridönüşüm kutusuna atıp boşalt dedi.
Gerek linuxda gerekse windowsta basitçe ver kurtarması yapabiliyorsun.
Bu nedenle elinden bir bilgisayar çıkaracaksan, ya harddiski söküp alacaksın ya da wipe disc/file shred yapacaksın.
O harddiskte adamn banka hesapları vb olsaydı ve sen de kötü niyetli birisi olsaydın ne olacaktı?
işte onu diyorum ben. dediğini anladım.
Senin anlamadığın şey şu.
Bir HDD den veri kurtarmak öyle kolay bir olay değildir. Hele hele bilinçli bir şekilde silinirse neredeyse imkansızlaşmaktadır.
Bu vatandaş harddiskini silmeden PC yi olduğu gibi çöpe atmış. Çöpçü de hurdacıya satmış. Ben de hurdacıdan harddiski kaptım :D
Tek yapılması gereken tüm özel dosyalarını silerek BOŞ ALAN temizlenmesidir.
1 PASS boş alan temizlenmesi bile kriminal laboraturları seviyesinde işlem gerektirmektedir. 3 Pass yaptığın anda artık imkansızlaşır.