Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 21:19:35Yahu senin anlattığın şeyle benim anlattığım şey aynı değil mi? ;D

Bir diske LLF attın mıydı ne olur?
Ne MFT kalır, Ne MBR kalır, Ne önceden kalmış veri kalır... Hiçbirşey kalmaz. Dümdüz, başı-sonu sıfır dolu bir disk elde etmiş olursun.

Öyleyse ne gıbızlanıp duruyorsun yoh 7 kere LLF atıp ta bilmem ne de diye  >:(
Eşek.. Pardon AT bir kere LLF ı.
Bas üstüne bir adet WD DLG ile format (Bu işlem MFT nin yeniden ve üzerine yazılmasıdır aslında)
Emin olamadın mı;
Bir de diski birkaç bölüme ayırarak formatla.
Bak bakayım neler oluyo.
Benim yöntemde tek uzun işlem LLF işlemidir. Diğer işlemleri biliyorsun dakikalık işler.
Hadi bir de diyelim ki boş alan silinmesi. O da tutsa tutsa 1-2 saat tutar o kadar.

Alıntı yapılan: okinkurt - 29 Nisan 2016, 21:58:28Abiler size birşey soracağım bende eski püskü bir hdd var artık üretilmeyen maxtor yamyam emmi bilir bu markayı 100 küsür gb 7200 rpm bu vatandaşa linux kurulurmu ?
WD henüz WD olmamışken MAXTOR diskler ortalıkta teror estiriyordu :D
Yani HDD lerin atasıdır diyebilirsin. (IBM'leri sayma)

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Nisan 2016, 23:15:03Öyleyse ne gıbızlanıp duruyorsun yoh 7 kere LLF atıp ta bilmem ne de diye  >:(
Bas üstüne bir adet WD DLG ile format (Bu işlem MFT nin yeniden ve üzerine yazılmasıdır aslında)
Emin olamadın mı;
Bak bakayım neler oluyo.
Benim yöntemde tek uzun işlem LLF işlemidir. Diğer işlemleri biliyorsun dakikalık işler.
Hadi bir de diyelim ki boş alan silinmesi. O da tutsa tutsa 1-2 saat tutar o kadar.

Abi baya tozlu bir yerden çıktı bir takıp deniyem havaya uçmazsak kurarız da ne kurucaz nasıl kurucaz 3g nasıl calısacak bu pastayı kabartan ne ? bir sürü soru var :D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Nisan 2016, 23:15:03Öyleyse ne gıbızlanıp duruyorsun yoh 7 kere LLF atıp ta bilmem ne de diye  >:(
Emin olamadın mı;
Bak bakayım neler oluyo.

bekle bir yere ayrılma.
gimpte çizim yapıp geleceğim.

seron

Geldim:

İşte bunu demek istiyorum anladın mı?
Ben kimyadan bahsediyorum, MFT şudur budur bunları anlamazdan evvel işin ATOM boyutlarını anlat.
Tabi yukarıdaki resimlerle saçmalamış olabilirim zaten ben de bunu açıklığa kavuşturmaya çalışıyorum: böyle birşey var mı?

Mr_YAMYAM

Senin dediğin gibi manyetik alan az da olsa kalıyor olsaydı HDD ye birkaç kez format attıktan sonra o HDD tamamen  çizgi haline gelirdi ve artık kullanılmaz olurdu.
Ben 20 yıldır çalışan HDD biliyorum. Üzerine de binlercek kez veri yazılmış silinmiş bile olabilir.

Senin anlaman için şunu belirteyim.
Bir bilginin bilgi olabilmesi için başının ve sonunun bilinmesi gereklidir.
4 tane 1 yazmakla 4 tane bir'i yüzlerce 1 ler ve sıfırların aralarında tutmak ayrı şeydir.
Yani öbür forumdakiler gibi DİSK DİSKTİR Bas formatı gitsin olayı değildir.

seron

Yahu ÖBÜR FORUMDAKİLERİ KARIŞIRIP DURMA! >:(
Aklıma geldikçe sinir oluyorum zor unutuyorum zaten bir de sen hatırlatıyorsun. Oradaki olay onların neyi iddia ettiği değildi. Eğer senin dediğin şey yanlış ise ki bence yanılıyor da olabilirdin, bunu "ADAM GİBİ" ifade etmenin bir yolu yordamı vardır. Onlar her söylediğin ..oka my donose FM oluyordu ben ona kızıyorum. "roket mühendisliği değil bu" lan roket mühendisliği bir harddisk kadar kompleks değildir zaten!  >:(  Harddisk yapısı basit görünse de roketten daha ileri teknik bilgi gerektirir. benim düşüncem bu.

Dediğin lafa gelince, dürüstçe söyliyeyim, BİLMİYORUM. Yani senin de ne kadar bildiğini bilmemekle beraber, bilmek istediğimden dolayı, çaresizce çırpınıyorum. Ama yıllardır aramama rağmen güvenli silme metodlarını gavurca da olsa buldum, sevinçliyim  :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 29 Nisan 2016, 23:58:42.

Dediğin lafa gelince, dürüstçe söyliyeyim, BİLMİYORUM. Yani senin de ne kadar bildiğini bilmemekle beraber, bilmek istediğimden dolayı, çaresizce çırpınıyorum. Ama yıllardır aramama rağmen güvenli silme metodlarını gavurca da olsa buldum, sevinçliyim  :D
Amatör bir kullanıcının tek güvenli silme şekli çek sündür ve çöpe taşı dır.
Çöpe taşınan bir dosyanın kendisi aslında harddiskin bir yerlerinde durmaktadır.
Çöpe taşınan bir dosyanın giriş ve çıkış bilgileri MFT ye kaydedilmiştir. MFT ye de silinmiştir olarak geçecektir.
ÇÖP klasörünü de silersen ortada kurtarılacak veri kalmaz.
Hele hele MFT yi de tamamen silersen ortalıklarda hiçbir böcük bile kalmaz.
Binlerce birler ve sıfırlar arasından bir dosyanın ne olduğunu bulamazsın. Başını ve sonunu hangi akış şekline göre belirleyeceksin.
Yani binlerce birler ve sıfırlar arasındaki farklı kombinasyonlardaki birler ve sıfırlar da olsa bunun bir anlam ifade edebilmesi için belli bir mantıkla okunup dizilmesi ve yorumlanması gereklidir.
Aksi takdirde hiçbir birler sıfırlar hiçbir anlam ifade etmez.
ÖZEL NOT:
100GB lık bir HDD te kaç adet 1 veya kaç adet sıfır olabileceğini hesaplayınız.

seron

Onu hesaplamak için Güneş tanrısı Ra-Mu olmak bile yetmeyebilir. :D  Şaka tabi.

Ama ben yaklaşık 50GB Linuxlu partisyondan Photorec veya buna benzer bir isimli yazılımla yarım saatli bir taratma sonucunda çöpe atılarak silinmiş yığınla verimi kurtardııııım? :)
Silinen verilerimin tamamına yakını daha önce de dediğim gibi geldi. Belki de tamamı geldi ama, ben tek tek kurtarmaya üşendim. Tabi bunu muhalefet olsun diye anlatmıyorum. Yazılım kendine has bir metodla verileri taradı yaptı etti, daha sonra da gösterdiğim yere bırakıveedi. Anlayacağın üzerine yazdırmazsan "çöpe at - sil" mantığı TEHLÜKELÜ olabiliii.

Bu arada az önce kim neredeye baktım, en azından 3-4 ziyaretçi buraya bakıyor. hemen hemen hergün böyle.
Artık ne saçmalıyor bunlar mı diyorlar, yoksa gerçekten ilgi mi gösteriyorlar bilmiyorum.
Belki de yamyam olmaya hazırlanıyorlardır :)

okinkurt

Abiler bu linux kaç cicobayt nerden indirebilirim usb ile kurabilirmiyim rehber felan varmı bunun varsa atarmısınız gene arada tost ettiniz bizi .

seron

Maxtor 100kusur GB demiştin sanırım.
Ben araya girersem Onur abi beni döver. Çünkü hangi sistemi tavsiye edeceğimi tahmin edersiniz. ;)
Şöyle söyliyim:
Yamyam abinin Ubuntu Studiosu 1,9GB.
http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/12.04/release/

Benim Linux Mint'im 1,4GB
https://www.linuxmint.com/edition.php?id=189

Daha ufak Peppermint OS 669MB:
https://peppermintos.com/

Sen denemek mi istiyorsun? Bir işletim sisteminde ne arıyorsun olmazsa olmazların nedir?
Ona göre çok araştırma yapmalısın adamım.
O internetle 669MB olanı dahi indirmen zor.

okinkurt

Alıntı yapılan: seron - 30 Nisan 2016, 01:12:40Maxtor 100kusur GB demiştin sanırım.
Ben araya girersem Onur abi beni döver. Çünkü hangi sistemi tavsiye edeceğimi tahmin edersiniz. ;)
Şöyle söyliyim:
Yamyam abinin Ubuntu Studiosu 1,9GB.
http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/12.04/release/

Benim Linux Mint'im 1,4GB
https://www.linuxmint.com/edition.php?id=189

Daha ufak Peppermint OS 669MB:
https://peppermintos.com/

Sen denemek mi istiyorsun? Bir işletim sisteminde ne arıyorsun olmazsa olmazların nedir?
Ona göre çok araştırma yapmalısın adamım.
O internetle 669MB olanı dahi indirmen zor.

Bu ay 9 gb oyun güncellemesi yaptım 600 mb benim için birşey değil :D hava rüzgarsızken indirebilirim saniyede 1.5 mb felan cekebiliyorum ozaman ben linuxu merak ediyorum ama bunu indirebilirim. Not en önemlisi benim 3g yazılımını calıstırabilmem de gerek hangisinde bunu kolay yaparm ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 30 Nisan 2016, 01:23:48Bu ay 9 gb oyun güncellemesi yaptım 600 mb benim için birşey değil :D hava rüzgarsızken indirebilirim saniyede 1.5 mb felan cekebiliyorum ozaman ben linuxu merak ediyorum ama bunu indirebilirim.

Linux kurmanın giga baytlarla ilgisi yoktur.
Öyle olsaydı windowslar 8-9GB kimseler kurmazdı :D
Linux kurmanın ilk şartı sistemini tanımaktır.
Düşük konfigürasyonlar için farklı sürümler önerilebilir. İyi donanıma sahip PC ler için ise AMAÇ önemlidir.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 30 Nisan 2016, 01:24:52Linux kurmanın giga baytlarla ilgisi yoktur.
Öyle olsaydı windowslar 8-9GB kimseler kurmazdı :D
Linux kurmanın ilk şartı sistemini tanımaktır.
Düşük konfigürasyonlar için farklı sürümler önerilebilir. İyi donanıma sahip PC ler için ise AMAÇ önemlidir.

Abi kotalı net kullanıyorsan gb lar ile ilgisi oluyor nasıl indiriceksin leyleklermi getirecek :D

Kurmak istediğim pc :

Dual core e5400 2.7 ghz
3gb ddr2 667 ram
9800gt 1gb 256 bit
hdd (patlamazsa) maxthor .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 30 Nisan 2016, 01:26:59Abi kotalı net kullanıyorsan gb lar ile ilgisi oluyor nasıl indiriceksin leyleklermi getirecek :D

Kurmak istediğim pc :

Dual core e5400 2.7 ghz
3gb ddr2 667 ram
9800gt 1gb 256 bit
hdd (patlamazsa) maxthor .
En ideali ET'siz @seron 'un sürümü.
1.4 GB civarı.
Benim UBUNTU STUDIO çok daha fazla GB.
Ama az olanlara da rağbet etme. Bazı eklentileri yükleyebilmen için daha fazla kota harcarsın.
O harddiske cenıfır kurulur. Hatta yapabilirsen çift işletim sistemi kur. Win7 ve Linux. Dadından yinmez.
Linuxta internette gezinmek bile sana pingirdek dertlerini unutturur.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 30 Nisan 2016, 01:32:49En ideali ET'siz @seron 'un sürümü.
1.4 GB civarı.
Benim UBUNTU STUDIO çok daha fazla GB.
Ama az olanlara da rağbet etme. Bazı eklentileri yükleyebilmen için daha fazla kota harcarsın.
O harddiske cenıfır kurulur. Hatta yapabilirsen çift işletim sistemi kur. Win7 ve Linux. Dadından yinmez.
Linuxta internette gezinmek bile sana pingirdek dertlerini unutturur.

Abi tek düşündüğüm nokta 3g vodafone mobile wifi veya quicksmart bunda çalışırmı bendeki modemler arayüz olmadan çalışmıyorlar unutmadan bunun kurulumu windows gibimi ? cd yi tak biçimlendir kur tarzı .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 30 Nisan 2016, 01:34:10Abi tek düşündüğüm nokta 3g vodafone mobile wifi veya quicksmart bunda çalışırmı bendeki modemler arayüz olmadan çalışmıyorlar.
Linuxlarda modemlerin içerisindeki programları kuramazsın. Mantığı farklıdır.
Önce USB arabiriminden cihazını tanıtmak zorundasın. (Çoğu linuxlar otomatik tanırlar) (UBUNTU STUDIO Şak diye tanıyor)
Sonra VPN yapılandırmasını yapacak ve servis sağlayıcısının ayarlarını gireceksin.
Bu gibi şeyler ecik çetrefillidir sabırlı olmalısın.
Resme iyi bak.
@seron  için gıcıklık yapayım :)
Yeni fotolar gelmiştir.

seron

Benim tanıdığım okingurt çözer o işi.
Ama bana küfür edip gaçar gibi geliyor.
Okingurt, Benim sürümü kurarsan sana TV ile bağlanıp yardım da ederim haa.. ;)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 30 Nisan 2016, 02:01:29Benim tanıdığım okingurt çözer o işi.
Ama bana küfür edip gaçar gibi geliyor.
Okingurt, Benim sürümü kurarsan sana TV ile bağlanıp yardım da ederim haa.. ;)
Nah bağlanırsın :D
Şavalak şaban herif önce bağlanabilecek ki sen de ona bağlanıp ayarları yapabilesin :D

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 30 Nisan 2016, 01:37:12@seron  için gıcıklık yapayım :)
Yeni fotolar gelmiştir.

Benim arkadaşta bir WINN var ufak USB bellek şeklinde. Onu da tanıt da gıcıklığı görek :D
Linuxu bırak win7de bilem gıcıklık yapıyo :)

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 30 Nisan 2016, 02:03:55Nah bağlanırsın :D
Şavalak şaban herif önce bağlanabilecek ki sen de ona bağlanıp ayarları yapabilesin :D

O kurulumu yaptıktan sonra diyorum, yazılımdı ayardı yardımcı olurum...