Her saat başında Yanan Ledli Saat Yapmak istiyorum. Lütfen yardım

Başlatan emirkutlay, 19 Ekim 2011, 01:41:39

emirkutlay

Arkadaşlar saat başında başlayıp gelecek saat başında sönüp diğerine geçen ayrı renkde yanan ledli saat yapmak istiyorum.Yani diyelim ki saat 1 de yeşil ledli yanacak saat 2 ye gelindiğinde de yeşil led sönecek kırmızı ledi yakacak Saat 3 e geldiğinde de kırmızı sönecek mavi yanacak bir devre yapmak istiyorum.
Saat 1 den saat 2 ye kadar readrole ile açıp saat 2 de de yine read role ile kapatıp 2 den 3 e kadar read role ile açıp saat 3 de read role ile kapanan vs. diyelim ki saat 1 den 2 ye kadar yeşil led kullandım 2 den 3 e kadar da kırmızı led kullandım.Her satte ledler farklı yanacak bu 12 adet farklı ledler olmasada 4 ayrı ledin bitiminden sonra tekrarı olabilir yani 3* 4 renk led= 12 led.Saatin küçük kadranı Akrep üzerine geldi mi birini söndürecek diğerini yakacak bir devre arıyorum.Bana bu kjonuda yardımcı olursanız çok memnun olacağım beni çok mutlu edeceksiniz.
Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla..

emirkutlay

İbrahim bey bana verdiğiniz linkteki saat çok cereyan harcar üstelikde zamanla bozulma riski de var.Benim istediğim bu değil.Bildiğimiz duvar saatlerini Tahtadan yapıp ortasını delip makinayı yerleştireceğim.Etrafına da rakamları yerleştireceğim.İki rakam arasındaki dakikaları da ince bir şekilkde delip boşaltıp altına da ledi yerleştireceğim.Saat 1 den 2 ye kadar olan kısım yeşil renkde olduğunu farzedelim ve o renk yanık duracak.Saate baktığınızda çok uzaktanda baksanız yeşil rengi gördüğünüzde  Saat 2 yi geçmediğini anlamış olacaklsınız.Saat 2 ye geldiğinde yeşil sönecek kırmızı led yanacak.1 saat boyunca aynı renk yanmış olacak.12 saat boyunca 4 farklı rengi 3 kere yanmış olabilir.Eğer 12 ayrı renk bulunursa daha da güzel olur.Bilmem anlatabildim mi.Göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla..

ibrahim626

eğer pic programlamayi biliyorsan çok basit bir programla yapabilirsin bilmiyorsan elimden geldiği kadar yardımcı olurum istediğin devreyi şimdi anladım diğerlerine göre basit yakın zamanda bir örnek similasyon yapar eklerim olursa beğenirsen pcbyi çizeriz sende basarsin. Hayırlı günler

emirkutlay

İbrahim bey yardımınız için çok teşekkür ederim.Ben devre çıkarmasını bilmem bende böyle bir kaabiliyet yok fakat hazır devreyi uygulamaya koymasını biliyorum.Şayet devreyi çıkarıp bu projeyi gerçekleştirmeme yardımcı olursanız dünyanın en mutlu insanı ben olurum sayenizde ve her zaman size dua ederim.Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı da hakkınız helal ediniz.Saygılarımla...

emirkutlay

Tahtadan Saat yapmak istiyorum.Tahtanın ortasını delip makinayı alttan yerleştirip üzerine de rakamları yerleştirip Her saat arsındaki dakikaları ince bir çizgi halinde boşaltıp yani delip her saat arasını da alttan bölmek her bölüme de birer vaya kuvvetli olması için paralelde olabilir seri de olabilir LED veya LEDler koymak istiyorum.Yani bu 12 bölüm olacaktır 12 farklı yanan led veya ledler olacaktır.Diyelim ki saat 1 ile 2 arası yeşil led yanacaktır.Saat 2 ye geldi mi yeşil sönecek kırmızı yanacak yani saat 2 ila 3 arası kırmızı led yanacaktır.Saat 3 e geldi mi kırmızı sönecek 3 de mavi yanacak vs bunun gibi 12 farklı renk yanacak şayet 12 farklı renk bulamasam da renk tekrarı gibi 4 farklı renk de olabilir.Ben devreyi yapmaya çalıştım ama düzgün bir şekilde çalıştıramadım. Devre altta.Bana böyle bir projede yardımınız olabilir mi? Şayet yardımda bulunursanız yaptığınız katkıdan dolayı dünyanın en mutlu insanı olabileceğim gibi size her zaman duacı olurum.Allah Yar ve yardımcınız olması dileyiğle. Saygılarımla.
Buraya tıklayarak resmi 800x834px boyutunda ve 83KB olarak görüntüleyebilirsiniz.

Link:http://www.upload.gen.tr/d_x.php/www/10wyihu1/Faik_Y__r__yen_I____k_devresi_son.docx.html

http://www.upload.gen.tr/resim_x.php/www/k1k8tkn9/image001.png.html

R=1k
Diod=1N4007
Readrole=6adet yapıldı şemada yer kaplamasın diye aslında 12 adet olacak
Transitor=BC238  NPN transistor
Condansatör= 1 Mf 25
Entegre= 4015  2 adet vardır.
!2 adet de led konulmuştur.