Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

YunusGür

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ağustos 2016, 16:53:41Oralarda trafik sınırlma diye bişii var.
Onu ecik mıncıkla.

Profil ekleyip ilgili bilgisayarın en az %10 en fazla da %30 kullanacak kadar ayarladım. Aynısını kendime de yaptm denemek için ama çalışmadı. Kendime en az %1 en fazla %2 kullanacak kadar internet ayarladım ama yine 3 mbit çıkıyor.

YunusGür

seron

YunusGür

Arkadaşlar hiçbir şekilde çalıştıramadım şu Qos özelliğini. Ne yaparsam yapayım full interneti sömürüyor. O ayarı süs olarak koymuşlar galiba.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ağustos 2016, 16:11:19O dediğinin ikinci elleri bile 1000-1500TL gibi satılıyor.
Senin önceki işlemcin Q9400 idi galiba. Kaça satmışın onu.

Q9300 vardı abi 180 tl ye verdiydim don gömlek haberde baktm adam 600 tl den vermiş 2.el qx9770 .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 24 Ağustos 2016, 22:19:00Q9300 vardı abi 180 tl ye verdiydim don gömlek haberde baktm adam 600 tl den vermiş 2.el qx9770 .
Bu durumda Q9400 200 TL eder sanırım.
Yaşasın kardayım sayılır.
Bir tane de QX6700 de elde Eski bir ekran kartı ATI X1800, hepsi beraber 500KAAT vermiştim.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ağustos 2016, 23:06:14Bu durumda Q9400 200 TL eder sanırım.
Yaşasın kardayım sayılır.
Bir tane de QX6700 de elde Eski bir ekran kartı ATI X1800, hepsi beraber 500KAAT vermiştim.

Ağabey ıch7 bir anakartla q9550 nasıl olur sence ıch10 bulunmuyor yaf .

seron

Konuyu dağıtmayayım. siz devam edin devam edin.

olc technics de benim gibi doctor wıhooo izliyormuş.

Daha evvel de dedim. Bu dizi gerçekten harika bir dizi. Saçma sapan şeyleri öyle bir mantığa bağlıyor, öyle bir film bilimselliğine dayandırıyor ki, burada anlatsam YAMYAM hatter get izlemem ben onu der, ama izlese müptelası olur. örneğin tardis ile bir zamana geliyorlar. perili köşk. doctor, hadi len perili köşk mü olur diyor ama yine de garip görüntüler, sesler, saçma sapan korkutucu olaylar cereyan ediyor. bölüm sonunda bir de bakıyoruz ki, haaa doctor haklıymış...

Esasen bu dizi bundan tiiiii yıllar evvel Englınt'da doğdu. Yıl 60kusurlar (Evet!). O yıllarda siyah beyaz bir diziydi ve film teknolojisinin kötü olmasına ve biraz "turist ömer uzayda" tadı vermesine rağmen zamanının en başarılı dizilerinden birisiydi. Yıllar geçtikçe TIRRRRRRRR diye akan sinema şeridi renkli oldu ve devam etti. Bir süre ara veren dizi, yıllar sonra günümüzde tekrar ortaya çıktı.

Dizinin siyah beyaz yıllarda çekilmiş bazı bölümleri kayıptır. Bunun nedeni, dizinin yapımcısı olan BBC televizyonunun, depolarında yer yokluğundan ötürü bazı film makaronlarını çöpe atması, yakmasıdır. yine de bu bölümlerin ses bantları durduğu için, bazı gönüllülerce 3D animasyon halinde tekrar canlandırılmıştır...

Doctor, adı bilinmeyen, soyu tükenmiş, insan formunda bir uzaylı. vakti zamanında kendi gezegeninden bir uzay-zaman makinesi (tardis oluyor) çalıyor ve alemi geziyor. zamanın ilerisine -gerisine gidebiliyor, hatta paralel evrenlerde de geziyor. vakti zamanında bu zavallı herif, sırf bütün evrendeki canlılara karşı saldıran "dalekler" isimli bir ırkı yok etmek için kendi gezegenini ve ırkını feda etmiş. etmiş etmesine ammaaaa, dalekler hemen her bölümde illaki karşısına çıkıyor bir şekilde.

dizi hakkında önyargılı olmayın... cin peri hikayesini andırsa da, dizideki tüm esrarengiz varlıkların sonunda uzaylı olduğu anlaşılıyor. dizi hakkında şahsi kalite değerlendirmeniz için bir bölüm sunayım, izleyin:
http://dizipub.com/doctor-who-3-sezon-10-bolum-izle/
reklamı geç yapıp play deyin.
Ayrıca şunlara da bakınız:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Doctor_Who
https://tr.wikipedia.org/wiki/Doctor_Who_b%C3%B6l%C3%BCmleri_listesi
https://tr.wikipedia.org/wiki/Doctor_Who%27nun_eksik_b%C3%B6l%C3%BCmleri

Ayrıca yılbaşı özel bölümlerini de mutlaka izleyiniz... Rüya yengeci konulu yılbaşı özel bölümü gayet olumlu.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Ağustos 2016, 01:43:50Ağabey ıch7 bir anakartla q9550 nasıl olur sence ıch10 bulunmuyor yaf .
Anakarta vermiş olduğun paraya yazık.
ICH7 ler P4 teknolojisinde üretildikleri için bu gibi 4 çekirdekli işlemcilerin veriyollarının hızına ayak uyduramazlar.
En azından ICH 8R veya bulunabilirse ICH9R olmalıdırlar.
DDR3 lü RAM destekli anakartlardan olması oldukça iyi olacaktır.
Bak senin için bi tene buldum.
http://tr.aliexpress.com/item/100-original-Free-shipping-motherboard-for-MSI-P43-C51-DDR3-LGA-775-Solid-Capacitor-free-shipping/32305939891.html?scm=1007.13338.33346.0&pvid=b82baf30-9994-4b5a-b319-e507f65787b9&tpp=1
Şeker gibin bi anagart.
DDR3 DUAL CHANNEL RAM kullanımı. ICH10R Chipset.
EXTREME işlemci desteği falan filan.
Elimde DDR3 RAM olsa ben bile alırdım bu anakarttan. Bendeki ASUS'un MSI olanı bu.
Ben kullanılmış olanını buldum ama sen arayıp sıfır elde kalmış olanlarına bakabilirsin.

seron

Keşke sıfırı bulunsa.
Abi siz bilirsiniz de, niye satıyor bu herif acaba... Paraya sıkıştıysa anlarım. Emmeeee bir marazası varsa?
Aliexpress taaa Çin'den buraya gönderecek. Geri dönüşü de yok.
İç piyasada yok mudur acaba. Pardon. bizim insanımız pek bir yamyam, iç piyasadakini de sıfırından bahalıya alırsın. :)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 25 Ağustos 2016, 13:07:15Keşke sıfırı bulunsa.
Abi siz bilirsiniz de, niye satıyor bu herif acaba... Paraya sıkıştıysa anlarım. Emmeeee bir marazası varsa?
Aliexpress taaa Çin'den buraya gönderecek. Geri dönüşü de yok.
İç piyasada yok mudur acaba. Pardon. bizim insanımız pek bir yamyam, iç piyasadakini de sıfırından bahalıya alırsın. :)
Bu anakartın sıfırnı bulabilirsen 100$ bile deseler (300TL) al ve bir de aldığın kişinin ayaklarını öp ellerini yala  ;D
Ben kendi anakartımı zamanında 200$ gibi paraya almış idim.

seron

Abi o parayı eder sıkıntı yok. Mesele bulunamaması. Bulunsa, ASUS marka takıntım var, illa ondan alırdım ICH10 olanından. bir de okingurtu gandırır, o 4 gilikli işlemcisini ucuz fiyattan alırsam :D al sana cillop kimin compüter. :)
------
Haaa bak bir de şu var.
Yeni nesil işlemcileri sevmiyorum. İşlemci + GPU aynı çipin içinde. zaten işlemci aşırı ısınan birşey. GPU da deli gibi ısınacak, üstünde et pişiririz artık...

Mr_YAMYAM

YunusGür

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: YunusGür - 25 Ağustos 2016, 14:21:05:-\
Yunusun kafası karışmış.
P41 ler 150-200TL ye satılırken uyduruk bir P43 anakart nasıl 300$ olabilir diye kaşınıyo :D

okinkurt

Abi heryere baktım da bu ürün suan stokda yoktur diyor bulamadım hep ıch7 var arkadaş

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Ağustos 2016, 14:38:00Abi heryere baktım da bu ürün suan stokda yoktur diyor bulamadım hep ıch7 var arkadaş
Sen bulamıyorsun.
Bak ben manyak bir anakart daha buldum.
Kullanılmış olanları yüz küsür dolar. Sitede bir tane sıfır olanı var 280 $
Bence 100 küsür dolarlık olanının sıfır gibi olanını takribi 125$ a alabiliyorsun.
Extreme işlemciler için özel yapılmış olan bu anakartlardan köküne kadar performans alabilirsin. Eğer işlemcin EXTREME serisi olursa neredeyse serwer gibi kullanabilirsin.
https://www.amazon.com/Intel-DP45SG-Extreme-1333MHz-Desktop/dp/B001BN3548/ref=pd_sim_sbs_147_1?ie=UTF8&psc=1&refRID=VC8DR4KP5JC5Q30BB2G3
Üstelik cross-fire veya SLI gibi olanakları da var.
UNUTMADAN BELİRTEYİM.
Böyle bir anakart alıp bir de EXTREME işlemci bulabilirsen ve 4 adet 1 ya da 2GB RAM takabilirsen ayrıca 660 gibi bir ekran kartı (İstersen SLI) kullanabilirsen sendeki İ yemedi sistemi ÇÖPÜRDEK olabilir.  ;D

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Ağustos 2016, 14:50:08Sen bulamıyorsun.
Bak ben manyak bir anakart daha buldum.
Kullanılmış olanları yüz küsür dolar. Sitede bir tane sıfır olanı var 280 $
Bence 100 küsür dolarlık olanının sıfır gibi olanını takribi 125$ a alabiliyorsun.
Extreme işlemciler için özel yapılmış olan bu anakartlardan köküne kadar performans alabilirsin. Eğer işlemcin EXTREME serisi olursa neredeyse serwer gibi kullanabilirsin.
https://www.amazon.com/Intel-DP45SG-Extreme-1333MHz-Desktop/dp/B001BN3548/ref=pd_sim_sbs_147_1?ie=UTF8&psc=1&refRID=VC8DR4KP5JC5Q30BB2G3
Üstelik cross-fire veya SLI gibi olanakları da var.
UNUTMADAN BELİRTEYİM.
Böyle bir anakart alıp bir de EXTREME işlemci bulabilirsen ve 4 adet 1 ya da 2GB RAM takabilirsen ayrıca 660 gibi bir ekran kartı (İstersen SLI) kullanabilirsen sendeki İ yemedi sistemi ÇÖPÜRDEK olabilir.  ;D

Abi yurt dışında var bana ülke içi lazım amazondan felan getirtemem ben bunları .

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: okinkurt - 25 Ağustos 2016, 14:58:42Abi yurt dışında var bana ülke içi lazım amazondan felan getirtemem ben bunları .
Türkiyede HURDA anagartları bi dünya para ile satıyorlar. Parana yazık.
Bir tane yurt dışı alışverişi olan arkadaş bul getirt bence.
Ben bile gudurdum. İmkanım olsa ben de alırdım bu anakarttan.

okinkurt

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 25 Ağustos 2016, 15:10:32Türkiyede HURDA anagartları bi dünya para ile satıyorlar. Parana yazık.
Bir tane yurt dışı alışverişi olan arkadaş bul getirt bence.
Ben bile gudurdum. İmkanım olsa ben de alırdım bu anakarttan.

Bir arkadaş var ona bir sorıyım 2.el neler var alamanyada bakalım