Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mr_YAMYAM

Bende de PLAĞI var :D
Hem de çok iyi kaydedilmiş.

seron

Vallaha mı? ;D  ::)  O:)  :o  ???
Kaseti işimi görmüyor. Kanala "indirebilir miyim, bende orjinal var ama kaset" diye rica ettim. şayet "ı-ıh olmaz" derlerse sendekine yamulabilirim... ;D

Bu arada @Adnancoskun buraya takılı kaldı. Galiba hoşuna gitti çıkamıyor.

Mr_YAMYAM

Orijinal kaset yıpranmamışsa nispeten MP3 ten daha iyidir. (Örneklemeye göre)
Kaset elinde olduğu sürece yasal olarak o eseri dinleme hakkına sahipsindir. Yani bireysel kullanım için telif hakkını ödemiş oluyorsun.

seron

zaten bunu biliyorum. hatta sana verdiğim linkteki tüm parçaları içeren iki adet bandrollü kasete sahibim. Lakin hak sahibi bunu bilmeyip "hop dedik!" der mi acep, o var... Bir de kasetleri dinleyecek kasetçalarım yok ki sayısallaştırayım...

Adnancoskun

Alıntı yapılan: seron - 15 Ağustos 2016, 16:17:08Bu arada @Adnancoskun buraya takılı kaldı. Galiba hoşuna gitti çıkamıyor.

:)
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

seron

Adnan hoca, halis muhlis "Türk" müziği. Nasıl güzel değil mi?
Ortalık bozulunca insan bunları özlüyor.
Yaşım genç ama bunlara denk geldim ben de :)

Adnancoskun

Alıntı yapılan: seron - 15 Ağustos 2016, 17:41:56Adnan hoca, halis muhlis "Türk" müziği. Nasıl güzel değil mi?
Ortalık bozulunca insan bunları özlüyor.
Yaşım genç ama bunlara denk geldim ben de :)
Hocam ben zaten Türk halk müziği ve Türk sanat müziği aşığıyım...
Hastaya ilaç gibi oldu bu...
 Benim yaşım pek genç değil 48
Çocukluğumda köyümüzde elektrik yoktu (1984 yılında geldi)
pilli radyomuz vardı delta ve tüm dünyamız da o idi...

TV yi ilk kez 1979 da ortaokul sınavına girebilmek için ilk defa köyden ilçeye gittiğimde görmüştüm.
ilk elektrikli lambayı da orada görmüştüm , belki 40 wattlık bir ampuldü, Ama bana nur gibi gelmişti , bu nasıl bir ışıktır, bu nası bir kolaylıktır... Hayranlığımı anlatamam....
eh şimdi anladın mı ? Neden Türk halk müziği? Neden Türk sanat Müziği?
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

stk4221

üstadlar  sohbetinizi bölmek istemezdim fakat söyle bir durum oluştu. word te hazırladıgım teklifi cıktısını alıp müsteriye  verdim fakat word e kayıt etmedim. :-(   samsung ML 21 65 yazıcının son cıktı kayıtlarına ulaşma imkanımız varmıdır ?
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: stk4221 - 15 Ağustos 2016, 18:51:25üstadlar  sohbetinizi bölmek istemezdim fakat söyle bir durum oluştu. word te hazırladıgım teklifi cıktısını alıp müsteriye  verdim fakat word e kayıt etmedim. :-(  samsung ML 21 65 yazıcının son cıktı kayıtlarına ulaşma imkanımız varmıdır ?
Sohbetimizi bölmezsin sen de arada katıl ki sohbet lezzetli olsun.
Sorduğun mesele hakkında ise pek bilgim yok. Bildiğim kadarıyla yazıcıya gönderilen belgeler ancak PC içerisinde kaydedilmiş ise mümkündür.

seron

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 15 Ağustos 2016, 18:40:06Hocam ben zaten Türk halk müziği ve Türk sanat müziği aşığıyım...
Hastaya ilaç gibi oldu bu...
 Benim yaşım pek genç değil 48
Çocukluğumda köyümüzde elektrik yoktu (1984 yılında geldi)
pilli radyomuz vardı delta ve tüm dünyamız da o idi...

TV yi ilk kez 1979 da ortaokul sınavına girebilmek için ilk defa köyden ilçeye gittiğimde görmüştüm.
ilk elektrikli lambayı da orada görmüştüm , belki 40 wattlık bir ampuldü, Ama bana nur gibi gelmişti , bu nasıl bir ışıktır, bu nası bir kolaylıktır... Hayranlığımı anlatamam....
eh şimdi anladın mı ? Neden Türk halk müziği? Neden Türk sanat Müziği?

Anladım :)  Hele hele o radyo tiyatrolarını aramaktayım ama internet üzerinde bulmak çok zor. TRT kayıtlarında vardır ama vermezler. Yamyam'da bir miktar yasal TRT kaydı şarkı türkü var. ama benden buraya kadar ;)

Alıntı yapılan: stk4221 - 15 Ağustos 2016, 18:51:25üstadlar  sohbetinizi bölmek istemezdim fakat söyle bir durum oluştu. word te hazırladıgım teklifi cıktısını alıp müsteriye  verdim fakat word e kayıt etmedim. :-(  samsung ML 21 65 yazıcının son cıktı kayıtlarına ulaşma imkanımız varmıdır ?

stk merhaba.
Windowsunda Microsoft Office'nin kayıtlı bulunduğu klasörlerin birinde, yazdığın çizdiğin bazı word dosyaları TEMP olarak tutulur. Bunları tutmasının amaçlarından birisi elektrik kesintisi vb gibi durumlarda begeyi kurtarmaktır. Şayet belgen o sistem klasörlerinden birinde bir kopya olarak kaydedilmişse, muhakkak bulursun. Ayrıca masaüstünde vb gibi yerlerde gizli dosya olarak kaydedilmiş word (.doc) gibi dosyalar varsa bunları da kontrol et. Ben C/Program Files/Microsoft Office... yolundaki o klasörün adını şimdi hatırlayamıyorum ama yüzde doksan belgen oralarda bir yerdedir.

ÖNEMLİ TAVSİYE:
bilgisayarına search everything adlı yazılımı kur ve sistemi yeniden başlat. o bastığın belgenin adını gir, sana zahmet vermeden iki saniyede o belgenin bütün kalıntılarını (yedeklenmiş halini) bulur önüne koyar. sonra beşgeyi açar, farklı kaydet yaparsın. umarım olur...

stk4221

sorma onur abi bu aralar sıkıntılı işlerle ugraşıyorum  size, kenardan bakıp kacıyorum.  pcde  arıyayım ben onu

stk4221

hazır toplandınız madem  şu format olayına da bir el atın  pc cinin kaprisini çekmekten bıktım  nasıl atılır dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?

seron

Alıntı yapılan: stk4221 - 15 Ağustos 2016, 21:19:59hazır toplandınız madem  şu format olayına da bir el atın  pc cinin kaprisini çekmekten bıktım  nasıl atılır dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?
Haydaaa....  :D İş çıktı sana.
Ben birazdan çıkmak zorundayım ama tam yerine geldin ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: stk4221 - 15 Ağustos 2016, 21:19:59hazır toplandınız madem  şu format olayına da bir el atın  pc cinin kaprisini çekmekten bıktım  nasıl atılır dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?
Konu ile ilgili bir başlık aç.
PC nin tüm özelliklerini yaz. İşletim sistemi dahil.
Format atmandaki ana sebepleri belirt.
Hem senin için hem de bizim ET'siz @seron  için birşeyler yazmaya çalışayım.
Ankarada isen AT'la (veya araba ile) gel yanıma sana özel sistem cilası çekelim :D

seron

... bunları yaparken de sstemine bir HD tune kurup tarama yaptırıp resim de paylaş.
Ben format atmaya karar vereceğimde kontrollere önce diskten başlıyorum. Şayet disk elden gitmişse, başka bir disk de yoksa başlamam.
Sonra sürücülerimin yedeğini alırım. Olaki internet kaynaklarından silinmiştir veya orjinal disk çizilmiştir.

Neyse onur abi anlatsın...

stk4221

tüh ya  gecen hafta ordaydım akrabam var  siteler mevkiinde. istanbull  tuzlada ikamet ediyorum.  usta şart anladınmıı diyip ense okşaması lazım :-D   ama ilk önce trafo sarmam lazım ondan önce teklifi bulup paramı kurtarmam lazım   :-(

seron

Sana tek bir şey söyleyeceğim:
"SEARCH EVERYTHING"

Eğer bu dabulamıyorsa gettiiiiiii... :(
Al bağalım:
https://www.voidtools.com/

Arkadaşlar bu programı herkese tavsiye ederim. HER BİLGİSAYARDA MUTLAKA OLMALIDIR. istediğiniz şeyin ilk üç harfini yazmanız yeterli. saniye sürmüyor saniye!!! Hani Çoru.... LEBLEBİ! olayı var ya hah öyle...

Ben çıkıyorum arkadaşlar yarın akşam görüşmek üzere.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: stk4221 - 15 Ağustos 2016, 21:31:28tüh ya  gecen hafta ordaydım akrabam var  siteler mevkiinde. istanbull  tuzlada ikamet ediyorum.  usta şart anladınmıı diyip ense okşaması lazım :-D  ama ilk önce trafo sarmam lazım ondan önce teklifi bulup paramı kurtarmam lazım  :-(
Aynen.
Buraya geldiğinde görüşebilseydik ensene vura vura öğretirdim.
@seron 'u çoook dövdüm biliyorsun :D
Herif şimdiden bana kafa tutmaya bile kalkıştı. Ama sumsuğu yiyince oturdu yerine. (Kebap meselesi)  ;D
Ama ben arkarkadaşlarım için ciğerimi bile veririm mesele değil.

HAA NOT. Geçen hafta ben Antalyada idim. Demekki olmayacakmış. Sağlık olsun.
Ama dert etme. Sistemin genel sorunlarını belirtirsen anlatımımızla sen de format olayını çözebilirsin.
(Format atmayı biliyorsundur sanırım)
Ben sadece işin inceliklerini anlatıp şunu yap bunu yap dieceğim.

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 15 Ağustos 2016, 21:43:57Aynen.
Buraya geldiğinde görüşebilseydik ensene vura vura öğretirdim.
@seron 'u çoook dövdüm biliyorsun :D
Herif şimdiden bana kafa tutmaya bile kalkıştı. Ama sumsuğu yiyince oturdu yerine. (Kebap meselesi)  ;D
Ama ben arkarkadaşlarım için ciğerimi bile veririm mesele değil.

HAA NOT. Geçen hafta ben Antalyada idim. Demekki olmayacakmış. Sağlık olsun.
Ama dert etme. Sistemin genel sorunlarını belirtirsen anlatımımızla sen de format olayını çözebilirsin.
(Format atmayı biliyorsundur sanırım)
Ben sadece işin inceliklerini anlatıp şunu yap bunu yap dieceğim.

Hocam antalya ya geldin niye bana yazmadin bi gorusurduk ya senin o engin tecrübelerine ihtiyacim vardi :D