Ana Menü

YAMYAM'ların SOHBET bölgesi. II

Başlatan Mr_YAMYAM, 15 Nisan 2016, 21:01:07

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Ağustos 2016, 23:07:45Ben yemeğe gittim de sizler nerdesiniz ?

AUDACITY gayet uygundur.
Ses kayıt tekniğini bilen bir kişi audacity ile şaheserler yaratabilir.

Audacity bu zamana kadar test edilmis en uyduruk bir programdir turkceye cevrilince program ölmüş zaten kullanicaksaniz Cubase kullanin bugun ku dunyamizda studyolarda en iyi ses kaydetme konusunda 1. Siradadir

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 07 Ağustos 2016, 23:48:31Audacity bu zamana kadar test edilmis en uyduruk bir programdir turkceye cevrilince program ölmüş zaten kullanicaksaniz Cubase kullanin bugun ku dunyamizda studyolarda en iyi ses kaydetme konusunda 1. Siradadir
Harika bir öneri  ;D
Yanlız CUBASE denilen şey en son 600$ civarı satılıyordu. AUDACITY ise ücretsizdir  :P  ::)

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 00:02:56Harika bir öneri  ;D
Yanlız CUBASE denilen şey en son 600$ civarı satılıyordu. AUDACITY ise ücretsizdir  :P  ::)

Bende Cubasenin crackli versiyonu var  600$ bilmem neye gerek yok  ;)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 00:04:10Bende Cubasenin crackli versiyonu var  600$ bilmem neye gerek yok  ;)
Bende de ADOBE AUDITION'un 100$ a almış olduğum lisanslısı var.
Bu programla bir ara CUBASE i ve onu kullanan arkadaşı dövmüştüm.
Şimdi o arkadaş da ADOBE AUDITION kullanıyor  8)

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 00:09:59Bende de ADOBE AUDITION'un 100$ a almış olduğum lisanslısı var.
Bu programla bir ara CUBASE i ve onu kullanan arkadaşı dövmüştüm.
Şimdi o arkadaş da ADOBE AUDITION kullanıyor  8)
Adobe audation orta halli bir kayit sistemidr ama cubase ve fl studio adobeyi ezer gecer  :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 00:11:45Adobe audation orta halli bir kayit sistemidr ama cubase ve fl studio adobeyi ezer gecer  :D
Dövüşek mi? ... PARDON
YARIŞAK MI ?
 8)

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 00:12:56Dövüşek mi? ... PARDON
YARIŞAK MI ?
 8)
Tabiki de minnet duyarim fakat iyi bir mikrofonum ve preanfim olunca seve seve ustacim  :D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 00:24:41Tabiki de minnet duyarim fakat iyi bir mikrofonum ve preanfim olunca seve seve ustacim  :D
Hoppalaa ve de cuppalaaa  ;D
İyi bir mikrofonun ve pre amplin yok cubase öneriyorsun.
Bende iyi bir MİXER ve ses kartı var ADOBE AUDITION'u öneriyorum.
Yoksa sen tek bir mikrofon preamplisi ile iyi bir ses kaydı yapabileceğini mi sanıyorsun :)
Mikrofonları bir kenara bırakalım. Line girişinden yüksek örneklemeli PLAK kaydı yapsak olmaz mı acaba ?
Şimdi de dersen pikabım yok olmadı işte  ;D
Bu işi PC ye bırakalım da mevut kayıtlarımızı REPRODUCTION edek desem bu sefer de O DA NE diyebilirsin belki.
Ne de olsa bu konuda CUBASE oldukça fukaradır  ;D  8)

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 00:38:47Hoppalaa ve de cuppalaaa  ;D
İyi bir mikrofonun ve pre amplin yok cubase öneriyorsun.
Bende iyi bir MİXER ve ses kartı var ADOBE AUDITION'u öneriyorum.
Yoksa sen tek bir mikrofon preamplisi ile iyi bir ses kaydı yapabileceğini mi sanıyorsun :)
Mikrofonları bir kenara bırakalım. Line girişinden yüksek örneklemeli PLAK kaydı yapsak olmaz mı acaba ?
Şimdi de dersen pikabım yok olmadı işte  ;D
Bu işi PC ye bırakalım da mevut kayıtlarımızı REPRODUCTION edek desem bu sefer de O DA NE diyebilirsin belki.
Ne de olsa bu konuda CUBASE oldukça fukaradır  ;D  8)

Bir aralar arkadasimin studyosunda calisiyordum iyi bir ses karti ve mixer onda vardi goz diktim emme olmadi pc line girisinden ses kaydedebiliyorum misal direk telefonu da baglayip kaydedebiliyorum her muzikte cok az miktarda dip ses vardir ama audacity bunu iyice cogaltiyor tecrube konusuyor ve ustacim sen daha cubaseyi kotuluyorsun programin binden fazla icerigi var ben kaba taslak yine de kayit yapabiliyorum bunda sorun yok ama iyi bir mikrofon preanfisi yok derdim bu

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 00:45:06Bir aralar arkadasimin studyosunda calisiyordum iyi bir ses karti ve mixer onda vardi goz diktim emme olmadi pc line girisinden ses kaydedebiliyorum misal direk telefonu da baglayip kaydedebiliyorum her muzikte cok az miktarda dip ses vardir ama audacity bunu iyice cogaltiyor tecrube konusuyor ve ustacim sen daha cubaseyi kotuluyorsun programin binden fazla icerigi var ben kaba taslak yine de kayit yapabiliyorum bunda sorun yok ama iyi bir mikrofon preanfisi yok derdim bu
Ben 15 yıldır ADOBE ve AUDACITY kullanırım. Hiçbir program bana danışmadan dip gürültüsü üretmiyor.
Üstelik bendeki müziklerin hiçbirisinde dip gürültüsü denilen birşey yoktur. Sadece plak kayıtlarımda cızırtı (STRACH) veya gümbürtü (RUMBLE) denilen gürültülerden biraz bulunmaktadır.
ADOBE AUDITION'da strach veya rumble için ayrı filtre ve ayrıca profesyonel A tipi NR (Noise Reduction) özellikleri bulunmasına rağmen bu filtreleri aşırı kullanmamaya gayret ediyorum.
Sen tecrübe konuşuyor diyorsun ama ben orada tecrübesizlik ve yetersiz bilgilenme görüyorum  ;D
Aşağıdaki resimleri bizim @seron görmesin gudurabilir.
Birkaç özellik.
A tipi pro NR
Streching (Sündürme)
Normalizing.
Equalizing
Karaoke standartları ve benzer efektler.
Dinamik filtreler.
Dinamik NR
DTMF tonlama kıyaslama, noise ekleme veya çıkartma.
Format properties ve çapraz format değiştirme.
MPEG L3 ve MPEG L2 multi format desteği.
Multi-Ch (çok kanallı 5.1 gibi) composer.
Daha ismini sayamadığım yüzlerce dinleyicimiz.. Pardon özellikler.

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 01:09:53Ben 15 yıldır ADOBE ve AUDACITY kullanırım. Hiçbir program bana danışmadan dip gürültüsü üretmiyor.
Üstelik bendeki müziklerin hiçbirisinde dip gürültüsü denilen birşey yoktur. Sadece plak kayıtlarımda cızırtı (STRACH) veya gümbürtü (RUMBLE) denilen gürültülerden biraz bulunmaktadır.
ADOBE AUDITION'da strach veya rumble için ayrı filtre ve ayrıca profesyonel A tipi NR (Noise Reduction) özellikleri bulunmasına rağmen bu filtreleri aşırı kullanmamaya gayret ediyorum.
Sen tecrübe konuşuyor diyorsun ama ben orada tecrübesizlik ve yetersiz bilgilenme görüyorum  ;D
Aşağıdaki resimleri bizim @seron görmesin gudurabilir.
Birkaç özellik.
A tipi pro NR
Streching (Sündürme)
Normalizing.
Equalizing
Karaoke standartları ve benzer efektler.
Dinamik filtreler.
Dinamik NR
DTMF tonlama kıyaslama, noise ekleme veya çıkartma.
Format properties ve çapraz format değiştirme.
MPEG L3 ve MPEG L2 multi format desteği.
Multi-Ch (çok kanallı 5.1 gibi) composer.
Daha ismini sayamadığım yüzlerce dinleyicimiz.. Pardon özellikler.

Noise reduction demek kaliteyi yok etmek demek yanlis noise kullanimi dip sesi sileyim derken kaliteyi mahvetmektir bakiniz fl studio programi beatmakercilar icin olagan ustudur benim bile beat yapmisligim var en cok kulandigimda reverb delaydir o da basslarin daha yankili vurmasi icindir yani uzun sureli reverb mi delay mi onu hatirlamiyorum su an ondan sonra high low pass filter ve daha sayamadigim bir cok ozelligi var internette arastirmanizi siddetle tavsiye ediyorum zaten programin V12 si cikti daha bi mukemmel oldu sizin o AUDACITY ve ADOBE AUDITIONA benzemez ustacim  :D ha ama bir aralar adobe auditionun 2.0 kullandim memnun kaldim ilk zamanlarda cool edit pro ilede ugrastimm ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 01:18:43Noise reduction demek kaliteyi yok etmek demek yanlis noise kullanimi dip sesi sileyim derken kaliteyi mahvetmektir bakiniz fl studio programi beatmakercilar icin olagan ustudur benim bile beat yapmisligim var en cok kulandigimda reverb delaydir o da basslarin daha yankili vurmasi icindir yani uzun sureli reverb mi delay mi onu hatirlamiyorum su an ondan sonra high low pass filter ve daha sayamadigim bir cok ozelligi var internette arastirmanizi siddetle tavsiye ediyorum zaten programin V12 si cikti daha bi mukemmel oldu sizin o AUDACITY ve ADOBE AUDITIONA benzemez ustacim  :D ha ama bir aralar adobe auditionun 2.0 kullandim memnun kaldim ilk zamanlarda cool edit pro ilede ugrastimm ;D
İşin tekniğini bilmeden birşeyler yaparsan elbette kaliteyi de yok edersin :))
Alttaki resimlere bakarsan NR tekniğinin kullanılması hakkında bilgi edinebilirsin.

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 01:42:09İşin tekniğini bilmeden birşeyler yaparsan elbette kaliteyi de yok edersin :))
Alttaki resimlere bakarsan NR tekniğinin kullanılması hakkında bilgi edinebilirsin.

Hocam ben bunlari 5 sene oncede yapiyordum benim acimdan bi sorun yok ben kullanmiyorum bu ozelligi ama sizinle bi konuda tartismamiz gerek fikirlerinize ihtiyacim var

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 01:45:23Hocam ben bunlari 5 sene oncede yapiyordum benim acimdan bi sorun yok ben kullanmiyorum bu ozelligi ama sizinle bi konuda tartismamiz gerek fikirlerinize ihtiyacim var
Hangi konuda.

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 01:48:59Hangi konuda.
Mixerler hakkinda gunumuz mixerlerinde kayit secenekleri var gitar icin mikrofon icin ve bunlar usb den besleniyor en iyi ornegi M-Audio Fast Track serisi sorum su siz grounding kurallari diye ustune basa basa soyluyorsunuz ama bu adamlar plastik kutunun icine mixeri yerlestiriyorlar ne is hani cd rom kutusuydu ? Hani metal kutuydu bir dr arkadasim bu mixeri kullaniyor inceledim heryeri plastik acaba bunlarda bir filtre devresi mi var acaba 4558 ile yapilan

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 01:53:49Mixerler hakkinda gunumuz mixerlerinde kayit secenekleri var gitar icin mikrofon icin ve bunlar usb den besleniyor en iyi ornegi M-Audio Fast Track serisi sorum su siz grounding kurallari diye ustune basa basa soyluyorsunuz ama bu adamlar plastik kutunun icine mixeri yerlestiriyorlar ne is hani cd rom kutusuydu ? Hani metal kutuydu bir dr arkadasim bu mixeri kullaniyor inceledim heryeri plastik acaba bunlarda bir filtre devresi mi var acaba 4558 ile yapilan
Bir tasarımda kutunun önemi yoktur. AMA EKRANLAMANIN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR.
Çoğu cihazlarda kutu ekranlama olarak ta iş görmektedir. Plastik olan cihazların muhelif yerlerinde alüminyum veya bakır folyo kullanılır veya devre kartının üzerinde ekranlama yapılır.
Eski TVlerdeki TUNER kutularını görmüşsündür.
Bir de piyasada 200-250$ a satılan çin işi mixerleri bana cihaz diye örnek gösterme.
STUDER mixerleri incele de nelerle ekranlanmış bir gör.

NOT:
1/10 oranlı 40.000 GAUSS transformatör ile destekli 600ohm dinamik mikrofon için transformatör bulabilirsen nispeten ekranlamayı kaldırabilirsin.
http://www.mouser.com.tr/ProductDetail/Hammond/102D/?qs=jGmGUJJvvdWYsbjofOk2Ag%3d%3d
Sadece benzer bir ürün bulabildim. Yaklaşık 18 EURO imiş :D

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 02:19:50Bir tasarımda kutunun önemi yoktur. AMA EKRANLAMANIN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR.
Çoğu cihazlarda kutu ekranlama olarak ta iş görmektedir. Plastik olan cihazların muhelif yerlerinde alüminyum veya bakır folyo kullanılır veya devre kartının üzerinde ekranlama yapılır.
Eski TVlerdeki TUNER kutularını görmüşsündür.
Bir de piyasada 200-250$ a satılan çin işi mixerleri bana cihaz diye örnek gösterme.
STUDER mixerleri incele de nelerle ekranlanmış bir gör.

NOT:
1/10 oranlı 40.000 GAUSS transformatör ile destekli 600ohm dinamik mikrofon için transformatör bulabilirsen nispeten ekranlamayı kaldırabilirsin.
http://www.mouser.com.tr/ProductDetail/Hammond/102D/?qs=jGmGUJJvvdWYsbjofOk2Ag%3d%3d
Sadece benzer bir ürün bulabildim. Yaklaşık 18 EURO imiş :D

Çin işi diyosun ama cayir cayir net ses veriyor tabi bu yeterli midir degil tabiki ama hayalim boyle bisey yapmak eski tunerleri gordum sökmüşlüğüm bile varrr  ;D

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 08 Ağustos 2016, 02:22:34Çin işi diyosun ama cayir cayir net ses veriyor tabi bu yeterli midir degil tabiki ama hayalim boyle bisey yapmak eski tunerleri gordum sökmüşlüğüm bile varrr  ;D
O halde al bi tene mixer cayır cayır kaydını yap.
Tabiiki mixer ile kurtulabilirsen  8)

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Ağustos 2016, 02:25:17O halde al bi tene mixer cayır cayır kaydını yap.
Tabiiki mixer ile kurtulabilirsen  8)
Abi alicam bi mixer artik arkadasta var cok hosuma gidiyor mixeri pc ye bagliyor behringer C-1 mikrofonuda mixere sistem ateş ediyorr :D

Mr_YAMYAM

Ateşini mateşini bilmem.
Bir mixer
4 adet mikrofon (CARDIOID)
1 adet İyi kalite ses kartı.
Sana lazım olanlar.
Yap hesabını ona göre bak.
Ben de zamanında bu işe girmiştim. O yıllarda Çin işi mixerler yoktu. 1000$ a BOSS mixer almıştım. Bir de 325$a ses kartı.
100 er dolardan 6 tane de mikrofon tamam.
1 sene içerisinde sadece 2 saat kadar kayıt yaptıktan sonra kardeşim mixerimi alıp konsere götürdü ve adaptörünü yaktı. Mixer hala oturuyor evde.